bok svima, da li mi netko može pomoći i reći što je to konkretno symbian te koje on prednosti ima u odnosu na mobitele koji ga nemaju. Što on točno omogućuje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
najkrace receno..to je OS za mobitele. vise pronadi ovdje - http://en.wikipedia.org/wiki/Symbian_OS
symbian ti je os namijenjen za mobitele.. to ti je trenutno najpopularniji i najmnogobrojni os za mobitele... na njemu mozes raditi gotovo sve sto mozes i na racunaru.. prosiriv je mnogim programima... trenutno je pod vlasnistvom nokie...
trenutno je pod vlasnistvom nokie...
Android će pregazit sve jer je open-source a i Ubuntu ulazi u igru sa novim 9.04
Android će pregazit sve jer je open-source a i Ubuntu ulazi u igru sa novim 9.04
TS se davno prije koristio na mobitelima nego je iPhone izbacio svoj. I Symbian je još davno imao i ima svoje uređaje sa podrškom za TS, naravno i spominjani WM.
ALI ovdje je pitanje što je Symbian? Odgovor je dan.
što se tiće touchscreena i symbiana....Nokia je najavila usoro takvo nešto...pa ćemo vidjet....
ja osobno touchscreen NE preferiram, a na symbianu ostajem bez razmišljanja...
Ok, stanimo na loptu, Symbian OS se dijeli na S60 i UIQ. Nokija razvija S60 dok je UIQ bio ˇrezerviranˇ za SE, koji su SVI redom bili TS. To su samo neke platforme Symbian OS-a, one polularnije, ima ih još par od kojih su neke zaustavljene.
EDIT: symbian.com
samo malo, netko je zaboravio moap koji je toliko beznadan da nije vrijedan spominjanja, ali sony ericsson je bazirao neke telefone i na njemu, a iphone je ŠROT - nema multitaskinga odnosno moje jutarnje rutine sjedenja u školi na prvom satu čitajući poštu i surfajući za iphone nedostižnim 3.5g :)