Što je Symbian?

poruka: 17
|
čitano: 5.472
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Što je Symbian?

bok svima, da li mi netko može pomoći i reći što je to konkretno symbian te koje on prednosti ima u odnosu na mobitele koji ga nemaju. Što on točno omogućuje?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Što je Symbian?

najkrace receno..to je OS za mobitele. vise pronadi ovdje - http://en.wikipedia.org/wiki/Symbian_OS

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.39V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Što je Symbian?

symbian ti je os namijenjen za mobitele.. to ti je trenutno najpopularniji i najmnogobrojni os za mobitele... na njemu mozes raditi gotovo sve sto mozes i na racunaru.. prosiriv je mnogim programima... trenutno je pod vlasnistvom nokie...

Sve što možeš sad ostavi za kasnije
17 godina
neaktivan
Alen kaže...

trenutno je pod vlasnistvom nokie...

Nokie? a šta ne postoji i SonyEricsson i Samsung sa symbian OS-om?
Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
17 godina
neaktivan
24v kaže...
Alen kaže...

Postoje. Oni su rađeni prije nego što je nokia kupila Symbian (naravno i dalje će se raditi, makar sada smartphonei se sve više baziraju na WM). Nokia u teoriji može raditi što god hoće s njim, ali u praksi to radi Symbian foundation - udruženje proizvođača mobitela i razvijatelja softvera koji zajedno dogovaraju smjernice i daju prijedloge razvoja te platforme.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2009 18:55 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
  Postoje. Oni su rađeni prije nego što je nokia kupila Symbian (naravno i dalje će se raditi, makar sada smartphonei se sve više baziraju na WM). Nokia u teoriji može raditi što god hoće s njim, ali u praksi to radi Symbian foundation - udruženje proizvođača mobitela i razvijatelja softvera koji zajedno dogovaraju smjernice i daju prijedloge razvoja te platforme.
  vidš to nisam znao...
btw WM će zamijenit symbian istog tog dana kada se i XP ne bude više upotreljavao...lol
no hard feelings ali WM još podobrano kaska za symbianom.... 
Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
24v kaže...
Alen kaže...

otkud ti to da se sada smartphone-i sve vise baziraju na WM.... bas nije tako.. symbian je tu vodeci, a konkurenciju mu prvobitno predstavlja WM, a ima jos tu android, Iphone....  pogotovo treba napomenuti brzo sirenja IPhone i njegovog OS-a.. a bice zanimljiva situacija i sa androidom u kojeg i motorola puno ulaze pored HTC koji je stegao dobru prodaju sa androdidom.. sto se tice symbian jeste on pod nokiom, tj. ona mu je vodeci vlasnik, ali u symbian fondaciji sem nokie je tu jos uvijek par proizvidjaca mobitela, a takodje imamo i mobilne operatere, pa ovo sto je nokia vodeci proizvodjac mozemo samo shvati da nokia ima vecu financisku moc, da hoce da vise ulaže, da implementira neke svoje tehnologije.. itd...
17 godina
neaktivan
24v kaže...
Paolo2612 kaže...
  vidš to nisam znao...
btw WM će zamijenit symbian istog tog dana kada se i XP ne bude više upotreljavao...lol
 No problem, ja uopće ne osporavam kvalitetu Symbiana ali otkada je došao iPhone i touchscreen mobiteli - gotovo svi imaju WM platformu, a nisam vidio niti jedan "revolucionarni" novi mob sa symbianom. Da li će se takvo stanje i dalje održat je već druga tema
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
24v kaže...
Paolo2612 kaže...
  vidš to nisam znao...
 No problem, ja uopće ne osporavam kvalitetu Symbiana ali otkada je došao iPhone i touchscreen mobiteli - gotovo svi imaju WM platformu, a nisam vidio niti jedan "revolucionarni" novi mob sa symbianom. Da li će se takvo stanje i dalje održat je već druga tema
 Pomutnju je napravio Iphone sa svojim OS na kojem dobro funkcionise touchscreen, a to je ostalima predstavljalo problem... pogotovo mislim na symbian koji je dugo odlagao podrsku za touchscreen
17 godina
neaktivan
Što je Symbian?

Android će pregazit sve jer je open-source a i Ubuntu ulazi u igru sa novim 9.04

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ammon kaže...

Android će pregazit sve jer je open-source a i Ubuntu ulazi u igru sa novim 9.04

to za ubuntu nikad cuo.... a sto se tice androida napredovat ce on... ipak njegova je podloga google... baziran je na linuxu i open-source je... ali ne znam... symbian je symbian, takodje se govorilo da ce i on postati open source, a jos je i iza njega gigant nokia
17 godina
Što je Symbian?

TS se davno prije koristio na mobitelima nego je iPhone izbacio svoj. I Symbian je još davno imao i ima svoje uređaje sa podrškom za TS, naravno i spominjani WM.

ALI ovdje je pitanje što je Symbian? Odgovor je dan.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina

da niste mislili na ovo malo off topica mora se

http://en.wikipedia.org/wiki/Sybian

MSI Platinum P7N | Intel C2D E7300 | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w| 22" Benq Wide Screen
17 godina
neaktivan
Što je Symbian?

što se tiće touchscreena i symbiana....Nokia je najavila usoro takvo nešto...pa ćemo vidjet....

ja osobno touchscreen NE preferiram, a na symbianu ostajem bez razmišljanja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Što je Symbian?

Ok, stanimo na loptu, Symbian OS se dijeli na S60 i UIQ. Nokija razvija S60 dok je UIQ bio ˇrezerviranˇ za SE, koji su SVI redom bili TS. To su samo neke platforme Symbian OS-a, one polularnije, ima ih još par od kojih su neke zaustavljene.

EDIT: symbian.com

هردسري & سبيدسري
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2009 23:18 (HCSC).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alen kaže...
  Pomutnju je napravio Iphone sa svojim OS na kojem dobro funkcionise touchscreen, a to je ostalima predstavljalo problem... pogotovo mislim na symbian koji je dugo odlagao podrsku za touchscreen
  btw evo je
http://www.gsmarena.com/nokia_n97-2615.php 
16 godina
neaktivan
Što je Symbian?

samo malo, netko je zaboravio moap koji je toliko beznadan da nije vrijedan spominjanja, ali sony ericsson je bazirao neke telefone i na njemu, a iphone je ŠROT - nema multitaskinga odnosno moje jutarnje rutine sjedenja u školi na prvom satu čitajući poštu i surfajući za iphone nedostižnim 3.5g :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 0:53 (MaterAos).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice