Sony Xperia Z3 Compact

poruka: 360
|
čitano: 120.020
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony Xperia Z3 Compact
3 kabubimir1že...

Neće ti se ni ovak rušit, to su priče za malu djecu, al ajd ti budi baja i drž ruku u zraku više od 5 minuta sa fiksiranim mobitelom radi što manje trzaja 

Piece of cake, bio sam ja prije sat i po sa starim sony ericsson bio snimao (pauze od minutu-2 svakih pola sata) i video je odlično ispao Samo što je onda top rezolucija snimanja bila VGA 

Pa to sa memorijom je i meni bilo prije problem u davna vremene kada sam imao HTC Desire. Tada sa karticom class 8 480p video se nije dobro snimao, imao je trzaje svakih 5-10 sekundi, i ne bih htio ponovo imat slične probleme...

Stoja
17 godina
Sony Xperia Z3 Compact

Vezano uz SD kartice, nemojte gledati koja je klasa jer class10 samo znaci da je brzina veca od 10 MB/s (ili tako nesto). Gledajte bas koja brzina pise, znaci 30 MB/s, 48 MB/s, 90 MB/s itd. I to nemojte gledati onaj veliki broj koji pise na prednjoj strani jer to je brzina citanja. Na zadnjoj strani malim slovima negdje pise brzina pisanja i ona je uvijek manja od brzine citanja. Negdje cak ni ne pise brzina pisanja nego smao pise "reading speed 48 MB/s, writing speed lower).

Sad, ne znam kolika treba biti brzina pisanja za koju vrstu videa, to potrazi na netu, ali obrati pozornost na brzinu pisanja kad kupujes karticu.

Ali ono sta ja radim, uvijek snimam na unutarnju memoriju i onda kasnije prebacim na kompjutor to. Ili ako se ne spajas tako cesto na komp, prebaci nakon snimanja s unutarnje na microSD karticu

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Generalno, uvijek na omotu piše za koju vrstu video snimanja je, najčešće je to HD (od class4 pa nadalje) ili FullHD (clas10+), a ove skuplje kartice (SanDisk Extreme, Extreme PRO ili Ultra npr.) su za 4k video sa minimalnom brzinom od 40mb/s+. Ja imam takvu i sve šljaka na Z3c što se tiče 4k videa

16 godina
Sony Xperia Z3 Compact

Evo i ja postao valsnik z3 compacta :D

Stoja
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel ima tko od vlasnika Z3c ili Z3 na njemu Cyanogen ili MIUI romove? Zanima me kak kamera izgleda i dal ima problem sa fisheye bugom?

12 godina
neaktivan

Izašao 5.1.1. za Z3c

Za sada koliko sam uspio vidjet ništa od manualnih kontrola kamere (nema RAW, brzina okidača, kontrola fokusa...) što me malo razočaralo...

16 godina
Sony Xperia Z3 Compact

Ima li tko problema sa glasnoćom sugovornika dok telefonirate? Iako mi je glasnoća na max dosta tiho čujem druge ljude, upola tiše skoro nego na iphonu...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Standardni problem na 5.0 nadogradnji, manje više svi ga imamo zato se 5.1. toliko nestrpljivo čeka da vidimo hoće li bit šta rješeno...

16 godina
bubimir13 kaže...

Standardni problem na 5.0 nadogradnji, manje više svi ga imamo zato se 5.1. toliko nestrpljivo čeka da vidimo hoće li bit šta rješeno...

Aha, tražio po netu vidio da se ljudi žale al nisam skužio da je nakon update-a to bilo, ja dobio mob update-an na 5.02 pa neznam kako prije bilo...valjda budu rješili onda (srećom pa ne pričam previše na telefonu)

Ono što mogu reći nakon nekoliko dana korištenja da baterija dobro drži. Zapravo najviše me iznenadilo da uz upaljen wifi, hrpu aplikacija u pozadini koje nisam ugasio, preko noći je samo 1% baterije potrošio, dok recimo sa iphonom iako bi ugasio sve appove, isključio wifi i uključio airplane mode, znao je do nekih 5% i više baterije potrošiti.

Što se kamere tiče, u nekim stvarima dobra u nekim loša. U noćnim uvjetima uvjerljivo radi drastično bolje slike naspram iphone 4S (4S sa flashom nikad ne bi fokusirao sliku kako treba i uvijek bi bila mutna, a bez flasha bi bilo samo crno, dok z3c oba slučaja radi drastično bolji rezultat) Međutim po danu, z3c ima problema na auto postavkama i puno loše rezultate daje kod 'touch to focus' opcije, dok iphone bi u većini slučaja precizno prilagodio parametre na točku koju ste stisnuli da fokusira, malo smiješno da mob star 4 godine i "zastarijelog hardvera" uspije u jednostavnim radnjama i dalje biti ispred današnjih top modela

Stoja
10 godina
neaktivan
Sony Xperia Z3 Compact

Slika niže izgleda predivno, ali samo dok je na mobitelu. Kad se prebaci na komp je tužna priča. Prezrnata, baš mi je žao, a mogla je to biti super slika. Toliko sam se veselila toj hvaljenoj kameri, a zapravo je daleko od hvale... Može li ikakvo mijenjanje postavki poboljšati rezultat kamere?

zalazak zalazak

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovako na prvu to je bio Automatski mod i vjerojatno zapravo dosta mračnije nego na slici? Ovoliko šuma ima jer je ISO vrijednost jako velika mislim... Probaj slikat u Manualnom modu i podešavat postavke...

17 godina
neaktivan
Sony Xperia Z3 Compact

Neznam da ijedna kamera na mobitelu može uslikati sumrake da liči na nešto, bar ja (uživo) vidio nisam.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

bubimir13, imaš dobro oko, sve što kažeš je točno. Pokušat ću manualno podešavat, žao mi samo što to nisam učinila prije ove fotke.

12 godina
neaktivan

Ovo je čak i dobro, jer uz malo editiranja ispadne jako dobra slika, dok se kod drugih telefona mora posvjetlit umjetno da pa bi to snizilo kvalitetu slike dok ovdje ne bi već, dapače, mislim da bi ispala kvalitetnija. Probaj Manualno ali ne sa ISO automatski već ti odredi vrijednost, uz to ako je sumrak i mrak a slikaš udaljene predmete isključi bljeskalicu i naštimaj svjetlinu i balans preko onih slajdera sa strane. 

Prava je šteta što Sony već nije uveo potpuno manualne kontrole kamere, koja bi to tek zvjerska kamera bila da može se podesit i brzina zatvarača, fokus i ekspozicija...

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z3 Compact

Pitanje:

Imam trenutno htc one m8,korišten skoro godinu dana,jako dobro ocuvan.Zamijenio bih ga za z3 compact,koji je skoro nov.Koliko bih doplate trebao tražiti,i da li traziti? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vidi kako se kreću cjene na njuškalu za oba i identičnog stanja i onda nađi neku sredinu za oba. Ja mislim da ti je to 1 za 1...

13 godina
Sony Xperia Z3 Compact

Pozdrav,

stara mi ima z3 compact, sve je super, osim imenika :) Dakle, imena u imeniku pokazuju samo prvi broj koji je spremljen, a ako zeli vidjeti i nazvati ostale, mora ici do kraja i onda izabrati opciju show all, ili tako nesto, kad se pokazu i ostali brojevi. Moze li se to ikako iskljuciti da uvijek pokazuje sve brojeve koji su pridruzeni nekom kontaktu, jer ovo je ful nezgodno. Nisamb bas nasao neke postavke koje bi to spominjale.

Hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koliko ja znam ne može osim ako se ne promjeni aplikacija imenika u neku drugu (što je zajeban posao ako ne znaš što radiš baš najbolje) tako da ne možeš promijeniti. Osobno ne smatram to za neki problem jer je fluidno i dok ne zastajkuje i ne čupa živce sve je laganini. 

13 godina
neaktivan
Sony Xperia Z3 Compact

Stiže za par dana z3c, jooj kako joj se veselim 

samo šteta što je crna, baš htjedoh bijelu, but nevermind, bitno da bude tip top, što od nje i očekujem 

What a lovely day.

1 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z3 Compact

Ekipa. koja preporuka za ono kaljeno stakle da uzmem sa ebay-a, da je dobro a nije preskupo? :)

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nilkin tako nekako se zove. Ja na svom nemam ništa od toga. Al čuo sam da je prednjica i zadnjica moba napravljena od Dragontrail stakla, po netu sam vidio da je prutala, a iz iskustva mogu reći da mi je nekoliko puta pada sa razne visine, najviše oko metar na asfalt, i ima svega par ogrebotina po rubovima a staklo čitavo.

P.S. Za one koji su pratili samo da javim da nakon 2 dana riže i feniranja uz 1 punjenje preko magnetnog punjača sve radi kao i prije i nema zasada nekih naznaka oštećenja :)

13 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Nilkin tako nekako se zove. Ja na svom nemam ništa od toga. Al čuo sam da je prednjica i zadnjica moba napravljena od Dragontrail stakla, po netu sam vidio da je prutala, a iz iskustva mogu reći da mi je nekoliko puta pada sa razne visine, najviše oko metar na asfalt, i ima svega par ogrebotina po rubovima a staklo čitavo.

P.S. Za one koji su pratili samo da javim da nakon 2 dana riže i feniranja uz 1 punjenje preko magnetnog punjača sve radi kao i prije i nema zasada nekih naznaka oštećenja :)

Drago mi je da su mali Azijati uspješno spasili i tvoj mobitel 

A što se tiče tog stakla možete mi reći nešto više o njemu, prvi put čujem?

What a lovely day.
12 godina
neaktivan

http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z3-Compact/Which-brand-of-glass-is-on-Xperia-Z3-Compact/m-p/838927#U838927

U Sonyju tvrde da su pri izradi ekrana koristili i Gorilla Glass 3 i Dragontrail X ali za zadnje staklo nisu ništa rekli. Ne bi ti znao detaljnije objasnit jer se ne razumijem u sve te metode ali moj se još nije pogrebo na ekranu nakon nekoliko mjeseci pa im vjerujem.

13 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z3-Compact/Which-brand-of-glass-is-on-Xperia-Z3-Compact/m-p/838927#U838927

U Sonyju tvrde da su pri izradi ekrana koristili i Gorilla Glass 3 i Dragontrail X ali za zadnje staklo nisu ništa rekli. Ne bi ti znao detaljnije objasnit jer se ne razumijem u sve te metode ali moj se još nije pogrebo na ekranu nakon nekoliko mjeseci pa im vjerujem.

Nisam dobro pitala, mislim na ovo staklo koje kolega drugi forumaš želi kao zaštitu ili tako nešto..

EDIT: Kaljeno staklo, Stoja spominjao.

What a lovely day.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 13:01 (i4s).
12 godina
neaktivan

Tu ti ne bi baš znao pomoći jer kao što sam rekao nemam ga a i dosad nisam vidio potrebu za njim. Vjerojato ćeš više iskustava sa tim kaljenim staklom moći naći na XDA ili PCekspert forumima...

16 godina
i4s kaže...

Nisam dobro pitala, mislim na ovo staklo koje kolega drugi forumaš želi kao zaštitu ili tako nešto..

EDIT: Kaljeno staklo, Stoja spominjao.

To ti je kao ona zaštitna folija što ih imaš u dućanima za kupit, samo nije folija nego je staklo koje se zalijepi na prednji/stražnji dio moba. Staklo je jako tanko(ipak malo deblje nego folija) ali nije toliko primjetno, ili da smeta prilikom korištenja/gledanja u ekran. Moj z3c kako ga uzeo preko njuškala imao već to kaljeno staklo na sebi pa ga koristim, al je malo izgrebano na par mjesta pa zato planiram uzet novo. A kažu da je puno bolje od folije jer da čuva od grebanja i od pucanja ekrana. 

Stoja
12 godina
neaktivan

Mislim da imaju dva tipa, anti-shatter i anti-glare, prvi je da ako ti padne i popuca ekran drži ga na mjestu bez da se raskomada, a drugi je protiv odbljeska sunca da imaš čistu vidljivost. E sad koliko to sve ima smisla ne znam, velim ja i bez toga nemam nikakvih problema. Tko voli nek izvoli

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z3 Compact

Imam problemcic: cura i ja smo radili podmorski selfi sa z3 compakt i mob se uspel namociti makar su vratašca bila zatvorena. Naravno da smo imali nesreću da se namocil dio di se puni i zarozil indikator.

Mobitel je napisal neko upozorenje i sam se gasil. I sad se više neće upalit: nekad kad se duže drzi tipka za paljenje samo zavibrira i nis drugo a kad ga se spoji na punjač onda mu indikator lampica zazmirka 4 puta,  s tima da su prava dva blica razmaknuta nekolko sekundi i onda druga dva tipa sekundu.

Molim savjete i rijesenja, a ko ima osudu radi selfija nek pošalje na p.m. da ne spamamo ovdje. 

Hvala unaprijed!

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni se desilo isto ali ja sam ga odmah izvuko van, nisam ga palio i odmah ga osušio i stavio u rižu na 2 dana bez paljenja. Isto se ugasio a u riži nakon nekog vremena sam upalio. Nakon 2 dana u riži radi normalno. Savjetujem ti isto, uz povremeno lagano feniranje da se izvuče vlaga. Smiješ ga koristit tek kada se sa obje leće kamere povuće ta vlaga, koja je odmah uočljiva čim bi se mob upalio. 

15 godina
neaktivan

Hvala.

Na njezinom nije došlo do kamere, samo unutra i trenutno je u rizi. Uglavnim cital sam po forumima da ti compacti baš i ne dihtaju kak bi trebali :/

A jel ima ko iskustva s tim da se zamijene indikatori vode i da ga se da na garanciju sa nekom bulšit pricom?

Pravi programeri programiraju binarno!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice