Sony Xperia Z1

poruka: 1.195
|
čitano: 266.008
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Probao markerom, ali se briše.

Ne znam koji onda da kupim, uzeo sam najtanji koji sam našao.

Gdje uopće da tražim marker?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z1

Alkoholni otporan na vodu pa da se briše? Ti mene zahebavaš 

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Obriše se kad pređem prstom preko toga ili s vremenom zbog trenja s odjećom.

Za moj piše "waterproof on paper".

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Nova baterija je konačno došla. Montirao sam ju i zasad mobitel radi.

Problemi:

1.) Iz settinga mobitela nestao je meni o potrošnji baterije, tako da u ovom trenutku ne znam je li indikator napunjenosti baterije na vrhu ekrana točan (baterija je došla napunjena na 50%). Kako to riješiti, ne znam. Pokušat ću ponovno odspojiti kabelm kojim je baterija spojena na mobitel i ponovno ga priključiti.

2.) Sony je na bateriju ZALIJEPIO NFC antenu koju se ne da odlijepiti tako lako i ponovno upotrijebiti. Da ju se odlijepiti, ali ne i njenu podlogu, a ljepilo na gornjoj foliji koju se vidi kad se otvori mobitel više ne drži kao ranije (sasvim očekivano). Rješenje: trebalo bi kupiti novu NFC antenu, a to je dodatan trošak i dodatno čekanje da prodavač pošalje još i taj dio.

Pitanje koje sam sam sebi postavio prije upuštanja u ovu cijelu priču: isplati li se sam mijenjati bateriju u ovakvom mobitelu koji je sav zalijepljen? Moj odgovor je: NE! Bolje je dati 350 kuna i prepustiti servisu da to obavi. Ovako usput kod rastavljanja i sastavljanja shvatite da vam nešto nedostaje i onda morate još i to nabaviti i čekati. Dijelovi su jeftiniji ako se nabave iz Kine, a skuplji ako ih naručujete iz Europe, s tim da se dijelovi iz Kine čekaju od tri tjedna na više, dok sam dijelove iz EU dobio u roku od 7-8 dana.

Sad mi je prioritet srediti taj problem s indikatorom baterije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 13:55 (BudalastoStvorenje).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Uvijek sam tvrdio da su oni koji kupuju iPhone idioti jer kupuju "neotvoriv" mobitel, a zapravo smo mi veći jer smo kupili zaljepljen(bez uvrede, ništa osobno )

Ajde da je samo zaljepljen, ali i da je NFC antena zaljepljena za bateriju; svašta. Garant su to tako sredili da bude veći trošak.

Z5 mi se tako sviđa, ali Sony je za mene prekrižen. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...

Nova baterija je konačno došla. Montirao sam ju i zasad mobitel radi.

Problemi:

1.) Iz settinga mobitela nestao je meni o potrošnji baterije, tako da u ovom trenutku ne znam je li indikator napunjenosti baterije na vrhu ekrana točan (baterija je došla napunjena na 50%). Kako to riješiti, ne znam. Pokušat ću ponovno odspojiti kabelm kojim je baterija spojena na mobitel i ponovno ga priključiti.

2.) Sony je na bateriju ZALIJEPIO NFC antenu koju se ne da odlijepiti tako lako i ponovno upotrijebiti. Da ju se odlijepiti, ali ne i njenu podlogu, a ljepilo na gornjoj foliji koju se vidi kad se otvori mobitel više ne drži kao ranije (sasvim očekivano). Rješenje: trebalo bi kupiti novu NFC antenu, a to je dodatan trošak i dodatno čekanje da prodavač pošalje još i taj dio.

Pitanje koje sam sam sebi postavio prije upuštanja u ovu cijelu priču: isplati li se sam mijenjati bateriju u ovakvom mobitelu koji je sav zalijepljen? Moj odgovor je: NE! Bolje je dati 350 kuna i prepustiti servisu da to obavi. Ovako usput kod rastavljanja i sastavljanja shvatite da vam nešto nedostaje i onda morate još i to nabaviti i čekati. Dijelovi su jeftiniji ako se nabave iz Kine, a skuplji ako ih naručujete iz Europe, s tim da se dijelovi iz Kine čekaju od tri tjedna na više, dok sam dijelove iz EU dobio u roku od 7-8 dana.

Sad mi je prioritet srediti taj problem s indikatorom baterije.

Koji meni?

Za NFC. Logičnije je da će ga zakeljit za bateriju jer je štata za flex manja ako je na bateriji nego na staklu ili da slobodno pleše unutra. I da, nek na tvom primjeru ljudi skuže da za 300~kn je isplativije otić u neki pouzdan servis. Iako su i moja iskustva tu veoma upitna.

11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Koji meni?

Za NFC. Logičnije je da će ga zakeljit za bateriju jer je štata za flex manja ako je na bateriji nego na staklu ili da slobodno pleše unutra. I da, nek na tvom primjeru ljudi skuže da za 300~kn je isplativije otić u neki pouzdan servis. Iako su i moja iskustva tu veoma upitna.

Koji meni? Onaj jedan jedini koji se odnosi na bateriju i čije grafove ovdje kopi-pejstamo. Nema ga. Nestao. Sve ti piše.

Ne, nije logičnije da antena bude zalijepljenja za bateriju. To je idiotski.

Ja sam u popravak ovog mobitela krenuo svjesno sam. A moja preporuka drugima jer da za isti posao odu u servis.

17 godina
Sony Xperia Z1

Situacija:

Burazu sam polupao ekran na Z1 (koji je bio moj) tj. dokrajčio ga jer je bio već imao crtu preko pola ekrana.

Kupio sam novi oriđiđi ekran za Z1 s ebaya i to top rated sellera. Stigao ekran, sve zamjenim, upalim i NEMA SLIKE. Sve radi, kamera, zvuk, notifikacije, pozivi, poruke, vibracija, touch! znači registrira dodire, al' slike ni za lijeka nema. Sve konektore sam bio pregledao dva puta prije nego sam sklopio mobitel i sve mi je štimalo.

U download mode isto ne pokazuje ekran.

Imate kakav savjet?

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Koji meni?

Koji meni? Onaj jedan jedini koji se odnosi na bateriju i čije grafove ovdje kopi-pejstamo. Nema ga. Nestao. Sve ti piše.

Ne, nije logičnije da antena bude zalijepljenja za bateriju. To je idiotski.

Ja sam u popravak ovog mobitela krenuo svjesno sam. A moja preporuka drugima jer da za isti posao odu u servis.

Jel možeš stavit screenshot? Nemore to sam tak nestat jer ti onda ni telefon ne bi pravilno radio.

Najbrži kaže...

Situacija:

Burazu sam polupao ekran na Z1 (koji je bio moj) tj. dokrajčio ga jer je bio već imao crtu preko pola ekrana.

Kupio sam novi oriđiđi ekran za Z1 s ebaya i to top rated sellera. Stigao ekran, sve zamjenim, upalim i NEMA SLIKE. Sve radi, kamera, zvuk, notifikacije, pozivi, poruke, vibracija, touch! znači registrira dodire, al' slike ni za lijeka nema. Sve konektore sam bio pregledao dva puta prije nego sam sklopio mobitel i sve mi je štimalo.

U download mode isto ne pokazuje ekran.

Imate kakav savjet?

Negdje si izgleda flex kabal zgrebo ili na maloj foliji di su čipovi od ekrana ima neki dio sitni koji ti se možda otkvačio. Tako je meni jedamput ali sam skonto pošto nije bio prekriven nikakvom folijom pa je bio izložen.

17 godina
bubimir13 kaže...
Negdje si izgleda flex kabal zgrebo ili na maloj foliji di su čipovi od ekrana ima neki dio sitni koji ti se možda otkvačio. Tako je meni jedamput ali sam skonto pošto nije bio prekriven nikakvom folijom pa je bio izložen.

Imaš kakvu sliku gdje bi to bilo?

12 godina
neaktivan

nemam slike, ali probat ću ti opisat. Znači na ekranu za Z3C imaš staklo i ispod stakla u produžetku ide folija sa čipovima iz koje se nastavlja fleks kabel, a na tu foliju je prikopčan digitizer i još valjda prikaz ili osvjetljenj, nisam siguran jer je bilo 2-3 sloja posebnih ekranskih folija ispod digitizera. E ta mini matična ploča mi je na orginalnom ekranu prekrivena ljepljivom zaštitnom trakicom, dok zamjenski ekran toga nije imao i kad sam namještao fleks u utor i ekran u kučište sve se poraspadalo. Onda sam stavio tu zaštitnu traku i to je držalo tu foliju na mjestu kao i sve priključke na njoj u svojim utorima.

11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Jel možeš stavit screenshot? Nemore to sam tak nestat jer ti onda ni telefon ne bi pravilno radio.

Ne mogu. Flashao sam maloprije mobitel na Android 4.4.4 i u njemu imam taj meni ali baterija i dalje divlja. Malo je na 8%, pa na7%, pa trenutno na 11%, a na punjač ne reagira. Samo sekundu ili dvije kod uključivanja mobitela ili kod uštekavanja punjača kad je mobitel isključen. Čak i Android 4.4.4 javi da je punjač priključen ali se baterija ne puni. Sad idem iscrpiti bateriju do kraja dok se mobitel sam ne isključi, pa ću vidjeti što dalje.

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ništa od nove baterije. Pokrenuo sam postupak povrata prodavatelju, pa ću vidjeti kako će to završiti.

0 0 hvala 0
17 godina
bubimir13 kaže...

nemam slike, ali probat ću ti opisat. Znači na ekranu za Z3C imaš staklo i ispod stakla u produžetku ide folija sa čipovima iz koje se nastavlja fleks kabel, a na tu foliju je prikopčan digitizer i još valjda prikaz ili osvjetljenj, nisam siguran jer je bilo 2-3 sloja posebnih ekranskih folija ispod digitizera. E ta mini matična ploča mi je na orginalnom ekranu prekrivena ljepljivom zaštitnom trakicom, dok zamjenski ekran toga nije imao i kad sam namještao fleks u utor i ekran u kučište sve se poraspadalo. Onda sam stavio tu zaštitnu traku i to je držalo tu foliju na mjestu kao i sve priključke na njoj u svojim utorima.

Evo slike. Uzalud opet ništa ekran ne pokazuje. Na ovim većim konektorima kao da je oksidiralo? Da odnesem u servis da pokušaju očistiti konektore?

12 godina
neaktivan

Označio sam ti dio na koji sam mislio i i dalje sumnjam na njega jer izgleda da nije sjeo kompletno u utor.

17 godina
Sony Xperia Z1

Otišao mi je vibro motorić na Z1, da li netko možda imao sličan problem, koliko bi mogo trajati popravak u Agram Servisu (mobitel je još pod jamstvom)?

Isplatili se "nadogradnja" na Z2? Prvenstveno me vuče to što će Z2 dobiti službeni Marshmallow i snimanje HD videa @120 fps-a, vidim da ih se na njuškalu može naći po prihvatljivim cijenama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Eyekool kaže...

Isplatili se "nadogradnja" na Z2? Prvenstveno me vuče to što će Z2 dobiti službeni Marshmallow i snimanje HD videa @120 fps-a, vidim da ih se na njuškalu može naći po prihvatljivim cijenama.

Nimalo, imam Z2 već 4 mjeseca i žao mi je što sam ga uzeo jer nisam nikakav napredak dobio u odnosu na Z1, po specs ima neke sitne razlike al' kad koristiš oba vidiš da je Z2 ustvari Z1 sa zaobljenijim rubovima, isto tako i Z3=Z2=Z1, isprobao tetkov Z3 i usporedili ga s mojim Z2 i ima isto još zaobljenije rubove...šminka samo.

12 godina
neaktivan
Eyekool kaže...

Otišao mi je vibro motorić na Z1, da li netko možda imao sličan problem, koliko bi mogo trajati popravak u Agram Servisu (mobitel je još pod jamstvom)?

Više ti se isplati na Z3 nego na Z2 iako je neka sitna razlika. Glavna razlika zašto bi prelazio na Z2 bi bila softverska podrška, 4K i slow-mo snimanje, bolji ekran, bolji zvuk, bolja baterija. 

17 godina
Kad bi Z1 dobio nadogradnju na Marshmallow ne bi ni razmišljao o prelasku na Z2.
Z3 mi je preskupu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony Xperia Z1

jel mi moze neko rec kako instalirati xposed framework na z1c 5.1.1?
Rootao sam mobitel

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

prek recoveryja flash xposed zip fajla al pazit da je api verzija točna, mislim da treba preko 70 i nešto, nisam siguran. Nakon toga, instalirat apk i to je to.

13 godina
Sony Xperia Z1

a mora custom recovery ili moze i stock?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sony nema stock recovery, samo XZDRecovery od NUT-a ide na njega

13 godina
Sony Xperia Z1

nije to meni nesto pretjerano jasno, micem se corava posla.
Hvala na odgovoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bubimir13 kaže...

Označio sam ti dio na koji sam mislio i i dalje sumnjam na njega jer izgleda da nije sjeo kompletno u utor.

Da ga ne šuknem od zid, odnio sam ga na servis te ćemo vidjeti koliko će mi procjeniti popravak. Ako bude do 100kn ću pristati, iznad ne dam pa makar stajao kao ukras.

11 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

Hvala na odgovoru.

Par tipova složi komadić softvera zvani recovery kojim, jednom kad se bootaš u njega, možeš flashati OS i dodavati mu još štošta. Ako su dobro napravili svoj posao (i ti razumiješ što radiš), onda je cijela priča dječja igra, ali ako nisu, onda si u nebranom grožđu, pogotovo ako se ti tipovi jave i odjednom izjave da više nemaju vremena krpati bug-ove u svojem softveru jer im je to bio hobi, pa se moraju posvetiti školi i sl.

Ako nisi siguran što radiš, drži se stock ROM-a i uživaj.

11 godina
neaktivan

Ništa od nove baterije. Pokrenuo sam postupak povrata prodavatelju, pa ću vidjeti kako će to završiti.

Poslao sam natrag bateriju prodavatelju. Poslat će mi novu. To potrajati par tjedana (prvo da se baterija vrati njemu, pa onda da on pošalje novu meni), a do tada možda proradi čekić i riješim se jednom zauvijek ovog mobitela.

12 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

Hvala na odgovoru.

Pametno, al nek te ne obeshravri u daljnjem istraživanju.

14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Kolko da stavim cijenu tj. kolko mogu dobit za ovo?

battlelog:Kickass_HR youtube: https://www.youtube.com/channel/UCs0pKMm-lVrUCP0eiQgAb4A myanimelist:http://myanimelist.net/profile/waddapppp

0 0 hvala 0
13 godina
Sony Xperia Z1

Jel mi mozete rec zasto mi se gmail ne azurira sam ostali mailovi i aplikacije normalno al gmail moram rucno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice