Sony ericsson xperia mini st15i

poruka: 470
|
čitano: 142.194
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

nemam opciju macro, a prije je postojala mogucnost ukljucivanja istog

.

jel se dogadja ikome to sa kamerom? googlao sam malo, al nitko ne navodi taj problem

.

btw, primjetio sam da nakon update-a na 4.0.4 nemam opciju capture screen a bateriju mi proguta u jednom danu, uzas. sve mi se cini da cu poslat to cudo na servis neka mi vrate 2.3.4.

Bog je stvorio mene jer zna što je lijepo, a Vas jer ima dobar smisao za humor

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i na mom mobu se sa zadnjim apdejtom,kamera čudno ponaša.kad snimam hd video,slika djeluje usporeno dok snimam

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Sony ericsson xperia mini st15i

e to, bas to, usporeno i svako malo stane na sekundu, a prebacim li na fwvga sve je ok, al to me ne zadovoljava.

bateriju mi takodjer nesto jako guta, u pola sata izgubim 20 - 30 posto. 

nisam bas zadovoljan. screen flickering je jos uvijek prisutan, al rijeđe.

13 godina
neaktivan

Sve isto kao na mojem. Kupljen je tek jučer. Kad sam ga nadogradio sa zadnjim software-om, baterija traje kraće, nema macro opcije u kameri, a prije je postojala. manje se grije, al još uvijek poprilično. Čekam novi upgrade iz sony-ja.

Također ekran treperi nešto manje, a video trza. jednostavno video usporava, pa ne znam je li do SD kartice.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:05 (April Smith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da nema veze sa karticom vec sa ICS-om. imam 16 GB microsd class 10. Ako na 2.3.4 radi bez problema onda znaci da je u pitanju ICS i trosenje vise RAM-a ocito pa zato usporava. Ja sam cak formatirao karticu, al nije bilo promjene. izgleda da je ICS kriv. nema druge.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:13 (djdino0402).
16 godina

Isključite stabiliziranje slike i manje će zastajkivat.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Isključio sam 3G i sad se puuno manje grije.

Usput, ako trebate program za backup našao sam jedan i stvarno je najbolji do sada. Bolji i od Sony-jevog 10000puta.

http://www.wondershare.com/android-manager/

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

iskljucio sam stabilizaciju slike, mrvicu je bolje, ali jos to nije ni blizu onome kako je bilo na 2.3.4.

da, iskljuci li se 3g manje se uredjaj grije, to sam i ja primjetio. na wifi mi se uopce ne grije. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 12:35 (djdino0402).
15 godina
neaktivan

Istražio sam problem sa kamerom nakon update-a na ICS, imaju ga ljudi diljem svijeta.

Same problem:

Camera Problem:
By using Quickpic ... etc software to view:
1. SCN AUTO mode: 5MP 4:3 got a wrong thumbnail (After taking photo, I can immediate see a abnormal screen created)
2. Normal mode: 5MP 4:3 got a correct thumbnail

Video recorder:
1. 720p - lag
2. WVGA - smooth
When using internal player to play 720p and then WVGA, after viewing 3 or 4 videos, the internal player cannot open those videos anymore. Need restart the mobile to make it work.

Conclusion:
Don't update to ICS if you want the camera function to work properly.

http://talk.sonymobile.com/message/218120

Dakle, kad snimite fotografiju sa SCN AUTO mode: 5MP 4:3 pregled slike je koma.
Kad snimite fotografiju sam Normal mode: 5MP 4:3 pregled je ok. Isto vam se dogadja i kad presnimite fotografije u vaše računalo.

Što se snimanja HD videa tiče, tu je veliki problem. Snimate li HD 720p rezolucijom, video zastajkuje, povremeno i blokira.
Snimate li sa WVGA rezolucijom, sve je ok, video ide glatko, jedino sto je slika malo vise pikselnija nego HD.

Zaključak: Ukoliko vam je važna funkcija kamere, NIKAKO NEMOJTE RADITI UPDATE na 4.0.4.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 12:36 (djdino0402).

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ovo sa kamerom imam isti problem.

Valjda će sa novim softverom to riješiti.

Nego, kako vi stojite sa životom baterije? Moja se prazni ko pješčani sat. Ne drži ni jedan cijeli dan.

i jel vama nekada nestane signal. Meni nekad jednostavno na par sekundi nema signala, ona ikonica gore ua prikaz signala pocrveni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 18:47 (April Smith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

što se baterije tiče, vjerovali ili ne, DEINSTALACIJOM TASK MANAGERA I SL. KILLERA, OPTIMIZERA... PRODULJUJETE VIJEK BATERIJE. probajte testirati. uvjerite se. 

nadalje, kad ne koristite internet, ugasite wifi, mobile network ili prebacite na 2g, pa kad ga opet koristite prebacite na 3g. smanjite svjetlinu na 30 - 50 posto. dodatno mozete ustedjeti deaktiviranjem xLOUD opcije i SONY BRAVIA opcije.

vibra-odaziv na tipke, orijentacija i sl. nepotrebne stvarcice stede bateriju. meni zna trajat 2-3 dana.

13 godina
neaktivan

Što se tiče Macro snimanja (tj. slikanja), ne znam je li moj u defektu ili je to OK. Kad približim objekt na 2-3 cm, ne može izoštriti sliku. Tek na 10-tak cm od objekta.

I čini li vam se (barem ako usporedim sa iPodom) da je slika snimanja i slikanja malo crvenkasta. Naprimjer ako slikam bijeli zid od kuće.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 15:13 (April Smith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zna li netko način za napraviti kompletan wipe SMS-ova i svega vezanog uz SMS-ove? Bio sam na ICS-u, napravio sam backup poruka i kontakata i vratio se na GB. S kontaktima nemam problema, ali kod jednog kontakta imam problem u porukama. Nekako je mobitel zapamtio da sam za tri kontakta slao grupne poruke i kad idem slati poruku jednom kontaktu koji je u toj grupi sve prođe u redu, ali ako ugasim i upalim mobitel ili se aplikacija od poruka restarta (ručno kroz taks killer ili automatski zbog prepunjenog rama) umjesto imena kontakta vidim sva tri broja u nizu i ako idem pisati poruku u tom threadu poruka ode samo prvom broju s popisa (koji uopće nije sudjelovao u tom threadu), kao da su se nakakvi indexi koji povezuju poruke i kontakte poremetili. Brisanje svih poruka nije pomoglo kao ni brisanje i ponovno dodavanje tog kontakta.

Jedino što je pomoglo je promjena tog broja u imeniku iz formata +38599xxxxxxx u 099xxxxxxx

Ako netko zna neko trajno rješenje bez ponovnog full wipe-a uređaja. Uređaj je rootan ako to nešto znači.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
15 godina

Baterija postaje koma kad se stavi posljednji firmware. Vratio mini na 2.3.5 i sve leti. Baterija mi traje i po dva dana u umjereno koristenje.

Barcelona FC
16 godina
x18x05x kaže...

Baterija postaje koma kad se stavi posljednji firmware. Vratio mini na 2.3.5 i sve leti. Baterija mi traje i po dva dana u umjereno koristenje.

Sto ima 2.3.5? Ili si mislio na 2.3.4?

15 godina

Da na taj sam mislio..{#}

Barcelona FC
13 godina
neaktivan

Meni trza snimanje u HD, a imam micro SD 16 gb class 10 i to ona Sandiskov najskuplja za kamere. Mob je jednostavno spor sa novim firmwareom. A i slika je dosta tamna kod slikanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kako ste vi instalirali ICS kada se ne nudi u Update Centeru? Je li preko programa PC Companion na racunalu? A zasto se ne nudi i na Update Centeru, odnosno kada ce?

Ne mislim ga instalirati s obzirom na to da radi probleme, ali pitam jer me zanima.

A za mobitel imam same pohvale!

14 godina
Izzy kaže...

Kako ste vi instalirali ICS kada se ne nudi u Update Centeru? Je li preko programa PC Companion na racunalu? A zasto se ne nudi i na Update Centeru, odnosno kada ce?

Ne mislim ga instalirati s obzirom na to da radi probleme, ali pitam jer me zanima.

A za mobitel imam same pohvale!

Da, predobar je mobitel i ne žalim ni kune koje sam dao za njega

Ni meni neće naći update prek Update Centra ali ionako ni ne pomišljam mjenjati nešto kad mi trenutno sve radi predobro na 0.62 FW, ubrzao sam ga dodatno + baterija drži minimum 6 dana osnovne upotrebe. Uglavnom čisto savršenstvo trenutno i ne vidim kako može biti bolji {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 22:30 (vrinho).
14 godina
neaktivan

ako nije problem da kažeš točno koje programe koristiš za bateriju i to..

(kak da maknem glupe stock aplikacije)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 22:47 (nOObIlO).

0 0 hvala 0
14 godina

Prolistaj koju stranicu nazad, sve sam objasnio.

+ ovo kaj sam dodao u build.prop prije tjedan dana

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1747697

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

kad nađem malo vremena morat ću se poigrat s tim. {#}

0 0 hvala 0
14 godina
nOObIlO kaže...

kad nađem malo vremena morat ću se poigrat s tim. {#}

Neće ti biti žao ali budi oprezan i čitaj pažljivo instrukcije za svaku stvar koju mjenjaš!

16 godina

Dogodi li se vama to da vam ponekad, kada udete u kameru izbaci obavijest "Fotoaparat nije dostupan"? I, normalno tada ne mogu koristiti fotoaparat niti kameru.

Taj problem nekad sam vrlo brzo nestane i bude sve u redu, ali recimo danas je takvo stanje s kamerom trajalo prilicno dugo da sam na kraju mobitel iskljucio i ponovno ukljucio i tada je bilo sve u redu. Da bi opet nakon mozda 15 minuta opet bilo isto.

Tada sam isao pokrenuti snimljeni HD video i ostao sam neugodno iznenaden, naime taj i svaki drugi video koji sam pokrenuo je strasno titrao - stalno su se pojavljivale zelene i crveno/roze crte.

Ali sto je najzanimljivije tokom reprodukcije videa se u pozadini vidjela slika koju je prikazivala kamera, znaci kamera se ne zeli ukljuciti kada pritisnem ikonu "Kamera" ili pak kada drzim tipku za okidanje, ali se zato ukljuci kada gledam video i smeta pri reprodukciji istog, odnosno slika se mijesa. I, kako se pojavio, tako je i nestao taj problem.

Pretpostavljam da je to u pitanju softverski problem, posto je sada sve u redu s kamerom i reprodukcijom videa - nekako se to sve izmijesa. Sada me zanima da li je itko dozivio takav problem i nadam se da sam koliko - toliko uspio objasniti u cemu je problem.

Zahvaljujem se!

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 17:22 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Izzy, kod mene iste stvari. I kad slikam slika skroz tamna, a video istog objekta skroz OK, samo nekad trza nekad ne. Čekam novi software.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Meni je slika pri slikavanju i snimanju odlicna i video mi ne zastajkuje, jedino imam vec navedeni problem.

EDIT: Evo upravo sada mi se na kratko pojavio opet isti problem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 23:05 (Izzy).
14 godina
Kod mene sve super radi vec mjesec dana (od kada imam ics) bez ikakvih gresaka (android 4.0.4)
16 godina

Sto mobitel nije spor i zar snimljeni HD video ne zastajkuje? Hoce li ICS doci i u Update Center? Ili se moze instalirati samo preko PC Companiona?

14 godina
Mobitel je mozda samo mrvicu sporiji, ali nista ne zastajkuje, pa cak ni snimljeni HD video. Baterija mi drzi 2-3 dana. Ne znam hoce li ili kad ce doc preko PCC, ja sam ga sam ubacio, prisilno :)
16 godina
iceman89iceman kaže...
Mobitel je mozda samo mrvicu sporiji, ali nista ne zastajkuje, pa cak ni snimljeni HD video. Baterija mi drzi 2-3 dana. Ne znam hoce li ili kad ce doc preko PCC, ja sam ga sam ubacio, prisilno :)

Doci ce (valjda mislis na ICS), samo je pitanje dana jer kod nas uvijek kasni i po 1-2 mjeseca min....  Sony je vec potvrdio da dolazi za novu seriju Xperia (to ukljucuje i mini/pro).

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 10:27 (lovac82).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice