Samsung Omnia II i8000...iskustva, dojmovi etc.

poruka: 10
|
čitano: 4.429
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Vec duze vrijeme razmisljam o odabiru telefona. Izbor se kretao od Nokia 5800, preko HTC Hero-a, do Samsung Omnia HD. Gledajuci brdo review-a, recenzija...odjednom je iskocila Samsung Omnia II kao moguci izbor. Pretrazivsi forum, skuzio sam da se nikakva prica ne vodi oko ovog modela. Zato me zanimaju iskustva, korisni linkovi, tipa, trajanje baterije, WM 6.5, ROM-ovi, Touchscreen, kamera, brzina samog uredjaja, i na kraju, jel taj telefon pun pogodak, totalni promasaj (baceni novci), ili nesto izmedju?

Iz onoga sto se da zakljuciti po recenzijama, to je da telefon ima u sebi vrlo mocan procesor (800 MHz), dosta memorije, ali i da Windowsi dosta koce svu tu ljepotu...

Koliko se Microsoft trudi poboljsati losa iskustva i sl.?

P.S. Nadam se da ce ova tema donijeti puno korisnoga samim korisnicima ovog uredjaja, a drugima olaksati izbor svog novog smartphone-a!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Iskreno, ne znam što tražiš od mobitela ali evo ti moja iskustva.

Kamera: slike vani su ok,mogu ispast jako dobro osim kad su u pitanju veliki kontrasti.

slike unutra su loše, zrnate, prljave, distorzirane.....

Video, prosjek, tu i tam preskoči.

Gps: Radi dobro kad proradi ali kad ga najviše trebaš onda iskrsne neki problem. milion puta provjereno. zato imam pravi gps uređaj

za auto ovaj na mobu koristim kao pješak za neki info itd.

Zvučnik: da zvučnik, povremeno tijekom razgovora mobitel sam proizvodi neke zvukove tip krckanje, pucanje koje sigurno može oštetit

sluh. milion puta mi se dogodilo. za slušanje glazbe, prosječan.

Display: Touch, naravno kao i svaki milion puta pritisnete ono što ne želite (iritirajuče do bola)  ali je lijepi veliki i mogu se super gledat

filmovi.

Windows: 6.5 po meni najslabija karika mobitela, toliko bagoviti. toliko problema. pripremite svoje živce jer nema toga što sam htio

napraviti, instalirati, podesiti a da je išlo od prve i glatko. kod mene je resetiranje mobitela prosječno 4 puta na dan što mislim

da je puno previše ali ja stalno visim na njemu pa bi vjerojatno 1 na dan bila neka realna brojka. Ponekad se aplikacije gase

same od sebe ali za to postoji lijek.

Mušice: mobitel nekada zna biti toliko spor da je stvarno iritirajuće. povremeno se zna dogodit da se sam "ugasi", ali to nebi bio takav

problem da se stvarno ugasi, nego izgleda kao da je ugašen i ništa ne možete raditi na njemu ali kad vas netko zove, njemu

signalizira da zvoni a vi to ne čujete i niti poslije kad ga upalite ne možete znati da vas je neko zvao. isto je i s sms, onaj koji

vam šalje sms dobije status report ali mobitel ne spremi sms pa vi nemate pojma da vam je neko slao sms ni tko. ima još milion

mušica koje će vam dignut tlak. imam i iphone, koji je daleko stabilniji mobitel ali je i ograničeniji i ima pak svoje mušice.

na omniji se može donekle natjerat da sve donekle radi ali treba jako puno vremena i živaca ali uvijek će vas nešto iznenaditi i

zaskočiti. moj zaključak je da je to mobitel s brdo mogućnosti od koje ni jedna ne radi kako spada. dal bi ga ponovo kupio.

vjerojatno ne bi jer nemam više volje se gnjavit sa svime time.

nadam se da sam pomogao.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala na iscrpnom objasnjenju! :) Ovaj telefon, kao i svaki drugi WM uredjaj ima brdo svojih musica. Sad jos jedno pitanje...jesi probao sve to sa SPB Shell-om, ili nekim drugim UI (HTC Sense itd.) I jel ubacivanjem takvih sucelja dobijamo losiji ili bolji uredjaj? I koliko telefon dobija na brzini (ako dobija uopce)?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Samsung Omnia II i8000...iskustva, dojmovi etc

trenutno na njemu imam SPB Shell. On radi besprijekorno i vrlo je jednostavan za upotrebu i podešavanje. Sve si možeš sam podesiti kako želiš, aplikacije koje najviše koristiš, kontakti itd.... sa njim je uređaj naravno bolji. probao sam razne UI ali ovaj mi je nekako najbolje sjeo. sad. što se tiče brzine, jedino gdje je dobiješ je što si možeš napravit da aplikacije koje najviše koristiš staviš da ti budu pri ruci. Namigiva

i još sam nešto zaboravio spomenut vezano uz brzinu. telefon nekada presporo reagira na pozive što sam testirao. zna ne reagirat po par sekundi dok ne počne zvonit. to trajanje nije uvijek isto, nekad reagira skoro odmah a nekad mu treba. znao sam nać propušteni poziv a da telefon nije zazvonio ni jednom.

17 godina

Ja bi ti ipak uvijek radje preporučio Omniu HD (gt8900i).

Jest da je symbian, ali radi solidno, GPS radi savrđeno (osim s bugovima na 5.40 verziji Garmina nikakvih problema nakon upgreada na novu verziju), kamera je puno bolja, ekran isti (po veličina ali je reza malo manja) a sve ostalo više manje isto ko i ovaj. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Omnia HD je, takodjer strasan uredjaj, u to nema sumnje. Cak je i za nijansu skuplji od Omnia 2 (pretpostavljam zbog 8 MP). Ali kod tog uredjaja postoji jedan drugi problem...a to je da Samsung presporo izbacuje official FW, odnosno, jos se bore sa stvarima koje uredjaj takvog hardwareskog potencijala mora imati, a to je kinetic skrolling, jednostavnost surfanja... Dati toliki novac za uredjaj, koji nema rjesenja za neke osnovne stvari, cini mi se pomalo suludo.                                                                                               

http://www.samsungomniahd.com/2010/01/10/video-preview-of-upcoming-i8910-hd-firmware/ (komentari vezani za softwareske probleme)

I dosta ljudi pati zbog toga, sto imaju jako dobar mobitel (hardwareski), ali kojem fali dobra softwareska podrska.

Omnia 2 mozda ima losiju kameru, ogranicenje boja (WM), ali je kao uredjaj kompletnija. To je samo moje misljenje. Neki vise vole Symbian, drugi Windowse, to je vec stvar ukusa... ;)

17 godina

Što se tiče firmwara na Omnia HD slažem se. Nisu još uvijek za sve regije izdali noviji firmware.

Ali kao i kod svih drugih smartfona imaš custom firmwarove, i na njima ima i kinetic scrolinga i sve puno brže rade. :)

Nemojte me krivo shvaiti - Omnia II je zvijer od mobitela, i ta malo lošija kamera nije nikakva mana (8 megapixela je takioinako pretjerivanje u mobitelu), ja sam samo spomenuo da se vide i druge opcije :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako imaš živaca sve podešavat, popravljat, slagat.... onda si uzmi. ja sam imao živaca u početka ali mi je sad ponestalo. mislio sam isprobat neki noviji rom al odustajem.

15 godina
neaktivan

Pa dobro, mozda imam sad zivaca, a kasnije necu... :)  Uglavnom, cekam jos i onaj kongres u Barceloni na kojem ce biti razjasnjeno sve o Windows mobile 7, pa cemo vidjeti jel Omnia 2 moze napraviti na update na njih (cisto sumnjam). To je za dva dana, pa ce se i moje razmisljanje "iskristalizirati" ! ;)

14 godina

dakle da ne otvaram novu temu ,ukratko

dobio sam ovaj mobitel gt i8000 omnia,spojio na pc putem kies programa i pita za ažuriranje

ažurir.    PDA IJ9 na PDA IJC,phone IJ2 na IJ3, CSC IJ8(vip) na CSC IJC(vip)

trenutno win phone 6.5 build 21863

zanima me ,tel je otključan na sve mreže,da li ću nešto izgubiti ako ga ažuriram

da li moguće instalirati android na taj mobitel

koji je trenutni mogući win.phone za instaliranje na ovaj uređaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice