Samsung Omnia 7 - Rasprava

poruka: 1.475
|
čitano: 377.343
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Omnia 7 - Rasprava
knight kaže...

Hmm...kupio sam omniu 7, 16GB, unbranded, unlocked za 228 EUR-a legalno u Njemackoj, i to jos u julu prosle godine. Ono sto me odusevilo od prve je displej, kakav god da je, kada se stavi uporedo sa LCD-om - nebo i zemlja.

Doduse, pratio sam i u medjuvremenu cijena nije padala uopste, nego je jos i rasla cak: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2302454_-omnia7-i8700-samsung.html

Ne razumijem ni ja zasto je tako...moguce da je WP7 nesto dobio na popularnosti nakon Manga.

Ne moguće, nego definitivno. Sad je skoro potpun OS (dobro fale još neke stvari...). Još kad Tango dođe...{#}

+Što nema puno 16GB WP7 mobova, a Omnia7 je još uvijek jako dobar mob za taj os.

17 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...

+Što nema puno 16GB WP7 mobova, a Omnia7 je još uvijek jako dobar mob za taj os.

koliko ja znam 16GB modeli su ekskluziva  samo za korejsko tržište.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
14 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
blackjobmamba kaže...

koliko ja znam 16GB modeli su ekskluziva  samo za korejsko tržište.

Jok.

Recimo Omnia 7 sa 16GB je samo Njemačka, tak da , sve ovisi.

Nadajmo se da slijedeća generacija bude imala 20GB+ pa će možda privuć i više ljudi.:)

17 godina
neaktivan

Internet Sharing za Omniu 7

Uređaj mora biti jailbreakan, tj. otključan.

1) deployati jedan od 2 malena XAP-a sa XDA linka, ovisno o verziji softwarea
  a) za starije verzije softwarea: link
  b) za novi 7.10.8107.79 software: link

2) u dialer ukucati ##634#

3) u diagnosis aplikaciji koja se nakon toga pokrene ukucati *#9908#

4) u prozoru koji se otvori iz padajućeg izbornika odabrati "System Tweaks", stisnuti "save" pa  "close" i rebootati telefon.

Nakon toga se u Settings>Internet Sharing vrlo lako isti uključi i podesi (password, ime AP-a itd..)

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...
zoki09 kaže...
blackjobmamba kaže...
zoki09 kaže...
FlyBoy kaže...
zoki09 kaže...

Imam pitanje, skinuo sam chevron wp7 i probao sam jailbreakat   mobitel i stalno mi izbacuje eror da je da provjerim usb cabel ili da je mob zaključan.

Pazi da ti ekran ne bude zaključan, dakle kada radiš unlock nek ti bude baš u start izborniku (onaj početni s tileovima) a ne zaključan (slide to unlock)

Nije mi ekran zaključan, mobitel mi je na start izborniku, zune mi je pokrenut i mobitel mi je spojen sa usb-om i u zuneu mi piše da je mobitel spojen i opet izbacuje istu grešku. Probao sam zaključati ekran i probati jailbreak i onda mi piše da je mobitel zaštičen pin-om. Kad ga otključam i stavim na start izbornik onda mi piše da provjerim usb cabel i pokrenem zune ili da provjerim jel ekran zaključan. 

Makni šifru za zaključavanje i otključaj ga.

Nemam šifru za zaključavanje.

Meni je javljalo istu grešku, reinstalo zune, maknio pin za otključavanje i sad radi.

Evo reinstalirao sam zune i opet javlja istu grešku, neznam više šta da probam?

14 godina
neaktivan

Jel možda smeta to šta mi je mobitel zaključan na Vip?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

meni nema system tweaks.. :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

meni nema system tweaks.. :/

.xap je uspješno deployan?

Probaj eventualno otići u izbornik, i baš naći tu aplikaciju (zove ti se File Deployer) pa je pokrenuti. Možda ona bude.

16 godina
odjavljen

uspjesno je deploya ali jol, nema toga.... meni otvori onaj GPRS manager i tamo ima 3 stavke i to je to.. unlockan je windowbreak metodom. mozda zbofg tog?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

uspjesno je deploya ali jol, nema toga.... meni otvori onaj GPRS manager i tamo ima 3 stavke i to je to.. unlockan je windowbreak metodom. mozda zbofg tog?

Ne bi trebalo imati veze s načinom otključavanja, koju verziju firmwarea imaš?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 22:51 (FlyBoy).
16 godina
odjavljen

2424.11.11.2

17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

2424.11.11.2

Da, ako si radio update na ovu novu verziju (8107) vjerojatno ti se i firmware updejtao (meni je 2424.11.9.4).

Koliko sam čitao, zaobilazno rješenje bi bilo tweakati jedan key u registryu, samo radi na vlastitu odgovornost:

I found the fix for the 8107 update, the following registry tweak needs to be made:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Services\ICS]
"UserProcGroup"=dword:32

Set the "UserProcGroup" value from "32" to "5" will make IS work fine. Don't forget to reboot your phone.  

17 godina
FlyBoy kaže...
skank666 kaže...

Ne bi trebalo imati veze s načinom otključavanja, koju verziju firmwarea imaš?

To bi znacilo i da developer unlock je dovoljan?

16 godina
neaktivan

imam pitanje, kao potencijalni budući vlasnik. pročitah na xda forumu da omnia-e 7 imaju problema sa wifi brzinom prometa (mislim da je 1 mb/s spominjan kao maksimum koji su useri uspjeli dobit).

da li vi koji imate mob imate nekih iskustava s tim problemom? da li ima ko volje napravit speedtest brzine preko wifi-a?

0 1 hvala 0
17 godina

Preko kompa dobijem cistih 8/1, a preko Omnie oko 3.5/0.7. Jeste manje, ali ipak znacajno vise od 1Mb/s.

Ne znam jel do programa za mjerenje na Omnii (neki BandWidth), ili do same Omnie.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dal je i komp na wifi-u, ili je 8/1 preko žice (makar realno na kratkoj udaljenosti ne bi trebalo bit razlike)?

0 0 hvala 0
17 godina

Komp je isto na Wi-Fi-u, kao i laptop, s jednake udaljenosti.

14 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče brzine preko wifi-a nemaš nikakve brige.

Evo ja sam isto testirao, inače download mi je 10 Mbps (realno oko 9,75) isto kao i upload (on je realno oko 30-50Mbps) a na Omniji sam dobio sasvim zadovoljavajuće rezultate od ~8,6 Mbps za downlink, i ~3.5Mbps za uplink.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

onda je problem izoliran samo na nekim mobovima (nije ni čudno, kakvih sam sve problema vidio sa stock androidima...).

inače ovdje sam pronašao problem (ako ikoga zanima): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1365061

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ono što meni smeta je automatsko gašenje wifi-a nakon pola minute-minutu dok je ekran zaključan.

Tako da opet trebam čekati 5-10sec dok se ne spoji na mrežu svaki put kad želim nešto pogledati.

Razumijem da je to u cilju ergonomije, ali trebali su napraviti nekakav switch kojim bi se to po želji uključivalo/uključivalo.

Prokopat ću po registryu, vjerojatno se može isključiti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja sam updejto na onaj novi update i onda sad kad sam krenuo prebacit hot porsuit na mob kaze maximal number of developer apps is installed znate kako to rjesti? 

P.S. prije mi je radilo sve

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
deadmaus1337 kaže...

ja sam updejto na onaj novi update i onda sad kad sam krenuo prebacit hot porsuit na mob kaze maximal number of developer apps is installed znate kako to rjesti?

P.S. prije mi je radilo sve

Poništio ti se interop unlock, koji je nužan za nekakve dodatne feature, pa tako i neograničeno sideloadanje .xapova.

Ako si radio putem Window Breaka unlock, sada više naknadno ne možeš raditi unlock, barem se tako piše.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=21649839&postcount=367

14 godina
neaktivan

Pzdrav,

molim ako mi tko može pomoći...naime imam navignon 4.1 na omnia7...radi ok ali često izgubi signal, kakva su vaša iskustva, možda

bih se trebao poigrati sa nekim postavkama program-mob,...

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
elanra kaže...

Pzdrav,

molim ako mi tko može pomoći...naime imam navignon 4.1 na omnia7...radi ok ali često izgubi signal, kakva su vaša iskustva, možda

bih se trebao poigrati sa nekim postavkama program-mob,...

hvala

Neće ti tu puno pomoći, jednostavno GPS primopredajnici u mobitelima nisu iste izlazne snage kao i oni na standardnim GPS uređajima.

Do nedavno je bila aplikacija (high fidelity position)   ekskluzivno za Samsung uređaje koja je omogućavala korištenje g-metra i glonassa kako bi se logički olakšalo određivanje položaja, međutim povučena je s Marketplacea, bez ikakvih informacija.

Ugl. aplikacija je imala 2 switcha koji su, uz znatno povećano trošenje baterije, u dobroj mjeri poboljšavali korištenje GPS-a.

Probati ću naći .xap aplikacije.

16 godina
odjavljen

ako ima tu koga da igra BF3 neka obavezno instalira battlelog WP7, perfektno nesto...

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Trebam pomoc. Na zune accu sam zaboravio ime i lozinku "parents" i bez nje ne mogu napraviti sing in. Kako da iz settings->e-mail maknem, odnosno promjenim windows live acc? Kada drzim prst na njemu ne nudi mu delete nego samo sync. Dakle kako da promjenim zune acc da bih mogao normalno koristiti market?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

odjednom mi se u onom screenu sa app. (kad slideas udesno) pojavila ona slova ko u imeniku.... znaci, app su poredane po abecedi ali prije svake app stoji ikona sa slovom.

npr nesto ovako

A

alarms

adobe reader

B

battlelog

badwith

itd itd

frustrirajuce je... kako da to maknem? prvi puta mi se to pojavilo kad sam bio isprobavao neke app i onda ih se je dosta nakupilo ali cim sam izbrisao neke vratilo se sve u normalu... sad kad se to pojavilo nisam nista instaliravao nego se jednostavno pojavilo i ne kuzima kako to maknut, jesam li ja sad trudan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to se događa kad ti se skupi određen broj appova, pa onda kao da dobiš na preglednosti, nije loše kad se navikneš

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zašto te iritira? Mene je iritiralo što ispod nekog broja aplikacija toga nema. Znatno ubrzava pronalaženje željene aplikacije. Takni neki od brojeva i vidjet ćeš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice