Samsung Omnia 7 - Rasprava

poruka: 1.475
|
čitano: 375.152
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Samsung GT-I8700 Omnia 7 DA ili NE

Pre-Mango update instaliran, i automatski mi je krenuo skidati idući update (drugim riječima Mango) bez da sam morao nanova forsati.

Valjda neće opet raditi backup jer mi ponestaje praznog mjesta na particiji na koju Zune sprema backup.

Poslao sam pp i moderatoru, ali da vidim i vaše mišljenje, da li bi željeli da se tema preimenuje u Samsung Omnia 7 - Rasprava,   po uzoru na teme za Galaxy modele.

Praktički ovo je jedina aktivna tema za ovaj mobitel, a i Windows Phone, pa sam mišljenja da bi naziv više odgovarao kontekstu rasprave.

13 Da
0 Ne
"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 22:41 (FlyBoy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znaci ja koji imam npr. Omniju iz T-coma,ne moram se trudit još tražit taj update?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na predlog FlyBoya tema je preimenovana u Samsung Omnia 7 - Rasprava

Max Headroom

0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Re: Samsung GT-I8700 Omnia 7 DA ili NE
juno kaže...

Znaci ja koji imam npr. Omniju iz T-coma,ne moram se trudit još tražit taj update?

Možeš forsati update, imaš link na prethodnoj strani.

BTW meni se upravo ovog trenutka završio update, pa se idem igrati s mobom i Mangom

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
13 godina
neaktivan

mislim da ce za uredaje kupljene u t-comu update doci zadnji

tureburevalja
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
juno kaže...

Možeš forsati update, imaš link na prethodnoj strani.

BTW meni se upravo ovog trenutka završio update, pa se idem igrati s mobom i Mangom

..ma nisam baš skužio to s disconektiranjem pa opet connect..ma nema veze,meni se ionako ne žuri,kad stigne stigne,meni kad stigne vama će već dosadit! {#}

13 godina
neaktivan

evo i ja sam uspio pokrenut update kvaka je u tome ako vam trazi update jedno 10 sekundi onda nemorate zuriti to 1-2 sekunde sacekajte 5-6 sekundi pa iskljucite net tako je meni uspjelo.SRETNO! :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Omnia 7 - Rasprava
deadmaus1337 kaže...

evo i ja sam uspio pokrenut update kvaka je u tome ako vam trazi update jedno 10 sekundi onda nemorate zuriti to 1-2 sekunde sacekajte 5-6 sekundi pa iskljucite net tako je meni uspjelo.SRETNO! :D

znaci caka je u tome da dok on trazi taj update u onom trenutku napravit disconnect i odmah connect i onda kad dodje veza update bi trebao bit dostupan? Jos jedno pitanje,dali se taj disconnect moze napraviti iskljucivanjem i ukljucivanjem routera??

13 godina
neaktivan

ja se povezujem preko ''local area connection'' i kad stavim da mi trazi update sacekam 3-5 sekundi i odem desni klik na local area connection i disable kliknem i kad ti nadje update onda se konektuj i i skidaj... btw ja sam updejto bez problema :D

17 godina

Ajde malo neke dojmove napišite vi koji se update-ali...

Da znam dal da se bacim na to kad dođem s posla ili ne... {#}

PC RULES!!!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Ajde malo neke dojmove napišite vi koji se update-ali...

Da znam dal da se bacim na to kad dođem s posla ili ne... {#}

uglavnom sad mozes spremiti postavke za kameru, internet explorer je drugaciji i bolji , dodali su battery saver , voicemail takodjer :D uglavnom sve je promjenjeno :D

15 godina
neaktivan

Jel sad sljaka bluetooth i tethering?? To su bile jedne od vecih nedostataka prijasnje verzije?

17 godina
neaktivan

Brate, meni je sve super, a posebno novi IE, pa to čudo leti!

Sviđa mi se i redizajn Zunea, Peoples Huba, nove grupe itd itd.

Jedino kaj sam mislio je da ću moć stavit custom ringtone, ali nema više toga. Možda se može nekako muljati pa srediti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo ljudi, kao što vidim dosta od vas je normalno napravilo update.

Napisat ću par stvari koje sam primijetio a da su drugačije, pozitivno ili negativno:

Mob je puuuno brži, posebno scrolanje i prebacivanje iz aplikacije nazad u start izbornik.

Internet explorer je dorađen, ali primjetio sam da kad se učitava neka stranica bar dodje do cca 80% i stane.. moram napraviti refresh page.

Normalno prikazuje video s npr. Net.hr-a, za kojeg je prije javljao da nedostaje zadnja verzija flash playera koju (naravno) nismo mogli nadograditi.

Zgodna je opcija Share page - jednostavan upload na messaging, gmail, ili socijalne mreže.

Opcija Website preference - kada se stavi na Mobile version - ne radi na svim stranicama (Jutarnji npr.

ne baca u web izdanju). 

Kada se primi i šalje neki poziv, odmah se pored pozivatelja pojavljuju opcije za Hold, Speaker, itd... tako da su opcije odmah dostupne. Zgodno, jedan klik manje.

Isto tako dodali su i voicemail kraticu kod Call History. Meni nepotrebno.

Kad se klikne na neku osobu u Historyju dodana je opcija text+chat (dodatno je integriran Facebook - opcija Switch to... pa se može poslati sms ili poslati nešto na FB chat). Zgodno.

Tile NOW je ostao isti - dakle vrijeme preko Accuweathera, news preko (nažalost) Reutersa, dionice i to je to. Nikakva poboljšanja, možda jedino malo brže.

Music+video, Pictures - kozmetičke promjene samo, ništa posebno. I dalje sve preko Zunea, nažalost, nema drag&dropa kao kod ostalog poštenog svijeta (Android).

BT File transfer - jednostavno, ne radi. Katastrofa. Ni vražju fotku ne možeš poslati nikome, kamoli .mp3-cu ili neki .pdf. Prepoznaje uređaje i onda kaže Not Supported. Pokušao sam s Nokijama, SE-ovima, jednim HTC-om.... Ništa, Zilch, Nada... Uparit s autoradijem (Ford) - nema šanse. Imam doma neku Jabra slušalicu, probat ću kasnije...

Ringtone - i dalje samo predefinirani, ne podržava custom ringtone. Šteta, Starcraftov ''Incoming transmission'' i dalje na čekanju...

Smart dial i dalje ne postoji. Meni to nedostaje više nego išta. Još jedan minus.

Sve u svemu - lagano razočaranje. Ništa čemu sam se nadao da bi moglo biti promijenjeno i dalje ne postoji, a ono što je dobro radilo do sada radi dobro i dalje.

Zune je izuzetno neintuitivan za korištenje, i meni kojem mobitel nije primarna stvar na svijetu - nepotrebno kompliciran. Jednostavno nemam volje a ni vremena potrošiti par sati na kojekakve tutorijale ili upoznavanje s tim komadom softvera za kojeg smatram da nije nužan. Običan drag'n'drop je puuuno bolje rješenje, a da ne spominjem mass storage i vidljivost u Windows exploreru.

WP7 je i dalje izuzetno zatvorena platforma, s malim mogućnostima modifikacije i prilagodbe korisniku. Marketplace ne raste eksponencijalno, i dalje nema nekih appova koje su mi potrebne (Call Blocker, npr, ili podrška za m-banking). Ne kažem da neće biti, ali kako sada stvari stoje - nula bodova.

I konačno mišljenje - razmišljam da se opet vratim na Android...

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
Moj PC  
0 1 hvala 1
17 godina
juno kaže...

Jel sad sljaka bluetooth i tethering?? To su bile jedne od vecih nedostataka prijasnje verzije?

Ne.

14 godina

Ako imam otključan mobitel (originalno zaključan na T-Mobile), da li će se nakon hard reseta ponovo zaključati?

17 godina

Dal bi se mogla povuc paralela s androidom? Kolko je os napredoval s mangom spram ostalih os-eva za mobitele? Ma komp mi je u kvaru pa nemrem nis bez njega, a mogli su komotno to sredit da se updejta bez prisustva kompa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Paralela:

Android je otvorena platforma (modifikacije su moguće do u najsitnije detalje), WP7 nije.

Android je developer friendly platforma, WP7 puno manje. Imam frenda u ZaBa-i koji razvija i održava aplikacije za e i m banking, kaže da priprema za wp7 nije ni u planu. Razlog - kompliciran razvoj i mali krug korisnika.

Android - Mass storage, BT file transfer, tethering, drag'n'drop... WP7 - ništa od navedenog.

Android market vs Marketplace - ogromna razlika u broju aplikacija, ok nije mjerodavno jer je 90% toga smeće ali po zakonu vjerojatnosti prije ćeš naletiti na kvalitetni app za droida nego za WP7. Jailbreak za WP7 nije moguć (još) - znači samo odobreni appovi, kod droida instaliraš štogod hoćeš..

Velika prednost WP7 nad androidom je fluidnost i brzina, kao i elegancija sučelja, ali po meni  - to je to...

13 godina
neaktivan

ovako,ja naime imam jedan problemcic nevezano za mango,kad udjem u music&videos ostali su mi video zapisi sa youtubea koje sm gledao,pa me sad zanima jel se to moze ukloniti da mi ne bude tamo,inace to stoji u historyu

tureburevalja
15 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Paralela:

Android je otvorena platforma (modifikacije su moguće do u najsitnije detalje), WP7 nije.

Android je developer friendly platforma, WP7 puno manje. Imam frenda u ZaBa-i koji razvija i održava aplikacije za e i m banking, kaže da priprema za wp7 nije ni u planu. Razlog - kompliciran razvoj i mali krug korisnika.

Android - Mass storage, BT file transfer, tethering, drag'n'drop... WP7 - ništa od navedenog.

Android market vs Marketplace - ogromna razlika u broju aplikacija, ok nije mjerodavno jer je 90% toga smeće ali po zakonu vjerojatnosti prije ćeš naletiti na kvalitetni app za droida nego za WP7. Jailbreak za WP7 nije moguć (još) - znači samo odobreni appovi, kod droida instaliraš štogod hoćeš..

Velika prednost WP7 nad androidom je fluidnost i brzina, kao i elegancija sučelja, ali po meni  - to je to...

Jedino kaj mi fali je tethering kod wp7,drag n drop mi zapravo i netreba jer jedino kaj prebacujem na mob je muzika i to ide preko zuna super.BT je totalno nepotrebna stvar ,na androidu sam ga jednom iskoristio tek tolko da probam.Kaj se tice androida i modifikacija nikad vise,kaj god da si ides sredivati nikad nebu sve radilo 100% onak kak bi rebalo raditi.Zato sam i presao na wp7 platformu, jer ima ono sto meni treba sve bez ikavih custom romova ili neznam kakvih gluparija di gubis vrijeme i zivce bezveze.

17 godina
kach kaže...

Jedino kaj mi fali je tethering kod wp7,drag n drop mi zapravo i netreba jer jedino kaj prebacujem na mob je muzika i to ide preko zuna super.BT je totalno nepotrebna stvar ,na androidu sam ga jednom iskoristio tek tolko da probam.Kaj se tice androida i modifikacija nikad vise,kaj god da si ides sredivati nikad nebu sve radilo 100% onak kak bi rebalo raditi.Zato sam i presao na wp7 platformu, jer ima ono sto meni treba sve bez ikavih custom romova ili neznam kakvih gluparija di gubis vrijeme i zivce bezveze.

U redu, svatko ima svoje potrebe... Meni treba BT file transfer, a Zune smatram nepotrebno kompliciranim i totalno anti-user-friendly programom. Naravno, kad ovladaš njime kao što si ti vjerojatno ovladao onda je ok, ali drag'n'drop s kompa ili prijenos BT-om muzike, filmova, slika, dokumenata meni je puno jednostavnije. Nikakvi syncovi, oblaci, bakrači.

A što se tiče modificiranja - nikad to nisam radio, meni je HTC Sense lijep i funkcionalan komad sučelja. Vidio sam par mobova s Cyanogenmodom, i nije mi se svidjelo.

Android s vremenom počne trzakati, ali restarta se mob i sve ok.

Uostalom složit ćeš se - koliko ljudi toliko i mišljenja...

17 godina
neaktivan

Primjetio sam da mi nakon updatea ne sljaka shuffle all ili play music opcija u Music&videos.

Samo kaze openning i tako stoji. Probao gasit/palit i spojit na komp, ne pomaze.

Mozda da iznova sve stavim na mob (glazbu)?

A kaj se tice manga, meni je super, sve je jos brze, IE je fantastican, integrirani chat radi besprijekorno, email takodjer, znaci tu je i podrska za threaded view kao i unified inbox, sto je bas ono sto mi treba, da odvojim posao od privatnog.

Sada jos samo valja pricekati da pocnu izlaziti aplikacije koje podrzavaju background processing i vece mogucnosti tileova.

Eh, da i  Bing aplikaciji mi je super sto imam podrsku za otkrivanje pjesme, tako da vise nisam ogranicen s onig sugavim trial shazamom.

Da ne zaboravim, touch-to-focus radi super brzo.

Buduci da mi se raspored i obaveze syncaju preko outlooka Calendar mi se cini jako funkcionalan sada, a tu je jos podrska i za facebook evente.

Sad idem probat registrirat tatinu kreditnu da vidim hoce li biti kakve srece, jer mona debitna je 0 bodova.

Ono sto meni izrazito fali je HR layout za tipkovnicu i custom ringtone, iako mi se cini da su barem dodali dosta novih default melodija.

Sve u svemu, ako na Mango gledamo kao na ono sto i je, nadogradnja, a ne potpuno novi OS, zakljucujem da je opravdao ocekivanja.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
FlyBoy kaže...

Sve u svemu, ako na Mango gledamo kao na ono sto i je, nadogradnja, a ne potpuno novi OS, zakljucujem da je opravdao ocekivanja.

Tu si u pravu. Ali da je opravdao moja očekivanja (ili barem veći dio njih) - nije.

17 godina
neaktivan

BTW, s ove slike za nadolazeću Omniu W se može zaključiti da će ići update Now Huba, budući da u desnom kutu pokazuje real time temperaturu i lokaciju.

@ Crna Bitanga: tebi po svemu je android bolji izbor, jer tražiš veću otvorenost, koja ipak ide nauštrb brzini.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo sad sam skinuo zanimljivu free aplikaciju, zove se Windows phone Insider, i podrzava preuzimanje novih ringtonova na mobitel. Inace sluzbena MS aplikacija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
FlyBoy kaže...

Evo sad sam skinuo zanimljivu free aplikaciju, zove se Windows phone Insider, i podrzava preuzimanje novih ringtonova na mobitel. Inace sluzbena MS aplikacija.

Pretpostavljam da je to Mango app?

PC RULES!!!
17 godina

Daj pogledaj cijene u Insideru pod Games - Fruit Ninja ide za povoljnih $299, a Monopoly za žešćih $499 {#}

14 godina
neaktivan

Naravno da su podrzani custom ringtonovi. Potrebno je napraviti transfer ringtonea preko Zunea, tako sto cete editovat tag file-a i tu negdje u polje "Type" staviti "Ringtone". Nakon sinhronizacije, na mobitelu ce se taj ton pojaviti u listi ringtonova.

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

ne nalazi meni taj app...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

ne nalazi meni taj app...

upiši samo Insider. Čak je i među featured appovima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice