SAMSUNG I5800 Galaxy 3

poruka: 410
|
čitano: 172.338
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Koliko znam,još se čeka.Mislim da službena nadogradnja ide u 4. mjesecu

17 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Nešto se nagađa da bi Froyo izašao čak sredinom veljače, a opet ovi iz Samsunga govore da još uvijek nema točnog datuma.

1 0 hvala 0
14 godina
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Jel se može na ovom mobitelu upgrade-ati android sa 2.1 na 2.2 sada????

recod
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Može, ali ne preko Kiesa, što znači da službeno nije izašao.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Galaxy 3 Froyo tutorijal

Evo ako je neko zainteresiran za upgrade galaxya 3 i neda mu se cekati samsung preko kiesa neka se posluzi s ovim tuto.Osobno sam upgrade 6 komada bez

ikakvih problema.Froyo je brzi i daje bolju kvalitetu slike za 30%.Kod prikaza slike to je posebno vidljivo jer se na imenima ispod icona izgubi onaj dio sto ih cini zrnastim

i postaju bistra kao bilo koji veći font,a razlika u  brzini i fluidnosti kod scrolla i pregleda internet stranica je takva koda ste na jacem uredaju a ne na upgrade OS,trajnost baterije je bolja za 20%(mjereno)

za upgrade na ovaj nacin vam treba Odin multidownloader v4.252  , Froyo file XXJPF i flash file apollo_531.ops.

postupak je jednostavan i zahtjeva 10 min.vremena

1.link za I5800XXJPF   http://www.fileserve.com/file/CcB5phu

2.LINK za Odin i flash file   http://www.fileserve.com/file/KWj5EPV

sada mozemo poceti

1.nakon downloada link1 i link2 raspakujte iz rar. na desktop u dva razlicita foldera

2.u link2(I5800Flashing software) se nalaze apollo_531.ops i ODIN MULTIDOWNLOADER,pokrenite ga kao administrator(desni klik misa i Pokr.....),drugi filovi nam netrebaju

3.ispod tipke start u Odinu imate Select Ops ,kliknite OPS i otvara se prozorcic u kojem navigirate do foldera na desktopu u kojem se nalazi Odin(link2)i oznacite apollo_0531.ops i onda kliknite otvori.Ako ste sve ispravno napravili u Odinu na mjestu OPS mora biti unesen apollo 0531 file

4.u drugom folderu na desktopu gdje ste raspakirali Froyu(link1)imate 4 file,njih ce te unijeti u Odin kao i apollo 531 ops file,znaci ispod tipke OPS u ODINU je boot,pronadite bootloader u Froyo folderu na vasem desktopu(treci po redu)i opet kliknuti otvori,zatim phone file u ODINU (drugi po redu u folderu)zatim PDA u ODINU(4po redu u folderu)i CSC u ODINU˙(prvi po redu u folderu)

sada mozete izaci iz ODINa i ponovo ga otvoriti i sve bi moralo biti postavljeno kao sto ste namjestili(provjerite i izadite iz ODINA)

otvorite KIES program spojite mob i napravite backup imenika i ostalog sto vam treba,iskopcajte mob iz pc i utipkajte u telefon(kao da vrsite poziv)*#*#7780#*#*i tako napravite reset da bude onakav kao kad ste ga kupili,ugasite mob,izvadite bateriju i vratite je,pritisnite istovremeno home tipku na mobu(ona ispod ekrana u sredini)tipku za smanjivanje zvuka i power tipku i drzite tako dok se na ekranu ne pojavi download mode,zatvorite samsung KIES,sada spojite mob sa PC i cekajte da se poveže i windowsi izbace "uredaj je spreman ....."

pokrenite odin kao administrator provjerite postavke jos jednom,cekajte da ODIN nade uredaj(prvi prozorcic gore lijevo COM PORT MAPPING) stisnite start i cekajte da proces zavrsi.Uredaj ce sam napraviti reboot i to je to

Napomena_ako mob nece u download mod probajte sa home+volume up+power

_prilikom pokretanja odina moze se pojaviti prozorcic IMAGE i nesto na kineskom ali samo stisnite u redu ,to se zna desiti dva puta zaredom    

mozda sam isao malo pre detaljno ali bolje vise objasnjenja nego manje,eto ako se nekom bude dalo neka si to napravi i iznenadit ce se koliko moze galaxy 3

lozinka za raspakiravanje rar.datoteke:samfirmware.com

upsalarunvk
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 23:38 (upsalarunvk).

2 0 hvala 4
15 godina
Re: Galaxy 3 Froyo tutorijal

Svaka čast na ovome. U vezi back up-a jel to znaci da sacuvamo brojeve iz imenika i npr. glazbu. Posto mi je glazba na sd kartici jel to triba napraviti? I gdje će ti brojevi biti sačuvani i kako ih poslije vratiti?

15 godina
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Prvi ovi sto sam skinio sa link 1 mi ne moze raspakirat pomoću WinRAR-a. Piše da mi treba neki code!! Što bi to moglo biti? Piše Enter password for the encrypted file! fFile je ova MULTI-OXX! Al ustvari sve 4 mi neće raspakirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 22:18 (sako9800).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

samfirmware.com je lozinka za raspakiranje sorry zaboravio sam napisati,a backup sdkartice nije potreban kao ni sim vec samo onoga sto je u telefonu

upsalarunvk

1 0 hvala 1
15 godina
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Zapeo sam kod ovoga sa home+volume+power. Kad da to držim i kojim redoslijedom???  Evo uspio sam sve je super. Hvala ti puno na ovome stvarno je bolji, brži, lipše izgleda i nije komplicirano. Preporuka svima koji imaju ovaj mob.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 0:06 (sako9800).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Galaxy 3 Froyo tutorijal

Odlične upute, bez problema sam napravio nadogradnju {#} Malo me je ubilo što je tipkovinica na ruskom ali sam brzo stavio našu tipkonicu tako i da je to kvalitetno riješeno. Mislio sam da će raditi live wallpaper, no ništa od toga. Zahvaljujem na trudu i pomoći {#}  

14 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

livepapers su jako jednostavni za staviti ,potrebno je napraviti root pomocu superoneclick rootom i putem terminala unijeti cetiri naredbe i mogu reci da je jednostavnije to napraviti nego upgrade na froyo i kada je vec rootan onda obrisete one aplikacije sto vam netrebaju(sluzbenu navigaciju,latitude i ostalo nepotrebno)tako ostobodite memoriju,a i ovako na froyi mozele prebacivati aplikacije na sd karticu,evo link kako to izgleda na ženinom fonu

upsalarunvk
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 18:36 (upsalarunvk).

0 0 hvala 0
14 godina
SAMSUNG I5800 Galaxy 3
Instaliro sam froya bez problema ali ne mogu nikako namjestiti mms i podatkovne postavke. Na 2.1 verziji bi isao na postavke/bezicni i mreza/mobilne mreze/naziv pristupnih tocaka gdje bi namjestio postavke po tele uputama. Sada mi je u nazivu pristupnih tocaka sve prazno, nemam gdje mjenjati postavke. Zna li tko sto trebam napraviti?

0 0 hvala 0
15 godina
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Mislim da i ja imam sličan problem. Uopce mi nema 3G vezu i ne mogu na internet bez Wi-Fi. Kako riješiti problem?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Eee jel livepapers išta usporavaju i jel možeš malo detaljnije objasnit kako to napravit. Hvala!!!

14 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

koliko sam mogao primjetiti livpaper ne usporava mob ,za postavke mms i interneta odete  POSTAVKE+BEZICNO I MREZA+MOBILNE MREZE+NAZIVI PRISTUPNIH TOCAKA i kada se otvori prazan ekran stisnete MENU tipku to je ona lijevo od HOME tipke(one u sredini, a desno je ona sa strelicom tj.ona za izlaženje iz aplikacija ,TIPKA za povratak),dole lijevo se pojavi NOVI APN i onda ce vam ponuditi da unesete postavke za mms i internet a sto se tice wallpapera sastavit cu pa cu staviti ovamo

upsalarunvk
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 21:23 (upsalarunvk).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Galaxy 3 ROOT i LiveWallpapers

evo tutorijal za root i livewallpaper

za root :skinite superoneclick 1.6.3 link https://docs.google.com/leaf?id=0B91aII3x7UrDNzg3YWM3MGMtZTljOS00ZjI1LTk4MjktZTEwZjM2YThhMThi&hl=hr i raspakirajte u folderu na desktopu

takoder vam je potreban Microsoft NET.Framework 2.0 ili noviji ali to imaju Windowsi 7 u sebi ako ne, skinite pomocu googlea i instalirate

u mobitelu : POSTAVKE+APLIKACIJE+RAZVOJ APLIKACIJA+USB iapravljanje gresaka i stavite kvačicu

potrebni su vam samsung driveri ali ako imate instalirane KIES to je dovoljno

spojite mob i PC i cekajte da ga windowsi prepoznaju

pokrenite Superoneclick kao administrator iz foldera na desktopu (ikona android robota) i kliknite ROOT ,kada rot zavrsi napravite reboot

nakon reboota pregledajte ikone aplikacija koje imate i morali bi dobiti ikonu superuser

livewallpaper:

skinite si sdcard file link:https://docs.google.com/leaf?id=0B91aII3x7UrDMzIxMjhjYTItZGI2NC00ZDU2LWJkZmItNWUzNmUwZmMwMTgz&hl=hr

raspakirajte rar.dokumenat u folder na desktopu,dobivena tri fila kopirajte na sd karticu,znaci direktno na sd karticu tj.nemojte stavljati u nikakav folder na kartici i iskopcajte mob iz PC

sa marketa skinite aplikaciju Terminal Emulator i pokrenite je

upišite: su   (upitat ce vas za dopustenje kao superusera i vi dopustite

zatim upisite sljedece  pazite na razmake i velika slova  i tocno sve prepisite mada i ako pogrijesite nece se nista strasno dogoditi vec ce te morati ponovno sve prepisivati

mount  -o  remount,rw,codepage=utf8,vfat,xattr,check=no  /dev/stl5 /system

cat  /sdcard/LiveWallpapersPicker.apk  >  /system/app/LiveWallpapersPicker.apk

cat  /sdcard/libRS.so  >  /system/lib/libRS.so

cat  /sdcard/librs_jni.so  >  /system/lib/librs_jni.so

reboot

kada se mob reboota na homescreenu zadrzite prst u prozorcicu ,"kliknite"wallpaper i to je to,naravno da si prije toga sa marketa skinete livewallpaper

nadam se da sam bio dovoljno detaljan

upsalarunvk

2 0 hvala 1
15 godina
Re: Galaxy 3 ROOT i LiveWallpapers

Za LiveWallpapers: Kad skinem Terminal Emulator otvorim ga i pojavi se plavi ekran i onda mi nije jasno šta treba pocet upisivat i kako kad završim s jednim kako onda na drugu??? Kad uđem ne pita me za ovo dopuštenje.

14 godina
neaktivan
Galaxy 3 ROOT i LiveWallpapers

vazno je da si napravio root tj da imas ikonu superusera ,

znaci upises u terminal na plavom ekranu  "su" to SU znaci superuser i kliknes na strelicu u donjem desnom uglu tipkovnice koja je inace tipka za SLJEDECI RED ali je u terminalu to klasicni ENTER tada ce te mob upitati za odobrenje i ti kliknes accept i nastavis upisivati ostale naredbe po redovima gdje nakon svakog reda kliknes na "enter"znaci isto kao u DOS -u

kod zadnje naredbe mob se gasi i napravi reboot i to ti je to

upsalarunvk
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 11:43 (upsalarunvk).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Evo da se i ja osvrnem na ovaj mobach. Moj je kupljen u Tele2 i ja sam prezadovoljna njim, ima sve živo-doduše tribalo mi je par dana da otkrijem Android Market pošto mi je ovo prvi mob s Androidom nekako sam se ustručavala ući u nešto što se naziva 'market'...mislila da se aplikacije plaćaju pa računam ne treba mi to sad  {#} GPS nisam uspila pokrenit nikako ali nije nešto da mi treba sada, jedini problem s njim mi je to šta 2-3 puta dnevno traži PIN i nemoguće me zvat dok ne uočim da ga treba ukucat. To sam sada od vas saznala da je stvar mreže a ne uređaja...jedino mi to nije baš drago a ostalo je za 5!

I može mi neko objasnit tu službenu nadogradnju na 2.2 ? Kako se to napravi kada bude službeno izdan? Odustala od onih koraka da sama to napravim jer sam već morala resetirat ga komplet cijelog radi x puta upisanog krivog koda pa ga ne želim tlačit opet s tim {#}

EDIT: Vidim u komentarima da ste imali probleme sa spajanjem preko USB-a, ja sam imala isti problem ali sam kasnije u opcijama namistila podatkovni prijenos i od tada ga komp prepoznaje bez ikakvih problema...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 0:05 (jayella).

0 0 hvala 0
16 godina
zanima me moze li ovaj mob vrtit igrice tipa Asphalt HD?
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

pomoć mi treba odmah...  nešto sam izbrisao,ne znam kaj i sada uopće nemam slike na mobu.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Interesuje me da li se moze izgubiti garancija na mob ako uradim ovaj upgrade i da li cu moci uraditi downgrade na 2.1?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Da li ovaj root ujedno i dekodira uređaj?

0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da ne!

Ajmoooooooo!!!!!!!!!!
14 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Jucer kupim ovaj uredjaj (u Tele2 kao postojeci korisnik dobio uredjaj puno povoljnije) .... sve mi se svidja na njemu. Lijepo izgleda, jednostavan, ima sve sto treba imati ali kad upalim KIES kaze mi da se ova verzija firmwarea na uredjaju ne moze nadograditi sto me je totalno zbunilo.

Evo prilazem sliku uz post ako itko ima pojma dati savjet sto mi je ciniti dalje :-(   Na samsung stranicama ima vec podrska za froyo 2.2 znaci da su pustili sluzbeni upgrade ali evo ja to izgleda iz nekog razloga ne mogu.

U biti nakon takve poruke u KIES-u se i bojim ici na nekakve drugacije nadogradnje, a plus cini mi se da gubim garanciju za sve sto ne ide preko njega.

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 16:27 (robyos).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SAMSUNG I5800 Galaxy 3

Imam Galaxy 3 sa SD karticom od 2GB, e sad rado bih uzeo veću karticu, ali što će biti sa instaliranim aplikacijama?

hoću li ih izgubiti i ponovo morati instalirati ili ne? verzija androida je 2.1 ako je to bitno.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
robyos kaže...

Jucer kupim ovaj uredjaj (u Tele2 kao postojeci korisnik dobio uredjaj puno povoljnije) .... sve mi se svidja na njemu. Lijepo izgleda, jednostavan, ima sve sto treba imati ali kad upalim KIES kaze mi da se ova verzija firmwarea na uredjaju ne moze nadograditi sto me je totalno zbunilo.

Evo prilazem sliku uz post ako itko ima pojma dati savjet sto mi je ciniti dalje :-(   Na samsung stranicama ima vec podrska za froyo 2.2 znaci da su pustili sluzbeni upgrade ali evo ja to izgleda iz nekog razloga ne mogu.

U biti nakon takve poruke u KIES-u se i bojim ici na nekakve drugacije nadogradnje, a plus cini mi se da gubim garanciju za sve sto ne ide preko njega.

Hvala unaprijed

da, i mene to zanima jako! meni isto to piše a htjeo bi ga updejtat na 2.2

Dvije stvari su beskrajne: svemir i ljudska glupost. Albert Einstein
15 godina

Mislim da su te aplikacije instalirane u memoriju mobitela, tako da se neće one maknuti.

Ajmoooooooo!!!!!!!!!!
15 godina

Ako je to službena nadogradnja onda se ne gubi garancija. A i ne može se ništa dogoditi ako se sve radi pažljivo. Ja sam ga updateao davno kad još nije izašla nadogradnja i sve je bilo u redu!

Ajmoooooooo!!!!!!!!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice