Samsung Galaxy s3 mini ili Gigabyte Maya M1 V2 zaključana tema

poruka: 43
|
čitano: 7.407
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy s3 mini ili Gigabyte Maya M1 V2

pozz...
kupujem novi mobitel i ne mogu se odluciti izmedju Gigabyte Maya m1 v2 i Galaxy s3 mini... ? 
cjenovno su razliciti, ali po recenzijama i usporedbama gigabyte dobija utrku s minijem, bolji je... koje je vase misljenje koji je bolji, ima li netko takve mob itd ?? i kojeg se vise ispati uzeti :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 17:58 (T!nA).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy s3 mini ili Gigabyte Maya M1 V2

S3 Mini...Brand je brand...

12 godina
neaktivan

ali sam cula da je mini jako los, bez obzira sto je poznata marka....

14 godina
protjeran

a jbg nije quad core...gigabyte je brutalni po specifikacijama za cijenu...ali naravno nije samsung..

Koliko sam ga ja proučavao dosta ljudi ima problema s njim i to hardverskog tipa ne softverskog..

Tako da ono ako možeš proći preko toga da nemaš marku uzmi gigabyte jer imaš garanciju.

Ako želiš koliku toliku sigurnost uzmi samsung uz kompromis da nije brz kao munja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pročitaj si ove dvije recenzije pa sama odluči...

Samsung Galaxy S3 Mini

Gigabyte GSmart Maya M1 V2

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 11:24 (Marko :D).

0 0 hvala 0
14 godina

Ja baš sad za sestru gledam uzet ovaj Gigabyte. Samsung ko Samsung mi ništa ne znači i košta previše.

12 godina
protjeran

Ja sam curi jos prije nekoliko mjeseci kupio S3 Mini La Fleur. Mob je ok. Platio sam ga novoga 2000kn sa jamstvom 2 godine. Prije je imala iPhone 4 i, iako joj se ovaj vise svidja po izgledu i po mogucnosti personalizacije, iPhone je ipak bolje i brze radio. Znala mi se zaliti da joj touchscreen ne reagira, pa bi morala zakljucati i otkljucati mob. Trenutno sam joj stavio zadnji dostupni firmware i za sada radi glatko, puno bolje nego prije. Najavljena je nadogradnja na 4.2.2 ali mi se cini da ju nece docekati jer u 12. mj ima rodjendan pa cu prodati taj Mini i kupiti joj iPhone 5. Svejedno, iako priznajem da sam prilicno dosta ovisan o markama, znao sam kupiti opcenito nesto losije firme, i nije mi se svidjelo, tako da bi ja ipak isao na Samsung.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ja imam Gigabyte Gsmart Maya M1 V2, s mobitelom sam jako zadovoljan i radi mi vrhunski, u Linksa sam jučer za njega kupio hard case i screen protector za 65KN, nije neka kvaliteta case-a, al posluzit ce :)

Inače imao sam hrpu mobitela, Gsmart Rio R1, Gsmart GS202, HTC Desire Z, Galaxy Mini 2, Prestigio Duo 4500, Sony Xperia S, Galaxy S2, Galaxy Note N7000, mogu vam slobodno reći da jedina prednost poznatih marki je to što ćete bolji support imati na xda developers site-u, te jedino ako se želite hvaliti okolo, no to meni nije bitno. Za Gigabyte slobodno mogu reći da proizvodi kvalitetne mobitele, čvrste kontrukcije i stvarno se osjeti u rukama da je kvalitetan, da nema škripanja ni slično, softver odličan, nema dodataka nikakvih, čisti android 4.2 Jelly Bean, kamera je dobra, snimanje dobro, baterija izdrži jedan daj intezivnog korištenja bez problema, ima dovoljno RAM-a, odličan 4,5'' IPS zaslon, ja sam mobitelom prezadovoljan.

P.S

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/gigabyte-maya-m1-v2/193546.aspx

Tu je tema koju sam ja otvorio, bilo koje pitanje za mobitel mozete tamo postaviti, veceras ide video kako radi kroz sucelje, par igara, bootanje.. itd. Stavio bi i prije video al sam ostao bez inerneta, grom mi sprzio modem :(

2 0 hvala 0
17 godina
Doctor Freak kaže...

Koliko sam ga ja proučavao dosta ljudi ima problema s njim i to hardverskog tipa ne softverskog..

Kak volim ovakve nedorečene postove... Jel misliš na S3 ili Mayu???

14 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

S3 Mini, pročitaj mu cijeli post :)

17 godina
MARKOZD15 kaže...
lllnuclearlll kaže...

S3 Mini, pročitaj mu cijeli post :)

hehe, pa pročitao sam. I nigdje se ne navodi da se misli na S3 mini, iako se može zaključit iz nekog konteksta, no ne sa 100% sigurnosti {#} Prvo spominje Samsung, pa Gigabyte, pa onda napiše to boldano. To bi se onda trebalo odnosit na što? Jel, sad več i ja serem previše {#}

No sve u svemu razumijemo se. I sam idem po Mayu u narednih par tjedana. A što se tiče toga da nije "marka" ja se baš i nebi složio. Svi znamo kakve gigabyte pravi ploče, grafičke i ostale manje bitne stvari, stoga... A i po recenzijama se vidi da je pristojan telefon...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 12:54 (lllnuclearlll).
14 godina
protjeran

na maju mislim naravno...pogledajte si samo komentare na mob.hr pod recenzijom..na žalost :(

Ali izgleda da je to loto, netko upikne dobar mob i nema problema neki imaju problema.

To je i cijena takvih jeftikanera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Također se slažem, imao sam hrpu stvari od Gigabyte-a, od kućišta, ploča, grafičkih, par prethodnih smartphona... prezadovoljan bio.. i ostao :) Jedino im moram reći da im Gsmart Rio R1 ne valja baš, ali eto, uvijek se nađe neki 'poluproizvod' kod svakog brenda :D

0 0 hvala 0
17 godina

hehe, viš da misli na mayu {#}

A ne znam, mobitel ima 24mj garancije što ulijeva kakvu takvu sigurnost. Budem sad išao malo prolistat komentare, nisam ih iskreno ni gledao...

Ovo za Rio R1 sam i ja vidio da nisu dobro složili...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 12:58 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ma samo neka marko nama da taj pravi video i to je to..

Vjerovatno ću ga i ja uzet na kraju, imamo garu tako da ne brinem..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Doctor Freak kaže...

na maju mislim naravno...pogledajte si samo komentare na mob.hr pod recenzijom..na žalost :(

Ali izgleda da je to loto, netko upikne dobar mob i nema problema neki imaju problema.

http://mob.hr/gigabyte-gsmart-maya-m1-v2-recenzija/

Gdje ti vidiš takve komentare? osim ovog sa mikrofonom, mora se uvijek desit neki loš primjerak, ali to je jedan jedini ovdje u komentarima :/

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 13:04 (MARKOZD15).
14 godina
Doctor Freak kaže...

A misliš da nema korisnika sa Samsungom koji imaju poteškoća ?? Ja radim diretktno sa takvima koji imaju problema i ima i njih, vjeruj mi {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 13:03 (itomic009).
14 godina
protjeran

Znam da ima, ali zasigurno u manjoj mjeri.

Računaj kolko ima prodanih primjeraka npr s3 i ove maje, uzmi broj ljudi koji se žali na greške (hardverske) i izračunaj tko ima bolji postotak.

Jednostavno je, takvi telefoni poput gigabyta češće imaju nekakve probleme željeli mi to ili ne.

Uz to telefon ima jako malo memorije, a tko treba tolko jak hardver igrat će i igre, dakle trebaš uložit u karticu.

Baterija je slaba priznali mi to ili ne, za gps mu treba oko 5 min da pronađe signal...

Kamera je loša, kod samsunga je to 5MP a možda i lošije..

I takve mušice kojih ima na pretek...

I ja bi rado da je taj gigabyte savršen ali nije.

Zato mi više zanimaju negativne strane nego pozitivne, jer sam pozitivnih svjestan, a to je niska cijena super hardver. Ali to je to i samo to.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Ne slažem  se s tobom. Koliko ti misliš da dura Samsung Galaxy Mini ??  5 dana ? Memorijske kartice su jako jeftine. Ne kupuju svi mobitele da se igraju na njima ( ne znam tko uopće i kupuje za to ). GPS će moja sestra koristii jednom ili nijednom a i 90% korisnika neć puno više. Kamera je ok za cijenu, ne košta mob 4000 kn pa da sada očekuješ čuda. Moraš objektivno gledati stvari. Ti tražiš dlaku u jajetu i ok je to, ali tako ne gleda 90% ljudi koji samo žele da im mob radi uredno i zdravo, a da to ne košta 4000 kn !

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 13:23 (itomic009).
14 godina
odjavljen
Doctor Freak kaže...

Znam da ima, ali zasigurno u manjoj mjeri.

Računaj kolko ima prodanih primjeraka npr s3 i ove maje, uzmi broj ljudi koji se žali na greške (hardverske) i izračunaj tko ima bolji postotak.

Jednostavno je, takvi telefoni poput gigabyta češće imaju nekakve probleme željeli mi to ili ne.

Uz to telefon ima jako malo memorije, a tko treba tolko jak hardver igrat će i igre, dakle trebaš uložit u karticu.

Baterija je slaba priznali mi to ili ne, za gps mu treba oko 5 min da pronađe signal...

Kamera je loša, kod samsunga je to 5MP a možda i lošije..

I takve mušice kojih ima na pretek...

I ja bi rado da je taj gigabyte savršen ali nije.

Zato mi više zanimaju negativne strane nego pozitivne, jer sam pozitivnih svjestan, a to je niska cijena super hardver. Ali to je to i samo to.

Ja ionako imam 16GB pa mi memorija nije problem.
Baterija mi traje čisto dovoljno za moje potrebe, ko želi android navikao ga je svake večeri puniti, tu s3 mini nije ništa bolji.

Što se tiče GPS-a mene locira odma, ne kuzim ovo za signal?? :/

Kamera je dobra, ima dobre detalje, slike koje slikam su dobre kvalitete, na prvu mi se učinilo da je čak bolja od S dvice, no nije, malo je lošija, no ništa strašno.

Naravno da mobitel nije savršen, nijedan nije niti će biti, uvijek ce nekom nesto faliti, no ovaj Gigabyte je ko stvoren za moje potrebe, definitvno se nisam nadao da cu dobit ovako dobar mob po ovoj cijeni ;)

17 godina

Odakle ta informacija za GPS? To je koliko znam Rio R1 imao takav problem, što ne??? Što se tiče kamere u recenziji su samo pohvale i za kameru i video. Naravno da nema slike kao HTC One, ali s obzirom na cijenu uređaja su i više nego dobre. Uostalom imaš i konkretne slike u recenziji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 13:17 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ne slažem  se s tobom. Koliko ti misliš da dura Samsung Galaxy Mini ??  5 dana ? Memorijske kartice su jako jeftine. Ne kupuju svi mobitele da se igraju na njima ( ne znam tko uopće i kupuje za to ). GPS će moja sestra koristii jednom ili nijednom a o 95% korisnika neć puno više. Kamera je ok za cijenu, ne košta mob 4000 kn pa da sada očekuješ čuda. Moraš objektivno gledati stvari. Ti tražiš dlaku u jajetu i ok je to, ali tako ne gleda 90% ljudi koji samo žele da im mob radi uredno i zdravo a da to ne košta 4000 kn !

Znači ne treba ti puno prostora, ne treba ti gps, kamera ti nije bitna??? Kupi onda galaxy mini 2 za 400kn i to je to.

Ako trebam quad core i takvu grafu valjda je to zato da iskoristim taj hardver, jer za par porukica, malo neta i takve điđe ti je dosta single core proc, o dualcu necu ni pricati.

I zašto nebi gledao na mob kako gledam?? Naravno da mi je bitno sve jer za koju stoticu više ima novih LG 4X mobitela, a razlike ima.

I da nemožeš uspoređivat samsung i gigabyt jer samsung prodaje primjerke na milijune i logično da če se naći tu i tamo neki sa problemom.

Problem je kada prodaješ na tisuće ili desetke tisuća da ljudi ti se žale na greške.

I ne marko ne izmišljam, svaka čast tebi je mob super, ali čitaj malo i druga mišljenja i druge recenzije...

14 godina
odjavljen
Doctor Freak kaže...

Znači ne treba ti puno prostora, ne treba ti gps, kamera ti nije bitna??? Kupi onda galaxy mini 2 za 400kn i to je to.

Ako trebam quad core i takvu grafu valjda je to zato da iskoristim taj hardver, jer za par porukica, malo neta i takve điđe ti je dosta single core proc, o dualcu necu ni pricati.

I zašto nebi gledao na mob kako gledam?? Naravno da mi je bitno sve jer za koju stoticu više ima novih LG 4X mobitela, a razlike ima.

I da nemožeš uspoređivat samsung i gigabyt jer samsung prodaje primjerke na milijune i logično da če se naći tu i tamo neki sa problemom.

Problem je kada prodaješ na tisuće ili desetke tisuća da ljudi ti se žale na greške.

I ne marko ne izmišljam, svaka čast tebi je mob super, ali čitaj malo i druga mišljenja i druge recenzije...

Cek kamera mi je bitna al mobitel ima dobru kameru, uopce nije takva kakvom ju ti opisujes!
Pa čitao sam i jedino sam vidio problem u vezi te reklamacije za mikrofon, ostali su svi zadovoljni ;) 

14 godina
protjeran

evo ti primjer za gps npr:

http://gsmarena.goldengekko.com/gigabyte_gsmart_maya_m1-reviews-5401.php

Kamera dobra?? Pa S3 mini je avion za ovo, a galaxy note svemirski brod.

Ako je ovo tebi lijepa i čista slika i podsječa na 8MP makeru onda fakat dobro ne vidiš.

http://www.pohrani.com/f/2G/Ef/2pqSAlD1/img20130806073911.jpg

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
Doctor Freak kaže...

Ako je ovo tebi lijepa i čista slika i podsječa na 8MP makeru onda fakat dobro ne vidiš.

To je primjer Gigabyte Maye M1 V1, dakle prva verzija!

Imao sam Galaxy Note i kamera nije PUNO bolja, bolje je, ali razlika se jedva primjeti!

Vidi neću se sad svađat i nemoj me vrijeđat ovdje da ja dobro ne vidim i sl. Ali večeras ćeš dobiti sve u temi i eto :) 

17 godina
Doctor Freak kaže...

Ovaj primjer za GPS je Maya M1, to nije isti telefon kao Maya M1v2

Ova slika koju si stavio je slikanje u uvijetima slabije rasvjete. Naravno da slika nije dobra, ali je za nikakvu rasvjetu zadovoljavajuća. U svijetlim uvijetima slike su čist pristojne. Video također 1080p.

Što se tiče memorije ugradiš SD koliku ti srce želi...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 13:32 (lllnuclearlll).
14 godina
protjeran

Okini u istim uvjetima sliku sa galaxy note jedinicom pa javi rezultat.

Nebo i zemlja.

Ali eto nebitno, jedino je meni bitno da u smartphoneu imam i navigaciju i kameru i igraću mašinu. Ali naravno i pouzadnost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko uopće dođe S3 mini u slobodnoj prodaji.

na nabava.net vidim samo neku cijenu od 2500kn što je bome previše...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 13:36 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

evo ista scena sa starim galaxy noteom dakle jedinicom dok je još s2 bio brutala...

http://www.pohrani.com/f/Z/10a/1OyxfWUK/note.jpg

Dakle razlika je nebo i zemlja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 13:38 (Doctor Freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Doctor Freak kaže...

Okini u istim uvjetima sliku sa galaxy note jedinicom pa javi rezultat.

Nebo i zemlja.

Ali eto nebitno, jedino je meni bitno da u smartphoneu imam i navigaciju i kameru i igraću mašinu. Ali naravno i pouzadnost.

Vidi, večeras ću snimit video pa ću ti pokazat, a samo mi reci na koji način da testiram GPS, jel mogu npr prvo sebe locirati, pa onda upute do nekog drugog mjesta zatražiti i slično??

Nemogu jer nemam Note više, ali uslikat ću par slika i uploadati! 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice