Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.172
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Heheh al cudno je to ato bas identicna lokacija isto mjesro u kaficu isti stol prije 12 megabita sad 3 lol
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Heheh al cudno je to ato bas identicna lokacija isto mjesro u kaficu isti stol prije 12 megabita sad 3 lol

ja sam imao isti problem i rijesio sam ga flashanjem naj novijeg androida "Cupcake" .

Signal duplo bolji a i sustav je extra brz i baterija traje 3dana!!!!! 

15 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Ja sam nešto gadno shebo. Nemam signala ni na jednom modemu. Sve sam probao, dobro radi i onda odjednom kada moram restartirati upali se normalno i nema signala nikako.

Skini i instaliraj GetRIL i uskladi baseband sa RILom.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
13 godina
neaktivan
4L4N kaže...
PC - stručnjak kaže...

ja sam imao isti problem i rijesio sam ga flashanjem naj novijeg androida "Cupcake" .

Može li pojašnjenje?

12 godina
neaktivan

Doviđenja JellyBam, dobrodošao CM 10.1 MCM+Siyah v5 vsync. Nikad više na JellyBam osim ako ovaj ne bude zahebavo više nego JellyBam a nevjerujem da oće. Viditi će mo sutra.

EDIT: Jedno pitanje za Sudy-a.

Pošto si rekao da pališ 2G da ti štedi bateriju kada ne trebaš 3G probao sam to i primjetio sam da je signal bolji kada bude na 2g i onda iskljucim 2g (podatkovnu mrezu) nego kada bude na 3g i onda njega iskljucim(podatkovnu mrezu).

Ne znam razlog. Kada gasim 3g bude UMTS:3, kada ugasim 2g bude EDGE:2 i signal jači tj. isto to bude kada je podatkovna mreza iskljucena i stavim da umjesto 3g bude 2g (bude signal EDGE:2) ili umjesto 2g da bude 3g (bude signal UMTS:3).

Mozes li mi to objasniti? Ja kako sam kontao je da je EDGE starija mreza i zbog toga je bolje rasprostranjena nego UMTS i zbog toga je tako. Razlika između njih je oko -10 (znaci na EDGE-u je -65, a nad UMTS-u -75). Da koristim EDGE kada trebam samo pozive ili mobitel spava, a kada mi treba internet primjerise Messenger ili Whatsapp kao što si ti naveo samo upalim 2g. Ako mi nakon toga zatreba 3g samo promjenim iz 2g u 3g?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 22:15 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kpavl kaže...

Pošto si rekao da pališ 2G da ti štedi bateriju kada ne trebaš 3G probao sam to i primjetio sam da je signal bolji kada bude na 2g i onda iskljucim 2g (podatkovnu mrezu) nego kada bude na 3g i onda njega iskljucim(podatkovnu mrezu).

Ne znam razlog. Kada gasim 3g bude UMTS:3, kada ugasim 2g bude EDGE:2 i signal jači tj. isto to bude kada je podatkovna mreza iskljucena i stavim da umjesto 3g bude 2g (bude signal EDGE:2) ili umjesto 2g da bude 3g (bude signal UMTS:3).

Mozes li mi to objasniti? Ja kako sam kontao je da je EDGE starija mreza i zbog toga je bolje rasprostranjena nego UMTS i zbog toga je tako. Razlika između njih je oko -10 (znaci na EDGE-u je -65, a nad UMTS-u -75). Da koristim EDGE kada trebam samo pozive ili mobitel spava, a kada mi treba internet primjerise Messenger ili Whatsapp kao što si ti naveo samo upalim 2g. Ako mi nakon toga zatreba 3g samo promjenim iz 2g u 3g?

Procitao sam brat bratu jedno 5 puta, i dalje ne kuzim u pola ovoga sta je pisac htio reci.. Ti si ovo toliko zakomplicirao da ni sam ne znas sta si htio reci.. :D

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
majdo kaže...
kpavl kaže...

Procitao sam brat bratu jedno 5 puta, i dalje ne kuzim u pola ovoga sta je pisac htio reci.. Ti si ovo toliko zakomplicirao da ni sam ne znas sta si htio reci.. :D

Slažem se s kolegom.
kpavl, bez uvrede, ali stvarno ne razumijem.

Prebacuje se čika Suđy na CM10.1 i to na Amazing ROM DevDroid 2.1.0.
U OP-u se navodi "Epic battery life". Nek je samo ep- od epic, bit ću zadovoljan.
+ izgleda lijepo.
Neću ga previše hvaliti da se ne bih razočarao, ali downloading.... 

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
13 godina
sudy_freak kaže...

Taman kad sam sam sebe uvjerio da sam perzadovoljan mobitelom, i da ne moram nista novo flashati jer je sve savrseno, ti izbacis ovako nesto, i sad ni meni ne da vrag mira i morao sam odmah staviti skidati.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
12 godina
neaktivan

Haha mislio sam da cu objasniti najbolje što mogu. Ubiti ovako bude, surfam ja 3g-om i promjenim na 2g (signal se poboljša). Ugasim podatkovnu vezu, znaci ugasim 2g i bude mi signal bolji nego kada ugasim 3g.

Kada ugasim 3g bude mi UMTS:3 (novija mreza), no kada ugasim 2g bude mi EDGE:2 (starija mreza) i signal mi bude jači i bolji.

Primjerice ako nisam povezan na podatkovnu mrezu imam isto UMTS:3, no kada u mogućnosti podatkovne veze odaberem da koristi samo 2g zbog potrošnje baterije i megabajta signal mi se poboljša IAKO nisam na podatkovnoj mrezi zato što se promjeni u EDGE:2.

Moje pitanje je zbog cega je tako? Nisam ni ja to primjećivao jer nisam palio 2g, znaci bio sam ili na UMTS:3 ili na 3G (HSDPA/HSUPA).

Ako vam ni sada nije jasno mogu poslikati haha.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
majdo kaže...
sudy_freak kaže...

Taman kad sam sam sebe uvjerio da sam perzadovoljan mobitelom, i da ne moram nista novo flashati jer je sve savrseno, ti izbacis ovako nesto, i sad ni meni ne da vrag mira i morao sam odmah staviti skidati.. 

Klasika.
Znaš što sam ja našao?
NDT MIUI ROM linkovi su opet zaživili. Re-uploadao je tako da ako me sve ovo razočara, znam na što ću ići {#}

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
13 godina
kpavl kaže...

Haha mislio sam da cu objasniti najbolje što mogu. Ubiti ovako bude, surfam ja 3g-om i promjenim na 2g (signal se poboljša). Ugasim podatkovnu vezu, znaci ugasim 2g i bude mi signal bolji nego kada ugasim 3g.

Kada ugasim 3g bude mi UMTS:3 (novija mreza), no kada ugasim 2g bude mi EDGE:2 (starija mreza) i signal mi bude jači i bolji.

Primjerice ako nisam povezan na podatkovnu mrezu imam isto UMTS:3, no kada u mogućnosti podatkovne veze odaberem da koristi samo 2g zbog potrošnje baterije i megabajta signal mi se poboljša IAKO nisam na podatkovnoj mrezi zato što se promjeni u EDGE:2.

Moje pitanje je zbog cega je tako? Nisam ni ja to primjećivao jer nisam palio 2g, znaci bio sam ili na UMTS:3 ili na 3G (HSDPA/HSUPA).

Ako vam ni sada nije jasno mogu poslikati haha.

Ajmo reci da sad kuzim sta hoces reci.. Iako i dalje je sve to klimavo.. :D

3G je isto sto i UMTS.. i kad odes na postavke pa pod status dok ti gori 3G stoji ti UMTS:3.. Cim se prebacis na 2G mrezu, i odes na postavke, pa status tamo ti stoji EDGE:2..

Razlog zasto ti je signal bolji na 2G-u ili kad ugasis skroz net, je taj to je to zapravo najjaci dostupan signal i pokrivenost njime je skoro 99,5% teritorija nase drzave, i mobitel (citaj modem) se ne mocu s trazenjem signala, manje baterije onda trosi i sve.. Na 3G-u kad ga stavis, on odmah odredjuje kao prioritet da ga drzi non stop na 3G-u i automatski tu je i vece "naprezanje" modema da locira taj isti signal, pa je onda nesto relativno i slabiji ovisno o poziciji di se nalazis.. I naravno cim se nakacis na 3G, on kad odes na net locira prvo trazenje HSDPA signala, ako njega nema drzi te na 3G-u, ako nema 3G.a, spusta na iducu nizu mrezu i tako redom.. I dok te spusta na nize mreze on se svim silama trudi locirati jaci prioritetniji signal i zato je fiktivno tebi signal losiji, odnosno vise decibela u minusu.. Meni je konkretno u Vinkovcima sada u ovom trenutku dok sam kod kuce na 3G-u -78dBm 13asu, ako mob stavim na 2G onda je -57dBm 22asu, na nekoj drugoj poziciji rezultati bi bili drugaciji..

Seljacki objasnjeno, valjda sam uspio malo ti pribliziti to sto te zanima..

sudy_freak kaže...

Klasika.
Znaš što sam ja našao?
NDT MIUI ROM linkovi su opet zaživili. Re-uploadao je tako da ako me sve ovo razočara, znam na što ću ići {#}

Zasto mi to radis? {#} Zar opet trebam cijelu noc biti budan? {#} Nema mi nista gore od ovakih situacija kad iskopas ovako nesto! hahahha

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 23:05 (majdo).
12 godina
neaktivan
Ovo prvo kontam no meni se mijenja iz UMTS u EDGE i kada nije podatkovna mreza ukljucena a promjenim 3g-2g i obrnuto. To mi nije bilo jasno zašto to radi čak i kada nije upaljena podatkovna mreza.

Znaci najbolje bi bilo po tome kada se koristi mobitel za pozive ili stoji u džepu staviti na EDGE a kada trebam na net ovisno o potrebi upalim 2g ili 3g?

EDIT: Da jos malo pojasnim, nadam se da neću još više sve zbuniti. 

Znaci kada mi je upaljen 3g onda je na UMTS:3, kada učitava neku stranicu promjeni se na HSDPA.

Kada mi je upalje 2g onda je na EDGE:2.

I sada, ja ugasim podatkovnu mrezu, a mogu mijenjati naravno u postavkama hoću li da mi bude 3g ili 2g kada upalim podatkovnu mrezu i tu je caka.

Kada stavim da mi pali u 2g (use 2g to save battery) onda mi je signal bolji jer dok sam bez interneta (dok nije upaljen podatkovna veza) stoji na EDGE:2, a kada stavim da se opcenito upali 3g kada upalim podatkovnu vezu onda mi signal kod kuće bude UMTS:3.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 23:16 (kpavl).
13 godina
kpavl kaže...
Ovo prvo kontam no meni se mijenja iz UMTS u EDGE i kada nije podatkovna mreza ukljucena a promjenim 3g-2g i obrnuto. To mi nije bilo jasno zašto to radi čak i kada nije upaljena podatkovna mreza.

Znaci najbolje bi bilo po tome kada se koristi mobitel za pozive ili stoji u džepu staviti na EDGE a kada trebam na net ovisno o potrebi upalim 2g ili 3g?

Objasnio sam ti gore zasto to radi.. ja osobno apsolutno nikada ne gasim 3G, toje sve stvar osobnog izbora, i kako sam mislis da je najbolje, nema tu neke univerzalne formule, jer kako smo mi svi razliciti, tako su i nasi mobiteli nazalost, ono sto meni moze raditi besprijekorno, ne mora znaciti da ce i tebi i obratno..

Citat jedno kolege forumasa usko vezan uz tvoje pitanje.. Citat je s podforuma: Internet i mreze

AtomicBomb kaže...

2.Kolike su brzine mobilnog interneta?

Uređaji za internet u pokretu podržavaju slijedeće mobilne mreže za prijenos podataka:

GPRS, EDGE, 3G, HSDPA I HSPA.

GPRS-

GPRS - (General Packet Radio Service) je protokol koji omogućava prijenos podataka bežičnim putem kroz GSM mrežu.Njegove brzine su dosta male, i to je jedan od najstarijih nacina za prijenos podataka.

Brzina GPRS-a je u prosjeku između   80 kbit/s u downloadu, do 40 kbit/s u uploadu.Signal GPRS-a, u Hrvatskoj, je gotovo svugdje besprijekoran.

EDGE-

EDGE je nešto noviji od GPRS-a, brži i bolji.

Enhanced Data Rates for Global Evolution je tehnologija koja bitno povećava mogućnosti GPRS mreže. Zovu je i EGPRS (Enhanced GPRS, tj. unaprijeđeni GPRS). Uz pomoć EDGE tehnologije, prijenos podataka je dva do tri puta brži nego putem GPRS-a. Brzine EDGE-a su u prosjeku između  220 kbit/s u downloadu, i do 110 kbit/s u uploadu.Signal EDGE-a je također dostupan na gotovo svim djelovima lijepe naše.Karta pokrievnosti, nalazi se na :

http://www.t-mobile.hr/2/20-20-60-30-00.asp

EDGE nazivamo i mobilnim internetom druge generacije-2G.

3G-UMTS

UMTS je eng. skraćenica od složenice Universal Mobile Telecommunications System i jedna je od tehnologija treće generacije (3G) mobile telefonije.

UMTS omogućuje prijenos podataka teoretskim brzinama do 2 Mb/s, dok su realne brzine puno niže, do 384 kbit/s. No, i to je dvostruko brže od EDGE, odnosno četverostruko brže od GPRS tehnologije, te zadovoljava potrebe prosječnog korisnika.(t-mobile.hr)

karta pokrivenosti:

HSDPA-HSPA

High Speed Downlink Packet Access i High Speed Uplink Packet Access su 3.5 G tehnologije, nadogradnja postojeće UMTS infrastrukture, koja u odnosu na UMTS, nudi do osamnaest puta bržu podatkovnu vezu u primanju (downloadu) i do tri puta bržu slanju (uploadu). Pokrivenost HSDPA i HSUPA signalom je jednaka pokrivenosti UMTS signalom.Brzine HSDPA su : 7,2 Mbit/s u downloadu, do 1,4 Mbit/s u uploadu

karta pokrivenosti:

12 godina
neaktivan

Sve to stoji, to sam našao. Pogledaj zadnji post pod EDIT.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kpavl kaže...

EDIT: Da jos malo pojasnim, nadam se da neću još više sve zbuniti. 

Znaci kada mi je upaljen 3g onda je na UMTS:3, kada učitava neku stranicu promjeni se na HSDPA.

Kada mi je upalje 2g onda je na EDGE:2.

I sada, ja ugasim podatkovnu mrezu, a mogu mijenjati naravno u postavkama hoću li da mi bude 3g ili 2g kada upalim podatkovnu mrezu i tu je caka.

Kada stavim da mi pali u 2g (use 2g to save battery) onda mi je signal bolji jer dok sam bez interneta (dok nije upaljen podatkovna veza) stoji na EDGE:2, a kada stavim da se opcenito upali 3g kada upalim podatkovnu vezu onda mi signal kod kuće bude UMTS:3.

Ma ti sam sebe zbunjujes.. Hahahhaha.. :D

Ja sam ti maloprije to objasnio, i ne vidim sta ti vise ima biti nejasno?
HSDPA je isto sto i UMTS iliti 3G, samo sto ti dozvoljava vece brzine prilikom skidanja/dizanja stvari s/na net.. 
2G mreza je tzv EDGE..

Ja ne shvacam sad ovo tvoje sta hoces reci da je caka?
Da li ti cakom smatras da dok je 2G ti upaljen stoji EDGE:2, a dok je 3G stoji ti UMTS:3, a dok je skroz net ti ugasen nebitno sto ti je oznaceno kao primarna mreza bilo 2G ili 3G, stoji ti EDGE:2?
Bez uvrede, ali brijem da ti ni sam vise ne znas sta hoces reci.. NHF, posto sam ti sve objasnio zdravo seljacki.. 

12 godina
neaktivan

Evo vidi. Podatkovna NIJE upaljena ni na jednom screenshotu kao što se vidi i signal je bolji na druge 2 gdje je upaljen 2g i gdje je EDGE:2.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 23:46 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kpavl kaže...

Evo vidi. Podatkovna NIJE upaljena ni na jednom screenshotu kao što se vidi i signal je bolji na druge 2 gdje je upaljen 2g i gdje je EDGE:2.

Sabijas prijatelju, jer ne znas neke osnove nazalost.. NHF.. Citirat cu sam sebe jer sam ti na to vec odgovorio, zasto je tako! 

majdo kaže...

Razlog zasto ti je signal bolji na 2G-u ili kad ugasis skroz net, je taj to je to zapravo najjaci dostupan signal i pokrivenost njime je skoro 99,5% teritorija nase drzave, i mobitel (citaj modem) se ne muci s trazenjem signala, manje baterije onda trosi i sve..

Također malo teorije, da ne moram vise objasnjavati, jer s njom slabije baratas: 

Za ostale nejasnoce: GUGLAJ  {#}

2G (izvorno GSM u davna vremena dok su djeca odrastala na igralištima a ne uz komp, smartphone i tablete) je osmisljen/dizajniran da stedi bateriju prilikom govornih usluga bez razmjene podataka. Znaci voice i SMS samo u davna vremena.  
3G je dizajniran da bude više spektralno ucinkovit, i da se preko njega mogu prenositi vece kolicine podataka, ali naravno sve to ima svoje mane, tako je njegova da  to sve ide na račun baterije jer radio koristi vise snage.

Konkretno:

- 2G koristi 200kHz kanal, njegova snaga je otprilike proporcionalna propusnost podataka

- GSM koristi battery frendly modulaciju (GMSK).
- 3G koristi CDMA i modulacije višeg reda (do 16QAM ili čak 64QAM), koji treba puno bolju kolicinu signala i stoga radio (modem) privlači daleko više snage.
- 2.5G (GPRS) i 2.75G (EDGE) koriste QAM, koji "dostavljaju" više podataka i više su spektralno učinkoviti (bps / Hz)

Vijek trajanja baterije se moze znatno poboljšati s prebacivanjem s 3G-a na 2G ako ces koristiti samo voice i SMS funkcije mobitela..

Da ne zaboravim, sada nam se nudi 4G mreza, koja nudi daleko brže brzine prijenosa podataka i više je spektralno učinkovita, ali zbog toga treba jos vise snage te trosi jos vise baterije nego 3G..

Nadam se da ce ti sad biti sve jasno! Živijo! {#}

12 godina
neaktivan
Ma nema hard feelings. Hvala sto si mi objasnio. Nisam se prije obazirao uopce na to jer me nije interesiralo (nisam nikada upalio 2g prije jucer, nego samo 3g).
13 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
4L4N kaže...
PC - stručnjak kaže...

Može li pojašnjenje?

to ti je novi android, poslije jelly beana

17 godina
odjavljen
PC - stručnjak kaže...
4L4N kaže...
PC - stručnjak kaže...

Može li pojašnjenje?

troll

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
13 godina
neaktivan

svaki put kad vam se mobitel napuni do kraja iskljucite ga i ugasenog napunite da vam pise 100%.... Nakon par puta baterija ce vam se poboljsati. 18h 35min 31s,a 62% baterije mi je ostalo,mislim da je to ok?!? ili?

Spojen na wifi cijelo vrijeme,gsm mrezu samo koristim,skidao slike,facebook,mail,slikao,zvao,slao...... I tako,svega pomalo. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 12:46 (4L4N).

0 0 hvala 0
14 godina

{#}.

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 12:54 (kuleee).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

eo slikice. :D

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
4L4N kaže...

Je to dobro ili? :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 13:08 (4L4N).
13 godina
neaktivan
Evo sredio ja sve... vratio 4.0.4 stock modem lq6 i signal odlican ;)
14 godina
4L4N kaže...

Ubuduće stavite i screen on koliki je.
Klikni na "Zaslon". 

12 godina
neaktivan

Ima li itko preporuku za modem?

LPS, LQ6 I LP8 ne rade dobro.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 16:57 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji S3 look jelly bean rom bi preporučili?

Probao sam omegu, ali mi preko Titanium backup-a nije htjelo vratiti appove i igre, dal je to normalno?

0 0 hvala 0
14 godina
karlek10 kaže...

Koji S3 look jelly bean rom bi preporučili?

Probao sam omegu, ali mi preko Titanium backup-a nije htjelo vratiti appove i igre, dal je to normalno?

Svi sa LSJ/LS8 bazom.
Ovdje traži Jelly Bean - Samsung base 

13 godina
neaktivan
Meni jos najbolje mob radi sa 4.0.4 O2 njemacka... Modem lq6 i radi super.... a kao brendiran al nema niceg od O2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice