Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.292.866
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Zasti mi na neat romu signal stalbo oscilira i nikad nije pun.... e sad neznam dal je to stobsam probo unlokat al sam vratio efs nazad koji sam backupo... da sam nest sjebo nebibimonimei i mac adrese el tako?
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
protjeran

Hvala na odgovorima, koristeci ovu stranicu sam updateao Galaxy S2 na sluzbeni JB, razlika je i vise nego ocigledna.

LP

PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja ne mogu vjerovati kako su neki super zadovoljni s LS8, a nemi (ja) užasnuti baterijom.

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

a oce mozda biti JB 4.2.1 za s2 i kad?
Posto vidim svi samo o 4.1.2 imaju iskustva... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 17:05 (psihoroba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
psihoroba kaže...

a oce mozda biti JB 4.2.1 za s2 i kad?
Posto vidim svi samo o 4.1.2 imaju iskustva... 

Službeni neće biti... Koliko ja znam SII je jedini uređaj koji je dobio 2 nadogradnje, tako da je i to puno.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
12 godina
neaktivan

Pozdrav interesuje me da li samsung galaxy s2 ima svjetlo na prednjoj kameri ???

Riki
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ne
12 godina
neaktivan

Podrzava li Tele 2 HSDPA/HSUPA ? Iz Osijeka sam.

Zanima me to jer mogu u postavkama odabrati tu mogućnost pa da vas pitam hoće li biti bolji signal/internet a time i baterija ili to moze samo pogoršati stvar ako tele 2 ne podrzava?

Na njihovim stranicama piše da podrzavaju HSPA i UMTS pa sada ne znam jeli pod HSPA spada HSDPA/HSUPA kao sto pise na wikipediji ili ne (High Speed Packet Access (HSPA) is an amalgamation of two mobile telephony protocols, High Speed Downlink Packet Access (HSDPA) and High Speed Uplink Packet Access (HSUPA), that extends and improves the performance of existing 3rd generation mobile telecommunication networks utilizing the WCDMA protocols.).

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 21:54 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dajte pomagajte u cemu je fora. Neat ROM i signal nikad pun mjrnja se izmedu 3G i H ... a inace na mom podruciju ima HSDPA signala za full... al nesto vamo nestima. Kernel ili ?
14 godina
kpavl kaže...

Podrzava li Tele 2 HSDPA/HSUPA ? Iz Osijeka sam.

Zanima me to jer mogu u postavkama odabrati tu mogućnost pa da vas pitam hoće li biti bolji signal/internet a time i baterija ili to moze samo pogoršati stvar ako tele 2 ne podrzava?

Na njihovim stranicama piše da podrzavaju HSPA i UMTS pa sada ne znam jeli pod HSPA spada HSDPA/HSUPA kao sto pise na wikipediji ili ne (High Speed Packet Access (HSPA) is an amalgamation of two mobile telephony protocols, High Speed Downlink Packet Access (HSDPA) and High Speed Uplink Packet Access (HSUPA), that extends and improves the performance of existing 3rd generation mobile telecommunication networks utilizing the WCDMA protocols.).

Ja ti mogu potvrditi.
U Osijeku imam na većini modema HSDPA (H) i HSUPA (H+) mrežu. 

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
12 godina
neaktivan

Je li to imamo još jednog legu na forumu? haha. Jesi isto na tele2?

JellyBam mi nudi opciju UMTS, HSDPA, HSDPA/HSUPA. Ja ne znam što da stisnem.

HSDPA i HSDPA/HSUPA mi nemaju neke primjetne razlike, nikada se nisam susreo sa H+ do sada. Imam XXLQ6 modem. Nije baš neki ali barem se ne ruši signal do kraja i trazi pin.

Koliko sam skontao Tele 2 kaze da podrzava HSPA, a to ukljucuje HSDPA i HSUPA no nikada nisam imao H+ niti 3G+ zato ne znam što da stisnem.

EDIT: Stavio ja ne UMTS, HSDPA, HSDPA/HSUPA po meni su sve brzine iste i uvijek gore piše većinom 3g i ponekad se mijenja na H.

Koji ti imaš modem? Kada stavim na UMTS u Advanced opcijama, odem na About phone i na Status pise mi malo UMTS, a kada iza radi Opera i nešto učitava piše HSDPA?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 22:18 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PC - stručnjak kaže...
Dajte pomagajte u cemu je fora. Neat ROM i signal nikad pun mjrnja se izmedu 3G i H ... a inace na mom podruciju ima HSDPA signala za full... al nesto vamo nestima. Kernel ili ?

Probaj s GetRIL-om uskladiti baseband i RIL.

13 godina
neaktivan
E da ima ko iskustva s omegom baziranom na samsung sluzbenom?
14 godina
kpavl kaže...

Je li to imamo još jednog legu na forumu? haha. Jesi isto na tele2?

JellyBam mi nudi opciju UMTS, HSDPA, HSDPA/HSUPA. Ja ne znam što da stisnem.

HSDPA i HSDPA/HSUPA mi nemaju neke primjetne razlike, nikada se nisam susreo sa H+ do sada. Imam XXLQ6 modem. Nije baš neki ali barem se ne ruši signal do kraja i trazi pin.

Koliko sam skontao Tele 2 kaze da podrzava HSPA, a to ukljucuje HSDPA i HSUPA no nikada nisam imao H+ niti 3G+ zato ne znam što da stisnem.

EDIT: Stavio ja ne UMTS, HSDPA, HSDPA/HSUPA po meni su sve brzine iste i uvijek gore piše većinom 3g i ponekad se mijenja na H.

Koji ti imaš modem? Kada stavim na UMTS u Advanced opcijama, odem na About phone i na Status pise mi malo UMTS, a kada iza radi Opera i nešto učitava piše HSDPA?

Studiram u Osijeku (pisao sam već prije).

Ne znam za Tele2, ali mislim da bi Osijek morao biti pokriven H+ mrežom.

Meni je uvijek na HSDPA/HSUPA, ako mi ne treba 3G, onda samo omogućim 2G mrežu.

Ja sam sada na LS8 i forsiram glupi "službeni" Jelly Bean kojem sam se možda i previše radovao, a dobio muda pod bubrege. 

12 godina
neaktivan

Dobiješ li H+ na tom modemu i kakav je signal? Ja nisam zadovoljan ovim modemom, ali kako sam rekao bar ne trazi pin i nema mreze uopce dok ne upisem. XXLPS i XXLP6 traze tako pin dok XXLQ6 čudom ne trazi, a nije ništa bolji po signalu od tih.

Znači ti kada ne koristiš 3g samo upališ 2g? To još nisam čuo. Zbog čega to radiš? Zašto jednostavno samo 3g ne ugasiš?

Kada sam u školi signal je bolesno slab, čak i 3g. Padne do 3-4 puta na dno (GSam battery graf), a ostalo vrijeme je na medium signal.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 22:35 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kpavl kaže...

Dobiješ li H+ na tom modemu i kakav je signal? Ja nisam zadovoljan ovim modemom, ali kako sam rekao bar ne trazi pin i nema mreze uopce dok ne upisem. XXLPS i XXLP6 traze tako pin dok XXLQ6 čudom ne trazi, a nije ništa bolji po signalu od tih.

Znači ti kada ne koristiš 3g samo upališ 2g? To još nisam čuo. Zbog čega to radiš? Zašto jednostavno samo 3g ne ugasiš?

Kada sam u školi signal je bolesno slab, čak i 3g. Padne do 3-4 puta na dno (GSam battery graf), a ostalo vrijeme je na medium signal.

Da, imam H+, ali uzmi u obzir da je to službeni 4.1.2 XWLS8 firmwire.
A 3G gasim kada mi ne treba jer štedim bateriju, a i promet.
Za Whatsapp i Messenger, dovoljan je 2G. 

12 godina
neaktivan

Probati cu ga pa kud puklo da puklo. Ovaj mi je skroz loš. LPS mi je bio najbolji ali odjednom mu padne signal i trazi pin. Ako to bude u džepu ne primjetim nekada po sat-dva.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
@sudy_freak: "Ja sam sada na LS8 i forsiram glupi "službeni" Jelly Bean kojem sam se možda i previše radovao, a dobio muda pod bubrege." Mozes li objasnit zasto? Baterija? Sto? Jer ja nemam zamjerke...
13 godina

Malo offtopica, u vidu velikog razocaranja.. 

Kako T-mobile ima sad akciju da se moze na pretplati mjesec dana isprobati besplatno 4G mreza, reko predobro barem nesto da su dali djabe iako znam da ce to iduci mj kostati kao suvo zlato one koji mogu koristiti 4G.. I reko sve je to divno krasno, bas me zanima pokrivenost signalom, odem pogledati kartu, kad ono sok i vjeverica.. Samo sto nisam pao na dupe..
Konkretno pokrivenost Osijeka izgleda katastrofalno, ne znam kako je u praksi, ali po onome na karti izgleda katastrofa..
Ali nije to ono sto me najvise sokiralo, nego to sto covjek bi ocekivao da ima jos koje vece mjesto u Slavoniji pokriveno 4G-om kad ono kifla, 4G-om su pokriveni zapi*dina Drenovci, Soljani, Vrbanja i Gunja?!?! WTF?!?
Pa jel to moguce da Vinkovci, Pozega, Vukovar i ostali "VELIKI" slavonski gradovi nisu pokriveni tim signalom, dok ove selendre jesu.. Cemu to, jel moze to meni netko objasniti?

Da se razumjemo, odlicna stvar je napravljena sad, pojacali su 3G signal na max, u Nustru nikad nije bilo 3G-a, sada ima, sva ova sela prema Vukovaru imaju 3G.. Takodjer Jarmina nije imala 3G, barem ne cijela, sada cijela ima, i sva skoro sela prema Osijeku kad se ide, sto je izuzetno dobra stvar.. A ne kao prije, da udjem u Gabos a on mene prebaci na EDGE i odsijece od ostatka svijeta..

Ali i dalje mi nije jasno koji k Drenovcima treba 4G..

LINK - karta pokrivenosti ako netko nije vidio

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Sta je ovo svi iz Osijeka haha.

Prigradsko naselje u kojem zivim zaobiđeno odnosno, polja okolo imaju 4g haha.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kpavl kaže...

Sta je ovo svi iz Osijeka haha.

Prigradsko naselje u kojem zivim zaobiđeno odnosno, polja okolo imaju 4g haha.

ma ima nas ko g...  ;)

sve same lege  ;)

ma i ja gledo pokrivenost sa 4g i ono presmijesno

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
12 godina
neaktivan

Haha.

Da napomenem. Zadovoljan sam LS8 modemom. Signal se vrti od -75 do -85, nekada padne malo ali odmah se digne i ne primjeti se. Vidjeti ću sutra kada krenem u školu kakav će biti. Hvala sudy.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PC - stručnjak kaže...
E da ima ko iskustva s omegom baziranom na samsung sluzbenom?

Imam ja Omegu 19.2. Screen on ide do nekih 3-4h, zavisi što radiš. Sve radi superglatko, probaj :). I nemam nikakvih problema sa signalom.

12 godina
neaktivan

Pozdrav iz Slavonije"

Imam sgs2 otključan na sve mreže i pod garancijom. Zanima me smijem li mijenjati i što točno bez gubitka garancije :)

Sve preporuke i linkovi dobrodošli. Hvala

evo podatci:

osnovna verzija 19100xxlpw
android verzija 4.0.3

kernel verzija 3.0.15-19100xwlpd-cl524746 dpi@dell154 #3

broj verzije iml74k.xwlpd

1 0 hvala 0
15 godina
duxa kaže...

Pozdrav iz Slavonije"

Imam sgs2 otključan na sve mreže i pod garancijom. Zanima me smijem li mijenjati i što točno bez gubitka garancije :)

Sve preporuke i linkovi dobrodošli. Hvala

evo podatci:

osnovna verzija 19100xxlpw
android verzija 4.0.3

kernel verzija 3.0.15-19100xwlpd-cl524746 dpi@dell154 #3

broj verzije iml74k.xwlpd

Ja isto imam svog pod garancijom pa sam radio cuda s njim, koliko sam ja shvatio ako ga zelis reklamirati samo stavis gore stock rom od svog posluzitelja kojeg mozes naci na sammobile-u ( preko odina ) , i to je to, i naravno moras maknuti root, a to sam vidio da se moze srediti bez frke.

12 godina
neaktivan

Ne znam kako bih vratila taj stock room..

Nemam  pojma o svemu :)

Kako bih najlakše došla do neke bolje verzije, manjeg zagrijavanja i nepokretanja koječega na startu?

Startup sam skinula s GP i ne može isključiti sve što želim.

Kakva je uopće moja sadašnja verzija i što nije ok s njom?

16 godina
neaktivan
duxa kaže...

Ne znam kako bih vratila taj stock room..

Nemam  pojma o svemu :)

Kako bih najlakše došla do neke bolje verzije, manjeg zagrijavanja i nepokretanja koječega na startu?

Startup sam skinula s GP i ne može isključiti sve što želim.

Kakva je uopće moja sadašnja verzija i što nije ok s njom?

pa ti i jesi na stock romu,nemaš šta vraćati,startup manageri ti neće pomoci,to možeš deinstalirati.probaj ga nadograditi preko telefona na 4.0.4, a ako imaš brandirani telefon,npr od vip-a,t - mobile-a ili šta već,eventualno mu ugasi bloatware,ili ti  aplikacije koje nisu potrebne za rad androida,one koje ti telefon omogućuje
ako sam dobro shvatio o čemu pričaš..

13 godina
neaktivan
Ja imam problem i dalje... signal na lokaciji do stalno imam h+ imam samo h i jos fali jedna crtica signal -91 ... no nije mi jasni zast el moze bit zato sto sam cacko po efs folderu.. al vrati sam backup... sta bude kad njega sje..em?
12 godina
neaktivan

Ja sam nešto gadno shebo. Nemam signala ni na jednom modemu. Sve sam probao, dobro radi i onda odjednom kada moram restartirati upali se normalno i nema signala nikako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 16:42 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
PC - stručnjak kaže...
Ja imam problem i dalje... signal na lokaciji do stalno imam h+ imam samo h i jos fali jedna crtica signal -91 ... no nije mi jasni zast el moze bit zato sto sam cacko po efs folderu.. al vrati sam backup... sta bude kad njega sje..em?

Katastrofa, kako covjek moze zivjeti uopce s time, da nema H+, nego samo H.. {#}
Hahahha, pa daj oladite s tim signalom vise, da li uopce racunate zaklonjenost nekom vecom zgradom, drvetom, ku***, palcem i ostalim stvarima.. Polozaj prozora u vasem domu, armatura u zidovima, grad u kojem se nalazite, costum ROM koji koristite, toliko cimbenika ima da je to nevjerovatno, sto sve moze odvuci signal i zbog cega nemate signal.. 

Jucer odem u grad na kavu, u jednu birtijicu, i sjednem skroz unutra, kad ono mobitel mrtav, signala nema, dodjem do vrata signal pun.. Da bi jedan od konobara mi rekao da je to normalno, netko kao da presjece signal 7 koraka od vrata, i mobiteli mrtvi.. A sve to samo radi armature u zidovima recimo, i nisam se ni nasekirao, jos bolje 2 sata sjedio na kavi i gustao kako me apsolutno niko nije mogao dobiti i daviti..

Jedno je kad netko uopce nema signala, ili izbacuje samo EDGE ili UMTS, tad se zabrinite pa mjenjajte modem, itd..  ovako, pa ima puno gorih stvari na svijetu od neimanja +-a pored slova H! {#} 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 18:53 (majdo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice