Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.252
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa... Evo tek sam se registrirao. Imam jedno pitanje

Vec godinama sam na Iphoneu i iskreno ne mogu vise... Mislim kupit S2, al posto pojma nemam o androidima zanima me postoji li mogucnost ubacivanja Navigona da nije preko tog marketa. Nesto tipa cydia/installous na IOSu...

Ako se moze ne trebam uputstva, samo odgovor...

Sorry na offtopicu al tu cu najprije dobit odg (valjda :) )... Hvala.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Naravno da se moze i doslovno ti ne trebaju uputstva za to. Sve sto ti treba za ikoji Android skini sa Mobilism foruma (mobilism.org) i svi problemi riješeni. {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
Kordy kaže...
nixi123 kaže...

pozdrav imam pitanje kad uđem u recovery piše mi:
Apling Multi-CSC...
Installing Multi-CSC
Cant acces to /system/csc/CRO/system/
Sucesfully aplied multi-CSC.
Zanima me al je to normalno il sam nešto shebo kod flešanja sad nesječam se jer to pisalo i prije ili ne hvala na odgovoru

Znači to ti piše čim uđeš u recovery? Svaki put? Nikad nisam imao takav problem...

da

14 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...
tommek10 kaže...

znaci moram biti na stock romu kako bi koristio triangle away, (gdje ima za skinut triangle away ... na marketu dodje 2.5$). Koliko sam shvatio najbolje onda s sammobila skinuti zadnju verziju u mom slucaju od vipa, preko odina flashnut i onda s triangle away pocistit. 

Triangle away aplikacija ne trazi stock rom, nego root. Taj rom na kojem si sad ostavi dok ne ponistis "brojac" sa TA. Onda ti je mob bez "brojaca" i "bez trokuta". Kas skines stock rom, samo ga flesaj i nosi na servis. Kad flesas stock firmware se ne broji, nit ti ne pokazuje "trokut".

Mozes prvo na stock, al ga onda opet trebas rootat da stavis TA da ponistis "brojac", tak da ti je ovo prvo brze. (jer ti je root isto flesanje, pa se broji)

hvala stari, rijesio sam sve.... sad samo preko odina bubnem zadnji ics kojeg nadjem na sammobile. Hvala jos jednom pozz

WanamLite Rom V12.3, Siyah-v4.0.1
14 godina
neaktivan

Prodao sam svoj SGS2 za 2100 kn i kupio SGS3 za 3000 kuna. Jesam li napravio dobar posao?

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Denyken kaže...

Prodao sam svoj SGS2 za 2100 kn i kupio SGS3 za 3000 kuna. Jesam li napravio dobar posao?

mislim da jesi i kojisu prvi dojmovi jel puno brži

17 godina

ja svoj sg2 platio 599 kn u t-com-u,isto mi to ok

Heroes get remembered, but legends never dies.
14 godina
neaktivan
nixi123 kaže...
Denyken kaže...

mislim da jesi i kojisu prvi dojmovi jel puno brži

Prvi dojam: velik, ogoman! Predobar aparat, premocan, prebrz!

Plavi sam samo trazio, nisam htio bijeli ni pod razno. Moj SGS2 je bio star ravno 6 mjeseci, perfektno ocuvan. 

Posto sam vec mjesec dana prodao svoj i9100, dugo nisam ovdje na forumu, trazio sam najpovoljniji SGS3 i ovaj mi se ucinio povoljan a i lik koji mi ga je prodao je moj poznanik. U biti sam cekao izlazak (nemojte me napadati) iPhonea 5 ali kad sam vidio sto je i kako je, automatski sam odustao o bilo kakvog razmisljanja da ga cekam i uzmem. SGS3 ga dere i uzduz i poprijeko.

Prijemtio sam da cijena SGS3 po oglasima prilicno brzo pada i nije ni slicno kako je islo sa SGS2. Bojao sam se da ce SGS2 za par mjeseci ce pasti cijena ispod 1600 kn. Ipak uspio sam uzeti SGS3.

Bio sam ovdje prilicno aktivan unatrag dva mjeseca, danas se oprastam od Vas. Selim se na forum od i9300...

Puno pozdrava i vidimo se tamo!

14 godina
neaktivan
nixi123 kaže...

pozdrav imam pitanje kad uđem u recovery piše mi:
Apling Multi-CSC...
Installing Multi-CSC
Cant acces to /system/csc/CRO/system/
Sucesfully aplied multi-CSC.
Zanima me al je to normalno il sam nešto shebo kod flešanja sad nesječam se jer to pisalo i prije ili ne hvala na odgovoru

JA opet kao pijan plota ,, ima veze s imeiem i SN kada sam izgubio moj isto mi se počelo dešavati ali to kada god sam stavljao stock rom preko odina, taj csc ti je za regiju koliko sam ja skužio ali i nije neki presudan jer i meni nije htio cro prihvatiti ali csc se lako mijenja...... i nebitno ako ti mob radi ima signal i još ako ti je ostao imei udri dalje.....

Galaxy S2 4.0.4 WanamLite 12.5-stock- XWLPX-Siyah-4.1.4+
17 godina
odjavljen

Instalirao današnji MIUI, napokon teme rade malo bolje (prije su mi neke aplikacije bile bijele a tema je crna) {#}

EDIT: Barem večina -.-'

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || For what is living if you've already dead?
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 20:44 (Kordy).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kuleee kaže...
user3468 kaže... 

I ja sam imao isti problem, onda sam skužio da mogu vratit bez problema ali moram preko titanium backupa povratit prijašnji "android ID" kad me to pita prilikom prvog pokretanja na novom romu. Čak i piše da se neke aplikacije vežu na taj android ID broj i da ukoliko je drukčiji da neće raditi zbog sigurnosti. Pa eto ako si voljan isprobaj to... Pozz

Kako misliš "Android ID"? Daj mi malo približi na što misliš, gdje da tražim i što mi je činiti

Pokreneš titanium backup , opcije, manage android id, restore from backup... i to je to..al mene svaki put pita pri prvom pokretanju titaniuma na novom romu i uvijek to vratim prije instaliranja ikakvih aplikacija i sve radi..

14 godina
user3468 kaže...
kuleee kaže...
user3468 kaže... 

I ja sam imao isti problem, onda sam skužio da mogu vratit bez problema ali moram preko titanium backupa povratit prijašnji "android ID" kad me to pita prilikom prvog pokretanja na novom romu. Čak i piše da se neke aplikacije vežu na taj android ID broj i da ukoliko je drukčiji da neće raditi zbog sigurnosti. Pa eto ako si voljan isprobaj to... Pozz

Kako misliš "Android ID"? Daj mi malo približi na što misliš, gdje da tražim i što mi je činiti

Pokreneš titanium backup , opcije, manage android id, restore from backup... i to je to..al mene svaki put pita pri prvom pokretanju titaniuma na novom romu i uvijek to vratim prije instaliranja ikakvih aplikacija i sve radi..

tenks {#}

prepičkavanje, staklenkom ajvara, ljudi koji pišu komentare poput LOL
14 godina

Zanima me rootanje jer san mob kupija sa verzijom 4.0.4 ,kernel verzija 3.0.15-I9100XXLQB upute u kutiji slovenske i bez CVM. Mob radi odlično i brzo ali ionako nema garanciju (zato cijena bila 200 eura) pa bi ga roota i pobrisa ove neke aplikacije koje ne koristin.Na netu nalazin samo upute za rootanje 4.0.3. verzije

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
brmbo kaže...

Zanima me rootanje jer san mob kupija sa verzijom 4.0.4 ,kernel verzija 3.0.15-I9100XXLQB upute u kutiji slovenske i bez CVM. Mob radi odlično i brzo ali ionako nema garanciju (zato cijena bila 200 eura) pa bi ga roota i pobrisa ove neke aplikacije koje ne koristin.Na netu nalazin samo upute za rootanje 4.0.3. verzije

Flashaš npr SpeedMOD ili Siyah preko Odina i to je to... Preporučam da ne radiš factory reset dok si na stock kernelu jer ćeš brickat mobitel.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || For what is living if you've already dead?
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 15:55 (Kordy).
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Pozdrav moje dame. {#}

Totalno sam zaboravio na ovoga cijnjenog xda dev-a.
Crysis je napravio jedan predivan Samsung (stock) based ROM o kojima sam prije više pisao i spominjao ga.
SensatioN ROM 2.0 [GB] je bio jedan od najboljih GB ROM-ova.

S verzijom 3.0 radio je na ICS-u.

Sada je zadnji update 3.5 s kraja lipnja (1.7.) i nakon što je izgubio sve podatke (HDD mu otišao) mislio je prestati.
No mic po mic, projekt je opet zaživio.

Dugo ga nije bilo i sada je spremio SensatioN ROM 4.0 kojeg planira pustiti u narednim danima.
Ispeglao ga je kako kaže do savršenstva, a i kada ga pusti, ne planira tu stati, osim ako ga opet nešto onako ne spriječi.

I ja sam trenutno (nakon dugo vremena) na njegovom ROM-u 3.5 i mogu reći sve najbolje {#}

Najljepši Samsung (stock) based ROM.
Stabilniji i brži od Salmana.

Za detalje oko samoga ROM-a pogledati na xda, a skrinšate novog 4.0 pogledati na Google Drive

Baš ću danas probati taj ROM, čini mi se lijep po slikama, a pošto ga ti hvališ onda mora bit dobar. Bio sam na Salmanu(4.2) do prije par dana i bio mi je presuper ROM al sam ga maknuo jer ima nekih živcirajučih bugova, a nema više novijih verzija. Na Samsung based ROM-ovima volim onaj Dynamic prikaz boja... Reci mi Sudy dal znaš možda neki pure Samsung ROM da nema nekih vizualnih razlika kao npr. SensatioN, a da je brz barem kao Salman.

Axtross_Hr - Origin
16 godina

ako napravim nandroid backup, dali mi to sprema sve aplikacije i sve settingse ili ću morati u slučaju recoverya sve opet slagat ispočetka? Naime, htio bih malo isprobavat romove, ali bi se isto tak opet htio vratiti na ovo trenutno stanje di sve savršeno funkcionira...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kordy kaže...

Instalirao današnji MIUI, napokon teme rade malo bolje (prije su mi neke aplikacije bile bijele a tema je crna) {#}

EDIT: Barem večina -.-'

2.9.14 MIUI je čini mi se do sada najbolji.
Nema gotovo nikakvog lagga na AppDrawer-u.
Teme rade, da.

Locksreen bug je ispravljen.

Jedino anoying je kada upališ kameru, boje se invertaju i posvijetle.
To nemam pojma zašto se događa, reportao sam to, nikako da isprave {#} 

Tinča14 kaže...

Baš ću danas probati taj ROM, čini mi se lijep po slikama, a pošto ga ti hvališ onda mora bit dobar. Bio sam na Salmanu(4.2) do prije par dana i bio mi je presuper ROM al sam ga maknuo jer ima nekih živcirajučih bugova, a nema više novijih verzija. Na Samsung based ROM-ovima volim onaj Dynamic prikaz boja... Reci mi Sudy dal znaš možda neki pure Samsung ROM da nema nekih vizualnih razlika kao npr. SensatioN, a da je brz barem kao Salman.

Da, koristio sam ga kao što sam rekao nekoliko dana (što je puno za neki ROM na mom GS2) i mogu reći sve najbolje.

Danas se očekuje da će crysis uploadati 4.0 što nažalost neću dočekati, Vinkovačke Jeseni i alkohol zovu  {#}

pa ću tek sutra vidjeti {#}

A razlog više za slavelje je da se pohvalim, očistio sam 1. godinu na ETF-u u Osijeku!!!

Btw. što se tiće pure Samsung ROM-a koji je kao SensatioN je SensatioN {#}.
Malo ih ima pure Samsung based da su tako vizualno izmijnjeni, a da to liči na nešto.

Kao recimo ovo.
Koji je ovo qrac? xD 

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ Salman v4.2 + Siyah 4.1.5 + CWM 6.0.1.2
13 godina
neaktivan

imam ja jedno pitanje ...prijatelj mi ima isto s2 i sad je on izvrsio update officijalni na 4.0.3  i mislim da nije rotovan...mene zanima da li ja sad mogu da flashnem wanam 12.5 preko toga i da li je to sigurno i da li ce on da bude rotan onda??? 

Baseband version I9100BUL7
kernel version: 3.0.15 - I9100BULPD-CL672248 dpi@DELL177 #3
Build Number
IML74K.BULPD
to je trenutno kod njega

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 17:55 (Delfinster).

0 0 hvala 0
14 godina
Delfinster kaže...

imam ja jedno pitanje ...prijatelj mi ima isto s2 i sad je on izvrsio update officijalni na 4.0.3  i mislim da nije rotovan...mene zanima da li ja sad mogu da flashnem wanam 12.5 preko toga i da li je to sigurno i da li ce on da bude rotan onda??? 

Build Number
IML74K.BULPD
to je trenutno kod njega

Ako flashas wanama bit će rootan.

A da bi ga instalirao, moraš ili preko Odina ili prvo flashati CWM da možeš flashati preko CWM-a wanama.
U to se nadam razumiješ{#} 

13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Delfinster kaže...

Build Number
IML74K.BULPD
to je trenutno kod njega

Ako flashas wanama bit će rootan.

A da bi ga instalirao, moraš ili preko Odina ili prvo flashati CWM da možeš flashati preko CWM-a wanama.
U to se nadam razumiješ{#} 

razumijem se jedino me interesuje da ne znas mozda link gdje da skinem CWM da ga mogu ubacim preko telefona da ne ide preko odina ??? to jeste  jel postoji takva opcija ili mora se ide preko odina

14 godina
Delfinster kaže...

razumijem se jedino me interesuje da ne znas mozda link gdje da skinem CWM da ga mogu ubacim preko telefona da ne ide preko odina ??? to jeste  jel postoji takva opcija ili mora se ide preko odina

Sada se ne sjećam radi li Siyah na stock firmware-u, ali evo, ovdje skineš http://www.gokhanmoral.com/gm/2012/09/08/siyahkernel-s2-v4-1/ Siyaha (.tar) za Odina i flashas ga na mob u Download modu.

Dalje proceduru znaš.

Samo neka još netko potvrdi radi li to.
Jer stvarno nisam jako dugo to radio i imao stock firmware. 

14 godina
neaktivan

imaš sami CWM kod svakog wanamovog roma link za skinuti, ja sam upravo jučer flashao stock jučer da počistim malo gluposti koje sam imao i vratio se na zadnji wanamov 12.4. XWLPX I SAD SVE RADI i tochwiz i vrijeme . Najbezbolnije je siyaha flashas odinom dobiješ CWM i dalje to funkcionira , ja s JIG.om obrišem yelowtriangle ali vratim stari bootloader i to je to.....

Galaxy S2 to je jedino sigurno a sve ostalo je vrlo upitno.......
14 godina
neaktivan

par sličica.......

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 18:30 (robijan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Moram reći da se više nema šta flashati (jedino Sensation bih još mogao isprobati), ostali ROM-ovi su mi svi bezveze i dosadni... Malo odmora dok ne dođe neki leak ili službeni JB... Barem ću se sada primiti faksa -.-'

EDIT:

sudy:"očistio sam 1. godinu na ETF-u u Osijeku!!!"

Ajd, barem netko...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 18:32 (Kordy).

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Btw. što se tiće pure Samsung ROM-a koji je kao SensatioN je SensatioN {#}.
Malo ih ima pure Samsung based da su tako vizualno izmijnjeni, a da to liči na nešto.

Kao recimo ovo.
Koji je ovo qrac? xD 

Kao recimo ovo.
Koji je ovo qrac? xD - upravo ga flashao kao drugi rom izgled mi se sviđa, zvukovi su baš OKey mislim da ću se igrati s njim , nešta novo evo par slika:

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 19:21 (robijan).
14 godina

SensatioN 4 je vani!!!!!

iako žurim, skidam ga :)

enjoy i donirajte ako možete

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

SensatioN 4 je vani!!!!!

iako žurim, skidam ga :)

enjoy i donirajte ako možete

damnnnn!! taman sam stavio novi wanamlite, reko neće sensation 4 tak skoro, kad ono evo ga na...a niš, reflash :D

17 godina
odjavljen
Ovaj Sensation je čista perverzija...
14 godina
neaktivan

Sensation 4 je superbrz ali koju god sliku da stavim za pozadinu jako je loše kvalitete(ne mislim na to da je uvečana) , a i nervira me to što su stavljene galerije od TouchWizz-a i pure Androida.

Axtross_Hr - Origin
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 22:01 (Tinča14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Sensation 4 je superbrz ali koju god sliku da stavim za pozadinu jako je loše kvalitete, a i nervira me to što su stavljene galerije od TouchWizz-a i pure Androida.

Ma samo freezaj kaj ti netreba sa titanium backupom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice