Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.350
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Ja sam potpuno prestao flešati romove jer mi više ne radi mPbz nakon backupa kroz Titanium. U početku je radilo, prije mjesec dana kada sam prvi puta stavio CM10 i prešao na JB. Uz sva silna upozorenja da ne koristimo Titanium Backup, ja sam ga koristio za mPbz aplikaciju i radila mi je. Nakon nekog vremena sam stavljao neki drugi JB rom, više nije radila mPbz aplikacija nakon backupa.. Nakon toga sam restoreao prethodni rom na kojem je radila, ali više nije radila ni tamo. Onda sam sve wipeao i vratio Wanamlite koji sam imao i pokušao sa starim backupom Titaniuma vratiti mPbz, ali nije više radilo ni tamo. Tako da si ja sada više ne mogu priuštiti (od srama) svaka dva dana ići u banku po redistribuciju aplikacije, bez koje ne mogu, jer sve plaćam preko nje, kupujem dolare za devizni račun preko nje... Sve dok netko ne potvrdi da se ponovno TB-om može backupati i restoreati mPbz, ne mogu sudjelovati u flešanju, a uživao sam u tome {#}

prepičkavanje, staklenkom ajvara, ljudi koji pišu komentare poput LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
A da provas dual boot, jedan rom ti sluzi za mpbz, a drugi flashas po zelji
14 godina
neaktivan
kuleee kaže...

Ja sam potpuno prestao flešati romove jer mi više ne radi mPbz nakon backupa kroz Titanium...

Hmm.... meni se ovo samo jednom dogodilo... Ali ja u glavnom samo updateam CM7/CM9 romove...

Anyway, ako imaš internet bankarstvo u PBZ-u, možeš se ulogirati na net.pbz.hr, odeš na Moj PBZ > mPBZ > Redistribucija i promjena podataka. Uz pomoć tog alata sam uspio popraviti mPBZ applikaciju bez kontaktiranja banke (barem je radilo prije par mjeseci).

14 godina
draganHR kaže...
kuleee kaže...

Ja sam potpuno prestao flešati romove jer mi više ne radi mPbz nakon backupa kroz Titanium...

Hmm.... meni se ovo samo jednom dogodilo... Ali ja u glavnom samo updateam CM7/CM9 romove...

Anyway, ako imaš internet bankarstvo u PBZ-u, možeš se ulogirati na net.pbz.hr, odeš na Moj PBZ > mPBZ > Redistribucija i promjena podataka. Uz pomoć tog alata sam uspio popraviti mPBZ applikaciju bez kontaktiranja banke (barem je radilo prije par mjeseci).

Ja sam otkazao mPBZ baš zbog toga što stalno flasham, a ne backupa mi se.
Kada nisu radi sigurnosti pošteno napraviti, da možeš neovisno o ROM-u koristiti.

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ Salman v4.2 + Siyah 4.1.5 + CWM 6.0.1.2
13 godina
sudy_freak kaže...
draganHR kaže...

Ja sam otkazao mPBZ baš zbog toga što stalno flasham, a ne backupa mi se.
Kada nisu radi sigurnosti pošteno napraviti, da možeš neovisno o ROM-u koristiti.

Isti problem sam i ja imao, i naravno po milijardu i nekoji put otisao u banku, muka meni, muka njima i lik mi predlaze da ugasi aplikaciju, a meni posto je potrebna ne zelim, i da mi broj "sluzbe za korisnike" PBZ banke, nazvao njih na 0800 365 365, prijavio smetnju, da mi pokazuje gresku 2, da je doslo do pogreske prilikom autorizacije ili tako nesto, ne znam ni sam, nes u tom stilu, lik aktivirao zahtjev za poteskocom pri radu spomenute aplikacije i kao kontaktirat ce me neko od njih kad nadju riješenje..
prekosutra me zovu, i kao jel me moze nazvati na neki drugi broj, da na tom broju mogu pokrenuti aplikaciju, dam joj broj, dok sam cekao da me nazove, probam uci u mPBZ, ne radi opet ista greska, kad me nazvala, kaze ajde sad probaj uci, ja pokrenem aplikaciju i radi bez beda, kao da nikad nikakv problem nije bio.. odmah sam je backupirao preko titaniuma, i 2 dana kasnije flashao novi WIUI, restorao aplikaciju, i da kucnem o drvo ona radi bez greske, nikakvih smetnji nema, greski i ostalih sranja.. {#}

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan
parizer kaže...
bzvz92 kaže...

jel neko bio isprobo PFittech ROM? u sjecanju mi je da se spominjalo vec na forumu al ne mogu se sjetiti dojmova...cini mi se natrpan svime i svacime,mogo bi bit zanimljiv i dobar ako radi bez problema uz sve te dodatke..

Jucer sam htio odgovoriti na ovo pitanje i vec sam ispisao cijelu poruku... Kad sam postao nije htjelo prihvatiti jer je forum bio u blokadi zbog iPhonea 5 {#}

Dobar je ROM, ima potencijala samo ga trebas prilagoditi sebi (a opcija hvala bogu ima). Defaultni look je teski kic (za mene). Vidim da ga je cak i malo smirio u zadnjim verzijama.

Ja sam ga koristio kad je tek dosad na xda i bio je sasvim dobar. Dev je malo spor, malo prica pa mi to ne pase.

Ne znam kako rade novije verzije, ali ako je nastavio napredovati moralo bi biti dobro - makar za probu (backup prije :))

e sad sam i ja po**zdio...pol dana pokusavam odgovorit i nejde -.-

ugalvnom...hvala (i sudyu isto),evo skinuo sam ga i probat cu pa javim dojmove! :)

htio sam pitat...koja je razlika izmedu tog arabic 1.5 wanama i recimo 12.5 verzije...ovo kaj ste spominjali? ili sam nesto krivo pokopco i zapravo je isto...

i sudy,nisi reko na kraju,o kakvim se bugovima radilo na salmanu? {#}

13 godina
neaktivan

pozdrav imam pitanje kad uđem u recovery piše mi:

Apling Multi-CSC...

Installing Multi-CSC

Cant acces to /system/csc/CRO/system/

Sucesfully aplied multi-CSC.

Zanima me al je to normalno il sam nešto shebo kod flešanja sad nesječam se jer to pisalo i prije ili ne hvala na odgovoru

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

trebao bi mi tutorial kako spustiti telefon s 4.0.3 na 2.3.3 da usb jigom ponistim counter.... ili dali se to moze uciniti triangle away, malo sam citao da se s tim programom moze zbrickat telefon vrlo lako. Uglavnom oram ponistiti brojač radi garancije.... Neke sam odgovore dobio ali nisam u njima 100% siguran. hvala vam puno

WanamLite Rom V12.3, Siyah-v4.0.1

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ak si dobil (a jesi) sluzbeni ICS onda samo skini sa sammobila stock rom. Skines Triangle Away i u sekundi ti sve ponisti. (ja probal na S3 i samo reboota mob i voila)

Kasnije flesni stock rom i to je to.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Ak si dobil (a jesi) sluzbeni ICS onda samo skini sa sammobila stock rom. Skines Triangle Away i u sekundi ti sve ponisti. (ja probal na S3 i samo reboota mob i voila)

Kasnije flesni stock rom i to je to.

znaci moram biti na stock romu kako bi koristio triangle away, (gdje ima za skinut triangle away ... na marketu dodje 2.5$). Koliko sam shvatio najbolje onda s sammobila skinuti zadnju verziju u mom slucaju od vipa, preko odina flashnut i onda s triangle away pocistit. 

WanamLite Rom V12.3, Siyah-v4.0.1
16 godina
neaktivan

Jel' ima tko kakvu dobru navigaciju sa kartama Balkana i EU? I par dobrih HD igara da mi posalje?

Mislio sam skidati na Snappz marketu, ali ga j*beni FBI zatvorio. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 22:23 (Gman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tommek10 kaže...

znaci moram biti na stock romu kako bi koristio triangle away, (gdje ima za skinut triangle away ... na marketu dodje 2.5$). Koliko sam shvatio najbolje onda s sammobila skinuti zadnju verziju u mom slucaju od vipa, preko odina flashnut i onda s triangle away pocistit. 

Triangle away aplikacija ne trazi stock rom, nego root. Taj rom na kojem si sad ostavi dok ne ponistis "brojac" sa TA. Onda ti je mob bez "brojaca" i "bez trokuta". Kas skines stock rom, samo ga flesaj i nosi na servis. Kad flesas stock firmware se ne broji, nit ti ne pokazuje "trokut".

Mozes prvo na stock, al ga onda opet trebas rootat da stavis TA da ponistis "brojac", tak da ti je ovo prvo brze. (jer ti je root isto flesanje, pa se broji)

daniel
17 godina
odjavljen

Triangle Away je besplatan za xda korisnike: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1494114

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || For what is living if you've already dead?

0 0 hvala 1
14 godina

Pozdrav moje dame. {#}

Totalno sam zaboravio na ovoga cijnjenog xda dev-a.
Crysis je napravio jedan predivan Samsung (stock) based ROM o kojima sam prije više pisao i spominjao ga.
SensatioN ROM 2.0 [GB] je bio jedan od najboljih GB ROM-ova.

S verzijom 3.0 radio je na ICS-u.

Sada je zadnji update 3.5 s kraja lipnja (1.7.) i nakon što je izgubio sve podatke (HDD mu otišao) mislio je prestati.
No mic po mic, projekt je opet zaživio.

Dugo ga nije bilo i sada je spremio SensatioN ROM 4.0 kojeg planira pustiti u narednim danima.
Ispeglao ga je kako kaže do savršenstva, a i kada ga pusti, ne planira tu stati, osim ako ga opet nešto onako ne spriječi.

I ja sam trenutno (nakon dugo vremena) na njegovom ROM-u 3.5 i mogu reći sve najbolje {#}

Najljepši Samsung (stock) based ROM.
Stabilniji i brži od Salmana.

Za detalje oko samoga ROM-a pogledati na xda, a skrinšate novog 4.0 pogledati na Google Drive

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 10:52 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
bzvz92 kaže...

htio sam pitat...koja je razlika izmedu tog arabic 1.5 wanama i recimo 12.5 verzije...ovo kaj ste spominjali? ili sam nesto krivo pokopco i zapravo je isto...

Razlike wanamlite arabic 1.5 - wanamlite 12.5

• Arabic - Samsung based ICS ROM sa SGS3's TW UX posebno prilagođen za arabic jezik
  • wanamlite 12.5 - standardni, tematizirani Samsung based ICS ROM s ponekim tweakom (nisam koristio, pričam na ovo što sam vidio)
  • wanamlite 12.5 je čini mi se stabilniji i bolji za daily use od Arabica.

To je ono, osnovno, rekao bih što trebaš znati.

bzvz92 kaže...

i sudy,nisi reko na kraju,o kakvim se bugovima radilo na salmanu? {#}

• Pa ono što me pati i kod svih Samsung based ROM-ova je čudno ponašanje zaslonskog osvjetljenja.
  • Osjetan lagg kada se otvori podosta aplikacija ili više tabova u browseru.
  • TW UX ponekad zna laggati.
  • Red dot u camera.apk (ne znam jel taj problem uopće riješen).
  • Problem sa modemom, znači signal ponekad jako, jako loš. Ako se stavi XKH3 situacija se popravi.
  • Ne znam jesam još što primjetio... 

16 godina
neaktivan

Kako reinstalirati firmware na Galaxyu S2 da ostanu svi podaci i aplikacije na njemu? Imam ICS i ne mogu pokrenuti ni jednu jaču igricu, mobitel se zna zalediti pa trebam bateriju izvaditi da ga restartam, itd... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 11:41 (topgun1).

0 0 hvala 0
14 godina

ima li itko iskustava sa jačim baterijama? koliko je po vama sigurno nešto tako kupiti i koristiti u mobitelu od 2500kn? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
topgun1 kaže...

Kako reinstalirati firmware na Galaxyu S2 da ostanu svi podaci i aplikacije na njemu? Imam ICS i ne mogu pokrenuti ni jednu jaču igricu, mobitel se zna zalediti pa trebam bateriju izvaditi da ga restartam, itd... 

Jel imaš službeni stock firmware? Rootaj ga, snimi Titanium Backup, backupaj, preflešaj željeni novi firmware ili neki custom ROM i onda restoreaj sve sa Titaniumom. Mnoge ROM-ove možeš flešati naknadno bez wipeanja podataka, ali ja to ne prakticiram...

13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
bzvz92 kaže...

Razlike wanamlite arabic 1.5 - wanamlite 12.5

• Arabic - Samsung based ICS ROM sa SGS3's TW UX posebno prilagođen za arabic jezik
  • wanamlite 12.5 - standardni, tematizirani Samsung based ICS ROM s ponekim tweakom (nisam koristio, pričam na ovo što sam vidio)
  • wanamlite 12.5 je čini mi se stabilniji i bolji za daily use od Arabica.

To je ono, osnovno, rekao bih što trebaš znati.

bzvz92 kaže...

i sudy,nisi reko na kraju,o kakvim se bugovima radilo na salmanu? {#}

• Pa ono što me pati i kod svih Samsung based ROM-ova je čudno ponašanje zaslonskog osvjetljenja.
  • Osjetan lagg kada se otvori podosta aplikacija ili više tabova u browseru.
  • TW UX ponekad zna laggati.
  • Red dot u camera.apk (ne znam jel taj problem uopće riješen).
  • Problem sa modemom, znači signal ponekad jako, jako loš. Ako se stavi XKH3 situacija se popravi.
  • Ne znam jesam još što primjetio... 

uh...ok hvala na preglednom i detaljnom odgovru {#}

inace jucer sam stavio onaj Pfittech ROM i dozivio mini sok...prica je sljedeca : napravio sam backup cm9 kojeg imam trenutno i instaliro ovaj rom (backup sam preimenovo kao sto to uvijek radim) i nakon sto sam instaliro rom idem malo isprobat i javi mi FC na nekim opcijama u settingisima sto mi je odma bilo odbijajuce...rebootam ga da mozda popravim taj problem i nemam uopce signal...odem pogledat i pise mi pod baseband :unknown,pogledam imei i serial number - također unknown..sokiro sam se -.- idem probat napravit restore cm9 i javi mi nekakav error po prvi puta...e sad sam vec bio jako zivcan i napravim restore paranoidandorida i kad udem opet nemam signala i ostalih ovih stvari...vec od jada i zivcanoce nisam znao sto bi i ostavim ga par min i trazim nacin kako da restoram cm9 gdje mi je sve bilo ok i odjednom samo od sebe mi se vrati signal,baseband i sve redom...nemam pojma sto je utjecalo,al ne bunim se :P  i kasnije sam skuzio da sam po prvi put dok sam preimenovo folder backupa napravio razmak,sto se naravno ne smije i to sam maknuo i uspio restorat cm9 i sad je sve kak je bilo...sad nekak strepim od novih flashanja jer mi se neda hebavat sa takvim scenama!

14 godina
kuleee kaže...

ima li itko iskustava sa jačim baterijama? koliko je po vama sigurno nešto tako kupiti i koristiti u mobitelu od 2500kn? :D

Kordy je uzimao genuine 2000 mAh i ne znam koliko ga je izašla.

A ovo čudo od tobože 3500 mAh nema vjerojatno ni 2000 mAh. 

17 godina
neaktivan
kuleee kaže...

link

Platio 30 funti s dostavom i dan danas nikakvih problema.

To be or not to be
13 godina
neaktivan
kuleee kaže...

Ja sam potpuno prestao flešati romove jer mi više ne radi mPbz nakon backupa kroz Titanium. U početku je radilo, prije mjesec dana kada sam prvi puta stavio CM10 i prešao na JB. Uz sva silna upozorenja da ne koristimo Titanium Backup, ja sam ga koristio za mPbz aplikaciju i radila mi je. Nakon nekog vremena sam stavljao neki drugi JB rom, više nije radila mPbz aplikacija nakon backupa.. Nakon toga sam restoreao prethodni rom na kojem je radila, ali više nije radila ni tamo. Onda sam sve wipeao i vratio Wanamlite koji sam imao i pokušao sa starim backupom Titaniuma vratiti mPbz, ali nije više radilo ni tamo. Tako da si ja sada više ne mogu priuštiti (od srama) svaka dva dana ići u banku po redistribuciju aplikacije, bez koje ne mogu, jer sve plaćam preko nje, kupujem dolare za devizni račun preko nje... Sve dok netko ne potvrdi da se ponovno TB-om može backupati i restoreati mPbz, ne mogu sudjelovati u flešanju, a uživao sam u tome {#}

I ja sam imao isti problem, onda sam skužio da mogu vratit bez problema ali moram preko titanium backupa povratit prijašnji "android ID" kad me to pita prilikom prvog pokretanja na novom romu. Čak i piše da se neke aplikacije vežu na taj android ID broj i da ukoliko je drukčiji da neće raditi zbog sigurnosti. Pa eto ako si voljan isprobaj to... Pozz

14 godina
neaktivan

Ne bih se htio mješati ali ponavljam backup backup i backup EFS fila gdje je imei i ostalo osnovno upravo za ovakve slučajeve,., ja to nisam napravio pa nemam imei i SN, ali tražeći riješenje za isto uvidio sam da je jednostavno za vratiti kad imaš ovo negdje sa strane naravno ne na mobu. sačuvano već na kompu ili sl..  evo link za APK

Galaxy S2 4.0.4 WanamLite 12.5-stock- XWLPX-Siyah-4.1.4+
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 13:14 (robijan).
14 godina
neaktivan
user3468 kaže...
kuleee kaže...

I ja sam imao isti problem, onda sam skužio da mogu vratit bez problema ali moram preko titanium backupa povratit prijašnji "android ID" kad me to pita prilikom prvog pokretanja na novom romu. Čak i piše da se neke aplikacije vežu na taj android ID broj i da ukoliko je drukčiji da neće raditi zbog sigurnosti. Pa eto ako si voljan isprobaj to... Pozz

Da ali moraš imati TB donate verziju tj. plačenu ! Ako se ne varam !

Galaxy S2 4.0.4 WanamLite 12.5-stock- XWLPX-Siyah-4.1.4+
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 13:16 (robijan).
14 godina

momci ja sam kupio TB pred mjesec dana. Ironija sudbine je da mi je nakon kupovine to postao problem :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
user3468 kaže... 

Kako misliš "Android ID"? Daj mi malo približi na što misliš, gdje da tražim i što mi je činiti

13 godina
neaktivan
robijan kaže...

Ne bih se htio mješati ali ponavljam backup backup i backup EFS fila gdje je imei i ostalo osnovno upravo za ovakve slučajeve,., ja to nisam napravio pa nemam imei i SN, ali tražeći riješenje za isto uvidio sam da je jednostavno za vratiti kad imaš ovo negdje sa strane naravno ne na mobu. sačuvano već na kompu ili sl..  evo link za APK

ok,hvala..to cu onda napravit pocetkom sljedeceg tjedna pa da sam miran :)

14 godina

MIUI 2.9.14 čenđlog

Mislim da je već krajnje vrijeme da MIUI v4 postane blizu zadnjih GB verzija istoga.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Apling Multi-CSC...
Installing Multi-CSC
Zanima me al je to normalno il sam nešto shebo kod flešanja sad nesječam se jer to pisalo i prije ili ne hvala na odgovoru

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
nixi123 kaže...

Apling Multi-CSC...
Installing Multi-CSC

Znači to ti piše čim uđeš u recovery? Svaki put? Nikad nisam imao takav problem...

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || For what is living if you've already dead?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice