Samsung Galaxy Note 4!
- poruka: 968
- |
- čitano: 209.827
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne vjerujem, stavit će ti novi touch ili ekran ako telefon nema fizičkih oštečenja, ako ima reci ce ti da je od pada se odlijepio touch.
Što se signala tice promjene ti sw, ako na njihovoj kartici ima signala par minuta to je to. Ako ti nakon toga i dalje telefon nema signala onda najcesce promjene maticnu plocu.
Plastične folije?
Thx na savjetima :-)
od zastite koristim otterbox symetry.
na ekranu nemam ništa, ekran je ko i prvog dana bez ijedne ogrebotine... i nije da ga pretjerano pazim.
također na ekranu većinu vremena ne koristim ništa,nikakve ogrebotine nemam. Na posao ponekad nosim "LED wallet case" koji je orginal od note 4,jako ljep i kvalitetan case
Od regularne zaštite ja sa probao dosta caseova, od spiegena pa nadalje (i jos ih imam) ali meni je daleko najbolji ovaj koji sam zadnji uzeo i koristim ga, jer je vrlo neupadljiv, a pruža dosta zaštite:
http://m.ebay.com/itm/Luphie-Aluminum-Alloy-Ultra-thin-Bumper-Frame-For-Samsung-Galaxy-S6-Note-3-4-5-/252077622637?varId=550928155935&txnId=1760844412015
No kako sam navikao stalno imati i Tempered glass, to me sad muči, jer mi jei ovaj užasan, s obzirom da je vise od 5 mm odlijepljen od ruba, uokolo cijelog mobitela...
A ovo mi je već drugi, i opet ista priča
Pa sam se nadao da netko ima neki savjet...
Plastične folije?
evo i ja sam upravo stavio kaljeno staklo i nije mi se dobro zaljepilo i ne kuzim u cem je problem,na ljevoj i desnoj strani kao da ima zraka unutra na rubovima
Plastične folije?
evo i ja sam upravo stavio kaljeno staklo i nije mi se dobro zaljepilo i ne kuzim u cem je problem,na ljevoj i desnoj strani kao da ima zraka unutra na rubovima
Dva su moguća ishoda. Ili to nije glass za g3 ili si ga loše/krivo/traljavo stavio. Znam da je tako jer radim u servisu i lijepim ih na desetke svakog dana.
Plastične folije?
Dva su moguća ishoda. Ili to nije glass za g3 ili si ga loše/krivo/traljavo stavio. Znam da je tako jer radim u servisu i lijepim ih na desetke svakog dana.
kakav g3 ? :D to sam prije imao sad imam note4,a gle stavio sam ga i kad se zaljepilo poceo je zrak izlaziti van,ne smeta mi sto je na strani ostalo jer nije po ekranu
Ma zamjenio sam teme jer pišem i u g3 temi, ali shvatio si bit.
Ljepis ih na Note4 i ne izgledaju odljepljeno oko ruba? Di radiš da kad mi stigne novi ti donesem? Naravno, platim instalaciju :-)
Da garantim lijepljenje folija bez mjehurića i punih rubova na svim "flat" telefonima :D
Samo na edge (samsung) verzijama trenutno ne sjedne kako treba i to zato jer su milimetar ipak preširoke, dakle idu i preko dijela gdje putanja ekrana pada.
Ali same folije vam dosta ovise i o proizvođaču, i nije uvijek uvjet da je skuplje bolje.
daj mi objasni ako ti nije problem kako zalijepiti foliju bez prašine,čitao sam nešto kao da bi se trebalo ljepiti dok je mobitel ugašen i u wc-u jer tamo ima kao najmanje prasine
npr na galaxy s2,note 3 i xperia z1 sam mogao zaljepiti foliju besprijekorno bez icega a na lg g3 nisam mogao nikako zaljepiti foliju bez prasine,a na note 4 sam samo kaljeno staklo stavljao
daj mi objasni ako ti nije problem kako zalijepiti foliju bez prašine,čitao sam nešto kao da bi se trebalo ljepiti dok je mobitel ugašen i u wc-u jer tamo ima kao najmanje prasine
npr na galaxy s2,note 3 i xperia z1 sam mogao zaljepiti foliju besprijekorno bez icega a na lg g3 nisam mogao nikako zaljepiti foliju bez prasine,a na note 4 sam samo kaljeno staklo stavljao
Dobro ocistis ekran i prelijepis ga selotepom. Pozicioniras foliju i ucvrstis na jednoj strani selotepom. otkines selotep sa ekrana skines zastitnu foliju sa folije i lijepis od te ivice prema drugoj....
Najbitnija je praksa, cim vise folija zalijepis sve si bolji i lakse je. E sad velika vecina ljudi nema priliku svakodnevno lijepiti.
Prvo i osnovno fiksirati dobro telefon, ja imam fiksator koji smo nabavili preko ebaya gdje u plastični kalup zategnem mobitel i on ne može nikuda.
Nakon toga očistiš ekran običnom krpicom da makneš mrlje, vlagu i masnoću. Nakon toga suhom krpicom koju najlešće dobiješ sa folijom kružnim pokretima laštoš ekran i gledaš da li ti padaju na ekran snopovi prašine.
Kada se sve manje lijepe snopovi prašine pripremiš si foliju da ti je pored ruke. Odlijepiš prvi dio i još jednom suhom krpicom prođeš kroz cijeli ekran.
Odmah nakon toga startaš sa gornjim dijelom folije, ja lijepim na mobitelima sa kontra strane, dakle donji dio telefona mi je prema gore, odnosno mobitel mi je rotiran za 180 stpunjeva,
Prvo poravnaš foliju sa vrha i onda prije nego je ispustiš do kraja cijelog ekrana gledaš rubove lijevo i desno, mora b iti identično, inače češ na jednom rubu imati ili mjehuriće ili praznog hoda.
Kada ti je na oko izravnato pustiš foliju do kraja i ona sama se primi, nema potrebe radi pritisak na njoj.
Nakon toga lagano prstom ne noktom guraš mjehuriće prema rubu (ako ih ima).
Ista stvar vrijedi i za glass, ali se mora paziti jer ako ne sjedne prvi puta kako treba, nakon drugog pokušaja je gotovo zagarantirano da će imati zraka i onda dobiš kao gole gore zraka na rubovima.
Tako mi radimo u servisu i gotovo uvijek je to kako treba, događa se da ne sjedne uvijek 100%, što zbpg koje niti prašine što zbog dekoncentracije jer klijent gleda kako to radiš ali ja osobno rađe potrošim dvije folije i napravim to kako treba, nego da ostavim prvu i imam nezadovoljnog kupca.
Zato je uvijek najbolje kupiti foliju gdje dolaze 2 u paketu, pa ako zezneš prvu možeš na njoj vježbati pokušaje. Također vrlo je bitno razlikovati mat foliju i klasičnu foliju jer je mat folija dosta grublja i večini ljudi ne odgovara.
Dakle bitna je praksa, procjena da li ti je lakše lijepiti sa gornje strane ili donje telefona, ja npr preferiram donji dio pošto na vrhu imaš najčešće zvučnik i senzore koji ti više smetaju kod procjene nego imaš koristi, uređaj mora biti fiksan i kada kreneš lijepiti moraš biti čim prije gotov jer ti svakom sekundom raste mogućnost da padne koji snop prašine.
au moje je mila majka naspram tvojega
Ja sa imao otkljucan Note 4 i flashao sam poljski i kasnije uredno je radio update...
Ima tko informaciju kad bi mogao stići 6.0?
evo da pohvalim se boljim rezultatima,prodao sam prosli note4 jer je imao softversku gresku,brzo se baterija praznila a i mob kada bi dosao do 13% ugasio bi se sam od sebe,i kada bi ga probao upaliti nebi mogao jer je skroz ispraznjeno,tako da sam uzeo drugi note4 kojem baterija stara godinu dana odlicno radi uspio sam 4h i 17min nabiti i jos mi je ostalo 25% baterije,ovo sta pise 54% baterija je varka jer sam stavio puniti mobitel,a onaj prosli je jedvo 2 i pol sata izdrzao
Cak sam i uzeo Samsungovu micro sd 64gb karticu za 66kn na ebayu od nekog sellera,za koju se uopce nisam nadao da ce doci,al kad ono nakon mjesec dana fino dosli i uredno radi
sve u svemu jako sam zadovoljam ovim drugim noteom
Prešao sam ovaj tjedan na bonbon, prije sam bio na VIP poslovnoj tarifi. I nikad nisam imao problem s mrežom.
I od kada sam na bon bon, uopće mi ne radi mobilna mreža, ili joj treba 15min od kada se maknem od wifi da se upali.
I primjetio sam da kad uključim ovaj drugi mod da se odmah pali net. Dok na LTE nema šanse da nadođe veza.
Imao netko nekih sličnih iskustava jel ne znam što mi je raditi. A imam najveći paket u bon bon s 4G.
Donivam note4 910c za s6 kljuc za kljuc jel bi to bila pametna zamjena...sto mislite?