dobro kaj ce ti mis, tipkovnica, gamepad i sva ta sranja kad imas komp mozda?
velicina ekrana; kako kom pase, al brate pretjerujemo sa velicinama. sve vise i vise idemo....
dobro kaj ce ti mis, tipkovnica, gamepad i sva ta sranja kad imas komp mozda?
velicina ekrana; kako kom pase, al brate pretjerujemo sa velicinama. sve vise i vise idemo....
Pa veličina ekrana pridonosi lakšem surfanju. Naprimjer s manjim ekranima često je potrebno zoomati kako bi bolje vidjeli ili stisnuli link.
Današnji mobiteli imaju potpuno drugačiju svrhu nego oni koji su bili prije 4-5 godina ponajprije zbog 3-Ga i 4G-a.
pa uredu je to. ali 5 inca?! kj ce ti toliko...
Pa kj se ti brineš kj će nama 5 inča?
a jesi covjece naporan,pusti ljude neka kupuju sta hoce i nek nosaju i od 20inca tebe to ne treba da bude briga.
Kupis sebi od 3 inca i manje i nosaj.
Po toj logici kj će ti 3x27" monitori.
Gle, trebali biste na dijagonale gledat kao na kupnju cipela.
Netko tko nosi 47 sigurno neće kupit broj 39.
Gle, trebali biste na dijagonale gledat kao na kupnju cipela.
Netko tko nosi 47 sigurno neće kupit broj 39.
Koja glupa usporedba. Ja nosim samo 43 broj obuće i nikad nisam kupio drugi broj, dok mobitele kupim kako kad koji. iPhone 5 mi je bio dobar jer je bio praktičan i zgodan za stavit u džep i slično, ali na njemu mi nije užitak bio gledat filmove i serije. Sad sam uzeo S4 i malo mi je nepraktičan, ali zato to komenzira prekrasnim ekranom na kojem često gledam serije.
Imao sam i s3, 8x etc... Kakva god da je dijagonala lako se naviknem jer svaki ima svoje predonosti.
dobro dobro, svakom nes drugacije pase.... samo govorim opcenito..
Maloprije sam skinuo update koji mi je ponudio. Rjec je o XXUBMGA, a imao sam XXUBMEA. Trazio sam malo konkretnu razliku ali nisam nasao nikakav koristan podatak. Vjerovatno ce bit poboljsanja u trajanju baterije i jos neke sitnice. Ako je tko naletio negdje na change log nek posta ovdje.
Pozdrav ljudi!
Zanima me sa kojim chipsetom su verzije galaxya S4 koje prodaju u T-mobilu, I9500 ili I9505 odnosno Exynos 5 Octa 5410 ili Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 ako netko zna ??
Bit ce mi prvi android tako da se previse ne razumijem ali koliko sam shvatio ovaj prvi je obican s4 dok je drugi model I9505, ima također jaci procesor od 1,9GHz dok su kod prvog slabiji!
tu je i usporedba
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5125&idPhone2=5371
Pa kockaste linije su sve samo ne originalne, dok je jajasti oblik donekle originalan. (to je ipak činjenica, a sad kome se što sviđa, o tome u nastavku)
Ali da, to je subjektivno, jasno je da će se tebi prije svidjet SONY jer si njihov fan, ovome Apple jer je njegov fan, ovome HTC jer je njegov fan, itd. itd. Tako je meni poredak ove generacije Samsung -> HTC -> Sony, meni je ekran jedna od bitnijih stvari, zato HTC ispred Sonya, dok mi je izgledom Samsung sada najdraži (često ponavljam i govorim da mi je S3 jedan od najljepših mobitela i da mi je drago da se Samsung vratio na Omnia II/Jet design, dok mi je recimo S II jedan od ružnijih mobitela), 100 ljudi, 100 čudi.
A ovo Sardaxovo, pa isto je napravio HTC, jedino je SONY malo više skočio da pohvata konce sa ostatkom. Nema tu više nekog napretka, kao i sa PC-em, nagli bum i sad možeš komotno igrat igre na FullHD sa 4 godine starim hardverom na high postavkama, dok si prije morao na godišnjoj bazi mijenjat radi brzine napretka.
Upravo tako. Teško mi je povjerovati da se nekom kocka i oštri rubovi sviđaju više od lijepo zaobljene "aerodinamike", ali to su valjda ukusi. Sigurno je samo to da u kockastom i ravno odrezanom dizajnu xperie nema ništa originalno, a sad, ako se to nekom sviđa, njegova stvar. Živcira me jedino kad u Bugu koji bi trebao bit objektivan časopis kao i svaki drugi iznose da su te kocke ljepše (onaj članak usporedbe S4, HTC-a i Xperije) po defaultu, a ne zato jer autor teksta tako misli. Ali dobro, znamo svi da je Bug s objektivnošću odavno u jajima i da manje više prepisuje ono što pišu autori po stranim časopisima. Žao mi je jedino što i neki članovi foruma dopuštaju da im mišljenje oblikuju novinarski aparatčiki.
A jel možeš navest jedan slučaj u kojem je velika dijagonala problem??? Meni pak pada na pamet više od nekoliko u kojima je problem mali ekran, a ne veliki. To kaj ajfunj maltretira svoje korisnike malim ekranom i ispire im mozak da im više ne treba jer je njihov telefon kao cool i s malim ekranom druga je stvar. Ajmo malo u upotrebljivosti.
Tako sam i ja razmisljao dok nisam uzeo S3, i shvatio da je moje misljenje bilo pogresno
Tako sam i ja razmisljao dok nisam uzeo S3, i shvatio da je moje misljenje bilo pogresno
A S4 je samo manji od S3 tako da.
Ne znam, 4" na iP5 su mi presmjesna, naprosto pre malo. Na S4 je to puno bolje.
Ekipa kod mene na S4 je baterija živo sra.nje, ne može izdurat 12h mog korištenja.
S3-ca je mogla bez problema i to na stocku.
Probo sam sve žive kernele i TW romove i ništa ne pomaže.
Čini mi se da ću uzet S3 nazad.
Ekipa kod mene na S4 je baterija živo sra.nje, ne može izdurat 12h mog korištenja.
Problem je do tebe i isključivo do tebe. BBS postoji da bi se ovakvi postovi sveli na minimum. Isto tako Greenifyanje većine aplikacija nije loše.
Problem je do tebe i isključivo do tebe. BBS postoji da bi se ovakvi postovi sveli na minimum. Isto tako Greenifyanje većine aplikacija nije loše.
Ma k*rac, sve mi se čini da je defektna baterija, ali sa drugom iz Smartsona je ista stvar.
Normalna potrošnja svih aplikacija, jednaka kao i prije, AOS bug sveden na minimum, ali na auto brightnessu mogu imat najviše Screen On od 4h.
Min CPU mi je 162 MHz, Max 1.6GHz, undervoltan -100mV, GPU 320MHz, governor Intelli
I dalje za moje potrebe nije dobro.
A S3-ca je podnosila puno bolje bez ikakvih modifikacija
Daj mi recite jeli tko uzeo iz t-come s4 i za koju cijenu ali samo uređaj bez nekakih pretplata, na bonove jel, i jel se moze kaki popust dobiti na mobitel ako produzim ugovor u vezi interneta sto koristim (opcenito jel).
btw puno mi je 6k za s4 kad na njuskalu ga mogu za manju cijenu naci ali ipak imam velik rizik pa ono da se raspitam prvo ili ako je netko za jeftinije nabavio negdje u nekoj trgovini.
Jesi probao isključit 3G? To je po mom iskustvu inače najveći potrošač. Vozi na 2G, za većinu primjena je više nego dovoljan.
Jesi probao isključit 3G? To je po mom iskustvu inače najveći potrošač. Vozi na 2G, za većinu primjena je više nego dovoljan.
Imam namješteno da čim ugasim ekran da pređe na 2G
Ovo je sad možda pucanj u prazno, al probaj potpuno isključit 3G. Možda sam proces prebacivanja na 3G svaki put kad upališ ekran troši više baterije nego sama upotreba tog signala.
A koliko dugo koristiš određeni ROM?
Potrošnja baterije se ustali tek nakon 5-6 dana korištenja, nekad i više.
Meni je u početku Note II izdržao oko 4h screen on, ali nakon 10-ak dana svakim danom sve više i više. Sad izdrži oko 7 sati bez problema.
A koliko dugo koristiš određeni ROM?
Potrošnja baterije se ustali tek nakon 5-6 dana korištenja, nekad i više.
Meni je u početku Note II izdržao oko 4h screen on, ali nakon 10-ak dana svakim danom sve više i više. Sad izdrži oko 7 sati bez problema.
Omegu sam vrtio tri tjedna, i probao sam svakih par dana drugi kernel i nista.
Onda sam poceo mijenjat ROM-ove ovaj tjedan i i dalje vrlo losi rezultati.
Steta sto nema neki drugi AMOLED uredaj, da je high-end a da ima vrhunsku bateriju. Zadnji takav je bio RAZR MAXX, a sada nista :(
Daj mi recite jeli tko uzeo iz t-come s4 i za koju cijenu ali samo uređaj bez nekakih pretplata, na bonove jel, i jel se moze kaki popust dobiti na mobitel ako produzim ugovor u vezi interneta sto koristim (opcenito jel).
btw puno mi je 6k za s4 kad na njuskalu ga mogu za manju cijenu naci ali ipak imam velik rizik pa ono da se raspitam prvo ili ako je netko za jeftinije nabavio negdje u nekoj trgovini.
A što fali Njuškalu? Smao gledaj da je mobitel nov i da ima ovjerenu garanciju.
a čuj dati 4 soma kuna i da me lik zahebe nije bas bajno, puno postoji fejk samsunga koji mi moze uvaliti a tesko ga razlikovati jedin se moze po bljeskalici ostalo malte ne indeticno, i sad razlog zasto on prodaje novi samsung sa ovjerenom garancijiom sigurno je neki k sjeban ili nesta slicno a ti tokom kupnje nemozes sve provjeriti jeli sve u redu ipak ima svasta, danas nemozes vise vjerovati na rijec , kad pitas "koji je razlog zbog koje prodajete mobitel" on izmisli nesta i hajd sad ti znaj iako on ima garanicju a ak je nesta smrdano znamo da garancija ne obuhvaca sve probleme koji se mogu dogoditi nepaznjom covjeka ili da nepricam tvorncike greske. Iako NEKAZEM da nepostoje jos posteni ljudi koji stvarno zbog nekog odredenog razloga prodaju ga, pre velik, nepase, nepotreban ili nesta slicno ali na njuskalu je 300oglasa treba naići na takve.
a čuj dati 4 soma kuna i da me lik zahebe nije bas bajno, puno postoji fejk samsunga koji mi moze uvaliti a tesko ga razlikovati jedin se moze po bljeskalici ostalo malte ne indeticno, i sad razlog zasto on prodaje novi samsung sa ovjerenom garancijiom sigurno je neki k sjeban ili nesta slicno a ti tokom kupnje nemozes sve provjeriti jeli sve u redu ipak ima svasta, danas nemozes vise vjerovati na rijec , kad pitas "koji je razlog zbog koje prodajete mobitel" on izmisli nesta i hajd sad ti znaj iako on ima garanicju a ak je nesta smrdano znamo da garancija ne obuhvaca sve probleme koji se mogu dogoditi nepaznjom covjeka ili da nepricam tvorncike greske. Iako NEKAZEM da nepostoje jos posteni ljudi koji stvarno zbog nekog odredenog razloga prodaju ga, pre velik, nepase, nepotreban ili nesta slicno ali na njuskalu je 300oglasa treba naići na takve.
Pa zato kad dođeš otvoriš ga i upališ. Fake se vidi sa pola kilometra. Nema šanse da je tako tanak, takve izrade... A zaslon, kažem, dovoljno je da ga samo upališ i sve će ti biti jasno.
Ukoliko je nov i zapakiran sa garancijom (žig, potpis, datum, imei) i računom, nemaš brige. A što se tiče razloga prodaje kad pitaš, ja prvi steram takve likove u 3pm. Šta te boli neka stvar što ga prodajem, koda bi i znao jel istina da ti kažem bilo što. Dođeš, provjeriš jel sve uredu i ako oćeš - kupiš, ako nećeš - doviđenja. Prodajem jer mi se prodaje.
Bez uvrede naravno, ali ako hoćeš uštedjet, to je način. Ako imaš para, onda kupi novog i to bar znaš da si 100% siguran.
Davno sam napisao vodič za kupnju, samo slabo je to i čitano i progurano, sad je već i malo zastario... al opet, princip je sličan pa moš pročitat..
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/vodic-kupnju-smartphonea/169374.aspx
aha oke zahvaljujem na razumnom postu, i jos da pitam kad mi u oglasu bude napisano otkljucan na sve mreze, jeli moze biti tako tvornicki napravljen ili?