Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.557.878
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Dkc kaže...

Najlakše je upgrejdat s tvorničkog Gingerbreada je tako da Odinom flashate pre-rootani Gingerbread ROM. Ja sam koristio ovaj. Kad završite flashanjem tog, onda samo prebacite Cm10.1 (ili bilo koji drugi JellyBean ROM), te Gappse ako treba. Zatim iz recoverya napravite wipe pa flashate ROM i Gappse i onda je to to. Postupak traje pola sata maksimalno...

Na kraju uživajte u Androidu 4.2.2.

Slažem se s tobom, 4.2.2 i zaista jest "uživancija".
Iz iskustva mogu reć' da Android 4.2.2, za razliku od Androida 4.2.1, veoma glatko i fluidno radi na i9000 (pritom mislim na CM10.1, Slim Bean baziran na Androidu 4.2.2 nisam isprobavao);
stoga će po mojim pretpostavkama CM10.1 (stable verzija, kada i ako za i9000 dođe, iako su i aktualni nightly-ji podosta stabilni sa stock CM kernelom) biti pun pogodak, "must have" za svakoga željnog "cutting edge" ROM-a na svojoj "S jedinici".

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
13 godina

Mozete li reci dojmove koji ste probali slim bean 4.2.2 kako radi? Trenutno imam remi 4.1.2 i zadovoljan sam, ali ako je ovaj bolji rado bi presao :).

17 godina

Bok! Bavim se flashanjem rom-ova već punih godinu dana i svašta sam isprobavao. Slim bean 4.2.2. build 3 u kombinaciji sa Semaphore 2.9.18s i  supercharge v6 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276) je fantastičan. Tople preporuke stvarno. Sada sam ga bratu na nexus s stavio, kaže kao da doslovno novi mobitel ima. {#} Baterija isto traje puno više za razliku od 4.1.2.  Pozdrav

http://mpajic.carbonmade.com/
13 godina
pajic3 kaže...

Bok! Bavim se flashanjem rom-ova već punih godinu dana i svašta sam isprobavao. Slim bean 4.2.2. build 3 u kombinaciji sa Semaphore 2.9.18s i  supercharge v6 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276) je fantastičan. Tople preporuke stvarno. Sada sam ga bratu na nexus s stavio, kaže kao da doslovno novi mobitel ima. {#} Baterija isto traje puno više za razliku od 4.1.2.  Pozdrav

Hvala na odgovoru :). Moze mi samo pomoc kojim da redoslijedom stavljam rom, kernel, supercharge V6? Trenutno sam na remiics 4.1.2 romu.

I link od kernela da ne bi slucjano nesto krivo nasao ako mozes :P

EDIT: kernel sam pronasao. Prvo stavljam rom slim bean 4.2.2 pa kernel pa v6?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 15:21 (mrbean).
15 godina

Pozdrav.

Razmišljam kupiti jednog, kao svoj prvi android mob. Nadam se da će dobro poslužiti kao takav {#}

Pa ako mi netko može reći koja bi bila ok cijena za njega? Rabljeni, naravno. Jer iskreno sumnjam da se još negdje može naći novi {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 16:37 (Lourdin).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa mislim da se za nekih 800kn može naći jako solidnih primjeraka....

Inače, pitanje vezano za softvare... Ima li netko link za zadnji stock ROM koji je izašao za ovaj mob a da ima hrvatski... Skinuo sam neki 2.3.6. kao piše da je za Europu, ima i Hrvatska među nabrojanim zemljama, ali nema Hrvatskog jezike :(

Samsung Galaxy SIII mini :)
15 godina
goranbm kaže...

Pa mislim da se za nekih 800kn može naći jako solidnih primjeraka....

Pa na njuškalu ih i nema baš.. mogu li se još negdje naći?

Al zato sam vidio na njuški S Plus za tu lovu.. jel zaista bolji od običnog S? I jel ima jednaku podršku developera kao S?

Ma mislim da mi je najbitnije da može gore CM10.1 

15 godina
neaktivan

Onda su valjda prodani... Ja sam nedavno svoj prodavao pa sam gledao malo cijene i bilo je nekoliko ok primjeraka po toj cjeni...

17 godina
Lourdin kaže...

Pa na njuškalu ih i nema baš.. mogu li se još negdje naći?

Al zato sam vidio na njuški S Plus za tu lovu.. jel zaista bolji od običnog S? I jel ima jednaku podršku developera kao S?

Ma mislim da mi je najbitnije da može gore CM10.1 

S plus je u biti S sa jacim procesorom, malo boljom baterijom i malo losijim GPU-om.

S plus ima 1.4 GHz dok S 1.0 GHz.

Steam profile: Virty
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 10:45 (Virty).
15 godina
neaktivan

Jel ima negdje da neko zna za skninuti zadnji softwer ali da je bas od T-mobile našeg ....

14 godina
neaktivan
16 godina
pajic3 kaže...

za sta sluzi taj supercharge v6?? :S i jel moze na JB 4.1.2?

13 godina
protjeran
pajic3 kaže...

Ima li taj slim Bean 4.2.2 opciju STABILIZACIJA na fotoaparatu. Dakle, ne autofokus, nego stabilizacija. Flashao sam sve romove osim tog (opciju stabilizacije nema ni jedan), pa me čisto zanima ? {#}

Bolje nešto od nečega , nego ništa od ničega.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 11:18 (Budokai).
17 godina
neaktivan

Može li mi itko reći da li je ovo stvarno dobra vezija jellybean-a za i9000

http://thedroidcity.com/galaxy-s-gt-i9000-upgrade-to-official-jellybean-4-2-1-firmware/

sad gledam piše da je official al neznam. jel kad se nadogradi na jellybean može stavit na hrvatski jezik ova verzija? ili ako vi znate neku super dobru nadogradnju za i9000 na jellybean s hrv jezikom da ima (jer sam vidio kod nekoliko ljudi da su imali samo eng jezik) pliz možete li napisat.

0 0 hvala 0
16 godina
John_Bad kaže...

Može li mi itko reći da li je ovo stvarno dobra vezija jellybean-a za i9000

http://thedroidcity.com/galaxy-s-gt-i9000-upgrade-to-official-jellybean-4-2-1-firmware/

sad gledam piše da je official al neznam. jel kad se nadogradi na jellybean može stavit na hrvatski jezik ova verzija? ili ako vi znate neku super dobru nadogradnju za i9000 na jellybean s hrv jezikom da ima (jer sam vidio kod nekoliko ljudi da su imali samo eng jezik) pliz možete li napisat.

Ne, to nije official Jelly Bean za i9000, niti će isti ikad postojati (Samsung, kao i mnoge korporacije danas, ne nudi support za svoje starije proizvode - barem što se softverskog dijela tiče, što ima dvojak efekt - ocrnjivanje korporacije među pukom, a s druge pak strane, potencijalno veći profit zgrnut od onih "gladnih" cutting-edge official update-ova).

Citiram: This is AOSP (Android Open Source Project) developers release. - dakle, iz ovog se dade iščitati - radi se o AOSP verziji Jelly Bean-a koji je prilagođen radu na i9000 od strane developera - amatera, koja prema tome nije i nemože biti official.

Probaj kombinaciju SlimBean 4.2.2 Build v3 + Semaphore 2.9.21s + V6 SuperCharger koja radi sasvim zadovoljavajuće, čak štoviše, neočekivano dobro za smartphone star gotovo već 3 (!) godine. {#}

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
13 godina
felonterx kaže...

Probaj kombinaciju SlimBean 4.2.2 Build v3 + Semaphore 2.9.21s + V6 SuperCharger koja radi sasvim zadovoljavajuće, čak štoviše, neočekivano dobro za smartphone star gotovo već 3 (!) godine. {#}

A sta je uopce taj V6 SuperChrger?

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. A da li imaju koji programi ili funkcije koje nerade kada bi probao tu kombinaciju? I da jel na Hrvatskom jeziku bude mobitel ili sve na engleskom?

14 godina
neaktivan
John_Bad kaže...

Hvala na odgovoru. A da li imaju koji programi ili funkcije koje nerade kada bi probao tu kombinaciju? I da jel na Hrvatskom jeziku bude mobitel ili sve na engleskom?

sve radi..ja sam par postova prije dao linkove za sve to pa potrazi ;)
ima i hr i eng

Accidentaly sent from my SGS i9000
16 godina
neaktivan

Raja, znam da cete mi zamjeriti ali stvarno mi je mrsko da se vracam 10 stranica unazad da nadjem ono sto mi treba, pogotovo jer sam nasao na ovih par zadnjih str. linkove za Android 4.2.2 ali bih volio kada bi mi neko mogao fino pojasniti redoslijed kojim sta treba da instaliram jer nisam bas neki expert a ni engleski mi nije jaca snaga :D

Sad imam 4.0 koji sam instalirao takodje sa ovog foruma ali mi je poludio tel, sam pritisce onu tipku opcije i izbacuje me kada udjem u neki program :(

Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moze neko pomoci?

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bez uvrede ali mislim da je ljudima dosadilo stalno pisati stvari milijun puta.... Odes na xda forum i tamo sve imas. Ne treba ti neko super znanje engleskog jezika za razumjevanje... Ako nisi bas siguran sto i kako, onda najbolje da se ni ne upustas u to, jer mozes frknut mobitel, a onda ce ti trebati Engleski da ga sejvaš ....

16 godina
neaktivan
goranbm kaže...

Bez uvrede ali mislim da je ljudima dosadilo stalno pisati stvari milijun puta.... Odes na xda forum i tamo sve imas. Ne treba ti neko super znanje engleskog jezika za razumjevanje... Ako nisi bas siguran sto i kako, onda najbolje da se ni ne upustas u to, jer mozes frknut mobitel, a onda ce ti trebati Engleski da ga sejvaš ....

znam brate sve si u pravu. evo potrudio sam se, nasao sam.

moze li mi samo neko ova 2 koraka detaljnije objasniti? HVALA PUNO

• Flash SuperNexus ROM
  • Flash Google Apps
16 godina
neaktivan

Instalirao ali mi ne radi back i menu tipka!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozz svim forumašima za početak. Ugl... da ne duljim... Stavio sam si na mob slim bean 4.2.2, ali bez v6 nešto i moram priznati da mi je zadnjih dana postao mob dosta usporen. Napominjem da nemam brdo alikacija. Cca uz one na romu možde dodano njih max 30 s tim da iste naravno nisu stalno aktivne. Od widgeta isto nula bodova. Koristim 3 zaslona s ikonicama za najosnovnije na 2 ekrana i na trećem samo kalendar. Molio bih one iskusnije da mi savjetuju ili drugi rom ili kako da ovo malo bolje upogonim. Hvala unaprijed svima koji pomognu meni, a vjerujem i ostalima... 

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
bNeo kaže...

Pozz svim forumašima za početak. Ugl... da ne duljim... Stavio sam si na mob slim bean 4.2.2, ali bez v6 nešto i moram priznati da mi je zadnjih dana postao mob dosta usporen. Napominjem da nemam brdo alikacija. Cca uz one na romu možde dodano njih max 30 s tim da iste naravno nisu stalno aktivne. Od widgeta isto nula bodova. Koristim 3 zaslona s ikonicama za najosnovnije na 2 ekrana i na trećem samo kalendar. Molio bih one iskusnije da mi savjetuju ili drugi rom ili kako da ovo malo bolje upogonim. Hvala unaprijed svima koji pomognu meni, a vjerujem i ostalima... 

Koji imas kernel, koji build slim bean-a? Zasto ne stavis V6? Meni je dosta ubrzao mobitel.

Probaj skinit aplikaciju greenify, kada sam stavio neki aplikacije u hibernaciju baterija mi duže traje i mobitel mi je fluidniji.

Također probaj "RootAppDelete" pa disable-aj neke aplikacije koje ne koristis.

13 godina

Po sjećanju rekao bih da je gore semaphore kernel, koji dolazi sa Slimom build 3... A ništa stavit ću taj V6 pa ću vidjeti

Pucaaaajjjj :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 21:49 (bNeo).
14 godina
pajic3 kaže...

Jesi samo stavio V6 ili si i modificirao onaj services.jar? Navodno tek kada i ovo drugo napraviš dobiješ potpuno ubrzanje.

13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, nije me dugo bilo tu!
Dakle, stavio sam SlimBean i izgubio IMEI. Što mi je činiti dalje, nemam EFS backup? 

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Flashaj neki stock rom preko odina sa repartition uključenim.

12 godina
neaktivan
meni se prije 2 dana galaxy s počeo sam gasiti samo danas je se 5-6 puta ugasio kupio sam ga prije 2 mjeseca i nisam imao nikakvih problema s njim do prije 2 dana
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice