Root xperie x10 help

poruka: 46
|
čitano: 7.084
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

imam xperiu x10 na kojoj je tvornički android 2.3.3 i ja bi htio ju rootat i stavit neki cfw na kojem će meni i sve ostalo biti fluidnije jer na ovom sve pomalo šteka. Garanciju nema jer je kupljena u austriji prije 2 godine i obavezno bi želio maknuti onaj logo mreže drei koji se pojavljuje prilikom boota uređaja. također bi htio da baterija bude prikazana u postocima. te još ako se može oc-at jer 1 GHz mi se čini malo te ako to jako utječe na trajnost baterije onda ipak nebi mjenjao kernel. ja bi na nju stavio ics ali neznam koliko bi to bilo dobro jer ona ipak ima samo 384 mb rama. i ono najvažnije pošto je ona zaklučana na mrežu drei moram je otključat. ako nema free opcije ću je dat u neki servis da mi ju otključaju. pošto ovo radim prvi put, htio bi da mi postupak objasnite step by step. ps. ne sviđa mi se onaj timescape ui tako da bi htio nešto drugo.

pps. još sam vam zaboravio napomenut da se na xda-developers.com ne snalazim baš najbolje pa sam tu napisao da mi pomognete.

Ako itko bude imao strpljenja objašnjavat mi dobit će nagradu za svoj trud u obliku bona za mobitel 50 kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 19:42 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

napravio sam prvi korak-root sa linka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1196421

sve je ok i instalirao sam xrecovery. i tu sam stao. u bugu 235 sam sve pročitao i kod sgs2 čini mi se da nije otključan bootloader(u postupku se on nigdje ne spomije), dok za x10 na netu piše da mora bit otključan. što više čitam to su mi veći i veći upitnici u glavi. sve mi se sad pomiješalo. HELP!!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Root xperie x10 help
peace_of_cake kaže...

napravio sam prvi korak-root sa linka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1196421

sve je ok i instalirao sam xrecovery. i tu sam stao. u bugu 235 sam sve pročitao i kod sgs2 čini mi se da nije otključan bootloader(u postupku se on nigdje ne spomije), dok za x10 na netu piše da mora bit otključan. što više čitam to su mi veći i veći upitnici u glavi. sve mi se sad pomiješalo. HELP!!!

Ako si otkljućavao mobitel za druge kartice onda ne otkljućavaj bootloader jer će mobitel crknuti i možeš samo ako si otključavao za sve kartice ako si koristio program Setool2, ako si ga kupio novog otključanog na sve kartice ili ti je kod operatera otključan.

Linkovi : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=19685019#post19685019 ili ovaj

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1254087.

Ovo radiš na svoju odgovornost i ne snosim nikakve posljedice ako što pođe krivo zato dobro razmisli.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
14 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

mobitel nije dekodiran. namjeravao sam ga odnest u servis da mi ga oni dekodiraju nakon što učinim ono što sam planirao jer koliko sam gledao na netu free načina za unlock nema. a što se tiče bootloadera, program iz prvog linka kaže slijedeće: <slika> . Upravo sam dobio i poruku od korisnika w100  koji kaže da će mi rootati i otključati sa komercijalnim toolom. To mi je presumnjivo da pristao na to

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

mobitel nije dekodiran. namjeravao sam ga odnest u servis da mi ga oni dekodiraju nakon što učinim ono što sam planirao jer koliko sam gledao na netu free načina za unlock nema. a što se tiče bootloadera, program iz prvog linka kaže slijedeće: <slika> . Upravo sam dobio i poruku od korisnika w100  koji kaže da će mi rootati i otključati sa komercijalnim toolom. To mi je presumnjivo da pristao na to

Ako je to tvoja slika od tvog moba kojeg si pokrenuo onda možeš dalje raditi na početku prva linija koda je sa početnim slovom "R8A013" a na kraju flashanja treba stajati "r8A013", te ćeš na kraju dobiti jedan prozor gdje ti moraju biti slova i brojevi "r-----", ako je malo r prvo onda si ga uspio unlockat ( bootloader otključati ), a ako ti stoji kod sa početnim slovom velikim "R-----" onda ponovi postupak od početka za otključavanje bootloadera.

Ove crtice su ti isto brojevi i slova ali nisu važni bitno je da bude kako sam ti napisao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 23:15 (Fero).
14 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

slika koju sam postao je od mog mobitela. kada bi unlockao bootloader kako bih stavio custom rom i te gdje ga naći. tražio sam svugdje i nisam baš našao(ili sam ćorav). i gdje skinut program za unlock bootloadera. već sam umoran pa vjerojatno nisam vidio link za download.

korisnik w100 me nagovara da će mi on sve napravit, ali mi ne želi opisat postupak u kratkim crtama. da li mu vjerovati ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 1:07 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

ma necu ni raditi, da evo radim za CIA kradem podatke, pa user pecasucidar sam provjereno...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

slika koju sam postao je od mog mobitela. kada bi unlockao bootloader kako bih stavio custom rom i te gdje ga naći. tražio sam svugdje i nisam baš našao(ili sam ćorav). i gdje skinut program za unlock bootloadera. već sam umoran pa vjerojatno nisam vidio link za download.

korisnik w100 me nagovara da će mi on sve napravit, ali mi ne želi opisat postupak u kratkim crtama. da li mu vjerovati ili ne?

Evo ti link za Flashtool v0.9.0.0  za windowse instaliraj i dopusti sve update za njega. Pomoću ovog programa i PC-a otključavaš bootloader.

http://androxyde.github.com/Flashtool/.

Evo ti link za unlock Bootloadera za x10 tutorijal sa slikama i tekstualnim objašnjenjima.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=928343.

Krećeš od naslova i pratiš tutorijal ali samo ako si na 2.1. ili 2.3.3 firmware

LET'S START UNLOCKING BL.

Ovdje su ti linkovi za romove :http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=617.

Ovo radiš na svoju dogovornost ako misliš da ne možeš nemoj bolje nego daj nekome da ti to napravi ali opet na svoju odgovornost.

Ovi linkovi su postavljeni sa xda developer foruma i stranice androxyde.github.com te koriste u svrhu pomoći korisnicima android mobitela modela SE Xperia i dr SE modela ali ne svih.

14 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

skinuo sam taj program i kad želim ić na plugins ne mogu tj samo je mali kvadratić u donjem lijevom kutu. i nije me pitalo nikakve update-jte

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
problem sa standby-om

Imam problem sa xperiom 10i, pocelo mi se samo paliti svjetlo na ekranu kada je tel.zakljucan. Jel neko zna sta bi moglo biti u pitanju?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

skinuo sam taj program i kad želim ić na plugins ne mogu tj samo je mali kvadratić u donjem lijevom kutu. i nije me pitalo nikakve update-jte

Startaj Flashtool i spoji mob sa usb-om na pc i čekaj da ga Flashtool prepozna.

Onda idi na Plugins  / x10 Unlock /run /.

Nakon toga će iskočiti prozor i tražiti da staviš mobitel u flashmod.

i onda radiš kako ti piše:

1. Unplug the USB cabel from the phone (you can leave it plugged in the PC)
2. Turn off the phone
3. Press and hold the "Back" button on the phone
4. Plug in the USB cabel in the phone
5. Release the "Back" button after the above screen disappers.

Nakon toga flash kreće.

Prati u prozoru šta ti piše i radi to.

13 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

Mozda ti moze pomoci app z4root...

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

Nastavak :

Kad ti Flashtool napiše da otpojiš mob sa usb-a makni mob sa usb-a, upali mobitel i opet ga spoji na usb kabel.

Čekaj da ti Flashtool stavi fajlove za otključavanje.

Nakon toga kad flashtool završi napisati će ti "Successfully applied unlock" i mobitel će se ugasiti i upaliti sam.

Prilikom Paljena moba flashtool će prepoznati mob ako je sve dobro napravio.

I to ti je sve ako je dobro napravljeno, otključan ti je Bootloader na mobitelu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 14:24 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dobro si ti rekao. najprije normalno upalim mobitel da dođem do pozadine. zatim upalim program i normalno spojim mobitel i odaberem ono prvo(ispod piše punjenje mobitela tj to je druga opcija) i program počinje nešto ispisivat i opcija pod plugins je dostupna :)

edit: ipak nije potrebno odabrat niti jednu opciju, samo uštekan kabel i program učini sve ostalo

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 15:34 (peace_of_cake).
14 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

samo mi ovo baš nije jasno: Kad ti Flashtool napiše da otpojiš mob sa usb-a makni mob sa usb-a, upali mobitel i opet ga spoji na usb kabel. znači kad odspojim usb upalim mobitel ali da li moram čim mobital zavibrira ponovno uključit usb ili kad dođe se logo ili kad dođe do pozadine?

0 0 hvala 0
15 godina
Root xperie x10 help

Pozz da ne pokrecem novu temu pa cu ovdje staviti post.E ovako zanima me jel tko pokusao update na E10i sa 2.1 na 2.3.3 i kako telefon radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

nešto sam zeznuo prilikom unlocka bootloadera, vjerojatno kad sam morao odspojit i ponovno spojit usb. kad je sve bilo završilo, mob mi je bio u tzv fazi punjenja (kao kad ga ugašenog spojim na punjač).mob sam probao upalit i normalno se upali, alo veliko R je ostalo kad ga spojim na s1tool. ponovit ću postupak

1 0 hvala 0
15 godina
Re: problem sa standby-om
dragan8622 kaže...

Imam problem sa xperiom 10i, pocelo mi se samo paliti svjetlo na ekranu kada je tel.zakljucan. Jel neko zna sta bi moglo biti u pitanju?

Da i ja imam slican problem samo sto se kod mene dogadja kad je mob na punjacu.

14 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

AHA! čini mi se da sam uspio. ponovio sam postupakali ovaj put kad me pitao da odspojim mob sam ga odspojio i uključio i tek kad je zavibrirao sam ukopčao usb kabel i nakon 15-20 sekundi odkad sam ga upalio počelo je prebacivanje nekih fileova pa se opet ugasio pa se onda opet upalio pa je opet nešto kopirao (čini mi se da se opet rebootao) i onda se upali i dođe pozadina (kabel je cijelo vrijeme ukopčan) sad ću provjerit ako je malo r

provjerio i r je malo :) hvala svima. sad ću raziješit posao sa w100 i ako mi opet bude trebala pomoć ću vas pitat

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 15:47 (peace_of_cake).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

samo mi ovo baš nije jasno: Kad ti Flashtool napiše da otpojiš mob sa usb-a makni mob sa usb-a, upali mobitel i opet ga spoji na usb kabel. znači kad odspojim usb upalim mobitel ali da li moram čim mobital zavibrira ponovno uključit usb ili kad dođe se logo ili kad dođe do pozadine?

nakon što zavibrira uštekaš ga drugi puta.

I trebao si ga napuniti prije ili iskljućiti punjenje u postavkama ako se to može nisam siguran, i uključiti Usb debugging u mobitelu

14 godina
neaktivan

usb debugging mi je uključen otkako sam ga rootao i od tad ga nisam gasio

14 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Pozz da ne pokrecem novu temu pa cu ovdje staviti post.E ovako zanima me jel tko pokusao update na E10i sa 2.1 na 2.3.3 i kako telefon radi.

Koji ti je to mob E10i, ako je Xperia 10i onda 2.3.3 postoji i bolje je nego 2.1 možda malo više bateriju troši ali brzina je mislim bolja i uglađenost.

15 godina
Fero kaže...
dreadmoore kaže...

Koji ti je to mob E10i, ako je Xperia 10i onda 2.3.3 postoji i bolje je nego 2.1 možda malo više bateriju troši ali brzina je mislim bolja i uglađenost.

Da xperia E10i jeli mi mozes dati neki link odakle to sve mogu skinuti

14 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

Skini PC Companion i napravi update na svoj mob.

Spoji mob usb-om i pokreni PC Companion i radi kako ti kaže.

Pc Companion skidaš na PC da nebi bilo zabune i instaliraš ga na PC-u i onda sve dalje spojiš mob sa usb-om i pokreneš Companion.

http://www.sonymobile.com/gb/tools/pc-companion/ skini i instalaj na pc.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 16:14 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fero kaže...

Skini PC Companion i napravi update na svoj mob.

Spoji mob usb-om i pokreni PC Companion i radi kako ti kaže.

Pc Companion skidaš na PC da nebi bilo zabune i instaliraš ga na PC-u i onda sve dalje spojiš mob sa usb-om i pokreneš Companion.

http://www.sonymobile.com/gb/tools/pc-companion/ skini i instalaj na pc.

nemoze kaze da je 2.1 zadnji update

15 godina
neaktivan

zadnji offical update za SE E10i ili X10 mini je 2.1.1 Android(kao i za X8 i X10mp) a za X10i 2.3.3 Android..

XPERIA X8 - MiniCM9-3.0.4 ICS 4.0.4/CM9 * nAa-ics-04 kernel *
15 godina
Emcho kaže...

zadnji offical update za SE E10i ili X10 mini je 2.1.1 Android(kao i za X8 i X10mp) a za X10i 2.3.3 Android..

Znaci nema mogucnosti da SE E10i prebaci na 2.3.3 verziju

13 godina
neaktivan
Root xperie x10 help

Ima UNofficial, tj. custom rom.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
Emcho kaže...

Ma ima čak na ICS (based on 4.1.B.0.431) . Link : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1707876.

Ovdje su ti stock firmware za mobitele SE koji se stavljaju sa Flashtoolom : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=27376024#post27376024, ali javi se forumašu @domac5 na ovom linku neka ti pomogne ako hoćešhttp://www.bug.hr/forum/topic/recenzije-komentari-mobitela/sony-ericsson-live-with-walkman/130713.aspx?jumpto=3083118&sort=asc&view=flat&page=28

Prvo provjeriti da li je bootloader zaključan.

Ako je onda teško custom rom sa stock kernelom bude išao ali ima ih malo i može se staviti.

Rootati mobitel i staviti XRecovery ili CWM Recovery.

Napomena: Da li tvoj SE E10i je X10i mini ili je to drugi model mobitela. Ako je X10i mini onda ti link vrijedi i sve što sam naveo ako ne onda traži za SE E10i sve na xda forumu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 19:06 (Fero).
15 godina
Fero kaže...
dreadmoore kaže...
Emcho kaže...

Ma ima čak na ICS (based on 4.1.B.0.431) . Link : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1707876.

Ovdje su ti stock firmware za mobitele SE koji se stavljaju sa Flashtoolom : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=27376024#post27376024, ali javi se forumašu @domac5 na ovom linku neka ti pomogne ako hoćešhttp://www.bug.hr/forum/topic/recenzije-komentari-mobitela/sony-ericsson-live-with-walkman/130713.aspx?jumpto=3083118&sort=asc&view=flat&page=28

Prvo provjeriti da li je bootloader zaključan.

Ako je onda teško custom rom sa stock kernelom bude išao ali ima ih malo i može se staviti.

Rootati mobitel i staviti XRecovery ili CWM Recovery.

Napomena: Da li tvoj SE E10i je X10i mini ili je to drugi model mobitela. Ako je X10i mini onda ti link vrijedi i sve što sam naveo ako ne onda traži za SE E10i sve na xda forumu. 

Evo citava specifikacija telefona. Xperia x10 mini model number E10i Firmware version 2.1 update1

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice