Punjači pitanja

poruka: 20
|
čitano: 3.602
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Punjači pitanja

Vidim da se na punjačima sve više nude typce-c ulazi pa tako moramo imati kablove sa dva kraja type-c, ne volim to jer se lako lome u odnosu na stari USB-A . tako sam uspio polomiti kabel na powerbanku koji sam drzao u dzepu sa smartphoeom :D 

sad pitanje, imam powerbank koji ima taj type c ulaz i kad punim preko njega radi brzo  punjenje. Ako na isti powerbank prikopčam drugi kapel sa USB-A ne radi brzo punjenje, probao sam i druge kablove i ne radi. 

Dali to znači da punjači sa type-c ulazom, tj koji koriste kabel sa oba kraja type-c da imaju bolje perfomanse i zbog toga brzo punjenje radi ? 

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Punjači pitanja

O kojem powerbanku se radi? Velika je vjerojatnost da nije do kabela nego do izlaza na powerbanku. Usb-c ti podržava brzo punjenje a usb-a ne. Tako je meni npr na punjaču od samsunga, usb-c je 35W a usb-a 15W

7 godina
Punjači pitanja

Normalna stvar na PB, i kod večine ti piše na kojima radi QC a na kojima ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Punjači pitanja
marching up and down the squaaare
Moj PC  
0 0 hvala 1
4 mjeseca
Molim pomoć, treba mi punjač 12V DC i muški utor ali nigdje nije navedena amperaža na proizvodu. Radi se o led svjetlu.
Dali je opasno ako kupim pogrešan adapter npr. 2,2A 0,6A ili 3A?

Evo primjer , a čipoteka jedina nudi ovakve nastavke koji mi možda i odgovara.

https://www.chipoteka.hr/adapter-switch-dc-3-12-v-06a-sa-11-konektora-usb-goobay-64571-8061405625

Međutim imam i adapter od 12V ali isti ženski utor kao i svjetiljka . Gdje u RH kupiti neki adapter s obje strane da je muški?

0 0 hvala 0
3 godine
Punjači pitanja

Pokušaj OVDJE, no nisam baš shvatio to " s obje strane muški" da bi mogao baš to pronaći.

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 1
4 mjeseca
Malo sam pogriješio sa muški -ženski , zapravo je ovako

Znači iz led rasvjete izlazi šnjura muški utor 5,5mm
i isto iz adaptera koji se uključi u struju svi imaju muške utore. Kupio sam punjač 12v 2,5A sa tim nastavcima ali svi su muški. Tako da imam "gej problem" 🤭 , muški utor i na adapteru i na kabelu od svjetla.
A nemam vremena naručivati neki adapter nastavak koji ima s obje strane ženski utor pa da nekako to spojim, niti ima za kupiti strujni adapter sa ženskim utorom.

Radi se o profesionalnom masažnom krevetu i idijoti proizvođači kojima sam platio 3300 eura mi nisu isporučili adapter za rasvjetu, ta rasvjeta ima daljinski i podešava se ugođaj , boje itd.

Planiram spojit direktno, znači odrezao sam već od kupljenog strujnog adaptera onaj muški utor i tu sam zapeo, zato što su obje žice crne i ne znam koja je plus a koja minus .
Ali imam multimetar pa bih molio pomoć kako da otkrijem plus i minus?
Također zavirio sam u svjetiljku i vidim da je jedna žica crvena a to bi trebao biti plus? Druga žica je crna , valjda minus.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 22:43 (Sirotanovic).
3 godine
Sirotanovic kaže...
Malo sam pogriješio sa muški -ženski , zapravo je ovako

Znači iz led rasvjete izlazi šnjura muški utor 5,5mm
i isto iz adaptera koji se uključi u struju svi imaju muške utore. Kupio sam punjač 12v 2,5A sa tim nastavcima ali svi su muški. Tako da imam "gej problem" 🤭 , muški utor i na adapteru i na kabelu od svjetla.
A nemam vremena naručivati neki adapter nastavak koji ima s obje strane ženski utor pa da nekako to spojim, niti ima za kupiti strujni adapter sa ženskim utorom.

Radi se o profesionalnom masažnom krevetu i idijoti proizvođači kojima sam platio 3300 eura mi nisu isporučili adapter za rasvjetu, ta rasvjeta ima daljinski i podešava se ugođaj , boje itd.

Planiram spojit direktno, znači odrezao sam već od kupljenog strujnog adaptera onaj muški utor i tu sam zapeo, zato što su obje žice crne i ne znam koja je plus a koja minus .
Ali imam multimetar pa bih molio pomoć kako da otkrijem plus i minus?
Također zavirio sam u svjetiljku i vidim da je jedna žica crvena a to bi trebao biti plus? Druga žica je crna , valjda minus.

Pitaj najbolje na ovoj temi.

Tu baš imaš likova koji rade taj posao.

Sretno

Moderator ti je XXX-Man 

Ako ti nitko ne pomogne, on će, kao što je i meni pomogao .

PzKpfw -Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, ni 91.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 9:20 (Zaporožac).
15 godina
moderator

Ako već spajaš direktno, dio s adapterima ćemo zanemariti.

Ako imaš multimetar jednostavno je na adapteru utvrditi koja je žica plus.

Multimetar prebaci na mjerenje napona, spoji pipalice na žice i uključi ga u struju. Pazi samo da ti se ne spoje žice međusobno.

Ako piše 12V onda je crvena pipalica na plus žici, ako piše -12V onda je crvena pipalica na minus žici.

Crvena bi trebala biti plus, crna minus. Iako, na svašta sam nailazio u životu, pogotovo kod kineske robe...

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
4 mjeseca
Puno hvala na odgovoru . Jučer mi trebao doći električar ali ima gripu, a meni frka .

Mogu li nekako provjeriti i za rasvjetu koja je plus , nisam siguran u boju žice ?

Mogu li saznati , provjeriti nekako amperažu koja je potrebna za tu rasvjetu ?

Evo slike multimeter i kako sam podesio za test adaptera.
4 mjeseca
Evo i ostale fotografije da budu na istom mjestu:

Dakle ledice voltaža,
utor iz ledice,
i adapter koji sqm naredio na 12V

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Za rasvjetu ne možeš provjeriti na žalost, ali vjerujem da nisu toliko ludi da obrnuto spoje žice.

Za struju (amperažu) jedino pitati proizvođača, ali s obzirom da je LED koliko sam shvatio, mislim da je 2,5A dovoljno.

Multimetar si dobro podesio

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
4 mjeseca
Hvala , evo našao sam još jedan način da utvrdim koja je + :

"Polaritet: Obično je unutarnji dio pozitivan (+), a vanjski dio negativan (-)"

To i ako je crvena žica unutarnja je već neka sigurnost.
4 mjeseca
Da javim da sam dobro napravio , sve radi kako treba .
Još jednom hvala!

I da, na unutarnjem utoru spoja od kabla rasvjete je bila spojena crvena žica koja je bila plus, znači Kinezi pogodili boju žice .
15 godina
moderator

Odlično :)

13 godina
Punjači pitanja

Mozda malo glupo pitanje ali et..

Mami sam kupila Samsung A56 i sad moram naravno da kupim punjac koji podrzava 45W punjenje.

Mene zanima koliko je bitno da je punjac orginal, ili ne igra ulogu neki no name?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2025 8:40 (Miki_16).

0 0 hvala 0
7 godina
Ne pronalazim detalje, ali vjerujem da se radi o USB-PD 3.0 standardu. 45W je maksimum postavljen na strani uređaja, tako da će punjač od 100W i dalje puniti na 45W.

Uzevši u obzir Samsungovu povijest s punjačima i baterijama, osobno bih uzeo original Samsung punjač.
6 godina
Miki_16 kaže...

Mozda malo glupo pitanje ali et..

Mami sam kupila Samsung A56 i sad moram naravno da kupim punjac koji podrzava 45W punjenje.

Mene zanima koliko je bitno da je punjac orginal, ili ne igra ulogu neki no name?

Ne MORAŠ imati 45w punjac. radit ce bilo koji imalo bolji punjac. Da nije bas kinez koji tezi 3g. 

robogo kaže...
Ne pronalazim detalje, ali vjerujem da se radi o USB-PD 3.0 standardu. 45W je maksimum postavljen na strani uređaja, tako da će punjač od 100W i dalje puniti na 45W.

Uzevši u obzir Samsungovu povijest s punjačima i baterijama, osobno bih uzeo original Samsung punjač.

Ma jok. Bilo koji brand name ce uredno raditi. Ugreen i sl....

13 godina
Punjači pitanja

Znaci ovaj da ne kupujem? Haha

0 0 hvala 0
12 godina
Miki_16 kaže...

Znaci ovaj da ne kupujem? Haha

evo ti ovaj anker, definitivno dobra investicija, uzeo ga prije mjesec-dva

prije sam imao xiaomi i nikako na pixelu dobit brzo punjenje, s ovim bez problema radi

Anker USB C Charger Pod 3-Port PPS Fast Charger, Compact USB-C Power Supply for MacBook Pro, iPad Pro, Steam Deck, Galaxy S20, Dell XPS 13, Note 20/10+, iPhone 15, Pixel: Amazon.de: Computer & Accessories

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice