Već nekoliko dana bezuspješno pokušavam pronaći način kako primiti i poslati fax putem laptopa i mobitela (znam, znam za e-mail ali stvarno mi je potrebna ova opcija).
Razmišljao sam i o nekim internet fax servisima ali nisam naišao na ništa što bi odgovaralo mojim potrebama, prvenstveno u vidu primanja faxova.
Imam web'n'walk stick i pokušao sam saznati od T-Mobilea postoji li mogučnost slanja i primanja faxa i dobio sam odgovor da sama linija posjeduje tu mogučnost i da SIM kartica posjeduje 3 telefonska broja od kojih je jedan rezerviran za fax ali hardver (USB stick) ne podržava slanje i primanje faxova i nemaju takav stick u ponudi.
Dakle, ostaje mi opcija da SIM karticu stavim u mobitel i putem Bluetooth veze ga spojim s laptopom kao "Standard Modem over Bluetooth link" i koristim Fax softver iz Windowsa.
Međutim, ovo mi nikako ne uspjeva s mojom NOKIA E66, pa sam daljnjim istraživanjem saznao da ne podržavaju svi mobiteli slanje i primanje faxa, međutim nisam doznao koji podržavaju i da li NOKIA ima neki od modela.
Postoji li neka alternativa? Ima li netko sličnih iskustava? Koji modeli mobitela podržavaju slanje i primanje faxa u kombinaciji s laptopom?
Unaprijed zahvaljujem na svim kostruktivnim prijedlozima.