Primanje i slanje faxa putem mobitela

poruka: 3
|
čitano: 9.270
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Već nekoliko dana bezuspješno pokušavam pronaći način kako primiti i poslati fax putem laptopa i mobitela (znam, znam za e-mail ali stvarno mi je potrebna ova opcija).

Razmišljao sam i o nekim internet fax servisima ali nisam naišao na ništa što bi odgovaralo mojim potrebama, prvenstveno u vidu primanja faxova.

Imam web'n'walk stick i pokušao sam saznati od T-Mobilea postoji li mogučnost slanja i primanja faxa i dobio sam odgovor da sama linija posjeduje tu mogučnost i da SIM kartica posjeduje 3 telefonska broja od kojih je jedan rezerviran za fax ali hardver (USB stick) ne podržava slanje i primanje faxova i nemaju takav stick u ponudi.

Dakle, ostaje mi opcija da SIM karticu stavim u mobitel i putem Bluetooth veze ga spojim s laptopom kao "Standard Modem over Bluetooth link" i koristim Fax softver iz Windowsa.

Međutim, ovo mi nikako ne uspjeva s mojom NOKIA E66, pa sam daljnjim istraživanjem saznao da ne podržavaju svi mobiteli slanje i primanje faxa, međutim nisam doznao koji podržavaju i da li NOKIA ima neki od modela.

Postoji li neka alternativa? Ima li netko sličnih iskustava? Koji modeli mobitela podržavaju slanje i primanje faxa u kombinaciji s laptopom?

Unaprijed zahvaljujem na svim kostruktivnim prijedlozima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda s ovim:Klik!

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Primanje i slanje faxa putem mobitela
doctor_crash kaže...

Možda s ovim:Klik!

Nije loša opcija, ali meni je vrlo bitna i mogučnost primanja faxa, pa bi mi opcija mobitel+laptop bila najpovoljnija.

Postoji li kakav softvare za mobitel koji bi mobitel pretvorio u fax modem koji se da spojiti  laptopom?

Tražim rješenje već par dana ali bezuspješno.

Očito faxiranje nije ljudima prioritet, ali u poslovnim okruženjima je još uvjek izuzetno zastupljeno (mnogi uredi nemaju skener ali skoro svaka tvrtka ima fax).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice