Prevaren pri kupnji iPhonea preko njuskala zaključana tema

poruka: 305
|
čitano: 151.180
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Prevaren pri kupnji iPhonea preko njuskala
Plahi kaže...

Tak bi bilo koja budala mogla reći da prodaje iPhone, poslati flašicu zraka za 3000k kuna, i nikom niš, neko zaradi 2990kn( Krastavci=10kn)... sram me države u kojoj živim...

Vi očito ne shvaćate...

Ovo moze proci u svakoj državi... Takve prijevare su svugdje...

Samo sto vani odredjeni aukcijski sajtovi imaju metode zastite...

U HR nema jer dodju samo dodatnog novca...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
neaktivan
Prevaren pri kupnji iPhonea preko njuskala

Zanimljiva priča, pročitao sam svaki post {#} Nego, malo mi je čudno da je uopće poslao ikakav mobitel (premda je ovaj neupotrebljiv i pošto je mogao poslati i nokiu 3310 ili ciglu, ali to i nije toliko važno). Osobno, ja sam kupio HTC Desire preko njuškala, i to prije mjesec dana za 2400kn. Nisam se ni čuo s likom preko telefona, nego samo preko maila, poslao mi je par slika, ali dobio sam slijedeći dan nov novcat, nekorišten mobitel, uredno s svim papirima. Znam da sada netko može reći da me mogao prevariti bez problema, ali nick je bio ok, tip je imao gmail adresu na ime i prezime, imao je još dosta oglasa na njuškalu... Tako da se ne može reći da njuškalu ima samo prevaranata i da nikada nije sigurno. Hoću reći da samo treba otvoriti i oči i uši kod takvih stvari (posebice kad netko prodaje 'fensi šmensi' mobitele kao iPhone i sl.) i ako je ikako ikako moguće uživo pogledati dotični uređaj. Ali sve u svemu, nadam se da ćete nekako naći tog tipa, i onda nama, forumašima, lijepo opisati što ste s njim napravili...{#}

Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...

Pa ko mu može reci tko i gdje je podigao tih 2500kn?

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 19:58 (CROifer).
16 godina

gledaj, koliko sam ja upoznat, kod slanja HP Expresom Hrvatske pošte pošiljatelj je obavezan dati ime i prezime i adresu stanovanja.

znači kad dobiješ paket dobiš papir na kojem ti piše sve o pošiljatelju... osima ako nisi bacio papir onda si u govnima.

na ljevoj strani tog papira mora pisati sve o pošiljatelju, ako piše adresa, zaleti se do osijeka, pokucaj na vrata, i vidi ko tamo živi... raspitaj se za osobu i pitaj jel mozda ta osoba trazila tu osobu da primi novac jer je kao na nekom putu ili tako nesto... (muljaža)

eto, cekam da odgovoris, i nadam se da ćemo se riješiti kriminalca.

Pro from Zagreb | css-skill.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 20:00 (WithSkill).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

A stvarno neznam šta da kažem, to što nas je prevario i ne čudi me toliko u kakvoj državi živimo (čast iznimkama), ali da nas i policija i hp tako lagano odyebu i ne poduzmu ništa stvarno nemogu shvatiti...

Možete mi reći da sam u qurcu, ali taj debil može moliti boga da ne doznam tko je...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kad malo razmislim nije los to biznis, objavis 3 stranice laznih oglasa na njuskalu, od plazma, lcd, konzola, komponenti itd. po super povoljnim cijenama! I redom stizu kupci a ti njima od kamenja, pa kao sto je kolega rekao krastavaca, pa malo cokolina... I covjek zaradi{#}

aka ReaverTVZ
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CROifer kaže...

Da znam sto citiras mozda bi znao sto odgovoriti :)

17 godina
Plahi kaže...

Tak bi bilo koja budala mogla reći da prodaje iPhone, poslati flašicu zraka za 3000k kuna, i nikom niš, neko zaradi 2990kn( Krastavci=10kn)... sram me države u kojoj živim...

Vi očito ne shvaćate...

Ovo moze proci u svakoj državi... Takve prijevare su svugdje...

Samo sto vani odredjeni aukcijski sajtovi imaju metode zastite...

U HR nema jer dodju samo dodatnog novca...

Slažem se....

Ja sam kupovao i prodavao dosta preko njuškala i nikad problema. Prije par mjeseci sam kupio HTC Desire nov, u "vakumu" i sve odlično sve 5.

A kada smo kod drugih država... Jedinu prevaru koju sam ja doživio u trgovanju internetom je bilo upravo preko famoznih EBAYa i PAYPALa. Kupio sam CDplayer iz VelikeBritanije, i došao je u komadima, totalno pokvaren. Poduzeo sam sve korake koje su mi nudili paypal i ebay i ništa nije riješeno. Samo sam na kraju dobio mail i od Paypala i od Ebaya da oni ništa nemogu napraviti po tom pitanju. Ostao sam kratak za nekih 800kn i to je to. Pouka za budućnost. 

Ali kao što sam reko, prevare su moguće i na stranim sajtovima...i čak na tako jakim sajtovima kao što je EBAY "potpomognut" Paypalom.

I rather like the restless nights
14 godina
protjeran
WithSkill kaže...

gledaj, koliko sam ja upoznat, kod slanja HP Expresom Hrvatske pošte pošiljatelj je obavezan dati ime i prezime i adresu stanovanja.

znači kad dobiješ paket dobiš papir na kojem ti piše sve o pošiljatelju... osima ako nisi bacio papir onda si u govnima.

na ljevoj strani tog papira mora pisati sve o pošiljatelju, ako piše adresa, zaleti se do osijeka, pokucaj na vrata, i vidi ko tamo živi... raspitaj se za osobu i pitaj jel mozda ta osoba trazila tu osobu da primi novac jer je kao na nekom putu ili tako nesto... (muljaža)

Na paketu jedino piše Ivana Maslimović i da je poslano iz Osijeka, čovik na policiji nam je učinio uslugu i provjerio tu osobu ali oni nemaju nikakve podatke o njoj odnosno 99% je sigurno da je ime izmišljeno

A kako su nam na pošti rekli (već sam napisao) podaci pošiljatelja i podaci onoga tko će primiti novce ne moraju biti isti...

16 godina

Nadporuka?

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
WithSkill kaže...

Ne mora...

Čisto zato sto su po zakonu o poštanskim uslugama ti podatci tajni... To je napravljeno kao i u svakoj drugoj drzavi... Posiljatelj ne mora dati pravu adresu za omotnicu (jer je to povratna adresa i ne mora biti ista) a daju se pravi podatci za novac, koji opet, zbog zakona ne smiju nikome drugome osim policiji biti dostupni...

Policija mora pak imati nalog, a nalog mora izdati sudac, a sudac mora imati osnovanu sumnju i dokaze... A NISTA OD TOGA nema... jer kako je netko rekao iako je pošten, njegov prijatelj je mogao zamjeniti... nije bilo svjedoka pri otvaranju (zato ja uvijek otvaram pred postarom)...

16 godina

hmm možda su vozač HP expressa i prodavač u nekoj vezi :)

jer koliko ja znam mora se upisat adresa... ili ne ?

Pro from Zagreb | css-skill.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
0000 kaže...

A stvarno neznam šta da kažem, to što nas je prevario i ne čudi me toliko u kakvoj državi živimo (čast iznimkama), ali da nas i policija i hp tako lagano odyebu i ne poduzmu ništa stvarno nemogu shvatiti...

Možete mi reći da sam u qurcu, ali taj debil može moliti boga da ne doznam tko je...

Problem lezi u tome sto svi oni trebaju biti neutralni. Jer ne znaju oni jel' on poslao to sto je poslao ili ste vi zamijenili i sada bi njega okrivili.

Ja da sam na vasem mjestu vec bi se sutra ujutro nacrtao na toj adresi (ako je nema onda u posti koja pripada toj adresi) i vidio o cemu se radi.

Vjerojatno je uletio nekim nepoznatim ljudima kojima ce ostaviti 200njak kuna za to i vise ga nikada nece vidjeti.

17 godina
neaktivan

zašto objavljujete privatne podatke, imena i brojeve telefona na javno dostupnom forumu?

netko bi mogao stradati ni kriv ni dužan, okanite se toga i privatne podatke razmjenjujte privatnim porukama

...ko kupi papak
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 20:13 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WithSkill kaže...

hmm možda su vozač HP expressa i prodavač u nekoj vezi :)

jer koliko ja znam mora se upisat adresa... ili ne ?

Da... ali nitko ne provjerava adrese jer se ne moze...

I broj 2 adresa primanja novca i povratna adresa ne moraju biti iste... Sto je opet potpuno normalno i sukladno EU (do prije 5 godina to nije moglo biti)...

17 godina
RE: Prevaren POMOĆ
0000 kaže...

A to je da je to što ste vi radili nezakonito... (svaka preprodaja gdje se ne plaća porez je u crnoj zoni)..

Hahaha!

Prodajem zjake...povoljno!
14 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

zašto objavljujete privatne podatke, imena i brojeve telefona na javnom forumu?

netko bi mogao stradati ni kriv ni dužan, okanite se toga i privatne podatke razmjenjujte privatnim porukama

Objavio sam podatke koji ne postoje, a i da su pravi nije me briga jer mi smo ti koji smo prevareni

16 godina
odjavljen
0000 kaže...
(s)izgoreo kaže...

zašto objavljujete privatne podatke, imena i brojeve telefona na javnom forumu?

Objavio sam podatke koji ne postoje, a i da su pravi nije me briga jer mi smo ti koji smo prevareni

A tek sada vidjeh da nema adrese gore (doduse ja sa HPom nisam nista radio)...Zar je nije bilo niti na onome sto si potpisao kada si primio paket ?

A nista, lijepo nadji nekoga tko radi u HP-u, das mu 500 kuna i da vidis kako ces dobiti adresu...

15 godina
neaktivan

Žao mi je zbog te situacije, ali ipak tako teško je došao do novca i to jako puno novca i onda na slijepo i sa punim povjerenjem kupuje.... Ovo mu je možda i trebalo kao svojevrsni šok, da u budućnosti pazi!

P.S. Nego jesi li ti bio prisutan pri otvaranju? Da te možda prijatelj ne mulja samo zato da se sažališ pa da mu kažeš da ti ne mora vratiti 1 000 kn?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 11 hvala 0
15 godina
protjeran
CROifer kaže...

Da znam sto citiras mozda bi znao sto odgovoriti :)

Nista ne citiram samo pitam.

Adrese ne moraju biti iste,di su njemu onda dosli novci ako je dao nepostojece ime i adresu?

Njihova trgovina je bila nezakonita,sta to znaci da se njuskalo bavi nezakonitom trgovinom tj. da objavljuje oglase koji ce biti prodani ilegalnim putem?

Podaci su tajni,blablabla!To znaci da ja danas mogu staviti potrgani ajfon u oglas i prodati ga pod TUĐIM IMENOM I ADRESOM?Jel to zakonito?

Nije mi jasno zašto na pošti ne traže osobnu iskaznicu?Ja mogu poslati bombu u vladu RH i gore kao pošiljatelja navesti tvoje ime to zanci da ti direkt ides u zatvor?

17 godina
neaktivan
0000 kaže...

meni je žao radi tvojih problema, podatke si proslijedio onome kome trebaš, policiji i to je to, za ostalo imaš PP, to ime može biti bilo čije ime odnosno ime potpuno nedužne osobe, susjede počinioca ili tko zna koga, želiš li da netko bez veze nastrada i da se privatni podaci nasumičnih osoba razvlače po forumima i nabijaju na stup srama?

...ko kupi papak
14 godina
protjeran
godo kaže...

Žao mi je zbog te situacije, ali ipak tako teško je došao do novca i to jako puno novca i onda na slijepo i sa punim povjerenjem kupuje.... Ovo mu je možda i trebalo kao svojevrsni šok, da u budućnosti pazi!

P.S. Nego jesi li ti bio prisutan pri otvaranju? Da te možda prijatelj ne mulja samo zato da se sažališ pa da mu kažeš da ti ne mora vratiti 1 000 kn?

Nisam bio, zvao me 5 min poslije, a on mi je kao brat. Od malih nogu smo skupa svaki dan i on nije osoba koja bi mi napravila takvo što

17 godina
neaktivan
CROifer kaže...

Nista ne citiram samo pitam.

Adrese ne moraju biti iste,di su njemu onda dosli novci ako je dao nepostojece ime i adresu?

Njihova trgovina je bila nezakonita,sta to znaci da se njuskalo bavi nezakonitom trgovinom tj. da objavljuje oglase koji ce biti prodani ilegalnim putem?

Podaci su tajni,blablabla!To znaci da ja danas mogu staviti potrgani ajfon u oglas i prodati ga pod TUĐIM IMENOM I ADRESOM?Jel to zakonito?

Nije mi jasno zašto na pošti ne traže osobnu iskaznicu?Ja mogu poslati bombu u vladu RH i gore kao pošiljatelja navesti tvoje ime to zanci da ti direkt ides u zatvor?

Nije bila nezakonita as is... to je siva zona...   A ne trazi se osobna vise kao prije jer je tako po direktivama EU i smanjuje se papirologija

Da ti to mozes napraviti... ali ako se netko zaintači i podigne tužbu... onda si nahebooooo... privatna tuzba is razor sharp... ali i dodje preko 7000kn koje ti moraš platiti + dokazati da ti nisi zamjenio + osigurati novce za odvjetnika u slucaju da izgubis...

Ali zato ce i tuzenik morati platiti odvjetnika...

Glavno sve u svemu... kupovati preko oglasnika: NA SVOJ RIZIK... nitko ne jamči ništa...

15 godina
protjeran

Ovo ne razumijem.

14 godina
neaktivan

Kupovina preko brze pošte samo sa poznatih trgovinski sajtova koji prodaju nove uređaje. Njuškalo i sl. može, ali osobno, sastaneš sa prodvačem i vidiš robu.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
0000 kaže...

meni je žao radi tvojih problema, podatke si proslijedio onome kome trebaš, policiji i to je to, za ostalo imaš PP, to ime može biti bilo čije ime odnosno ime potpuno nedužne osobe, susjede počinioca ili tko zna koga, želiš li da netko bez veze nastrada i da se privatni podaci nasumičnih osoba razvlače po forumima i nabijaju na stup srama?

A u pravu si, samo sam ljut i stvarno više nemam pojma šta da napravim. Mislio sam da je možda još netko naišao na to ime pa sam zato napisao

14 godina
neaktivan

Mozes se ti zaliti do mile volje sa novcima se mozes samo pozdarviti.On ti je poslo paket i niko njega nije pitao sta je unutra on kad salje salje paket i ti ga uzimas na svoju odgovornost.Nigdje ne pise da ti je slao iPhone i niko ti tu nista ne moze ni murija.Ko kaze da se moze nesta napraviti taj nema pojma.Nema tog pravila zato treba izbjegavati postu.Ja sam tako kupio igru za trojku koja je bila obican CD i nista popusio sam i to je to.On kad salje moze staviti neku bezveze adresu bitno je samo da ima osobnu jer u slucaju da ne primis paket onda se vraca na tu adresu koju je on naveo tj. nigdje, a kad ti primis paket on dobije potvrdu da si ti platio i ta mu potvrda uopce ne treba treba mu samo osobna da podigne.Podojio te onako na finjaka.Postar ti sa ovim nema veze 100% jer ti se lik vise ne javlja.

17 godina
neaktivan
CROifer kaže...

Ovo ne razumijem.

Povratna adresa (javno vidljivo) i adresa primanja novca   (tajno) ne moraju biti iste...

15 godina
protjeran

I zasto policija ne može vidjeti adresu primanja novaca?

Kunem se bogom da su prodati nesto pokvareno i pobrati cu novac kad mi niko nista ne moze!Nataknem Hrvatsku na ku*ac...

16 godina
neaktivan
CROifer kaže...

I zasto policija ne može vidjeti adresu primanja novaca?

Kunem se bogom da su prodati nesto pokvareno i pobrati cu novac kad mi niko nista ne moze!Nataknem Hrvatsku na ku*ac...

Pazi da onda taj netko tebe ne natakne na ku*ac..

aka ReaverTVZ
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice