Pretplatnici vs korisnici bonova

poruka: 10
|
čitano: 9.949
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Oke, imam pitanje...

Kad kupujem mob, dal da ga kupujem kao pretplatnik ili korisnik bonova ?

Koja je razlika ?

Evo gledam malo i pretplatnici imaju puno vise mobilnih uređaja u ponudi nego

korsinici bonova...

Al mene zanima kak funkcionira taj ugovor pretplatnika...

Recimo kupis Samsung Galaxy Fame za 148 kn i kaj onda ? 

Dal to nekaj svaki mjesec placas onda ili ?

Moj nickname je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pretplatnici vs korisnici bonova

Ja sam uvijek za kupnju mobitela bez pretplate. Pretplata te obvezuje na neki duži rok plačanja, a kada si na bonovima izabereš si tarifu koja ti najviše odgovara (bez obzira na mrežu). Ukoliko izađe neka povoljnija ili bolja tarifa na nekoj drugoj mreži (kod drugog operatera) možeš se premjestit bez obaveze.

Miky
12 godina

148 kn plaćaš samo mobitel, to je jednokratno, ali pitanje je u kojoj tarifi. Vjerojatno nekoj većoj, tipa, 400+ kn. Znači ti pretplatu plaćaš svaki mjesec i to sljedećih 12/24 mjeseca, na koliko si potpisao ugovor.

Ja sam osobono na pretplati, bonove ne volim, neda mi se misliti koliko imam na računu, mogu li zvati, nemogu, moram po bon itd... komocija. Za mobitel me nije briga, kupim ga preko Njuškala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa i ne moraš misliti ako si na bonove. Ukoliko uzmeš neku tarifu, tipa ja imam tarifu u kojoj mi mjesečno uzme 50kn s računa (koji nadoplaćujem bonovima) i za tu cijenu dobijem neograničene SMS poruke, 1000 min besplatnih razgovora (ali za uspostavu poziva plaćam 20 lipa) i 1GB mobilnog interneta. Ja osobno ne mogu potrošit 1000 min razgovora i 1 GB prometa za mjesec dana.

Miky
16 godina
neaktivan

Meni nije jasno zašto bonaši imaju bolje tarife od ovih na pretplatu? Pa zar nebi bilo logično da ovi koji se obvezuju ugovorom na godinu ili dvije imaju iz tog razloga više minuta ili čegaveć? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
the_dammed kaže...

Meni nije jasno zašto bonaši imaju bolje tarife od ovih na pretplatu? Pa zar nebi bilo logično da ovi koji se obvezuju ugovorom na godinu ili dvije imaju iz tog razloga više minuta ili čegaveć? 

Zato što se meni (na bonove) može sutra svidit neka druga mreža i hop, više nisam na ovoj...kad si na pretplatu, tako im je svejedno, ionako si pod ugovorom...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

A gle bitno razlika ima, npr ak se naveže na ugovor a nakon istek izabereš nov mob po niže cijene  recimo 9kn ako ostaje istoj tarifi dakle za produženje ugovora ali ovisi kako god mob odabereš jer ima razlike u popuste kod produženja ugovora, a kod bončeke ako se mob pokvari onda se kupuje u kompletu ali znatno skuplji mob a ima jeftinije ali osoba sa bira mob po svom ukusu.

Ja, pretplatnik već godinama, imam posebnu tarifu kojeg svi nemaju. 

Svake 2g izaberem mob a kad sam pitao službeniku u VIPnetu da želim nov mob do 200kn, a ovaj fin gospodin pregledava ponude na kompu po mom postojeći tarifu i reko da za mene ima za 9kn a ja kažem ok, a pitao sam koji je to mob po 9kn?  A on meni fino  pokazao sve, i nakraju pitao sam  dali mogu probni test i dali su da svaki mob isprobavam i nakraju sam izabrao lg optimus l3 e400 i nisam požalio što sam odabrao taj mob. Odličan je, manje troši baterije (drži 10 dana) uz naravno isključen wifi, smanjen svjetlost i više koristim pozive i sms poruke). A svaki mjesec plačam ovisno koliko potrošim toliko i platim. Prošli mjesec račun bio 25kn. :) 

A za bončeke ide drugačije. 

Neznam koliko košta novi, a ako neželiš bit pretplatnik , uzmi simpu tarifu Prejake uz to dobivaš 1000min tj 098,099, fiksna dobivaš free 800min, a 200min dobiva vip i tomato, a free sms neograničeno, dok podatkovna 1gb dobiješ a sve to samo 50kn mjesečno ali ima jedna caka da kad nekog zoveš on ti tebi naplate 30lipa po pozivu. Ništa strašno, a s ozbirom ako uzmeš Prejaku tarifu tada jednokratna naknada za prejaku je 25kn i dalje koristiš svaki mjesec po 50kuna. Ja koristim pretplatu i na bonove što meni izađe oko 100kn. Meni je super. :)

Pogledaj cijene na bonove na simpi, vipove i tele2 pa biraj koji najviše odgovaram ali na kraju bilo bi dobro da posudiš mob od nekog pa testiraš kvalitete signala. No na nekim mjestima svuda nije ista po jačini signala npr poziv ok a internet slab ili nemoguć surfanja to treba uzet u ozbir zbog testiranja moba i stick na internet.  

Nenad
16 godina
neaktivan

Ja jesam na pretplati, T-mobile 165 kuna mjesecno. I dobio sam mob povoljnije. Da nisam uzeo, mjesecna pretplata bi bila 135 kuna na dvije godine ugovor.

E sada, pogledaj što simpa nudi za 50 kuna mjesecno... A ja tu imam 200 poruka i 200 minuta prema drugim mrezama i to je to (098 i internet je flat).

Sad recimo da nisam uzeo mob, što je kako pogodnost pretplate, imam 2,7 puta veći račun po defaultu. A nemam 2,7 puta bolju uslugu. Čak bi rekao lošiju!

I da, + radijska frekvencija koju bonovi ne plaćaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
the_dammed kaže...

Ja jesam na pretplati, T-mobile 165 kuna mjesecno. I dobio sam mob povoljnije. Da nisam uzeo, mjesecna pretplata bi bila 135 kuna na dvije godine ugovor.

E sada, pogledaj što simpa nudi za 50 kuna mjesecno... A ja tu imam 200 poruka i 200 minuta prema drugim mrezama i to je to (098 i internet je flat).

Sad recimo da nisam uzeo mob, što je kako pogodnost pretplate, imam 2,7 puta veći račun po defaultu. A nemam 2,7 puta bolju uslugu. Čak bi rekao lošiju!

I da, + radijska frekvencija koju bonovi ne plaćaju.

Meni još uvijek nije sasvim jasno zašto, ali svaki mjesec kada nadoplatim račun bonom od 50 kn, dobijem gratis 1 GB prometa i 1000 poruka. Do sad mi se već skupilo 6.5 GB koje imam na raspolaganju, samo ne znam što ću s njima. Poruke nikad ne potrošim niti 300. A ostatak bona (50 kn) ostane za pozive, što mi je i više no dovoljno. Jedino je bitno da svakih mjesec dana kupim bon da se ponovno aktivira promet i poruke...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
Nello kaže...
... manje troši baterije (drži 10 dana) uz naravno isključen wifi, smanjen svjetlost i više koristim pozive i sms poruke

Hebo takvo korištenje, kupujem mobitel da on služi meni, a ne da gledam kako uštediti na svemu... Meni je brightness uvijek na 90-ak posto, manje mi ne paše, WiFi je on jer sam gotovo cijelo vrijeme spojen i opet mi izdrži 2-3 dana...

Mobitele najbolje uzeti u slobodnoj prodaji, ali ne kod operatera, jer ćete jako često naći isti mobitel po dosta manjoj cijeni...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice