Prestigio 4500

poruka: 461
|
čitano: 170.927
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Presigio 4500

Koga zanima, na ebay su dostupne folije za pap4500duo; http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313&_nkw=multiphone+4500&_sacat=0&_from=R40

Koliko je folija potrebna ili nepotrebna ne znam. Moj stari je uspoio izgrebati ekran od samsung s9000 :D

Isto tako, ne znam kako će folije surađivati s futrolom koja se dobije uz mobitel. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 10:53 (hrastro).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Imam foliju,ali univerzalnu,i za sada nema problema sa futrolom,s toga sumnjam da ce biti kakvih problema cak i sa originalnom folijom.

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Presigio 4500

Narucio 6 kom za 1.70$ pa javim kad stignu.

16 godina
neaktivan
Presigio 4500

Dobio prije koji dana jeftine, 1,51€ screen protectore, 6kom. Ugl., nemojte kupovati, bar ne ove jeftine za prestigia od protectivefilms24.com, odnosno http://www.ebay.com/itm/360593985078?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Koristim screen protectore već dugo, ali ovako loše, ajme.

1) Ultra tanki su, što i nije sasvim loše

2) Odvajanjem folija se stvara statički elektricitet koji pokupi svu prašinu u krugu 100m

3) Stvaraju se air bubble kako god probao staviti foliju.. i to ne jedan ili dva mala , nego na desetke njih ogromnih

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imaš jedan trik na youtubu neznam sad točno link... ako imas problema sa prašinom najbolje kao "navodno" u kupatilu pustit vrelu vodu da zapari kupatilo to ti kao

pokupi čestice prašine iz zraka te probaš u takvim uvijetima staviti foliju, osobno nisam probao ali kažu ljudi da radi... prije toga očistiš ekran i te fore... 

Life suck's and then you die.....
16 godina
neaktivan
Presigio 4500

Ma, stavio sam do sada 30 raznoraznih folija i nikada toliko problema... ni blizu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Presigio 4500

sta ce vam folije kada  mob. ima gorilla glass zastitu i to koliko vidim dosta dobru jer sam podosta "agresivan" kod koristenja moba. tako da nevidim koja je svrha njihova postavljanja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Presigio 4500

Ma kakve folije ljudi moji... Mobitel ima gorilla glass. Možeš tenkom preko njega i ništa mu neće biti :)

Dobije se i odlična original futrola za njega, pa nisu niti potrebne nikakve silikonske gumice i slične zaštite.

Mobitel je odličan za pare za koje se prodaje. Istina da ima neke čudne bugove (MAC adresa koja se mijenja!?), ali to i ostalo će ispraviti ovaj mjesec sa jellybeanom.

Ja sam jako zadovoljan sa mobitelom. Prije sam znao dati i 2-3 puta više para za Nokije i Samsunge iste kvalitete. Jest kinez, ali i jojofon se sklapa u Kini, pa kakve veze to onda ima...

Preporuka svima. Odličan omjer uloženo-dobiveno. Last but not least, bootanje do home screena traje manje od 10 sekundi. Nije loše za ICS...

Slušaj mater!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Presigio 4500

{#}{#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Ma ne,mobitel je super,i ekran je super,jedina,ali baš jedina zamjerka ekrana je što se prlja bez problema,zamasti se dok ga gledaš krivo,ali nije to kraj svijeta. 

Jedva čekam JB. :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Presigio 4500

Mobitel je cista brutala, nevjerojatno da se ovako dobar mob dobije za relativno male pare.

Za one koji nisu znali bijeli model i iduca serija crnih dolazi s pojacanim CPU na 1.2 GHz-a i JB, s ovim je Prestigio sjeb** nas koji smo medu prvima kupili cni model, ali dobro ajde, doci ce i za nas JB u toku ovog mjeseca.

Kao sto je kolega iznad naveo, veliki problem su otisci prstiju i packe koje se vrlo brzo nakupe i sve to onda postane nekako " masno i sklizavo ", meni je to jedina zamjerka na ovaj mob.

BF3: [G] Pamark

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Presigio 4500

cisto da javin svoj ekipi kojoj baterija traje malo.
odradila mi je baterija do sinoc okruglo puna tri dana.
ja stvarno nisan moga virovat.
inace - wifi mi je bija upaljen konstantno sva tri dana. (+ bar sat ipo na 3g)
koristen je gps (samo za provjeru par aplikacija)
poskida san masu aplikacija.
pogleda san oko sat vremena videa.
slusa san muziku.

igra san igre.
sve je to po otprilike koji sat. ali ebena 3 (TRI!!!) dana (samo da mi je ekran bija toliko upaljen na starome mobitelu bi jedva dan prizivija). zaista veliki respekt. 
nikakvog zastajkivanja nisan primjetia.
izasa je i mene oko 1650. tako da zaista impresivno.
e da - ekran nevjerojatno dobar! =) danas iskusan i na lipon suncu tu u splitu - i moze se koristit bez da se naprezes.
nije mi zaj ni lipe!
(isplati ga se uzet naspram 4040/4300 - ako nista - radi robusnosti i ekrana (mater ima 4040 i nije ni blizu usporediv sa 4500)) 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Ma nisu nas baš zaebali,može se on clockati,što vjerujem da su oni i napravili,ne vjerujem da su mijenjali procesor.

A za kolegu s baterijom,nice,svaka čast. ;D Mene isto posluži baterija podosta,a danas sam planirao kalibrirati bateriju,pa javim za par dana ima li razlike,ako ima,govorim upute. :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Ma nisu nas baš zaebali,može se on clockati,što vjerujem da su oni i napravili,ne vjerujem da su mijenjali procesor.

A za kolegu s baterijom,nice,svaka čast. ;D Mene isto posluži baterija podosta,a danas sam planirao kalibrirati bateriju,pa javim za par dana ima li razlike,ako ima,govorim upute. :D 

Na XDA sam čitao da kalibracija baterije ne treba na ICS/JB, pod rednim brojem 10.

Capoeira Angola - Beira do mar - Split, Dalmacija
16 godina
neaktivan

Jok, drugačiji je proc u novoj seriji. Stari je MT6577, dok je novi MT6577T.

Uz moje prosječno čačkanje, baterija traje 2 dana. Uz ugašenu drugu sim karticu i uz malo manje čačkanja traje 3 dana.

15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Aaaaaaaa zato on meni stalno resetira status baterije,i koliko dugo mi je trajala,i sve. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Evo nakon tjedan dana koristenja moje misljenje:

moja mama si je kupila 4300 i bio sam jako odusevljen te ekranom te kvalitetom i naravno brzinom i fluidnoscu i gledam ja tako dalje kad ono 4500 duplo bolji + veci ekran i reko kupt cu si ga i nisam pozalio...

od milijon aplikacija isprobanih sve rade savrseno i nemogu im naci mane (osim the dark knight rises i vice city ali imaju s tim problema i vlasnici galaxy s3 zbog optimizacije a i vice city bio v1) ekran po meni vrhunski za gledanje filmova, surfanje pomocu dragog mi chromea jako fluidno , gustoca pixela opd ako sene varam 245-250 ppi osigurava visoku kvalitetu slike nije retina ali vidi se ogromna razlika nakon skoka s iphone 3gs-a... jedino baterija traje oko dan ali brat bratu ne pustam ga iz ruke da mogu igro bi se i prcko po njemu dok spavam. dakle svakako preporuka svima.. na xda ima vec i rom jedan i mogucnost rootanja btw imam bijeli 4500T daklem s 1.2 ghtz i 4.1.1. jb... sto se tice kucista na bijelom se ne poznaju otisci osim po ekranu ali mislim da je to neizbjezno, kvaliteta po meni odlicna, nema skripanja plastike, odlicno mi lezi u ruci i pomocu aplikacije koju svima preporucam swiftkey 4 moze se pisat veoma brzi i tocno u portrait modu... ukoliko ima tko kakvo pitanje rado cu mu odgovoriti. lijep pozdrav

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Probaj ga protrest kraj uha,čut ćeš kako se malo plastika klima. :D bar je na mom tako,ali možda se popravili to sa bijelim. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

eto treso ko lud i nista :) reci mi kak si zadovoljan s njime ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Prezadovoljan. :D
Jedino mi krivo što je baterija tako slaba,ali ako ju umjereno koristim,s par programa,izdrži i po 4 dana. :P Al ono,jaaaako slabo ga koristim,i sve,može proći ugl. :Đ  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

moj je još trenutno u fazi zesceg zlostavljnja tako da traje dan ali jbg neznam koji mobitel moze izdrzat konstantan 3D (igre tipa modern combat 4, most wanted i wild blood)... reci si probao the dark knight rises?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Vjerovao ili ne... Ne! Ne samo da nisam to probao,već nisam probao uopće išta. Imao sam temple Run 2 jedno vrijeme,da bih prkosio prijateljici kako ja imam temple Run 2,a ona nema,i ne znam,nisam baš ništa igrao. Igrao sam malo angry birds,i šah koji dobiješ s mobitelom,i mogu reći da izdrži baterija,akd uzmeš u obzir da to nije Iphone,i da je to dosta jak procesor,s velikim ekranom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Prvenstveno sam kupovao mobitel zbog neta, ali eto ako može i nešto za ubit vrijeme zašto ne...  Uglavnom zbilja sam zadovoljan fluidnošću cijelog UI kao i bilo koje aplikacije... Velim možda da je jača baterija ali nećemo cjepidlačit... Btw ukoliko igraš angry birds skini star wars jednostavno najbolje.  Laku noć i lijep pozdrav 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Haha,Star Wars odavno skinut. ;D Samo se slabo igra.

Lijep pozdrav. :-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Presigio 4500

Kupil sam mobitel pred malo više mjesec dana...

Tip u butigi me pital dal očem možda bijeli...

Ma kaj si nori, sam si mislil...

I tako uzeo ja crni...

Drugi dan sam pročital na netu da je bijeli mobitel na 1,2 + JB...

Bravo ja, pomislio...

BTW.

mobitelu nemrem najti zamjerku...eventualno možda mala memorija...

A kaj je s nadogradnjom na JB????

Rekli su da je spremna za 3.mjesec...

Još dva dana i nema više Marcijuša meseca...a JB još nema...

Živeli, deca draga...

{#}

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Ahaha,ja sam kupio mobitel,i za 2 tj došao bijeli,ma nije meni do procesora,lako se clocka,već do futrole koja ima 3 rupice,i glasniji je dok je u futroli. To mene više boli. 

Službeni JB još nije najavljen,ali redovito prave JB za svoje tablete,s toga vjerujem da će ubrzo doći i JB.

A neslužbeni se može staviti,tj. možeš ti već sada staviti JB,samo ćeš se malo više morat potrudit. :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Presigio 4500

a  dobro  je...

bude vec nekako...

JB bude prije il kasnije...

btw. zaboravio spomenuti da baterija nije bas najdugotrajnija... al je prihvatljiva...

a razmisljao sam vec napraviti rupu u futroli z lochhajzlinom...jer se slabo cuje zvonjava....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

polster imas na xda samo upisi rom pap 4500 i stvarno imas upute citaj do 8. stranice naci ces sve sto ti treba

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 11:14 (bbbmarko01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Probaj ga protrest kraj uha,čut ćeš kako se malo plastika klima. :D bar je na mom tako,ali možda se popravili to sa bijelim.

To ti se čuju olabavljeni gumbi za glasnoću zvuka i/ili zaključavanje mobitela. To pogađa i druge mobitele, te nije mjerilo kvalitete.

Meni to isto "zvecka", ništa strašno. Ispočetka mi se nije ništa čulo, a kad se gumbi malo razrade, onda se to počinje dešavati.

btw, prije koji dan imao sam crash-test sa metar visine. Mobitel je bio u futroli, tako da je prošao bez ogrebotine. I još uvijek radi :)

Malo sam si preuredio i futrolu: http://img515.imageshack.us/img515/5069/futrola.jpg

Nije ko iz tvornice, moglo je i bolje, ali sad se zvonjava čuje kako spada, čak i bolje nego na bijelom.

Razmišljao sam i o mikrofonu, ali baš bih trebao rezat po šavu? Možda ipak ostaviti kako je...

Slušaj mater!
17 godina
neaktivan
Presigio 4500

Evo i copy-paste sa mob.hr... moji savjeti za dugotrajniju bateriju (ne nužno samo za Prestigio 4500):

1) Smanjite svjetlinu ekrana. Ekran je veliki potrošač. Meni osobno najviše odgovara 20% ako nisam vani. Dosta se uštedi. Ako ste vani, neće vam biti dosta niti 100%, ali barem smanjite vrijeme nakon kojeg se ekran automatski isključuje.
2) Isključite GPS ako vam ne treba. Osobno ga koristim samo sa GPS aplikacijama. Znači ne treba za geo-tagging pri korištenju kamere i za sva ona google sranya.
  3) Isključite WiFi/3G ako ga ne koristite. Internet mi na mobitelu treba za povremeno surfanje, prognozu vremena i provjeru emaila. Prije toga uključim WiFi/3G, a odmah nakon toga isključim. Za sve ostalo tu je laptop ili tablet.
4) Isključite Bluetooth. Osim ako ne preusmjeravate glazbu ili dijelite internet konekciju sa drugim uređajem, to ne treba imati uključeno. Dosta guta bateriju. Odmah isključite nakon dijeljenja datoteka sa drugim uređajem.
5) Ne koristite zahtjevne Live wallpapere. Za razliku od više-manje nezahtjevnih videa, slika Live wallpapera nije video (u 99% slučajeva), nego dosta često zatjevna 3D scena koja zna u potpunosti iskoristiti snagu glavnog i grafičkog procesora, a to znači extremno brže trošenje baterije. Ako ste eye-candy tip, barem uključite Battery optimization opciju u Live wallpaperu (ako postoji).
6) Namjestite automatsko gašenje / paljenje mobitela. Ako vam je mobitel 30% vremena ugašen (za vrijeme spavanja), onda će i baterija trajati 30% duže. Stand-by pripravnost isto košta (dok mobitel kao “ne radi”, svjejedno troši bateriju), tako da si namjestite vrijeme kad stvarno ne koristite mobitel. Ako vas već netko zove, nek vas zove u normalno vrijeme. A i bezveze da vam zrači u glavu ako spavate pored njega…

Ako se držite gornjih uputa, baterija može bez problema izdržati i 3 dana uz umjereno korištenje mobitela. Dugoročno to također znači da će baterija i duže izdržati, jer ćete ju manji broj puta morati puniti. Sve je stvar discipline. Pod time ne mislim da razmišljate da li da nekog zovete ili da uštedite 1,5% baterije, nego na nesvjesno trošenje baterije. Sad kad ste svjesni da gornje nabrojano zna doslovno uništit bateriju, možda se sljedeći put ipak sjetite isključiti neku funkcionalnost mobitela ako ju stvarno ne koristite taj dio dana, ili čak nikada.

Slušaj mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice