Predstavljen mobitel s Androidom - G1 aka GPhone

poruka: 16
|
čitano: 3.580
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo danas je službeno predstavljen prvi mobitel s Googleovim Android OS-om - T-mobile G1.

Obligatory video pogledajte ovdje: 

Kakav vam se čini? Je li ovo iPhone killer?

Sučelje izgleda dobro i sve je fino integrirano, imenik ,Googleove aplikacije (Maps, Search)...

Ne znam kakva je cijena, ali ako bude kao i iPhone mogao bi mu konkurirati

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Izgleda predobro i premoćno. Sad da je iPhone killer - to neznam. Osobno ovo mi se čini puno zanimljivije, funkcionalnije i općenito bolje od iphona. Ipak, ako se mene pita, najbolji mi se i dalje čini Sony Ericsson X1.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovdje imate i detaljan opis jednog drugog autora.

Meni se ne sviđa to što moraš biti dio Google servisa da koristiš telefon. Malo jezivo.

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko googleovih inženjera triba za reći točno vrime? Pogledaj sliku.

E da, uređaj je ružan ka ponoć, sučelje nekonzistentno i gadno, sve aplikacije su u "cloudu" i nužan je gmail account.

Pronađi razliku Pronađi razliku
http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 8:26 (dgigibao).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Predstavljen mobitel s Androidom - G1 aka GPho
dgigibao kaže...Koliko googleovih inženjera triba za reći točno vrime? Pogledaj sliku.

E da, uređaj je ružan ka ponoć, sučelje nekonzistentno i gadno, sve aplikacije su u "cloudu" i nužan je gmail account.

Brijem da je uređaj ružan jer su morali srezati troškove kako bi konkurirali iPhoneu (u smislu povoljnije cijene). A ovo s aplikacijama u guglovom oblaku mi sve smrdi. I sam koristim intenzivno gmail, u zadnje vrijeme reader i groups, a tu i tamo i notepad i picasu i postajem sve više ovisan o googleu. Uslugama sam, naravno, zadovoljan, ali treba gledati širu sliku.

17 godina
neaktivan

Ruku na srce... pomalo sam razočaran prikazanim.

Ajmo prvo dobre stvari:

-One stvari koje sam očekivao i zbog kojih sam se radovao ovom mobitelu su tu - Gmail, Gtalk, Gcalendar i ostale G-aplikaciej su prisutne i dobro integrirane, a to mi kao korisniku koji se jako oslanja na te googleove usluge puno znači.

-Isto tako, već ima jako zanimljih third party programa (dovoljno je baciti pogled na pobjednike android developer challengea) tak da očekujem da će tu biti isto hrpa stvari da poboljšaju (već odličnu) funkcionalnost.

-Tastatura je jako korisna stvar, imao sam priliku dosta raditi sa iphoneom (recimo da svaki drugi dan provedem barem sat vremena prčkajući po frendovom dok sjedimo na kavi) i stvarno bi mu dobro došla tastatura.

Ono što mi se nikako NE sviđa:

-zbog googleove odluke da podržava više hardverskih platformi, i činjenice da se sve aplikacije pišu u javi, nećemo se baš nagledati aplikacija ili igara sa glatkom 3D animacijom - AFAIK ovaj G1 nema u sebi 3D akcelerator, dok iPhone ima PowerVR MBX koji je odličan (PowerVR arhitektura sa svojim TBR je dušu dala za mobilne low power platforme) i grafički je potentniji od Sony Playstation Portablea!

-ružan je ko noć i predebeli

-premalo memorije - za 20 dolara više dobiješ iPhone sa 8GB memorije (i boljim uvjetima pretplate, jer AT&T daje više prometa)

-nema obični 3.5 mm jack za slušalice, nego moraš spajati dongle gore... dakle ništa od slušanja mjuze gore 8mislim može se, ali je pain in the ass - a moraš i kupiti dodatnu memorijsku karticu sa kojom te mobitel košta više nego iPhone istog kapaciteta)

-nema multi touch ekran

E sad... platforma kao takva ima svijetlu budućnost (vidjet ćemo ovdje boljih aplikacija nego za iPhone, a to što moraš imati gmail account je po meni prednost... ali to sam samo ja) ali treba pričekati da se pojavi neki pravi mobitel a ne ovo ružno govno.

Npr. da ekipa iz HTC stavi Android OS na HTC Diamond - e onda bi se pričalo o konkurenciji iPhoneu, ovako je više konkurencija onim ružnim Nokiama sa tastaturom.

Trebamo vidjeti što će biti kada dođu mobiteli koji nisu zaključani za jednog operatera, bazirani na nvidia tegra platformi (nvidia je dio open handset alliance) - možda nekakav LG ili samsung, koji će imati i pristojni fotić (G1 nema blica!), više memorije i tak...

Sve u svemu, mislim da si ipak kupujem iPhone u Italija. Šteta

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 10:25 (Gerontius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sa vecinom se stvari slazem

Ali

Meni se cini paket od t-mobile-puno bolji  ∞ prometa i jos nesto poruka za 25$ (naravno svi znamo sta ∞ znaci kod ISP-ova)

I ja smatram da android ima puno vecu buducnost jer je open source i to vise voli IT svijet,naravno iphone je apple-ov i odma ima bolje ime (radi ipod-a) ali svi znamo kakva je apple firma,ovaj telefon bi ja prije nazvao prototip-om android-a ali ipak nije los, a to sto si ti rekao neke stvari sto mu nedostaju samo da kazem,ti si izgleda ocekivao telefon hardwareski identican iphone-u pa oni mozda nisu ciljali na to...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 14:01 (xxtoni).

0 0 hvala 0
17 godina
U prodaji bi se trebao pojaviti u 10.mj.

Radi se o HTC-ovom uređaju HTC Dream koji će se prodavati u USA T-mobile ponudi pod nazivom G1. Nešto kasnije stiže u Veliku Britaniju, a tek početkom sljedeće godine i u ostatak Europe.

Inače ni meni nije ljep, da ne kažem ružan. Ali ima Ok specifikacije (ne baš sve) jedino što mi je za oko zapelo je nedostatak podrške za Misrosoft Exchange e-mail servis, što se nadam da će se rješiti preko 3th part app. ili u kojoj sljedećoj verziji OS-a. I već navedenim nemogućnost video snimanja... A nema ni podrške za stereo Bloetooth (A2DP profil).
A evo malo i spec. od samog proizvođača.
هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zanimljivo ima iste mane kao iphone 

Native ne podrzaje snimanje videa,bluetooth iako ima chip neke funkcije nedostaju...(kad kazem nece mislim vecina) itd...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina

Jel istina da nema ulaz za slušalice? Ako nema onda im je to jako veliki promašaj...

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
17 godina
neaktivan
unique83 kaže...

Jel istina da nema ulaz za slušalice? Ako nema onda im je to jako veliki promašaj...

haha ne nego nema 3.5 mm jack ima onaj HTC-ov...
Jos jedna zanimljivost 3.5 ni iphone nije podrzavao u 1.G ako se ne varam
17 godina
neaktivan
unique83 kaže...

haha ne nego nema 3.5 mm jack ima onaj HTC-ov...
Jos jedna zanimljivost 3.5 ni iphone nije podrzavao u 1.G ako se ne varam
17 godina
protjeran

Ni gPhone in iPhone nebi takao ni štapom...

Nekako mi na kraju WiMo uređaji ispadaju draži sa svim svojim manama.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Ni gPhone in iPhone nebi takao ni štapom...

Nekako mi na kraju WiMo uređaji ispadaju draži sa svim svojim manama.

Al ovaj stav nevolim,pa kako ces znati valja li nesto ako nikad nisi ni isprobao ?
To je isto kad bi uspoređivao linux i winodws,zna se zasta je windows a za sta linux...
Svaki OS je klasa za sebe...
17 godina
protjeran

Kod iPhone-a me je razočaralo to što nema kompletni bluetooth, a big no-no barem za mene. Što se tiče G1 ne želim ga imati jer time imam osjećaj da podržavam nešto poput M$-a iz 90-tih, kada prvi LiMo uređaj izađe na tržište onda ću razmišljati o uzimanju linux telefona ali fora "ovo je otvoreni kod i otvorena platforma" nema šanse da popušim! Ako je to tako otvorena platforma zašto onda taj telefon nije podijeljen svim mrežama na prodaju a ne samo jednom gigantu koji je jedan ogromni oligopolist.Svatko tko popuši "Android je besplatan i otvoren" bi trebao provjeriti u kojoj to realnosti živi. Barem znam na čemu stojim sa WiMo uređajima + Tegra uređaji sa WiMo 6 samo što nisu izašli i jedva čekam da se ti prokleti monopolisti pokrenu sa guzice i dovrše nešto što treba spadati današljim prohtjevima korisnika.

17 godina
neaktivan

Jedna je stvar kad se 5-10 prijatelja okupi i skonate neku ideju da nesto naprave za vece dobro,molim te google je najblize od svih mobilni Os-ova dosao do open source-a,ali ipak to je firma koja ima par tisuca radnika i nisu oni budale da ulazu u nesto sta nema profita...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice