Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.859
|
čitano: 12.343.859
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Promster kaže...

OnePlus 13R + 80W charger + maskica cca. 461€...Nakon trade-ina, mišljenja? Dobra cijena? S tim da mi charger ne treba pa mogu prodat.

Sviđa mi se OnePlus, ali Nord 5 je razočaranje...Ovo mi je alternativa.

Bio je na njusci one plus 13 star psr mjeseci za 400e, pa baci oko. 

14 godina

Gledao sam kaj ima, ali nebi 'korištene'. Pitam baš za ovu navedenu ponudu jer vaucher od 50€ mi traje do 1.8.

2 godine
thebatman kaže...
Stric_Jura kaže...

ne bih rekao da je fleksibilniji, jedino što za Xiaomi, trebaš tjedan dana za otključati bootloader i staviti Xiaomi.EU ROM (ako je SnapDragon proc)...

Sretno s time, lakse dobit na Eurojackpot nego slot za otkljucat BL. 

zašto bi uopće morao otključavati BL? kupuje mob majci, a ne nadobudnom hakeru/tinejdžeru/IT entuzijastu.

15 godina

zato jer su Xiaomi.EU ROMovi generalno dobro očišćeni od hrpe bloatwarea te samim tim dobra osnova za dugotrajan rad koji je važan starijim korisnicima kojima treba vremena da se naviknu na novi uređaj / OS....

Ju je je? Je ju je!
2 godine
Stric_Jura kaže...

zato jer su Xiaomi.EU ROMovi generalno dobro očišćeni od hrpe bloatwarea te samim tim dobra osnova za dugotrajan rad koji je važan starijim korisnicima kojima treba vremena da se naviknu na novi uređaj / OS....

globalne verzije xiaomija nemaju nekakav poseban bloatware koji drastično troši resurse mobitela, a tih desetak aplikacija koje zauzimaju nešto mb na disku meni ništa ne znači, a gdje će onda nekome od 60+ godina. sve je to malo prerazvikano i djeluje kao da se dobije nekakvo čudo sa EU romom, a u praksi su razlike prosječnom korisniku gotovo zanemarive.

UI je isti koliko znam u pitanju je kod jednih i drugih MIUI/HyperOS.

Najbolje mi je kad gledam neke reviewere i onda komentiraju kao veliki problem što na mobu bude predinstalirano nekoliko aplikacija poput facebooka, amazona, netflixa... kakvi problemi. 

13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav ekipa!

Mislim se između Honor 200 pro i XIaomi 14t pro. 

Kakve su baterije? Čitam nešto na netu 14t pro ima problema sa curenjem baterije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thebatman kaže...

.... i da moze citat osmrtnice i slicno.

ovo je crnjak i baš me nasmija

Kad smo već kod odabira za starije da li postoje kakvi launcher modovi koji bi im maksimalno pjednostavili uprabu mobitela ?

15 godina
Stric_Jura kaže...

Nekada bio dobro očišćen, sada je očišćen i previše .

Više ne radi Google Pay, Revolut i slične aplikacije što može nekome biti jako bitno.

8 godina
Stric_Jura kaže...

Zašto komplicirati kada ADB može obaviti taj posao? Tko zna otključati bootloader zna napisati i par shell naredbi, ili korisititi gotove aplikacije kao što su AYA ili UAD. 

12 godina

dobio na HT S tarifi dvije motorole edge 50 neo za 40 eura jednokratno kada su imali supertjedan popusta

moje pitanje glasi kako iz starog moba transferirati videa i slike iz galerija na novi mobitel? a da nije uplodanje na Gdrive 

jel postoji kakav softver koji moze to odraditi kao nekakvo uparivanje NFC ili slično..

0 0 hvala 0
6 godina
roby27 kaže...

dobio na HT S tarifi dvije motorole edge 50 neo za 40 eura jednokratno kada su imali supertjedan popusta

moje pitanje glasi kako iz starog moba transferirati videa i slike iz galerija na novi mobitel? a da nije uplodanje na Gdrive 

jel postoji kakav softver koji moze to odraditi kao nekakvo uparivanje NFC ili slično..

Zove se file explorer... Kad prikopcas mob na mobu ce ti se u notifikacijama pojaviti usb nesto. Prebaci na picture transfer ili tako nesto i pojavit ce ti se folder dcim. Njega prebaci sa starog na novi mob i top ti je to....

16 godina

Molim Vas ako tko ima savjet za zaštitu ekrana za Honor Magic 7 Pro?

Staklo ili kakva folija. Ovo što dođe sa uređajem nije dugoročno.

Gledam ovo, što mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Posmatrač kaže...
roby27 kaže...

Zove se file explorer... Kad prikopcas mob na mobu ce ti se u notifikacijama pojaviti usb nesto. Prebaci na picture transfer ili tako nesto i pojavit ce ti se folder dcim. Njega prebaci sa starog na novi mob i top ti je to....

Ok file explorer znači ali kako povezati stari i novi mob, stari mob nema usb c...

6 godina
roby27 kaže...
Posmatrač kaže...
roby27 kaže...

Ok file explorer znači ali kako povezati stari i novi mob, stari mob nema usb c...

ne kopcas mob na mob vec mob na pc... Imas i programe tipa smart switch i sl. i onda ide mob na mob....

6 godina

Bok,

Ako kupim mobitel preko njuškala od nekog ko je produljio ugovor i uzeo mob i ima račun za njega od svog operatera, da li meni vrijedi garancija, tj. ona ide na mobitel, a ne na osobu koja ga je kupila? Pri možebitnoj reklamaciji se ide direktno u servis ili prvo kod tog operater? Da li će oni tražiti osobnu od osobe koja ga je kupila?

0 0 hvala 0
9 godina
Racun i direkt servis ako se ne varam.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2025 19:57 (deepshitcro).
15 godina
Znaju raditi probleme, konkretno HT. Honor 200 kupljen s njuškala i račun HT. Napuhala se baterija. Tražili me vlasnika pretplate i njegov potpis. Nakon ne baš kratkog uvjeravanja pristali su poslati mob u servis.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Što postoji od uređaja s Androidom, ali da imaju fizičku tipkovnicu? Trebam nešto za starog koji bi rađe fizičku tipkovnicu, ali da ima barem viber, WhatsApp, internet preglednik. Može biti i neki drugi OS ako je to bolja opcija.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
vepar kaže...
Znaju raditi probleme, konkretno HT. Honor 200 kupljen s njuškala i račun HT. Napuhala se baterija. Tražili me vlasnika pretplate i njegov potpis. Nakon ne baš kratkog uvjeravanja pristali su poslati mob u servis.

Evo baš se radi o HT-u i Honoru , tam je kupljen mobitel, sad nisam ziher dal da se upuštam u kupovinu il ne. A koji je servis za Honor u Zagrebu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2025 23:54 (Nakatomi).
11 godina

Znaci ako vam neki needuciran radnik proba tako nesto, inzistirajte na tome da šalju na servis. 

Jedino što je potrebno za ostvarivanje jamstva je RAČUN. 

Nikakvi vlasnici, kutije, ovjerena jamstva itd. 

Samo račun. 

Moj PC  
8 0 hvala 1
6 godina

Ok, hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
Point-X kaže...

Molim Vas ako tko ima savjet za zaštitu ekrana za Honor Magic 7 Pro?

Staklo ili kakva folija. Ovo što dođe sa uređajem nije dugoročno.

Gledam ovo, što mislite?

Kaj nije taj onaj "neunistiv"? Ako se dobro sjecam bacis ga s 2m i nije mu nista (svejedno ne preporucam, provjeri da ne budem ja kriv :)). No ako je to taj model ne bi mu stavljao nista.

8 godina

Pozdrav svima,imam pitanje korisnicima Honor magic 7 pro jeste li zadovoljni sa uređajem? Vrlo vjerojatno vraćam se u android svijet nakon cca 3 godine korištenja iPhone jer iPhone nije više šta je bio. Ovaj uređaj mi je zapeo za oko jer ima vrhunske kamere i ima Face ID. Pa kakve dojmove imate o navedenom uređaju?

0 0 hvala 0
8 godina
čmrljo kaže...

Pozdrav svima,imam pitanje korisnicima Honor magic 7 pro jeste li zadovoljni sa uređajem? Vrlo vjerojatno vraćam se u android svijet nakon cca 3 godine korištenja iPhone jer iPhone nije više šta je bio. Ovaj uređaj mi je zapeo za oko jer ima vrhunske kamere i ima Face ID. Pa kakve dojmove imate o navedenom uređaju?

Nemam 7, ali imam 6. Telefon ima svojih mušica, ali generalno gledano je dosta dobar i pri vrhu premium klase. Kamere nisu najbolje u klasi, ali nisu ni daleko, i što je meni puno važnije je da su strašno dosljedne. Na 100 okinutih slika možda jedna nije baš top topova. Nekad je to jedna na 250-300 slika. 

Pill notch u početku bude smetnja dok se ne navikneš, ali ono što dobiješ (3D face unlock zbog ToF senzora) meni čini opciju isplativom. Tim više što, iako svi pišu da je čitač otiska prsta odličan, meni baš i nije. 

AI fore su samo to - fore, iako ima nekih koje su korisne. 

Baterija... klasika, onoliko traje koliko maltretiraš mob. 

Softver ima nekih odličnih funkcija, meni najbolja i koju najčešće koristim je switcher audio izlaza preko Bluetootha, u vidu da se telefon spoji na tri različita zvučnika i ne moram kemijati gdje želim glazbu, samo odaberem zvučnik i to je to. 

Ako si ikada imao Huawei (moj posljednji je bio Mate 9), vrlo, vrlo brzo ćeš se priviknuti na sve. 

E i da - nisam skroz siguran kakva je situacija sa 7, ali 6 je težak. Nekim mojim frendovima je pretežak, meni je taman jer je puno manja šansa da će mi izletiti iz ruku. 

8 godina

Pozdrav

Prešao bi sa 5 godina korištenog s21+ na s25 ultra

Vidim na njušci 512gb oko 900€

Dobra cijena?

Neka druga preporuka za koju stoju niže?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2025 15:22 (fromilid).

0 0 hvala 0
13 godina

Piknuo sam zapakirani prije koji tjedan od 256 za 890 tak ak dobiješ 512 za 900 zapakiran nemaš kaj gledat dalje.

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
14 godina

Kćer je skupila 250tak eur pa hoće kupiti mob..

Prioritet je kamera mogu uzeti i sa njuškala.

Ona misli iPhone 13 meni je to precjenjeno šta vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
kaw_liga kaže...

Kćer je skupila 250tak eur pa hoće kupiti mob..

Prioritet je kamera mogu uzeti i sa njuškala.

Ona misli iPhone 13 meni je to precjenjeno šta vi mislite?

Jel kupuje ona ili ti?

14 godina

Ona kupuje ja savjetujem 😅

Npr Honor 200 još ima garanciju za 150eur je po meni bolji izbor 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2025 13:04 (kaw_liga).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice