Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.032
|
čitano: 12.509.390
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
medoplavi kaže...

Ekipa može mala pomoć, što je Vaša preporuka za uzeti od mobitela a da je u rangu Samsung Galaxy A53 5G 

Samsung A52s

13 godina

Hvala! A od Xiaomi-a, Redmi-a, Poco-a šta bi bilo u tom rangu!?

12 godina
Pixeli su na mobisu sada po ok cijenama. Cak i Pixel 7 modeli
TikTok - bambitoss (Youtube - DAKI92 )
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
mp3david kaže...
Pixeli su na mobisu sada po ok cijenama. Cak i Pixel 7 modeli

Za 6a je ista cijena kao i u Instaru tako da ništa posebno...

16 godina
medoplavi kaže...

Ekipa može mala pomoć, što je Vaša preporuka za uzeti od mobitela a da je u rangu Samsung Galaxy A53 5G 

Honor 70

14 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima.

A52S ne vidim nigdje ispod 2500, jedino ima ovaj Honor Magic4 Lite za nekih 1800. Koja je prednost nad Note 11? Mislim vidim na GSM Arena da ima 120Hz umjesto 90, ali je IPS vs AMOLED kod redmija, chipset isto radi na nešto nižim frekvencijama, baterija je (barem nazivno) slabija. Jel propuštam nešto?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2023 15:29 (Gobib).
12 godina
neaktivan
b 20 i b28, ne podržava, telefon je redmi note 11e sa tentrusta, kaj to znači?

0 0 hvala 0
15 godina
Gobib kaže...

Hvala na odgovorima.

A52S ne vidim nigdje ispod 2500, jedino ima ovaj Honor Magic4 Lite za nekih 1800. Koja je prednost nad Note 11? Mislim vidim na GSM Arena da ima 120Hz umjesto 90, ali je IPS vs AMOLED kod redmija, chipset isto radi na nešto nižim frekvencijama, baterija je (barem nazivno) slabija. Jel propuštam nešto?

Po meni Magic 4 Lite ne vrijedi 1800kn. Rabljeni su dosta povoljniji. Ima 5G i to je jedina prednost ako je nekome bitno. A52s je povoljnije uzeti u nekoj zalagaonici ili rabljeni, jer 2500kn je previše...

15 godina
medoplavi kaže...

Realme GT2 je 370 EUR novi, i u odnosu na A53 to su dva različita svijeta...

https://www.mobileshop.eu/realme/mobile-phones/gt2-5g-dual-sim-128gb-8gb-ram-white/

14 godina
Gobib kaže...

Hvala na odgovorima.

Kakvih 1800, nadje se novi zapakirani Magic4 Lite na njusci za cca 1300-1400, za te pare bolje nema.

15 godina
Za 1300-1400kn se nađu kao novi Mi11 Lite / NE 5G, ja neki dan prodao Moto Edge 20 doslovno novi za 1400kn, pa Honor 50. Za oko 1600kn A52s s garancijom očuvani.
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

POCO F4 GT 8/128 za 450 eura novi iz ducana, isplati se uzeti? Kupujem mobitel vec 3 mjeseca i nikako da se odlucim... Iskljucivo za igrice ga koristim, kamera mi je totalno nebitna

0 0 hvala 0
16 godina
Pozdrav, evo i ja trazim mobitel zadnjih 20 dana (trenutno sam na note 9), mislio sam uzeti s22 ultra kad je bio na popustu u tcom (ali mi nije trebao, i onda mi se razbije ekran) .
Gledam nesto do 400€, za sad najvise mi se svidja xiaomi 11t pro 420 € u telemach(zena ima 10t pro vec skoro dvije godine za sad bez greske). Ostalo ne znam ni sam honor 70 kazu nije los u telemach oko 250€ inace je oko 400. Realme gt 2, poco f4 ne znam ni sam pogubio sam se od toliko slicnih mobitela.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...
Gobib kaže...

Hvala na odgovorima.

Kakvih 1800, nadje se novi zapakirani Magic4 Lite na njusci za cca 1300-1400, za te pare bolje nema.

Trenutno ih nema ispod 1500 na njuškalu, ali ionako ne preferiram tu vrstu kupovine.

4 godine
protjeran
vepar kaže...
Za 1300-1400kn se nađu kao novi Mi11 Lite / NE 5G, ja neki dan prodao Moto Edge 20 doslovno novi za 1400kn, pa Honor 50. Za oko 1600kn A52s s garancijom očuvani.

Ako se nadju za istu cijenu ne znači da su bolji, ja ipak preferiram veći ekran, bolju bateriju i 5g i tanje bezele, ovi navedeni mobiteli imaju odvratno debele bezele (osim Honor 50),  manje ekrane i slabiju bateriju. Kako Mi11 lite i edge 20 uz sve navedeno moze bit bolja kupnja od Magic 4 lite za 1400 kn, koji ima veći ekran, bolju bateriju , 5g, radi fluidno i brzo i godina proizvodnje 3/2022. Po čemu su ti mobiteli bolji od Magic 4 Lite? Stvarno nevjerojatno da netko traži veće bezele, slabiju bateriju i manji ekran za iste/slične pare, opet na kraju svakome svoje, sto ljudi sto čudi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2023 19:53 (OnTime).
4 godine
protjeran
Gobib kaže...
Cryogenic kaže...
Gobib kaže...

Hvala na odgovorima.

Trenutno ih nema ispod 1500 na njuškalu, ali ionako ne preferiram tu vrstu kupovine.

A jbg, tvoj problem šta ne preferiraš, ljudi kupuju na taj način nove zapakirane mobitele debelo ispod cijene novih sa računom i garancijom, al ti nemoj preferirat :), zašto davat manje para kad možeš i više . Ja sam uzeo novi zapakirani Magic 4 lite na njušci za 1400 kn. Mob pojede sve u tom rangu za te novce. Od veličine ekrana, brzine fluidnosti, 120 hz display, ekran super, mob tanak, sa tankim bezelima. Baterija komotno 2 dana izdrži, inače se vozikam sa upaljenim gps'om, i neki dan google maps je bio upaljen 2 sata, i baterija na 90%.  Za 1400 kn top. Kakvi mobiteli pobogu od 300-500 eura, ne bacajte novac.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2023 19:54 (OnTime).
15 godina
OnTime kaže...
vepar kaže...

Ako se nadju za istu cijenu ne znači da su bolji, ja ipak preferiram veći ekran, bolju bateriju i 5g i tanje bezele, ovi navedeni mobiteli imaju odvratno debele bezele (osim Honor 50),  manje ekrane i slabiju bateriju. Kako Mi11 lite i edge 20 uz sve navedeno moze bit bolja kupnja od Magic 4 lite za 1400 kn, koji ima veći ekran, bolju bateriju , 5g, radi fluidno i brzo i godina proizvodnje 2022. Stvarno nevjerojatno da netko traži veće bezele, slabiju bateriju i manji ekran za iste/slične pare, opet na kraju svakome svoje.

Nekome su bitni bezeli, a nekome Amoled ekran, bolji procesor, bolje kamere. Svi koje sam naveo imaju 5G, dobre baterije i brza punjenja (25-66W). Magic 4 Lite je sasvim ok za tu lovu, ali konkurencija je strašna.

Bitno je ne kupovati krševe poput Galaxy A13 i sličnih s onim lošim ekranima i procesorima, a koštaju poput navedenih pa i više.

14 godina
vepar kaže...
Gobib kaže...

Hvala na odgovorima.

Po meni Magic 4 Lite ne vrijedi 1800kn. Rabljeni su dosta povoljniji. Ima 5G i to je jedina prednost ako je nekome bitno. A52s je povoljnije uzeti u nekoj zalagaonici ili rabljeni, jer 2500kn je previše...

A šta je po tebi prednost, manji ekran, slabija baterija, veći bezeli, to su tebi prednost? Samo nemoj spominjat opet procesore jer moj Magic 4 lite radi fluidno i brzo u svim zadaćama, tak da baš me zanima kako je moguće da mob tipa edge 20 ili ovaj kojeg spominjes xiaomi mi11 su bolji mobiteli od Magic 4 Lite koji ima veči ekran, bolju bateriju, 5g, i tanje bezele. Čini se da uvijek hvališ mobitele na forumu koje imaš u prodaji da ih brže prodaš.

4 godine
protjeran
vepar kaže...
OnTime kaže...
vepar kaže...

Ako se nadju za istu cijenu ne znači da su bolji, ja ipak preferiram veći ekran, bolju bateriju i 5g i tanje bezele, ovi navedeni mobiteli imaju odvratno debele bezele (osim Honor 50),  manje ekrane i slabiju bateriju. Kako Mi11 lite i edge 20 uz sve navedeno moze bit bolja kupnja od Magic 4 lite za 1400 kn, koji ima veći ekran, bolju bateriju , 5g, radi fluidno i brzo i godina proizvodnje 2022. Stvarno nevjerojatno da netko traži veće bezele, slabiju bateriju i manji ekran za iste/slične pare, opet na kraju svakome svoje.

Nekome su bitni bezeli, a nekome Amoled ekran, bolji procesor, bolje kamere. Svi koje sam naveo imaju 5G, dobre baterije i brza punjenja (25-66W). Magic 4 Lite je sasvim ok za tu lovu, ali konkurencija je strašna.

Bitno je ne kupovati krševe poput Galaxy A13 i sličnih s onim lošim ekranima i procesorima, a koštaju poput navedenih pa i više.

Magic 4 Lite - 66W, pa zato kažem da bolje nema za 1400 kn, da je edge 20 1200 kn reko bi skidam kapu, boljeg nema, ali nije, a pogotovo mi11 lite, teška pušiona za 1300-1400.

15 godina
Cryogenic kaže...
vepar kaže...
Gobib kaže...

Hvala na odgovorima.

A šta je po tebi prednost, manji ekran, slabija baterija, veći bezeli, to su tebi prednost? Samo nemoj spominjat opet procesore jer moj Magic 4 lite radi fluidno i brzo u svim zadaćama, tak da baš me zanima kako je moguće da mob tipa edge 20 ili ovaj kojeg spominjes xiaomi mi11 su bolji mobiteli od Magic 4 Lite koji ima veči ekran, bolju bateriju, 5g, i tanje bezele. Čini se da uvijek hvališ mobitele na forumu koje imaš u prodaji da ih brže prodaš.

Da, spomenut ću brži procesor, jer je bitan na duge staze. Spomenut ću i Amoled ekran koji taj Honor nema, pa zatim daleko bolje kamere koje imaju Edge 20, A52s i Honor 50. Ovo je čisto argumentirano. Ti hvališ svoj Honor, ja hvalim ono što mislim da je ok. I nisam tu da prodajem svoje telefone, mislim da je to s obzirom na staž na ovom forumu jasno...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2023 20:10 (vepar).
12 godina
neaktivan
ekipa ,gdje ima redmi 12x ,pita frend?hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina

Đaba tanji bezeli kad je ekran lošiji.

I da koliko vidim Magic 4 lite nema UW kameru. Čak niti 4K snimanje. Pa niti stereo zvučnike.

Mislim nek je netko zadovoljan sa tim mobom, ali objektivno, ima boljih modela za te novce

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
protjeran
zuper kaže...

Đaba tanji bezeli kad je ekran lošiji.

I da koliko vidim Magic 4 lite nema UW kameru. Čak niti 4K snimanje. Pa niti stereo zvučnike.

Mislim nek je netko zadovoljan sa tim mobom, ali objektivno, ima boljih modela za te novce

Sve ovisi šta ljudi a treba, ja za 1400 kn prezadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2023 21:10 (OnTime).
12 godina
neaktivan
našli redmi 12x na aliexpresu, Goldway store, košta 421e s popustima, jel još vrijedi šema s tim shopom da šalju preko mađarske, zbog carine itd?

0 0 hvala 0
14 godina
vepar kaže...
Cryogenic kaže...
vepar kaže...
Gobib kaže...

Hvala na odgovorima.

Da, spomenut ću brži procesor, jer je bitan na duge staze. Spomenut ću i Amoled ekran koji taj Honor nema, pa zatim daleko bolje kamere koje imaju Edge 20, A52s i Honor 50. Ovo je čisto argumentirano. Ti hvališ svoj Honor, ja hvalim ono što mislim da je ok. I nisam tu da prodajem svoje telefone, mislim da je to s obzirom na staž na ovom forumu jasno...

Šta ako nekome nije bitna kamera nego recimo bolja baterija i veći ekran, nemožeš iz svog ugla preferiranja pljuvat jedne mobitele, a druge hvalit, daj ljudima na info prednosti i mane svih mobitela, a ne samo pljuvat po jednom iz svog ugla preferiranja. Tipa, "a magic 4 lite ima samo 5g" kako si naveo , a nisi naveo veci ekran, tanje bezele, bolju bateriju itd. Nekome se jebe za 4k snimanje, amoled itd, bitno da je što jeftiniji a opet dobar ako čovjeku odgovaraju takve karakteristike. Nisu svi cjepidlake. I opet ti o procesorima, sad je 2023, mid rangeri su skroz fluidni mobiteli, kakve duge staze, na čemu taj procesor iz Magic 4 lite'a može zaštucat ako je sve fluidno. Ne vidim baš da je 100% korisnika koji koriste smarpthone da su hard core gejmeri. Ja sam imao amoled na realme 8 i na note 10 plus, prodao oba moba i odlučio sam se za 5g, veći ekran, bolju bateriju i tanje bezele , odustao od amoleda, 4k snimanja, stereo zvučnika, i bolje kamere, netreba mi, prodao oba moba za 3500, kupio Magic 4 lite za 1300 i u dzepu je 2200 kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2023 21:10 (Cryogenic).
11 godina
Cryogenic kaže...
vepar kaže...
Cryogenic kaže...
vepar kaže...
Gobib kaže...

Hvala na odgovorima.

Šta ako nekome nije bitna kamera nego recimo bolja baterija i veći ekran, nemožeš iz svog ugla preferiranja pljuvat jedne mobitele, a druge hvalit, daj ljudima na info prednosti i mane svih mobitela, a ne samo pljuvat po jednom iz svog ugla preferiranja. Tipa, "a magic 4 lite ima samo 5g" kako si naveo , a nisi naveo veci ekran, tanje bezele, bolju bateriju itd. Nekome se jebe za 4k snimanje, amoled itd, bitno da je što jeftiniji a opet dobar ako čovjeku odgovaraju takve karakteristike. Nisu svi cjepidlake. I opet ti o procesorima, sad je 2023, mid rangeri su skroz fluidni mobiteli, kakve duge staze, na čemu taj procesor iz Magic 4 lite'a može zaštucat ako je sve fluidno. Ne vidim baš da je 100% korisnika koji koriste smarpthone da su hard core gejmeri. Ja sam imao amoled na realme 8 i na note 10 plus, prodao oba moba i odlučio sam se za 5g, veći ekran, bolju bateriju i tanje bezele , odustao od amoleda, 4k snimanja, stereo zvučnika, i bolje kamere, netreba mi, prodao oba moba za 3500, kupio Magic 4 lite za 1300 i u dzepu je 2200 kn.

Taj magic 4 lite nije dobar mob koliko god ga zelis progurat. 

Veci ekran nije svima prednost, nekome je to i mana. A amoled, 4k, uw kamera, stereo zvuk su realne prednosti. 

Kamera nije bitna 5% korisnika, 95% korisnika je. 

Radi toga firme kao xiaomi i imaju veliki komad trzista jer faju ljudima i stereo zvucnike i oled i uw kameru itd. 

Drago mi je da si ti zadovoljan, al taj mob za vecinu ljudi nije. 

12 godina

Imam osjećaj da "netko" želi sam sebi opravdati kako je kupnja baš tog magic litea 4 najbolji izbor

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2023 8:26 (Iamdanny).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
OnTime kaže...
Gobib kaže...
Cryogenic kaže...
Gobib kaže...

Hvala na odgovorima.

A jbg, tvoj problem šta ne preferiraš, ljudi kupuju na taj način nove zapakirane mobitele debelo ispod cijene novih sa računom i garancijom, al ti nemoj preferirat :), zašto davat manje para kad možeš i više . Ja sam uzeo novi zapakirani Magic 4 lite na njušci za 1400 kn. Mob pojede sve u tom rangu za te novce. Od veličine ekrana, brzine fluidnosti, 120 hz display, ekran super, mob tanak, sa tankim bezelima. Baterija komotno 2 dana izdrži, inače se vozikam sa upaljenim gps'om, i neki dan google maps je bio upaljen 2 sata, i baterija na 90%.  Za 1400 kn top. Kakvi mobiteli pobogu od 300-500 eura, ne bacajte novac.

Vidi, nije to moj "problem", to je nepovjerenje u nekog nepoznatikusa sa drugog kraja HR koji je pitaj boga gdje nabavio mob po toliko povoljnoj cijeni, (ako mi neko zna ponuditi neki smisleni odgovor odakle svi ti mobiteli po puno nižoj cijeni molim da me uputite) , s kojim se onda trebam natezati oko plaćanja i isporuke i blabla. Ajde da je neko iz okolice još bi i razmislio. U svakom sučaju ajmo se potruditi da konverzacija ostane na nekom dostojnom nivou, ako je moguće. Pitao sam za savjet, koga je bilo volja je odgovorio, zahvalan sam i amen.  

10 godina

Ja sam iz Pule i sve mobitele sam našao u Puli ili unutar 15 minuta vožnje. Ljudi produže ugovor, dobiju mobitel po puno nižoj cijeni (i na rate) i prodaju ga za keš, vakumiranog, sa garancijom. Toliko je jednostavno.  

Nema nikakvog natezanja. Uglavnom se mobitel može naći u krugu mjesta gdje živiš, a u krajnjem slučaju uvijek ih ima po većim gradovima, a valjda imaš nekog prijatelja u Zagrebu npr. koji ti ga može podignuti. Ja isto nisam za slanje, nego isključivo za primopredaju. 

4 0 hvala 0
4 godine
protjeran
Iamdanny kaže...

Imam osjećaj da "netko" želi sam sebi opravdati kako je kupnja baš tog magic litea 4 najbolji izbor

Prije najbolje uloženo-dobiveno, ja cijelo vrijeme pričam o isplativosti, za 1300-1400 kn ne postoji bolji mobitel ako se gleda veličina ekrana, bezeli, 120 hz display i 5g i točka, nemojte sad usporedjivat i nabrajat karakteristike kako nema ovo kako nema ono pa naravno da nema jer je i cijena takva, ali u tom rangu cijene odnosno šta se dobije za 1300 kn nema bolje. Nabrajate tonu stvari kako nema stereo, kako nema ovo, ok prijatelju, pa plati više ako ti to treba, nemoj otkrivat toplu vodu, ja nisam usporedjivao mobitel od 1300 i 1800 kn ili 3500 ili 7000, ako ćeš više karakteristika dat ćeš više novaca i tu ništa nije sporno, samo kažem da se za 1300 kn nemože nabaviti bolji mobitel, i sad ćete vi ima za 1500 kn sa stereom amoled ekran bla bla, ali to nije više 1300 nego 1500, nadam se da je sad jasnije. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2023 0:25 (OnTime).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice