Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.036
|
čitano: 12.513.538
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
mzopg kaže...
Mr.Inferno kaže...

vepar Memphis Hmm, hvala na savjetima. Nekako sam Motorole kompletno zaobišao. Pogledam poslije posla što nude pa ćemo vidjeti dalje. Pixel bi zaobišao.

Kad Pixel nećeš imaš i ove, uglavnom svi jeftiniji od tog Sonya i bolji:

- Xiaomi Mi 11 Ultra

- Xiaomi 12S Ultra

- Samsung S22 Ultra

- Xiaomi 13 Pro

- Huawei P50 Pro (ako te Google ne brine)

- Vivo X90 Pro (Plus)

ili stariji model, ali odličan

- Vivo X70 Pro Plus

Kao neko ko je koristio xiaomi telefone (i nizi i visi razred) mogu reci da xiaomi nikad vise. Dok je prazan tj dok ga ne ''napunis'' aplikacijama sve 5, a nakon nekoliko aplikacija pocinje da hebe polako. Od usporavanja i laga do restartovanja bez razloga. Pominjati i uporedjivati Sony sa xiaomi-m i vivo-m je najblaze receno nefer, jer ova dva nikad nece biti kao sony.

13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Evo ako će netko još uzimat T Phone i T Phone Pro seriju u t-comu. Iskoristite dodatnih 20% popusta na T-phone seriju koja je već snižena na 50%. Prilikom kupovine u webshopu upišite kod "ADVENT20".

p.s vrijedi za prvih 100 korisnika. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
marionezi82 kaže...
mzopg kaže...
Mr.Inferno kaže...

vepar Memphis Hmm, hvala na savjetima. Nekako sam Motorole kompletno zaobišao. Pogledam poslije posla što nude pa ćemo vidjeti dalje. Pixel bi zaobišao.

- Xiaomi Mi 11 Ultra

- Xiaomi 12S Ultra

- Samsung S22 Ultra

- Xiaomi 13 Pro

- Vivo X90 Pro (Plus)

- Vivo X70 Pro Plus

Kao neko ko je koristio xiaomi telefone (i nizi i visi razred) mogu reci da xiaomi nikad vise. Dok je prazan tj dok ga ne ''napunis'' aplikacijama sve 5, a nakon nekoliko aplikacija pocinje da hebe polako. Od usporavanja i laga do restartovanja bez razloga. Pominjati i uporedjivati Sony sa xiaomi-m i vivo-m je najblaze receno nefer, jer ova dva nikad nece biti kao sony.

Zanimljivo.
Koje modele si koristio?

Ja sam koristio Mi 5, Redmi 3s, Redmi Note 10 i trenutno koristim Mi 9. Na svakom sam imao memoriju preko 90% popunjenu i apsolutno nikad problema. Znao se nekad desiti neki bug nakon updatea, al uvijek je kroz par dana bilo riješeno. Možeš govoriti šta želiš al većina Xiaomia je best buy u svojoj kategoriji

14 godina

Mom tetku izlazi pretplata u T-comu, pa je gledao taj T-phone ( ja ga zovem Tifon) jel valjaju ti mobiteli išta?

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/ https://www.flickr.com/photos/95774435@N02/?hide_photostream_welcome=1
13 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2022 12:57 (mazy651).
9 godina

može preporuka smartphonea do 900 kuna i to u Hrvatskoj. 

Xiaomi 

a može i neka druga marka, samo predložite oboje. 

Usput gdje je najeftinije u hrv ? 

0 0 hvala 0
9 godina

valja li ovaj CUBOT CUBOT NOTE 9 DUAL BLACK

https://neutrinomobile.hr/cubot-cubot-note-9-dual-black.html

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marionezi82 kaže...
mzopg kaže...
Mr.Inferno kaže...

- Xiaomi Mi 11 Ultra

- Xiaomi 12S Ultra

- Samsung S22 Ultra

- Xiaomi 13 Pro

- Vivo X90 Pro (Plus)

- Vivo X70 Pro Plus

Prošlo mi je kroz ruke jako puno Xiaomija isto od jeftinih do flagship modela, sad imam medium model Mi Note 10 star nekih 3 godine, radi kao i prvi dan. Aplikacija imam valjda preko 100. Nikad se nije restartao sam od sebe, nikakav lag nemam.

Vivo i Xiaomi imaju puno prednosti nad Sonyem. Sony prodaje 2-3 mil. mobitela godišnje, Xiaomi gotovo 200 mil.

Upitno je hoće li Sony jednog dana samo ugasiti svoj odjel za mobitele, kao što je to napravio LG.

Isto tako je ogromna razlika u ulaganju u razvoj kod firme koja prodaje 200 mil. uređaja godišnje i one koja prodaje 3mil.

Sony uređaji su dobri, ali nisu ni oni cijepljeni od problema.

Frend mi recimo ima Sonya u kojeg je "zaljubljen", ali nakon par mjeseci ekran je počeo sam "klikati" (ghost touch). Naravno da je to možda izuzetak, ali svejedno platio ga je kao suho zlato. Za tu cijenu je mogao dobiti gotovo dva top Xiaomija.

14 godina
neaktivan
T700 kaže...

može preporuka smartphonea do 900 kuna i to u Hrvatskoj. 

Xiaomi 

a može i neka druga marka, samo predložite oboje. 

Usput gdje je najeftinije u hrv ? 

https://www.sancta-domenica.hr/out-mobitel-xiaomi-redmi-note-9-4gb-128gb-siva-izlozbeni-artikl.html

13 godina

Ok je xiaomi hardverski ali softverski ima slabu podršku. Mozda jednu nadogradnju i onda bude bugovita.

Kamere li la, baterije super. Teme su im djetinjaste, imaju reklame u os-u. Nijedan nije otporan na vodu i prasinu isko kostaju po 600€. Ip68 je danas standard 

Xiaomije koje sam imao mi 5, 6, 8, poco F1, uredno sam preflashao u aosp romove. Onda radi ok. Sa miuijem je loše to sve..nemrem u to gledati.

Mozda ovo  https://www.sancta-domenica.hr/komunikacije/mobiteli/mobitel-xiaomi-poco-f4-gt-8gb-128gb-stealth-black.html

Galaxy S21
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2022 22:26 (ivanm75).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ivanm75 kaže...

Ok je xiaomi hardverski ali softverski ima slabu podršku. Mozda jednu nadogradnju i onda bude bugovita.

Kamere li la, baterije super. Teme su im djetinjaste, imaju reklame u os-u. Nijedan nije otporan na vodu i prasinu isko kostaju po 600€. Ip68 je danas standard 

Xiaomije koje sam imao mi 5, 6, 8, poco F1, uredno sam preflashao u aosp romove. Onda radi ok. Sa miuijem je loše to sve..nemrem u to gledati.

Mozda ovo  https://www.sancta-domenica.hr/komunikacije/mobiteli/mobitel-xiaomi-poco-f4-gt-8gb-128gb-stealth-black.html

Od doba Xiaomija koje si imao puno je vremena prošlo i puno se toga promijenilo na bolje.

Nadogradnje su uredne i višegodišnje, evo ti primjer imam Mi Note 10 star 3 godine, došao je sa Android 9 i MIUI 11, sada je na njemu Android 11 i MIUI 13. Znači imaš 2 velike Android nadogradnje za jeftinije uređaje i 3 za skuplje. To je sasvim ok.

Kamere na mom mobu su odlične, dan danas nakon tri godine i dalje se mogu nositi sa daleko skupljim uređajima.

Teme djetinjaste? Pa imaš na tisuće tema pa biraj, ima ih svakakvih.

Nemaju reklame u OSu. MIUI je izvrstan, daleko bolji i atraktivniji od većine UIa, a koristio sam ih gotovo sve.

Imaju sve više modela koji imaju IP certifikat, cijela nova 13 serija će imati IP68. I ranije je puno modela imalo te karakteristike, ali se zbog uštede nisu plaćali certifikati, sada cijena ide gore i imaš plaćeni certifikat.

11 godina
mzopg kaže...
ivanm75 kaže...

Od doba Xiaomija koje si imao puno je vremena prošlo i puno se toga promijenilo na bolje.

Nadogradnje su uredne i višegodišnje, evo ti primjer imam Mi Note 10 star 3 godine, došao je sa Android 9 i MIUI 11, sada je na njemu Android 11 i MIUI 13. Znači imaš 2 velike Android nadogradnje za jeftinije uređaje i 3 za skuplje. To je sasvim ok.

Kamere na mom mobu su odlične, dan danas nakon tri godine i dalje se mogu nositi sa daleko skupljim uređajima.

Teme djetinjaste? Pa imaš na tisuće tema pa biraj, ima ih svakakvih.

Nemaju reklame u OSu. MIUI je izvrstan, daleko bolji i atraktivniji od većine UIa, a koristio sam ih gotovo sve.

Imaju sve više modela koji imaju IP certifikat, cijela nova 13 serija će imati IP68. I ranije je puno modela imalo te karakteristike, ali se zbog uštede nisu plaćali certifikati, sada cijena ide gore i imaš plaćeni certifikat.

Xiaomi izbacuje previse modela da bi bili sposobni na svima popeglat sw,

bojim se da ce i dalje bit bugoviti nered, pogotovo na globalnim romovima.

12 godina
Mozda zato jer je smece od mobitela kojemu je uzasno brzo pala cijena i najeftiniji je iz S serije.
Dosta cesto su se djelili pokloni uz S seriju, a rado ce netko tada uzeti S22 kako bi dobio poklon galaxy watch 4 ili 5, i tad se to i isplati..
TikTok - daki__92 (Youtube - DAKI92 )
11 godina
neaktivan

Huawei Nova 10 i Galaxy A53. Koji je bolji, tj. u koje rangove spadaju ova dva uredaja, prednosti i mane ?

0 0 hvala 0
10 godina

Middle range uređaji ilitiga neki srednji rang. Proguglaj im cijene. Najveća mana Huaweia je što nema google servise, a najveća mana Samsunga je  exynos procesor. 

Uzeo bi Samsung da moram birati između baš ta dva. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2022 14:04 (hardcoree).
11 godina
neaktivan

Huawei je skuplji nekih 100 eura a i ima barem 8 gb ram-a

0 0 hvala 0
9 godina

Čitajući komentare na stranim forumima stekao sam dojam da Xiaomi brže ,bolje i duže pravi update sa svim mobitelima koji imaju Kineski origi. firmware koji imaju samo  Kineski i Engleskii jezik u odnosu na one sa Global .

Gledam  npr. Xiaomi 12 Pro 540$ pa Redmi K50 ultra 400$.......

itd. na Kineskim shopovima  ShenzehnTrading i Giztop

jedini je ovdje problem što bi bilo sa priznavanjem garancije ako nešto pođe po zlu.

Što mislite vrijedi li riskirati 500$ .

0 0 hvala 0
15 godina

Zamjena za Huawei P30 koji treba novi ekran.
Opcije xiaomi 12x 128gb i 11t pro 256gb, popravit ekran ili kupiti nesto trece sa boljom kamerom (point&click).

1 Xiaomi 12x 128gb
1 Xiaomi 11t pro 256gb
4 nesto trece
0 popravi huawei
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2022 18:40 (marinnn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
HARDWELLGO kaže...

Huawei je skuplji nekih 100 eura a i ima barem 8 gb ram-a

Ne kužim? Onda uzmi Huawei, zašto pitaš za mišljenje. 🙂

15 godina
neaktivan
marinnn kaže...

Zamjena za Huawei P30 koji treba novi ekran

Skuplje je popravak P 30 nego rabljeni. Zvao sam jučer za kolegu 2-3 servisa , 1000-1600 ovisi kaj uključuje.

16 godina

Huawei ide ća iz Europe ...

0 0 hvala 0
11 godina
marinnn kaže...

Zamjena za Huawei P30 koji treba novi ekran

Ako ti odgovara i dalje, nadjes polovni za 900-1000 kn.

15 godina

Čudi me da je P30 krepao 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Pisem ovdje.
Kolegica ima neki xiaomi mislim da je mi 10t lite.
Uglavnom nudi nadogradnju na novi muiai neznam ni kak se to pise.Novo 13esto sucelje.
Na 28% joj stane download i ne skida dalje. Kasnije se valjda i prekine.
Toliko o Xiaomiju i njihovim bugovima.

Neznam jel imao tko slicnu situaciju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mp3david kaže...
Pisem ovdje.
Kolegica ima neki xiaomi mislim da je mi 10t lite.
Uglavnom nudi nadogradnju na novi muiai neznam ni kak se to pise.Novo 13esto sucelje.
Na 28% joj stane download i ne skida dalje. Kasnije se valjda i prekine.
Toliko o Xiaomiju i njihovim bugovima.

Neznam jel imao tko slicnu situaciju?

Skinite sami sa njihove stranice pa pokrenite rucno instalaciju ili instalirate na komp mi pc suite pa se mozda preko toga moze azurirati.. Jednostavnije je ovo prvo 

14 godina
neaktivan
MUĆAK kaže...

Čitajući komentare na stranim forumima stekao sam dojam da Xiaomi brže ,bolje i duže pravi update sa svim mobitelima koji imaju Kineski origi. firmware koji imaju samo  Kineski i Engleskii jezik u odnosu na one sa Global .

Gledam  npr. Xiaomi 12 Pro 540$ pa Redmi K50 ultra 400$.......

itd. na Kineskim shopovima  ShenzehnTrading i Giztop

jedini je ovdje problem što bi bilo sa priznavanjem garancije ako nešto pođe po zlu.

Što mislite vrijedi li riskirati 500$ .

U principu modeli koji su namijenjeni globalnom tržištu imaju internacionalnu garanciju dok oni koji su samo za Kinesko ili Indijsko tržište imaju garanciju koja vrijedi samo u tim državama.

15 godina

Molim pomoć za neki best buy oko 1500kn za tatu koji je dosad bio na nekom šrot vivaxu :D Ne bi njuškalo i slično. Ić ću sutra do arena centra.

Remember, remember the 5th of November, the gun powder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
prorok kaže...

Molim pomoć za neki best buy oko 1500kn za tatu koji je dosad bio na nekom šrot vivaxu :D Ne bi njuškalo i slično. Ić ću sutra do arena centra.

šta fali novim zapakiran mobitelima sa njuškala sa garancijom? Imaš Huawei magic 4 lite novi zapakiran 1300-1500 kn a u dućanu ga nema ispod 1800-2200 kn, zasada best buy.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2022 2:58 (Cryogenic).
15 godina
prorok kaže...

Definitivno Motorola G42. U Tia mobiteli ispod 1400kn. Preporuka zbog jednostavnog i pouzdanog softwera. Ne fali mu ništa bitno. Amoled, 5000 mAh baterija , stereo zvučnici, 3,5 mm, micro SD, NFC, čak ima i ultraširoku kameru za razliku od većine konkurencije. Uz to je kompaktan i lagan...Čisti best buy za ispod 200€....

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2022 6:19 (vepar).
12 godina
Nemam mogucnost za to na poslu..kazem nije moj mob, od kolegice je. A nije da se ona razumije u to.
Mislim ne mogu vjerovat da se tako nesto desava sa mobitelom
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice