Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.542.568
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav ekipa. Neznam jel bi postao ovdje ili u temi kineski mobiteli.

Naime stvar je ovakva imam vec preko dvije godine samsung s9+ i polako je dao svoje. 

Posto imam doma par xiaomi proizvoda uzeo bi njihov telefon.

Sto preporucate od xiaomia za 3000-3500kn. Na telefonu ne igram igre. Vazno mi je da telefon ima cim kvalitetniji ekran i dobru bateriju. Uglavnom zelio bi da je karakteristikama bolji od trenutnog s9 6/64. Pogotovo sto se tice baterije jer je na samsungu kriminalna. Hvala unaprijed.

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Bok ljudi, nakon dugo vremena je krepao Redmi Note 4X kojim sam bila prezadovoljna i treba mi novi mob, pa molim savjet.

Budžet 1800-2000 kn, može i kupljen vani ali da je tu za najviše 10 dana, global verzija da ne moram ništa petljat.

BITNO:

1. ekran, dosta koristim mobitel za surfanje i gledanje videa

2. što bolja kamera (video nije bitan, samo slike)

3. baterija, ne mora bit najbolja ikad, ali iznad prosječna. fast charging je plus.

4. 3.5 jack

Voljela bih da je 6 GB RAM nek se nađe jer koristim mobitel 2-3 godine ali nije presudno (pogotovo ako zbog toga prelazi budžet)

NEBITNO: veličina i težina, može bit cigla, wireless charging, NFC, ne igram igrice

Gledala sam Redmi Note 9 pro i Realme 6 ili Mi Note 10 lite zbog ekrana pa ako netko može preporučiti koji od ovih ili neki drugi i ako ima odnekud za naručit a da ga ne čekam 20 dana.

0 0 hvala 0
5 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Nisam fan Iphonea, a i jako su skupi.

Pikirala sam Huawei p40 pro, ali Google servisi i sva prica oko toga. :(

Sto se Xiaomija tice, smao me strah da mi se ne  bude svidio taj njihov softver. 

Zao mi je zbog Samsunga, dosad sam imala samo njih i Nokie, ali ocito sto ide dalje, sve gore 

15 godina
no.26 kaže...

Bok ljudi, nakon dugo vremena je krepao Redmi Note 4X kojim sam bila prezadovoljna i treba mi novi mob, pa molim savjet.

Budžet 1800-2000 kn, može i kupljen vani ali da je tu za najviše 10 dana, global verzija da ne moram ništa petljat.

BITNO:

3. baterija, ne mora bit najbolja ikad, ali iznad prosječna. fast charging je plus.

4. 3.5 jack

Voljela bih da je 6 GB RAM nek se nađe jer koristim mobitel 2-3 godine ali nije presudno (pogotovo ako zbog toga prelazi budžet)

NEBITNO: veličina i težina, može bit cigla, wireless charging, NFC, ne igram igrice

Gledala sam Redmi Note 9 pro i Realme 6 ili Mi Note 10 lite zbog ekrana pa ako netko može preporučiti koji od ovih ili neki drugi i ako ima odnekud za naručit a da ga ne čekam 20 dana.

Najbolje kod nas jer su cijene konkurentne onima vani.

Realme 6 8/128

https://www.links.hr/hr/smartphone-realme-6-6-5-8gb-128gb-android-10-plavi-040100528?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

6 Pro

https://www.links.hr/hr/smartphone-realme-6-pro-6-6-8gb-128gb-android-10-plavi-040100560?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Nova 5T

https://www.mobiri.hr/index.php?route=product/product&product_id=34&utm_source=nabava.net&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

16 godina
kapljica kaže...

Sto se Xiaomija tice, smao me strah da mi se ne  bude svidio taj njihov softver. 

Zao mi je zbog Samsunga, dosad sam imala samo njih i Nokie, ali ocito sto ide dalje, sve gore 

Slobodno uzmi Xiaomi, software nije nikakav bauk, uređaj je vrhunski i ima redovite update.

15 godina
@mzopg

Proveo sam brate 7 dana na toj Trazilici. Bezuspjesno 😭😭😭
R33mba#2892
14 godina
kapljica kaže...
...

...

Isprobaj u nekom dućano od operatera, imaju izložene Xiaomije. A i launcher ti se doslovno zamijeni s novim, samo ga skineš sa storea, i dobiš "novi " mobitel.

Btw, istovremeno sam radio s Xiaomiem, Samsungom i One plus. Doslovno ti treba 30-tak sekundi, jedna minuta da se privikneš na drugi launcher.

Više ni nema toliko razlika, svi pokupljaju fore od drugih

A koliko vidim na ni na Huawei nije teško staviti Google programe. Ali ako želiš da sve radi out-of-the-box, onda ipak preskočiti.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
11 godina
kapljica kaže...

Iphone 11,huawei p40 pro i samsung 20 sto se cijene tice su skoro isti...ako se mislis izmedju samsunga i xiaomia idi na xiaomi.

Origin_Steam: hrka11
14 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

Pretpostavljam da se neisplati rijesit poco f2 i uzet mi 10 obican ali ajd da pitam...

Stvarno ne vidim što bi dobio s tim, eventualno bolju macro kameru, dual SIM i display bez točke/zuba. Mi 10 ima bolje zvučnike i bolju glavnu kameru. Ostalo je tu negdje.

kapljica kaže...

Trebam pomoc oko kupnje novog mobitela.

Prelazim sa samsunga s7, dvoumila sam se izmedu samsunga s10, s20 ili xiaomija s10.

Najbitnija mi je kamera i baterija da izdrzi cijeli dan.

S tim da bi samsunge kupovala preko njuskala, xiaomi mi je vec teze naci na njuskalu.

Ako tko ima kakav savjet, pricajte. 

S20 je oko 5000kn, je li ti to budžet?

Mi Note 10, Poco F2 Pro, Xiaomi Mi 10 ili vani Xiaomi Mi 10 Pro.

Rekao bi i iPhone 11 Pro Max, ali on je cijenom daleko od 5000kn. 

omomomomoomm kaže...

Pozdrav ekipa. Neznam jel bi postao ovdje ili u temi kineski mobiteli.

Naime stvar je ovakva imam vec preko dvije godine samsung s9+ i polako je dao svoje. 

Posto imam doma par xiaomi proizvoda uzeo bi njihov telefon.

Sto preporucate od xiaomia za 3000-3500kn. Na telefonu ne igram igre. Vazno mi je da telefon ima cim kvalitetniji ekran i dobru bateriju. Uglavnom zelio bi da je karakteristikama bolji od trenutnog s9 6/64. Pogotovo sto se tice baterije jer je na samsungu kriminalna. Hvala unaprijed.

Mi Note 10 ili Poco F2 Pro.

no.26 kaže...

BITNO:

4. 3.5 jack

Skupi još 400-500kn i uzmi Poco F2 Pro, zadovoljava sve što si napisala, osim čekanja, meni je stigao za 15 dana. U protivnom ti ostaje što si spomenula RN9 Pro i Realme 6, ali Poco je za malo više kuna za klasu bolji uređaj.

kapljica kaže...

Xiaomi ti ima software sličan iOSu, meni osobno je MIUI odličan i ide u TOP 3 Android UIa. Ova nova verzija MIUI 12 je odlična. Definitivno mi je bolji od Huawei i Samsung skina.

14 godina
neaktivan
hrka11 kaže...
kapljica kaže...

Iphone 11,huawei p40 pro i samsung 20 sto se cijene tice su skoro isti...ako se mislis izmedju samsunga i xiaomia idi na xiaomi.

iPhone 11 IPS display + king-kong zub, punjač 5W koji puni bateriju 3 dana, za te novce ga ne bi uzeo iz principa.  Po meni je jedino Pro serija u rangu nabrojane konkurencije, a ona je cijenom daleko skuplja.

15 godina
Gledam na netu k20. 287ojra s shippingom. Al je CN verzija..

Sta gubim s tim??
R33mba#2892
14 godina
neaktivan
R3nchi kaže...
Gledam na netu k20. 287ojra s shippingom. Al je CN verzija..

Sta gubim s tim??

To je Mi 9T globalna verzija, imaš ga kod nas za 2040kn u Abrakadabra, otvorena kutija (izložbeni) ili za 2400kn potpuno novi.

https://www.nabava.net/mobiteli/xiaomi-mi-9t-cijena-64gb-94920671

Inače CN verzija ima CN MIUI znači samo EN i CN jezici i nema B20 frekvenciju, mada to nije previše bitno. Ako želiš imati HR moraš staviti globalni ROM, znači otključati uređaj i staviš ROM koji želiš, jedino tada ti Google Pay neće raditi kako treba, ako ti je to bitno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2020 23:58 (mzopg).
7 godina
neaktivan

Kupujem novi mob i prvo sam gledala Xiaomi Note 10 Lite, ali sam sad našla i Samsungov model A71. Pa ako može samo savjet ako ima još nešto tog ranga sa Samsungom što bi mogla pogledati? Samsung je dostupan i za 2900 kn inače. Bitni su mi kamera, baterija, procesor da je brz koliko može i da ne kreša svako malo nakon pol godine korištenja. Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
trina moe kaže...

Kupujem novi mob i prvo sam gledala Xiaomi Note 10 Lite, ali sam sad našla i Samsungov model A71. Pa ako može samo savjet ako ima još nešto tog ranga sa Samsungom što bi mogla pogledati? Samsung je dostupan i za 2900 kn inače. Bitni su mi kamera, baterija, procesor da je brz koliko može i da ne kreša svako malo nakon pol godine korištenja. Hvala

Imaš Xiaomi Poco F2 Pro za 3170kn kod nas (EU shop) ili oko 2500kn iz Kine. On je svemirski brod za ova dva koja si spomenula, bolje kamere, bolja baterija, flagship procesor SD865, izgleda predivno, nema zub/rupu/točku na ekranu. Ja ga koristim zadnjih par dana i za te novce to je čudo od mobitela.

15 godina
Pa kud predlažeš tu tepsiju za žensku ruku 🤭
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 7:01 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mzopg kaže...

iPhone 11 IPS display + king-kong zub, punjač 5W koji puni bateriju 3 dana, za te novce ga ne bi uzeo iz principa.  Po meni je jedino Pro serija u rangu nabrojane konkurencije, a ona je cijenom daleko skuplja.

Ovo sto si ti napisao sam ja isto bas to isto tvrdio dok ga nisam poceo koristit...sad vidim da sam pogrijesio sto se tice ekrana jer ekran je odlican,baterija se moze punit i 8h radi mene jer je na punjacu svako 2 dana i tek uvecer kad legnem,mada si upravu 100% sto supci za te pare ne stavljaju brzi punjac,a zub mi iskreno ne smeta uopce.

12 godina
neaktivan

Samsung ili Huawei?

0 Samsung A71
11 Huawei P30 Pro
Neko mi je stavio drogu u heroin..

0 0 hvala 0
14 godina

Šta mislite o REALME X50 mobitelu u konkurenciji od oko 2500 do 3000kn ?? U obzir mi dolaze samo naše trgovine s obročnom otplatom. Koliko vidim, ovaj ubija za 2600 i nešto kuna u Linksu. Konkurent i druga opcija mi je Mi Note 10 Lite, ali samo ako je sigurno riješeno ono oko proximity senzora. Ima tko iskustva ili kakve informacije oko ovog Realme moba ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 12:28 (itomic009).
15 godina
X50 ok zbog SD765 i 5G, ali nema telefoto i micro SD kao recimo Realme 6 Pro.
Znao je X50 biti i 400kn jeftiniji kod nas 😉
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 13:26 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vepar kaže...
Pa kud predlažeš tu tepsiju za žensku ruku 🤭

Pa ti si joj preporučio Realme 6 koji je 1mm kraći i pola mm uži, debljina ista, malo lakši.

A i napisala je "NEBITNO: veličina i težina, može bit cigla, wireless charging, NFC, ne igram igrice".

Uglavnom moja draga ga koristi zadnjih dana i kaže da je mob super, prije toga je imala Mi A3. Ja sam ga isto probao i iznenadilo me koliko dobro leži u ruci i radio sam usporedbu sa starim Redmi 4 Prime i Poco mi je baš pravi kvalitetni mob ovaj drugi je više kao igračka prema njemu. Uzmem jedan u jednu ruku drugi u drugu i ja jedva osjetim tih 50-60g. razlike, osjeti se, ali uopće ne utječe na ništa, dapače imam dojam da bolje leži u ruci. Širina je bitna, a ona je svega 5mm razlike. Odi u trgovinu i probaj ga, možda promijeniš mišljenje, jedno su brojke u statistici, a drugo praksa.

hrka11 kaže...
mzopg kaže...

Ovo sto si ti napisao sam ja isto bas to isto tvrdio dok ga nisam poceo koristit...sad vidim da sam pogrijesio sto se tice ekrana jer ekran je odlican,baterija se moze punit i 8h radi mene jer je na punjacu svako 2 dana i tek uvecer kad legnem,mada si upravu 100% sto supci za te pare ne stavljaju brzi punjac,a zub mi iskreno ne smeta uopce.

Svaki iPhone mi je imao odličan ekran, ali me smeta ta njihova politika maksimalnog profita, ako jedan Poco može imati dobar AMOLED i doći sa 33W brzim punjačem ili Mi 10 Ultra sa 120W onda i oni mogu malo odriješiti kesu. Zub ne smeta dok ne probaš mob tipa Poco F2 Pro ili neki sa "točkom" onda taj zub itekako djeluje zastarjelo.

11 godina
mzopg kaže...

Svaki iPhone mi je imao odličan ekran, ali me smeta ta njihova politika maksimalnog profita, ako jedan Poco može imati dobar AMOLED i doći sa 33W brzim punjačem ili Mi 10 Ultra sa 120W onda i oni mogu malo odriješiti kesu. Zub ne smeta dok ne probaš mob tipa Poco F2 Pro ili neki sa "točkom" onda taj zub itekako djeluje zastarjelo.

kuzim sto govoris i slazem se s tim...ja osobno sam tip koji je koristio i iphone prije i androide,android puno duze cak.smetalo me to sto si ti naveo i zivciralo me cak iste stvari sam ja navodio u raspravam kao ti sada,ali sam nabavlja i prodava mob tako da sam ih dosta imao kod sebe.drugo sto nisi imao opcija,a meni treba za spajanje na server,upravljanje s nekim pizdarijam u stanu,spajanje na tv,kodi,file menager itd...nista to nije imao i uvik sam radi tog odustao od njeg mislim na iphone.

Sad kako sam stariji iskreno niti kemijam vise s tim pizdarijam ni nista,sad samo da mi sve radi sa sto manje zajebancije...pa s9 samsung kad sam kupio 10 stvari moram pogasit da dobijem bateriju koliko toliko normalno trajanje,kamera u pocetku ok uz kemijanje u PRO modu se moze extra slika izvuc ali kome se da jebat s PRO modom i jos takve nekakve stvari,a iskreno koda se pogorsala nakon nekog vremena,mozda mi se to samo cini.

P30pro sam imao prilike usporedit kameru s iphonom 11,isto tako s samsungom s10 i s20 meni osobno su slike na iph11 bolje takodjer prednja kamera bolja nekako slike prirodnije izgledaju,evo nakon 10ak dana koristenja ekran je top bar meni koji sam dosao sa amoleda,baterija jebena 2 dana traje uz stalno koristenje svega i nijednu opciju nisam ugasio na njemu itd...nemam sta prigovorit stvarno...sumnjam da bi cijena iphona 11 s drugim ekranom bila ovakva,a i uzeo sam namjerno iphone jer kad mi dopizdi lako ga zamjenim za samsung s20 jer iphone teze gubi cijenu i to je mozda cak i presudilo sto sam njeg uzeo,jer sigurno cu kad tad zamjenit za neki android opet jer niakd nisam dugo na iosu osta,vidit cemo kako ce sad bit.

13 godina
neaktivan
kapljica kaže...

Pa ne kupuješ haljinu, nego mobitel. Ne znam iskreno šta ti se tu ima sviđat ili ne sviđat. Tako i onako ćeš koristit većinom ove popularne aplikacije...otom potom kakav je software. Da li je MIUI 12, One UI ili EMUI. Stvar je navike, a navikneš se za 1-2 dana.

Moja preporuka Huawei P30 Pro, Samsung Note 10 ili 10+, S20 +, Xiaomi MI 10. Ove ostale modele srednje klase nemoj ni gledat jer nećeš biti s kamerom zadovolja osim ako nisi profesionalac za slikanje pa ti se da zezat s manualnim postavkama, instalacijom gcama i sl.

P40 Pro bi ti bio najbolji zbog kamere ali pošto te brine Google onda nema smisla.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 15:01 (R36).
14 godina
vepar kaže...
X50 ok zbog SD765 i 5G, ali nema telefoto i micro SD kao recimo Realme 6 Pro.
Znao je X50 biti i 400kn jeftiniji kod nas 😉

A microSD mi nije nikakav minus, memorije neće falit. Telefoto isto nije minus jer doslvno ne znam što bih radio s time. 

15 godina
Onda X50 guštaj, strašan mob za te novce. Bio je na Abrakadabra za 2250kn do nedavno....
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ja sam između x50 i x2 ipak izabrao x2 sa alija. Najviše zbog amoleda. A tu je i micro sd, 3,5mm jack, a cijena tu i proc tu negdje.

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Hvala @vepar, @mzopg, nažalost budžet ne ide puno preko 2000 kn tako da mislim da će biti Realme 6. Iako me vuče AMOLED i ekran bez notcha na poco f2.... ajoj. A vidjela sam da se nekome drugome spominjao izložbeni Mi 9T u abrakadabri za 2040.... moram još razmislit!

1 0 hvala 0
15 godina
fora je u tome sto je ovo 8/256gb verzija k20 Za 290 eura

https://tradingshenzhen.com/en/redmi-k20-pro-redmi-k20/1762-6868-redmik20-8gb-256gb-chn.html#idTabHCOM

.Hrvatski nikad ne koristim .. Ja sam 81godiste dijete commodorca, vis da ni čžš ne koristim.. Znaci nema beda da ubodem taj k20?
R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 19:42 (R3nchi).
10 godina

Dali ce izlaskom Iphone 12 ( u 10 mj. kako sam procitao) pasti cijena Iphone SE ili Iphone XR

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R3nchi kaže...
fora je u tome sto je ovo 8/256gb verzija k20 Za 290 eura

https://tradingshenzhen.com/en/redmi-k20-pro-redmi-k20/1762-6868-redmik20-8gb-256gb-chn.html#idTabHCOM

.Hrvatski nikad ne koristim .. Ja sam 81godiste dijete commodorca, vis da ni čžš ne koristim.. Znaci nema beda da ubodem taj k20?

Nema beda, ali kod tih ćeš platiti pdv pa pazi na to. Za neke stvari imaju EU priority line, ali koliko vidim za taj nemaju.

Lako što ne koristiš šđžčć nego kvotaj post na koji odgovaraš, tako da se zna kome se obraćaš. 

Inače i ja sam Spektrum i C64 generacija, ali 'evolucija' je učinila svoje pa sad pišem s kvačicama. 

11 godina
Ako i padne to ce bit nesto sitno jer drze cijenu dobro u pm...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice