Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.044
|
čitano: 12.525.767
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Preporuka za frendicu.....mora biti nasa trgovina mogucnost placanja karticama, do cca 1000, min 2gb rama(akomoze 3 jos bolje),5-5,2 incha, solidna kamera,jaca baterija, kinezi dobro dosli,....da li je moguce naci tako nesto....

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

REDMI 5A

https://www.nabava.net/mobiteli__100/xiaomi-mobitel-redmi-5a-50-16gb__56085031

OS  i CPU

Operacijski sustav: MIUI 9 (Android 7.1 Nougat)

CPU: Qualcomm Snapdragon 425 (quad-core, 1.4GHz)

GPU: Adreno 308, 667Mhz

MREŽA

Dual SIM standby, GSM + WCDMA, nanoSIM+nanoSIM

2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz

3G: WCDMA 850/900/1900/2100 MHz

4G: LTE 850/900/1800/2100/2600 MHz

Data tip:  GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA, LTE Cat4

EKRAN

Veličina ekrana: 5.0“HD

Rezolucija:  HD 1280*720,16 mil. color

Tip ekran: IPS

Značajke: Capacitive, Multi-touch

MEMORIJA

RAM: 2GB

Interna memorija: 16GB ROM

Podržava memorijske kartice: microSD do 128GB

KAMERA I VIDEO

Zadnja kamera: 13.0MP, CMOS, f/2.2, AF, Dual LED Flash,

video rezolucija: 1080P, 30FPS

Prednja kamera: 5.0MP, f/2.0,

video rezolucija: 1080P, 30FPS

POVEZIVANJE I KOMUNIKACIJA

USB: Micro USB 2.0, charging, mass storage, host, on-the-go

WiFi: 802.11 b/g/n/ac

WiFi Hotspot functionality, VPN

Bluetooth:  Bluetooth V4.1

GPS: GPS, A-GPS, GLONASS, BeiDou

connectivity: Computer sync, OTA sync, Infrared Tethering, VoLTE

Senzori: Proximity Sensor, Light Sensor, Accelerometer

MEDIA FORMATI

Video formati: MP4/3GP/MOV/MPEG/MKV/FLV, ...

Audio formati: MP3/AMR/AAC/ASF/Ape/Flac ,...

Melodije: MP3/AAC/ASF,...

Slike: JPEG/PNG/GIF/BMP,...

JEZIK

Multi-Language: English, Hrvatski, .....

BATERIJA

Baterija: Li-Polymer, 3000 mAh, non-removable

Standby vrijeme: - sati

DIMENZIJE

Dimenzije: 140.4 x 70.1 x 8.35 mm

Težina telefona: 137g (sa baterijom) 

PAKIRANJE

1 x XIAOMI REDMI 5A 

1 x kućni punjač

1 x USB kabel

1 x Korisničke upute 

JAMSTVO: 24 MJESECI

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2018 8:15 (djigibao).
17 godina

Najbolje u tom rangu cijene kod nas ti je redmi 4x koji je cca 1200kn ili ako mora biti bas do 1k kn onda ti ostaje jedino redmi 4a ili ako moze malo veca dijagonala onda imas redmi note 5a 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Patrick_cro kaže...

Najbolje u tom rangu cijene kod nas ti je redmi 4x koji je cca 1200kn ili ako mora biti bas do 1k kn onda ti ostaje jedino redmi 4a ili ako moze malo veca dijagonala onda imas redmi note 5a 

Misljenje o ovm uredaju....Cubor R9 dualsim

17 godina

Nebih isao na te neprovjerene kineze, xiaomi je ipak klasa i ispod toga se ne isplati kupovati jer rijetko kada dobe update i kvaliteta izrade je znatno losija pa znaju jako brzo otici. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Patrick_cro kaže...

Nebih isao na te neprovjerene kineze, xiaomi je ipak klasa i ispod toga se ne isplati kupovati jer rijetko kada dobe update i kvaliteta izrade je znatno losija pa znaju jako brzo otici. 

Jos jedno pitanje Neutrino Mobile kao trgovina....pouzdano za kupnju sto se tice nedaj boze servisa i sl.

17 godina

Dosta njih kupuje tamo i koliko sam vidio nije bilo nikakvih problema do sada.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina

Sto bi bio bolji izbor.....moto....xiaomi....nesto trece...plafon cijene je tisucu kn

17 godina

Xiaomi je po meni bolji izbor zbog sd i buduce nadogradnje sustava, a i ima 4g frekvenciju. Redmi 5a pogledaj na nabavi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Patrick_cro kaže...

Xiaomi je po meni bolji izbor zbog sd i buduce nadogradnje sustava, a i ima 4g frekvenciju. Redmi 5a pogledaj na nabavi

Ili ce biti 5A ili note5a kad ih vidi odlucit ce......treba li izmedu ta dva mobitela na nesto posebno obratit paznju....

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2018 13:45 (medoplavi).
11 godina
neaktivan

Ako može preporuka, zanima me mobitel (NE smartphone) čiji os podržava šemu da mogu kreirat grupu za kontakte iz imenika i toj grupi dodijeliti određeni način rada (npr. mob. zvoni samo ako zove osoba koja je u toj grupi, inače ne), da podržava memorijske kartice, da mogu narihtat mp3 fajl ko melodiju alarma, da ima equalizer i 3,5 mm ulaz za sluške. Veličina ekrana, radio, kamera, plavozub i pristup internetu mi nisu bitni.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Koji mobitel odabrati? 

0 Samsung Galaxy J5 (2017)
15 Huawei P9 Lite (2017)

0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav ekipi,
jedno lagano pitanje, HONOR 8 ima li neko i da li je dobar telefon, posebno me zanima kamera...

Da li su dobre fotke u idealnim uvjetima i kakve su kad nije baš idealno.

Džedaj

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Koliko se realno krecu htc u 11 stari oko 2 mjeseca jos pod garancijom,savrseno ocuvani?-u eurima molim vas 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Besana kaže...

Koliko se realno krecu htc u 11 stari oko 2 mjeseca jos pod garancijom,savrseno ocuvani?-u eurima molim vas 

oko 400 EUR

16 godina
neaktivan
Posjedujem Honor 8 ali stvarno slabo ja fotkam tako da nisam relevantan jeli to dobro ili nije. Sjetio sam se threada gdje ekipa šalje slike fotkane honorom 8 eto pa ti sam vidi. Mob je neka zlatna sredina što se tiče svega mislim da mu je gpu najlošija stavka. Može se igrati ali da je bolji gpu ne bi bilo loše. Eto.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Eto još koja. Sve je u rasponu da je nekima dobro, nekima super a nekima baš i ne.

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Cudno danas mi rekose da im uzasno pada cijena i da najvise mogu uzeti 300 eeura za njega

9 godina
neaktivan
Besana kaže...

Cudno danas mi rekose da im uzasno pada cijena i da najvise mogu uzeti 300 eeura za njega

po ovim oglasima koje gledam, nisam ga jos vidio ispod 400 eur, a da je star par mjeseci, sa garancijom i bez ostecenja

gledao sam U11, 5T, V30 i Mate10Pro koji sam na kraju i uzeo

reci im da ti pokazu gdje se to U11 prodaje po 300 EUR 

12 godina

Pozdrav kolege, kupujem sestri novi mobitel te sam izbor suzio na samsung galaxy j7 2017 i huawei p10 lite. Specifikacije su im skoro iste, samsung je skuplji cca 150 kn što mi je ne igra nikakvu ulogu, bitno mi je da uzmem bolji mob za te novce. Koje su im prednosti, koje mane te općenito i zašto bi vi koji izabrali? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
hrčak kaže...

Pozdrav kolege, kupujem sestri novi mobitel te sam izbor suzio na samsung galaxy j7 2017 i huawei p10 lite. Specifikacije su im skoro iste, samsung je skuplji cca 150 kn što mi je ne igra nikakvu ulogu, bitno mi je da uzmem bolji mob za te novce. Koje su im prednosti, koje mane te općenito i zašto bi vi koji izabrali? Hvala.

Sve je na strani J7 (2017). P10lite ima mrvicu bolji zaslon ali i manji (5.5'' (401ppi) vs 5.2'' (424ppi)). Kamera je dosta bolja na J7. J7 ima bolju bateriju i AOD ali nema fast charging (?). J7 je metalni a P10lite stakleni. Ja bih uzeo J7.

Edit: J7 ima kapacitivne tipke ispod zaslona tako da imas "cistih" 5.5'' incha zaslona dok ih P10lite nema. J7 je 16/3GB a P10lite 32/3GB.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 16:48 (aleng3).
12 godina
neaktivan
aleng3 kaže...
hrčak kaže...

Sve je na strani J7 (2017). P10lite ima mrvicu bolji zaslon ali i manji (5.5'' (401ppi) vs 5.2'' (424ppi)). Kamera je dosta bolja na J7. J7 ima bolju bateriju i AOD ali nema fast charging (?). J7 je metalni a P10lite stakleni. Ja bih uzeo J7.

Edit: J7 ima kapacitivne tipke ispod zaslona tako da imas "cistih" 5.5'' incha zaslona dok ih P10lite nema. J7 je 16/3GB a P10lite 32/3GB.

na strani J7 je jedino baterija, ali nema fast charge, pa ti to dode na isto

J7 sporiji i tromiji

J7 ima losije fotke u "low light" uvjetima

jel znas uopce sta kod mobitela znaci kapacitivni ekran ?

oba modela imaju kapacitivni ekran za razliku od starijih mobitela koji koriste "resistive" screen

P10 Lite ima vise premium look, a s druge strane staklo ti se lakse lomi od metala kada padne na pod

sretno u odabiru

13 godina

J7 ima slabiji chipset i kameru, ne znam otkud ti informacije, ali su pogrešne stoga molim te... 

Hearthstone: Maks0806#2960
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
X3M kaže...

po ovim oglasima koje gledam, nisam ga jos vidio ispod 400 eur, a da je star par mjeseci, sa garancijom i bez ostecenja

U Sarajevu

9 godina
neaktivan
Besana kaže...
X3M kaže...

U Sarajevu

e jebiga 

dao sam ti cijene koje imamo mi u HR

ali slobodno mi na PP posaljes kontakte gdje se god vas moze kupiti za 300 EUR, pa cemo ih uvozit u HR i prodavat dok ide 

12 godina

Sestra ce mi imat 18 godina, njoj mob treba za facebook, whatsapp,instagram i te gluposti, znaci naslikavanje, dopisivanje i ostalo. S obzirom kakvu kramu sada ima mislim da ce svaki odabir biti dobar

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
hrčak kaže...

Sestra ce mi imat 18 godina, njoj mob treba za facebook, whatsapp,instagram i te gluposti, znaci naslikavanje, dopisivanje i ostalo. S obzirom kakvu kramu sada ima mislim da ce svaki odabir biti dobar

Zato sam i rekao da je J7 bolji uređaj. Rijetko koju curu zanima chipset tako da nece ni primjetiti da joj instagram otvori 0,5sec sporije od P10lite :) Bolji zaslon u smislu vise ppi.

A kad cujem "slabija u low light uvetima" dodje mi da vas sve nasamaram. Jel vi svi slikate iskljucivo poslije sumraka ili?? :)

Radio sam i na J7 i na P10lite i J7 mi se cini bolji. P10lite spustis na stol i odmah se ogrebe. Obvezna maskica dok je J7 metal i puno bolji feeling u ruci (nije toliko sklizak) ali se i on moze olako ogrebati.

P10lite je vise premium dozivljaj (citaj: ljepsi je) i svidja mi se sto je fingerprint pozadi i radi sasvim ok.  J7 nema notification light ali ima AOD.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 17:21 (aleng3).
16 godina
neaktivan
Imam honor 8 bez ikakve maskice i nema nikakve ogrebotine sa stola. Isto je stakleni. Treba mob cuvati. J serija kod Samsunga je najjadnija serija.

0 0 hvala 0
14 godina
J7 je više multimedijalno orijentiran zbog AMOLED ekrana i jake baterije. P10 Lite ima bolje uglađen softver i kameru
Moj PC  
1 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice