Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.507.137
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Kuro_Okami kaže...

S obzirom da mi moj Zenfone 2 odbija poslušnost, u potrazi sam za novim mobom. Gledam nešto u rangu do 2700 kn. Sviđa mi se Nokia 6. Da li ju je netko posjeduje?

Možeš mnogo bolje za tu cijenu. Slab SoC i kameru ima ta Nokia. Maloprije spomenuti Huawei P9, Honor 8 ili Moto Z Play su puno bolji izbori

17 godina
djigibao kaže...

Huawei P9 Lite (16 GB, 2 GB RAM) = 1700kn

Huawei Honor 8 Lite - 2017 (32 GB, 3 GB RAM) = 1600kn

Koji od ova dva je po vama bolji/isplativiji (osim razlike u RAM/ROM)?

Ima mozda netko neku ideju-preporuku vezano za ovo?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
8 godina
odjavljen
zuper kaže...
Kuro_Okami kaže...

S obzirom da mi moj Zenfone 2 odbija poslušnost, u potrazi sam za novim mobom. Gledam nešto u rangu do 2700 kn. Sviđa mi se Nokia 6. Da li ju je netko posjeduje?

Možeš mnogo bolje za tu cijenu. Slab SoC i kameru ima ta Nokia. Maloprije spomenuti Huawei P9, Honor 8 ili Moto Z Play su puno bolji izbori

A ni oni nisu neka sreća. :/

14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela
Po čemu si to zaključio?
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen

Po tome što nisu mnogo bolji od ovog krša koji sada imam. I Nokia 6 je čak i lošija po performansama od ZF2.

Morati ću očito tražiti bolju ponudu kod kineskih vendora.

0 2 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ja sam pak u trilemi!
Lenovo P2
P10 lite
Moto G5 plus
13 godina
Kuro_Okami kaže...

Po tome što nisu mnogo bolji od ovog krša koji sada imam. I Nokia 6 je čak i lošija po performansama od ZF2.

Kakve ti gluposti melješ. Da P9 nije jači od ZF2 a eto nokia 6 je u redu?

Zašto pitaš za savjet kad si "najpametniji"...

Kod kineza imaš Xiaomi Mi5 kod nas za 2300kn 64gb model

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
8 godina
odjavljen
maks0806 kaže...
Kuro_Okami kaže...

Kakve ti gluposti melješ. Da P9 nije jači od ZF2 a eto nokia 6 je u redu?

Zašto pitaš za savjet kad si "najpametniji"...

Kod kineza imaš Xiaomi Mi5 kod nas za 2300kn 64gb model

Ne meljem gluposti. P9 Lite(jer je on bio spomenut ranije u temi, na što se odgovor meni nadovezao) mi je bezveze, a i Nokia 6 kada sam provjerio benchmarke (još sam i lijepo napisao da mi je lošija od ZF2). 

Zašto ti komentiraš kada ne znaš čitati što ljudi pišu?

Koji će mi vrag Mi5 s manjim ekranom? 

Ono, trebam mob sa 5,5'' FHD-om, 3+ GB RAM-a, min 32 GB flash-a i min 13 MPx kamerom.

14 godina
Melješ gluposti. Kao prvo nisi napisao ništa kaj tražiš od uređaja. Zatim veliš da ti je P9 (ne Lite) bezveze iako je odličan uređaj. A ako gledaš uređaje po benchmark rezultatima, onda si fulao cijelu stvar. Jer ta Nokia bi ti bolje radila nego tvoj Zen2
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Pozdrav ekipa. Imam mogucnost nabaviti Galaxy s8+ ili xperiu xz premium po jako dobroj cjeni pa bi trebao savjet koji uzeti. Mogao bi i u kombinaciju galaxy s8 jos nesto jeftinije.najvaznija mi je baterija. Rado bi i sto vecu fluidnost os-a ali to nije presudno... sto mislite koji uzeti?
Respect my authority!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako ti je softwer tj. brzina rada bitna sony ti je tu bolji obzirom da ima skoro cisti android. Samsunga ti je lakse prodat ima bolji ekran kameru ali i slabiju bateriju... Sad meni osobno s8 me nije odusevila prodao je nakon 5 dana jer je ocajan dizajn (drzis ga u ruci ko klima uredaj) ... Vidi recenzije obq dva uredaja pa odaberi. Ali ja bi samsunga jer ga je lakse prodat :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lenovo p2 je jako dobar mob ako ko ima dilemu meni osobno sto sam vidio nisam ga koristio ekran je jako dobar kamera isto zavrsna obrada isto super sredili subkonacno softwer baterija tako da pored p10 lite i motorole ja bi vise naginjao na p2 ali opet sve ovisi ko ima kakve preferencije..
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Horatio_Hornblower kaže...
Lenovo p2 je jako dobar mob ako ko ima dilemu meni osobno sto sam vidio nisam ga koristio ekran je jako dobar kamera isto zavrsna obrada isto super sredili subkonacno softwer baterija tako da pored p10 lite i motorole ja bi vise naginjao na p2 ali opet sve ovisi ko ima kakve preferencije..

I sve ovo znas samo gledajuci ga?????

12 godina

Trazim nesto do 350 eura, bitna mi je samo kamera za snimanje.

2 Iphone 6s
12 Samsung Galaxy S7 Edge

0 0 hvala 0
10 godina
Pred mjesec dana sam uzeo za ženu P2, dok sam podešavao sitnice na njemu mi se svidio, evo naručio i sebi.

Završna obrada i ekran super, fluidan rad sa dosta funkcija. Najbolje od svega je baterija, žena ne puni mob po 5 dana.

Nisam napravio update na Android 7 jer piše da više prazni bateriju na nekim drugim mobitelima kao Asus Zenfone 3 max.

Kamera je malo minus jer zaostaje za drugim mobitelima u klasi.

I zahvala forumašima na preporuci.

Kome je kamera bitna mislim da je P10 lite bolji ali baterija je na P2 jača za višednevni rad.
SSD koliko si mi života uštedio...
11 godina
neaktivan

Svaka čast na petodnevnom radu bez punjenja (ako se to zbilja dogodilo, ako i jest, onda nije paljen ekran tih pet dana).

Ali za one kojima to treba imam pitanje: ljudi, pa jel imate vi doma struje??

Uh, na trenutak mi se učinilo da je gore netko dao 1600 kn za Doogee...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.7.2017 16:49 (Yo Momma).

1 0 hvala 0
8 godina
odjavljen
zuper kaže...
Melješ gluposti. Kao prvo nisi napisao ništa kaj tražiš od uređaja. Zatim veliš da ti je P9 (ne Lite) bezveze iako je odličan uređaj. A ako gledaš uređaje po benchmark rezultatima, onda si fulao cijelu stvar. Jer ta Nokia bi ti bolje radila nego tvoj Zen2

P9 si ti spomenuo, ne ja. Pa i je bezveze. Nit lici na nesto, niti vrijedi te love. Po benchmarku je Nokia 6 losija od ZF2. A po cemu da ih gledam jbte? Da buljim u jogurt i nadam se da ce mi u njemu pisati koji je bolji. Ne mislim bacati novce na nesto sto je vec sada staro.

10 godina
da, moje iskustvo s mobitelom i baterijom je takvo da i nakon cijelog dana 1 put upališ ekran i mob rikne.

Istina, žena nije neki power user ali s obzirom da je prešla na P2 s Samsung TAB 3 7 zadovoljna je.

Nije problem struja doma nego recimo meni na poslu nema dobar signal nijedna mreža, moram bit mobilan i dostupan. Baterija mi mora izdržati power use cijeli dan. To P2 može. Ako ćeš nekog nazvat, surfat, fotografirat onda si bar 2 dana ako ne i 3 miran.

Javim se kad napravim power use test čim stigne :-)
SSD koliko si mi života uštedio...
13 godina
neaktivan
Moram rec da sam imao priliku i koristit ga malo nisam ga samo gleda.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ajmo, molim za savijet, žena uzima novi mob pa je u trilemi, a malo sam i ja, pa me zanima savijet. Najbitniji je fotoaparat i trajanje baterija.

4 Huawei Honor 8
7 Huawei P9
3 Huawei P10 Lite
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 8:21 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tražim best buy uredaj za mamu do nekih 1000kn (+ - 100kn), mora biti kupljen u HR. Kakav je Lenovo K5, da li bi ti bio jedan od boljih uzih izbora?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 10:18 (NoOne1).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

nakon pregledavanja raznih mobitela u rangu oko 2000kn, mislim da sam odlucio uzeti Huawei P10 Lite koji se moze naci na njuskalu za cca 2000kn. Fantastično leži u ruci (sto mi je iznimno bitno), jedino sto me brine je baterija i njeno trajanje. Ima li netko iskustva i može li reći koliko vam prosječno traje baterija na ovom uređaju?

E sad, dvoumio sam se izmedju ovih, pa mozete za kraj glasati jos jednom, mozda se predomislim 

4 Huawei P10 lite 2000kn
0 Lenovo P2 2200kn
1 Samsung Galaxy A5 ('17) 2200kn
8 Huawei Honor 8 2300kn
1 Huawei Nova 2100kn
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 22:37 (Zavjesa).

0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav ekipa,trebala bi mi pomoc.Nakon konstantnih problema sa z3 pogotovo sa mikrofonom.Doslo je do promjene tj doci ce do promjene

Kupio bih mobitel do maks. budgeta oko 2500 tis.

Najvažnije mi je da je fluidan i da ima brzo punjenje te od svega kamera i baterija da su dobre.........imam par modela za koje mi je oko zapelo pa bi volio da me savjetujete

1.Huawei P9 
2.Motorola Moto Z Play
3.Xiaomi Redmi Note 4

4.Samsung Galaxy A5 (2017)

Pa eto ako bih ste mi pomogli bio bih vam vrlo zahvalan

0 0 hvala 0
14 godina
NoOne1 kaže...

Tražim best buy uredaj za mamu do nekih 1000kn (+ - 100kn), mora biti kupljen u HR. Kakav je Lenovo K5, da li bi ti bio jedan od boljih uzih izbora?

Ja bi preporučio Moto G4 Play. Ima gotovo stock Android softver što je bitno ako ima slabiji hardver i ne bi trebao štekati s vremenom. Također ima i update na Nougat.

13 godina
Kuro_Okami kaže...
zuper kaže...

P9 si ti spomenuo, ne ja. Pa i je bezveze. Nit lici na nesto, niti vrijedi te love. Po benchmarku je Nokia 6 losija od ZF2. A po cemu da ih gledam jbte? Da buljim u jogurt i nadam se da ce mi u njemu pisati koji je bolji. Ne mislim bacati novce na nesto sto je vec sada staro.

Ja ne kužim što si uletio u temu kad već sve znaš bolje od ostalih... 

Imaš za ispod 2000kn mi note 4 64gb 3/4 gb ram 5,5" ekran koji benchaju 90000 na antutu pa si vidi

croGOREatia imaš za 2300kn Xiaomi Mi5. Ima sve navedeno što tražiš, a i više od toga za tu lovu.

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 10:52 (maks0806).
13 godina

Helloouu ekipa... 

Imala sam Xiaomi Redmi Note 4 (odličan je bio ali kamera mi nije bila nešto, pogotovo kada skrivecki ispit moras slikati-brzinski), pa sam bila prešla na Samsung Galaxy S8 Plus (nije mi legao) i sada tražim neki mob da je što jeftini ali da ima dobru kameru...  bitno mi je da je 5"2 ili 5"5 ekran..

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 11:29 (Miki_16).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozdrav imam na izbor A5 2017, Huawei P10 lite i Huawei P9 lite 2017... Koji mi preporucujete i zasto ?
Hvala unaprijed !

0 0 hvala 0
17 godina

Da li je ovo dobra kupnja, može li se kupiti nešto bolje za ovu lovu. Nisam ljubitelj Kineza ali ako ima nešto bolje molim da mi preporučite...
MOTOROLA MOTO G4 XT1622 16GB LTE DUAL BLACK // 1.399,00 kn

https://neutrinomobile.hr/motorola-moto-g4-xt1622-16gb-lte-dual-black.html

Džedaj

0 0 hvala 0
14 godina
Miki_16 kaže...

Helloouu ekipa... 

Imala sam Xiaomi Redmi Note 4 (odličan je bio ali kamera mi nije bila nešto, pogotovo kada skrivecki ispit moras slikati-brzinski), pa sam bila prešla na Samsung Galaxy S8 Plus (nije mi legao) i sada tražim neki mob da je što jeftini ali da ima dobru kameru...  bitno mi je da je 5"2 ili 5"5 ekran..

Hvala!

Huawei P9, Honor 8

zvrle kaže...
Pozdrav imam na izbor A5 2017, Huawei P10 lite i Huawei P9 lite 2017... Koji mi preporucujete i zasto ?
Hvala unaprijed !

A5 je vodootporan, ima bolji ekran i bateriju. P10 lite ima bolju kameru i malo bolji softver. Ti znaš što ti je bitnije...

marsovac kaže...

Da li je ovo dobra kupnja, može li se kupiti nešto bolje za ovu lovu. Nisam ljubitelj Kineza ali ako ima nešto bolje molim da mi preporučite...
MOTOROLA MOTO G4 XT1622 16GB LTE DUAL BLACK // 1.399,00 kn

https://neutrinomobile.hr/motorola-moto-g4-xt1622-16gb-lte-dual-black.html

Redmi Note 4X je najbolja kupnja u toj cijeni

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 22:04 (zuper).
15 godina
@marsovac

Ako se ne želiš zezati s flashanjem raznih firmwarea što je kod Xiaomija često problem idi na Motorolu.fino rade,imaju bolju kameru i čisti android bez bloatwarea...
možeš pogledat i Moto G5 za 150kn više...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice