Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.504.039
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Pa i ne radi toliko predivno i fluidno... U zadnje vrijeme imaju dosta softverskih problema. Inače, da. Radi super, pod cijenu ograničenosti. Sve ima svoje prednosti i mane, ali reći ću ti da HTC 10 ne radi ništa sporije od iPhonea 7 što se tiče fluidnosti i konzistencije u radu sučelja. Bar zasad :D

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Evo da prijavim, odluka je ipak pala na Huawei P9. Na prvu sam zadovoljan iako mi nekako žao wp. S androida sam na WP prešao bez da mi je i sekunde bilo žao. S wp na android neznam baš... Uglavnom vidjet ćemo kako će se pokazat mobitel.

0 0 hvala 0
13 godina
tonik kaže...

Thanks, no Huawei koji si spomenuo je dosta velik mi. Nebi išao na veči od 5.2 inča. U stvari 5 inča bi bila ideala.

Dvoumim se nekako ovim redosljedom: Lenovo Vibe s1 lite radi procesora, dobre kamere i 5.1 os-a, duplu bljeskalicu

Samsung j5 jer ima AMOLED, ima 6.0 os, ima gorilla glas

Lenovo K5 mi je isti ko i Vibe s1.

Huawei p8 lite mi je na zadnjem mjestu iako mi se jako sviđa, ali me malo odbija što nema ekran ko ostali zaštičen od grebanja, a da naknadno kupujem zaštitu baš mi se i neda.

Jel ima tko neku stranicu ili info koji su nadolazeči mobiteli?

Možda Xiaomi redmi 4 pro/prime uživo super izgleda a i hardver je solidan. Jedino tek je izašao pa još baš nema brdo romova za njega. Također Lenovo ZUK Z2 valjda vidim da ga ima za oko 200USD okolo a 4gb ram i sd 820 unutra što je dosta dobro samo eto neznam koliko daleko je stigao cm13/14 za njega... Meni su ta dva isto zbog 5' zaslona trenutno naaaj... Mada Mi5 nije daleko...

Pucaaaajjjj :)
11 godina
neaktivan
axos kaže...
Yo Momma kaže...
axos kaže...

Opet ja....

Xiaomi je sjeo super ali treba mi još jedan mobitel.

Za oko mi zapeo Huawei p9. Premium dizajn super kamera, ok cijena itd. Ali vidim po netu da im baterija nije ekstra. Koja su alternative s malo boljom baterijom u tom cijenovnom rangu (3k-4k kn)

Ako ga netko ima zanima me kako ste zadovoljni s tom kamerom.

EDIT: Odustao od P9. Stavili staklo vulgaris na ekran i kameru. Jako brzo se izgrebe. Sramota. Izgleda da će se odgodit kupnja na 2017 i litij metal baterije. Jer aktualni flagship modeli nisu revolucionarno bolji od prošlogodišnjih a cijene su paprene.

Odgodu kupnje uvijek podržavam jer ćeš kasnije ionako dobiti više za isti novac. Samo, ako ti se svi ostali parametri sviđaju, mene "obično" staklo ne bi odvratilo od kupnje. Ako si pametan ionako ćeš na njemu imati zaštitno stakalce, sve da je i Gorilla 18.

Malo mi smeta platit skupo mobitel i onda stavljati naljepnice preko. Nije isti osjećaj. Imam GG2 na starim mobitelu i nemogu reći da je isti kao i prvi dan ima par crtica koje se vide na svjetlu. Ali kad sam imao mobitel bez GG nakon par mjeseci je izgledao kao da se mačka igrala s njim. Malo surfao netom danas. Izgleda kao da ne će biti neke koristi od odgađanja jer se ne spominju litij metal baterije. Samo koji mpx/mhz više.

Ko što kaže kolega deepshit, kaljeno staklo za par baksa s ebaya i vozi. Nema nikakve razlike u filingu za osjećaj, prst glatko klizi i nije stupidna naljepnica koja se prije ili kasnije odlijepi. Mala cijena za bezbrižnost. Samo nakon nekog vremena uhvatiš se kako provjeravaš i to kaljeno stakalce i da ti je žao oštetiti i njega. Ništa što malo psihoterapije i koja šaka antidepresiva ne bi mogli riješiti ;)

EDIT: OK, kasno uočih da si probao i nije ti se svidjelo:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 9:38 (Yo Momma).
11 godina
neaktivan
karlo125 kaže...

Pozdrav,

dvoumim se izmedu s7 i iphone 7 telefona.Trenutni mob alcatel onetouch idol pa posto je andorid 4.1 neke aplikacije ne rade...

Nikada nisam imao IOS mob a svi vele da je smece al mene bas privlaci mob po izgledu,citao sam da jest iphone slabiji po specifikacijama ali da je puno jaci bez obzira imao li on a6 ili a9 chip ili gigu rama ili cetri.Mob mislim uzimat u tele 2 a posto imam dost veliku tarifu ta dva moba dobim za 1kunu jednokratno a za mjesecnu ratu ne znam,moram ih nazvati.Ugl. mob bi se koristio za gaming tipa fifa,asphalt 8,gta i drustvene mreze(fb,wapp,viber,snapchat,insta...) a ponajvise ga uzimam zbog facecama.Vidim da iphone ima 7mp front cameru dok s7 5mp pa me brine dali je to neka velika razlika tijekom snimanja.Mob bi stavio na tripod i snimao za yt,mikrofon imam ''studijski'' tako da nema potrebe koji mob ima bolji mic a sto ce tice frontcamere mi je bitno jer se mislim vidit ali mozda cak to nije ni potrebno jer ako okrenem da snima s zadnjom mogao bi imati 4k facecam sto bi bilo brutalno.

Hvala guys

cujemo se :D

Želiš imati svoju facu na jubitou u 4K? Zbilja? Buraz, koje kremice koristiš i tko ti istiskuje mitesere? :)

Ako ti je forma bitnija od funkcije, ako nisi power user, a očito nisi jer inače ne bi ni razmišljao o njemu, uzmi ajfon i bit ćeš savršeno zadovoljan.

14 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

Želiš imati svoju facu na jubitou u 4K? Zbilja? Buraz, koje kremice koristiš i tko ti istiskuje mitesere? :)

Zašto ne? Definitivno nedostaje muških beauty kanala na YT.

Live and let live.
9 godina
neaktivan

pozdrav,

koji je od ovih mobitela najbolji

SONY Xperia E5 Black

SAMSUNG Galaxy J3

LENOVO A7000

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 12:41 (loche).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...
karlo125 kaže...

Pozdrav,

dvoumim se izmedu s7 i iphone 7 telefona.Trenutni mob alcatel onetouch idol pa posto je andorid 4.1 neke aplikacije ne rade...

Nikada nisam imao IOS mob a svi vele da je smece al mene bas privlaci mob po izgledu,citao sam da jest iphone slabiji po specifikacijama ali da je puno jaci bez obzira imao li on a6 ili a9 chip ili gigu rama ili cetri.Mob mislim uzimat u tele 2 a posto imam dost veliku tarifu ta dva moba dobim za 1kunu jednokratno a za mjesecnu ratu ne znam,moram ih nazvati.Ugl. mob bi se koristio za gaming tipa fifa,asphalt 8,gta i drustvene mreze(fb,wapp,viber,snapchat,insta...) a ponajvise ga uzimam zbog facecama.Vidim da iphone ima 7mp front cameru dok s7 5mp pa me brine dali je to neka velika razlika tijekom snimanja.Mob bi stavio na tripod i snimao za yt,mikrofon imam ''studijski'' tako da nema potrebe koji mob ima bolji mic a sto ce tice frontcamere mi je bitno jer se mislim vidit ali mozda cak to nije ni potrebno jer ako okrenem da snima s zadnjom mogao bi imati 4k facecam sto bi bilo brutalno.

Hvala guys

cujemo se :D

Ako ti je forma bitnija od funkcije, ako nisi power user, a očito nisi jer inače ne bi ni razmišljao o njemu, uzmi ajfon i bit ćeš savršeno zadovoljan.

Ahah frende da ono ugl. bio bi to gaming channel tako da nema potrebe za tim...

Ajde mi molim te reci zasto bi s7 bio bolji,zato sto ima 4gb rama pa gle kolko ja znam na iphone-u sve igre rade isto ko i na s7.Velim vam oduvjek sam koristio android jer su svi pricali da je iphone sranje ali zasto ne koristiti iphone naspram andorida,nije da imam nesto lose s andoridom nego jednostavno zelim viditi kako izgleda daj IOS

hvala

15 godina
@ bNeo

Tnx, ali nekako ciljam na malo višu klasu uređaja te mi je uvijek da ga obavezno ima ili Vip ili Tele2.

Čekati ću onda Huawei Mate 9 ili ići protiv savjeta frendova iz Samsunga i uzeti S7 Edge i to samo zbog dijagonale...

S7 je ok ako je nekome dobra ta dijagonala, za moje potrebe i sve za šta mi treba mob, ta dijagonala mi nikako ne odgovara (bez obzira kako radi, a radi super, no ništa mi to nr znači kada mi je mal dijagonalom).

Recimo V20 bi odmah uzeo da ne dostupan kod naših providera.

Mate 9 mi odgovara hardeare-om, a i dijagonalom.

Uglavnom, vrijeme je da moj G3 ode u mirovinu, a iskreno mnogi koje gledam nisu mi baš ok kao što je G3, a s konja na magarca ne bi išao...ni pod razno....

Mnogo posla i bolja polovica i ja moramo obavljati s moba, a u većini situacija tablet nije nikakva opcija pa mi treba uređaj tipa Mate 9...ok dijaginala i ok hardware (ne znam samo kakve fotografije daje), no brine me zaštita displaja pošto ne navode koju ima zaštitu.

Znam da je većini S7 super, ali ne mogu si dopustiti takvu dijagonalu.

Zanima me je li tko od vas imao npr. S7 i G3 te koja je razlika u dijagonali displaya s obzirom da LG ima tipke na displayu koje mu uzmu dosta mjesta.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina

Zamoli nekog tko ima S7 da ode na npr. Bug.hr i slika cijeli ekran, onda ti pogledas na svom G3 isto tu stranicu pa ces vidjet koja je razlika.
Mislim da G3 ima smanjenu vidljivu dijagonalu i da sa tim 5,5" ekranom dodje na isto kao kod S7.

Primjer (Moto X 4,7"):

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 21:26 (djigibao).
11 godina
neaktivan

Da li si razmisljao o nekom samsungu iz note linije?

0 0 hvala 0
13 godina

Čitaš li ti napisano? Traži ovogodišnji flagship, dostupan kod naših operatera...

15 godina

Kolege, može mala pomoć, savjet...

Znači biram si novi mob...

Idealan bi mi bio neki 5.5" FullHD, SnapDragon 650 (ili bilo što a da ima i A72 jezgre, 4/64 (ili  3/32), vanilla Android i barem najava Nougata, baterija da traje jedan puni dan kod jačeg korištenja, i da upada u klasu do cca 2500 kn. Tako nešto nisam našao, a najbliže tome su mi se iskristalizirala dva uređaja:

Xiaomi Redmi Note 4

Xiaomi Redmi Pro

I sad je to dvojba. 800 MHz LTE mi nije neš bitan, tj nije uopće, dok god ima WCDMA na 900, a to imaju oba. Prema najavama oba će dobit Nougat, a bio bi i red, prilično su novi uređaji... kamera na Pro je bolja, ali to mi nije niš presudno...

Ustvari mislim da će mi na kraju samo cijena odlučit, jer ako je note 4 1800 kn za 3/32 gb, onda mislim da će to biti izbor ako je alternativa Redmi Pro 3/64 za 2500 kn.

Pa ako netko ima nešto za reć što bi moglo pomoć da se odlučim ili pak predloćit neki uređaj bolji...samo napred. I bitno mi je da ga mogu kupit u HR dućanu, sa HR računom.

Hvala

EDIT: sad vidim da je Redmi Note 4 Pro verzija 4/32 sa Snapdragon 652 navodno pred samim izlaskom...pa bi mi, ovisno o cijeni, taj model bio možda favorit u odnosu na ova dva gore navedena. Iako ovisi kad će to stvarno bit dostupno u HR dućanu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2016 15:06 (miki1981).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Isplati li se uzeti LG G5 za 3000kn da ima Cam plus? On ima skoro 3000 mah bateriju i cam plus jos 1000mah pa je to 4000maha.
14 godina

Neznam kakvi su sad LG mobiteli. Ali Lg mobitel više nikad u moju kuću neće zači. Imaju dobru kameru, ali mobitel je teško me razočarao. Prvi Lg koji sam imao je preklopni gb220, nakon par mj, crkla matična, otišao na servis, promjenio ju i nakon par mjeseci ponovo. drugi je bio cookie, svako malo touch zezao, bio na servisu i kad je garancija prestala ekran se i njegov boje su se sve promijenile i pomaknule. Funkcija ekrana postala nula. Frend imao isto Lg i stariji tip i smartphone,  žao mu novaca što je uopće kupio. Na svima ih je baterija zezala, te na kraju matična krepala.

BF4 & BF1 - Tonyhrv
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2016 18:22 (tonik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

@miki note 4 je prezakon mob, apsolutna preooruka

Vezano za G5, ne. Ne funkcnionira to tako. Mob ima lošu bateriju od 2800, kad stavis cam plus, on ne puni batku nego ajmoreći sporije prazni kad slikaš s njim. Jučer sam uzeo zapakirani S7 za 3000, masu bolji mob od G5

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Gdje si uspio dobiti S7 za 3000, odmah bi kupio

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

isprobao danas iphone 7 750 x 1334 i galaxy s7 1440 x 2560,gledam 4k video na ytu i vidim da oba dva telefona imaju najvisu postavku rezolucije 1080p pa se pitam koji je onda razlika izmedu 2k i 720p ekrana?.Nisam slijep i ne vidim nikakvu razliku...

odigrao par igrica,uslikao selfie prednjom i zadnjom kamerom,pogledao slike.

Sve isto bez obzira kaj s7 ima vise gb rama i octa core procesor naspram 2gb rama i quad core cpua.

Slike identicne da identicnije nemreju bit jedno ako me vid ne vara.

Posto nikad nisam koristio IOS naviko sam se u roku cca. 20-30min

Dajte mi sad iskreno recite koja je onda razilka sto svi govore jer cijena izmedu s7 i iphonea je 35kn mjesecno,naravno ajfon je skuplji :D

Budite realni i bez zajebancije molim jer me stvarno interesira

hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2016 20:12 (karlo125).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ocito si dosadio ekipi... Vec tri dana ispitujes iste stvari, i na nekoliko odgovora (savjeta) pametujes. Odluci sam i prestani tlacit ljude, ionako znas najvise jer po tvome nema razlike izmedu s7 i iphone7. 

9 godina
Si probal low ligh slike, i pogledat oboje na kompu di je isti ekran?
12 godina
protjeran
deepshitcro kaže...

Ocito si dosadio ekipi... Vec tri dana ispitujes iste stvari, i na nekoliko odgovora (savjeta) pametujes. Odluci sam i prestani tlacit ljude, ionako znas najvise jer po tvome nema razlike izmedu s7 i iphone7. 

On ti je king trolanja, prvi trol foruma po meni, možda ima i gorih ali ja ne znam za takvoga.

Čitaj OVO 

Sve upit do upita, svaki post mu je "šta mislite ?", puno mu je već forumaša reklo da prestane to radit a on opet iznova, mislim da svjesno i smišljeno podjebava i najbolje ga ignorirat.

12 godina
neaktivan
Silent horror1992 kaže...
deepshitcro kaže...

On ti je king trolanja, prvi trol foruma po meni, možda ima i gorih ali ja ne znam za takvoga.

Čitaj OVO 

Sve upit do upita, svaki post mu je "šta mislite ?", puno mu je već forumaša reklo da prestane to radit a on opet iznova, mislim da svjesno i smišljeno podjebava i najbolje ga ignorirat.

da najbolje je da moderator sazna moju kucansku adresu dode doma i da mi pojasni lekciju pa mislim ono zar se ne moze vise niti informirat pa zato i sluzi forum.

Nije forum sta je nekad bio

14 godina
karlo125 kaže...
Silent horror1992 kaže...
deepshitcro kaže...

Čitaj OVO 

da najbolje je da moderator sazna moju kucansku adresu dode doma i da mi pojasni lekciju pa mislim ono zar se ne moze vise niti informirat pa zato i sluzi forum.

Nije forum sta je nekad bio

Ne kaže se inforumacija nego informacija i prema i prema tome ne može.

Šalu na stranu ako su ti isti uzmi jeftiniji i to je to. Nije ni bitno što drugi misle nego koliko si ti zadovoljan.

11 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Čitaš li ti napisano? Traži ovogodišnji flagship, dostupan kod naših operatera...

Citam i iz napisanog iscitavam da mu treba mob s vecom dijagonalom radi posla, ovo da mora biti ovogodisnji flagship sam izgleda preskocila... Za posao koristim note 3 i ne vidim da cu ga mijenjati nekim drugim u skorije vrijeme. Ali, skuzajte, necu vise majke mi

11 godina
neaktivan
karlo125 kaže...

isprobao danas iphone 7 750 x 1334 i galaxy s7 1440 x 2560,gledam 4k video na ytu i vidim da oba dva telefona imaju najvisu postavku rezolucije 1080p pa se pitam koji je onda razlika izmedu 2k i 720p ekrana?.Nisam slijep i ne vidim nikakvu razliku...

odigrao par igrica,uslikao selfie prednjom i zadnjom kamerom,pogledao slike.

Sve isto bez obzira kaj s7 ima vise gb rama i octa core procesor naspram 2gb rama i quad core cpua.

Slike identicne da identicnije nemreju bit jedno ako me vid ne vara.

Posto nikad nisam koristio IOS naviko sam se u roku cca. 20-30min

Dajte mi sad iskreno recite koja je onda razilka sto svi govore jer cijena izmedu s7 i iphonea je 35kn mjesecno,naravno ajfon je skuplji :D

Budite realni i bez zajebancije molim jer me stvarno interesira

hvala

Ajfon kupi.

14 godina
Pozdrav. Trebao bi mob za necaka (10god), cijena do 1.000 kn. Moze kinez, bilo sta samo da nije wp... hvala

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Crofarmer kaže...
Pozdrav. Trebao bi mob za necaka (10god), cijena do 1.000 kn. Moze kinez, bilo sta samo da nije wp... hvala

http://www.honorbuy.com/1008-xiaomi-redmi-4-16gb-smartphone-gray.html

Nije Prime verzija s 3GB RAMa, 32 GB internet memorije i nesto jacim CPU-om jer prelazi budzet, ali ovih 2 gb RAM i 16GB bit ce cist dovoljno za 10-ogodisnjaka... Mob ima dobar ekran, dobre je izrade, solidna kamera, za tu lovu prvu liga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2016 13:21 (Edge).
9 godina
neaktivan

Ma za 10 godina će sve s 2gb RAM- a biti dobro, ja sam s 10 strgao ericssona t10, tj. poklopac.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok ljudi, već sam pisao u kineskim mobitelima, ali da pitam i ovdje.

Uglavnom, kupujem mobitel za osobu koja nema baš puno veze sa smartphoneovima i služit će više manje za pozive, poruke, whatsapp i eventualno koji izlet na internet.

Najvažnije je da ima ok bateriju i da je kolko-tolko dobro građen, pa bih molio neku preporuku. Cjenovni rang je nekih 500-600 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Iskreno, koliko god su windows phone mobiteli lagano prošlost, Lumia 435 ili 520 su jeftinjare koje na njuškalu nađeš za 300 kn, a za stariju osobu bi bili jednostavni.

Još bi preporučio iPhone 4s, ista stvar za nekog tko nije zahtjevan je ok.

Od Androida novih bi preporučio nekog Alcatela od novih, ili recimo Xiaomi Redmi 2, također nov.

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice