Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.521
|
čitano: 13.059.100
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav, trebam pomoc pri kupovini mobitela, nakon mocne S4-tvorke, tesko je preci na nesto drugo, ali sam primoran, 2x mu je otisao touch, prvi puta mojom greskom a drugi puta greskom servisera, touch je stao nakon 2 mjeseca
sada me zanima koji mobitel da uzmem, nesto sam gledao G3 Stylus i Magnu, galaxy J5, koji je bolji od ta tri, i jos nekih prijedloga za mobitel

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 1:12 (Vukovic69).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Da ponovimo gradivo..

Za kolko para, koliko maksimalno star moze bit i gdje kupujes

Sto ti je vazno

youtube.com/mislavbusic
13 godina
neaktivan
Vukovic69 kaže...

Pozdrav, trebam pomoc pri kupovini mobitela, nakon mocne S4-tvorke, tesko je preci na nesto drugo, ali sam primoran, 2x mu je otisao touch, prvi puta mojom greskom a drugi puta greskom servisera, touch je stao nakon 2 mjeseca
sada me zanima koji mobitel da uzmem, nesto sam gledao G3 Stylus i Magnu, galaxy J5, koji je bolji od ta tri, i jos nekih prijedloga za mobitel

Znaci navedite

koliko vam je bitna baterija

koliko je bitan ekran i koju velicinu ekrana hocete

koliko je bitna kamera

koliko je bitna brzina i fluidnost

koliko hocete RAM-a i ROM-a

koji OS hocete

do koliko para vas zanima telefon

jeli hocete narucivat ili hocete uzimat u drzavi

hocete li mobitel na rate ili placate odmah gotovinom

10 godina
neaktivan
GuardianOTB kaže...
Vukovic69 kaže...

Znaci navedite

koliko je bitna kamera

koji OS hocete

minimum 2500mAh
ekran oko 5"
neka solidna kamera
Ram min 1 gb 
cijena oko 350-400km
Iz Bih 
u gotovini

10 godina
neaktivan

Ženi kupujem mobitel pa bi vas molio za pomoć :)

mobitel kupujem na rate i cijena bi išla do 2700kn u HR dučanima. može biti kinez.

baterija - 2500mAh na više

ekran - nije presudan

kamera - najbitnija je ženi kod kupnje

brzina i fluidnost - bitno

RAM i ROM - min 2GB RAM-a i 16GB + microSD ili 32GB na više može i bez microSD

našao sam ovaj jedan pa me zanima mišljenje: Lenovo Zuk Z1

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 13:41 (ByteLord).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vukovic69 kaže...
GuardianOTB kaže...
Vukovic69 kaže...

Znaci navedite

koliko je bitna kamera

koji OS hocete

minimum 2500mAh
ekran oko 5"
neka solidna kamera
Ram min 1 gb 
cijena oko 350-400km
Iz Bih 
u gotovini

http://www.olx.ba/artikal/12930735/samsung-a300fu-galaxy-a3-quad-core-1-2-ghz-cortex-a53/ 

Baterija: 2600mAh
ekran : 5" 16M boja 
Rezolucija:720 x 1280
CPU Quad-core 1.2 GHz Cortex-A53
GPUAdreno 306
Kamera-13 MP,autofocus, LED flash.
RAM: 1.5 GB...  paše li ovaj? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 13:24 (pješak).
10 godina
neaktivan
Možda huawei p8 lite
Doduše baterija mu je 2200mAh ali mislim da nije baš prevelik potrosac baterije i da bi trebao biti zadovoljan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mozda G2 nije los izbor..

youtube.com/mislavbusic
10 godina
neaktivan
Vukovic69 kaže...
GuardianOTB kaže...
Vukovic69 kaže...

Znaci navedite

koliko je bitna kamera

koji OS hocete

minimum 2500mAh
ekran oko 5"
neka solidna kamera
Ram min 1 gb 
cijena oko 350-400km
Iz Bih 
u gotovini

Nov ili polovan. Jer sad izlaskom novijih modela mozes naci hrpu polovnih a dobrih mobitela koje ljudi prodaju da mogu uzeti novije modele.

Sto se kupnje u BiH tice za to imas OLX.ba pa gledaj.

Primjerice imas Doogee X5 PRO 220 KM sa 2GB RAM

Doogee X6 PRO 250 KM sa 2GB RAM

Meizu M2 300 KM sa 2 GB RAM

Meizu M2 Note oko 350 KM sa 2 GB RAM

Xiaomi Redmi 3 400 KM sa 2 GB RAM

Neki brand name a dobri modeli su ti LG, Sony koje bi ti ja preporucio za te novce.

HTC i Samsung isto imaju solidne telefone ali u tom cjenovnom rangu nisu me osobno odusevili pa na kraju odluka je tvoja.

Evo ti mala pomoc od mene

OLX.ba filteri za telefone do 400 KM

OLX.ba popis telefona do 400 KM

10 godina
neaktivan

Da to je istina, ima super raznih modela mobitela polovnih koji su jeftini,ali kolika im je garancija? 
ipak ja mislim da garancija igra veliku ulogu i zato bolje dati 50KM više novaca za novi, nego za isti model polovan imat 6mj garancije, točnije što je ostalo.

10 godina
neaktivan

Moj primjer jedan u vezi kupnje polovnog mobitela.

Moj brat trazio od mene da mu nadjem mobitel nov ili polovan do 1000 kuna a posto je on korisnik koji koristi samo pozivi, sms i viber i whats app

nije mu trebao neki jak stroj.

Trazio po shopovima i na OLX.ba za telefone i nadjem LG Leon polovan telefon sa garancijom jos godinu dana skoro i platio ga 400 kuna.

Telefon mu radi sve sto i treba njemu, dovoljno mu je brz i baterija mu moze 2 dana. Inace nov LG Leon dodje oko 1000 kuna.

Tako da nemojte bjezati od polovnih telefona jer mozete gomilu novca ustedjeti ako se odlucite za lanjski model polovan nego ako uzmete ovogodisnji model nov.

Nije da ce te AutoCAD pokrecat na mobitelu ili video rendering.

Primjerice sto je tocno revolucionarno donio novi Sony Z5 za razliku od Sony Z1 od onih stvari koje su nama bitne na mobitelu i bez kojih nemozemo zamisliti daljni zivot.

Sto je tocno revolucionarno donio novi Samsung S7 za razliku od Samsung S2 ili dalje sto je tocno donio novi LG G5 u odnosu na LG G2 od tih krajnje bitnih stvari.

Nista ni toliko bitno ni toliko revolucionarno se nije promjenilo bar sto se tice obicnog prosjecnog korisnika. Sve sto prosjecan korisnik radi na Z5, S7, G5 isto to moze raditi i na Z1, S2, G2.

Jedino sto je se promjenilo je verzija samog androida, rezolucija kamere, velicina ekrana, kolicina RAM-a, kolicina interne memorije, procesor i materijal izrade.

A nista od toga nije toliko bitno niti od zivotne vaznosti za nekog prosjecnog obicnog korisnika kojem je mobitel samo mobitel a ne pokretno racunalo i videoteka i diskoteka i kamera itd itd itd.

Za one koji hoce da vide velik broj na Antutu i hoce da im telefon sve radnje uradi u tisucinku bez laga, koji hoce da igraju 3D igra na high fps i hoce QHD ili 4K ekrane i hoce visok PPI na razini onih na LCD televizijama oni nikad nece biti zadovoljni jer oni hoce uvjek vise.

Ali takvi su u manjini i zasto bi mi onda patili za tim posve nepotrebnim stvarima kad i s ovim sto imamo mozemo biti sasvim sretni i zadovoljni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 14:50 (delta-hawk).

1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nesto razmisljam mozda opet da uradim touch u s4 , ali to je 270km i nemam garanciju

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Eh, pa sad... U principu se slažem, nisi baš trebao potegnuti raspon od S2 do S7 ali dobro. U svakom slučaju,

današnjem prosječnom korisniku ništa bitno ne donosi S7 u odnosu na S4, to je sigurno.

Što se tiče PPI-ja... proći će još puno vode dok televizori budu imali PPI ko današnji mobiteli, pa kako bi ti slika

na mobitelu i ikone izgledale da ti mobitel ima bijedan PPI ko trenutni TV paneli??

Tako da televizorski PPI na mobitelima nije nešto što želiš :)

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vukovic69 kaže...

Nesto razmisljam mozda opet da uradim touch u s4 , ali to je 270km i nemam garanciju

Kakvi bola 270km, dodas jos 50km u vri glave i nabavis si s4 kakav oces.

14 godina
@delta-hawk

Prosječan današnji korisnik ti koristi mobitel za puno više osim samo za zvanje i poruke, ako na to misliš. A stavljanje S2 i S7 u isti koš neću ni spominjat jer mogao bi napisati esej gdje i zašto je S7 mnogo bolji uređaj i gdje bi prosječan korisnik bio puno zadovoljniji sa S6 ili S7
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zuper kaže...
@delta-hawk

Prosječan današnji korisnik ti koristi mobitel za puno više osim samo za zvanje i poruke, ako na to misliš. A stavljanje S2 i S7 u isti koš neću ni spominjat jer mogao bi napisati esej gdje i zašto je S7 mnogo bolji uređaj i gdje bi prosječan korisnik bio puno zadovoljniji sa S6 ili S7

Moj radni kolega jos uvjek koristi Samsung Galaxy S i kaze da je sasvim zadovoljan s njim.

I po cemu bi prosjecan korisnik bio zadovoljniji sa S7 u odnosu na S2 ajde navedi mi primjere kad si vec spomenuo.

A sto se tice PPI na televizijama pa imas LG OLED sa 4K rezolucijom zaslona.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 15:43 (delta-hawk).
10 godina
neaktivan
Dane24 kaže...
Vukovic69 kaže...

Kakvi bola 270km, dodas jos 50km u vri glave i nabavis si s4 kakav oces.

znam ja to, ali de ga znaj da i on nije mjenjo touch ili nesto, kao sto je mene ovaj majstor izradio nakon 2 mjeseca mi stao touch ..

15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
Intelovac123 kaže...

Nemoj to. Fake as fck

17 godina

Ekipa, uzimam curi  ''pametni mob, cijenovni rang od 1500-3000kn.

Nemam blage veze što bi uzeo, osobno imam iphone već x godina, pa on otpada.

Njoj bi neki ''elegantniji'' , jedan od karakteristika  je da mora imat kvalitetnu kameru/fotić.

Čitao sam revieuw o Huawei P8, P8 lite(slabija verzija), možda kakvi Lenovo, fakat mi se teško odlučit jer ima ih brdo na tržištu pa bi svaka pomoć, pogotovo onih koji imaju neke od tih novijih modela.

Još sam gledao One plus X.

Što se tiče kupovine nisma ograničen na HR, mogu i vanjski shopovi.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
14 godina
To je vrlo širok raspon budžeta. Za 3000 na njuškalu možeš odmah uzeti S6, oko 2000 Z3 Compact, a za preoreder izvana Xiaomi Mi5.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Ako trazi nesto elegantno, a da ima dobru kameru S6 je odlican izbor. Definitvno jedna od najboljih kamera na trzistu, dosta bolja od Z3.

Mob je kompaktan, dobre izrade i tanak.
http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...
zuper kaže...
@delta-hawk

Moj radni kolega jos uvjek koristi Samsung Galaxy S i kaze da je sasvim zadovoljan s njim.

I po cemu bi prosjecan korisnik bio zadovoljniji sa S7 u odnosu na S2 ajde navedi mi primjere kad si vec spomenuo.

A sto se tice PPI na televizijama pa imas LG OLED sa 4K rezolucijom zaslona.

Ti zapravo ne znaš što znači PPI, jel da?

13 godina

S2 ima veći PPI od tog televizora :P

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

može li mi neko reći koliko realno vrijedi Sony Xperia E4, dakle samo uređaj i punjač bez papira ili pisane garancije? Molim da mi se potencijalni kupci na javljaju pošto ne prodajem mob nego me zanima informativno radi kupnje ovog polovnog uređaja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kostolomac 

Frende uzmeš joj S6 u gold boji i biti će sretna. A kad je ona sretna i ti si sretan (znam iz iskustva  ) Ja sam ga imao 10-11 mjeseci i odličan je mobitel, najbolja smartphone kamera 2015.po većini recenzenata kako naših tako i stranih. Stvarno nema fulla sa tim mobom, još bi mu android MM trebao poboljšati autonomiju tako da, ako možeš uzmi njega. 

Pozz

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 13:13 (drinkoholic).
17 godina

Onda već kad je S6 na dobrom glasu, trebam nekog provjerenog prodavača da ga uzmem, al novi  samo dolazi u obzir :)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
10 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

može li mi neko reći koliko realno vrijedi Sony Xperia E4, dakle samo uređaj i punjač bez papira ili pisane garancije? Molim da mi se potencijalni kupci na javljaju pošto ne prodajem mob nego me zanima informativno radi kupnje ovog polovnog uređaja 

U BiH ga mozes nac do 1000kn nova, znaci polovan oduzmi koju stotinu kuna i to je to :D Do kakvih 700kn mozda da vrijedi po meni.

13 godina

To da u slucaju da ima garanciju i papire, ja mislim da bez toga negdje 500-550kn max?

10 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

To da u slucaju da ima garanciju i papire, ja mislim da bez toga negdje 500-550kn max?

A tu negdi je, ako bi dao je tko za tu lovu, do nekih 600kn ako je u odlicnu stanju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice