Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.036
|
čitano: 12.513.451
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Nije giga dovoljna, pored pozadinskih neophodnih programa, kad otvoris par stranica giga rama se napuni brzo. Ja pokrenem par stranica i imam 500mb slobodnih, mozda android 5 radi na optimizaciji ali se aplikacije ne optimizuju. Zenfone isto dobija lolipop kad izadje zen2 a to je ubrzo :)

1GB nije pametan izbor za kupovinu preko 1k kuna, jednostavno je tako. Facebook app sam zna pojesti 400-500mb RAM-a danas...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
MARKOZD15 kaže...
zanimatelj kaže...

Dali je velika razlika izmedu lg g3 16gb(2gb rama) i 32gb(3gb rama)..? Imam priliku zamijeniti svoj s5 za lg g3 16gb pa sad neznam jer se to isplati?

Po meni je G3 bolji telefon, ja bih uzeo. Razlika nije prevelika! Meni bi više značila ta interna memorija nego više RAM-a

Ma ipak necu uzet taj lg,sad mi je za oko zapela Sony Xperia Z3...koja bi bila realna nadoplata uz S5 star pola godine,sve mrete,stanje 9/10 za Xperiu Z3 staru 2 mjeseca skoro kao nova,sve mreze?

13 godina
neaktivan

Btw. što se misli oko Lenovo mobitela, čisto informativno? p70, p90, vibe z2?  Dosta ljudi piše za p70 da je best buy.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2015 18:14 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel ima netko iskustva sa HTC Desire 620? Burazu je riknuo prastari htc explorer pa tražimo nešto bolje.

Ima još nešto na ovu foru do 2.500 kn?

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Želim kupiti novi mobitel. Htio bi da ima solidnu kameru s bljeskalicom, da baterija duže drži, da je brz i bez zastajkivanja i da je Android ili iOS jer želim igrati igre s fejsa.

Za mobitel bi izdvojio do 2000 kn, njuškalo, ali može biti i preko nekog operatera ako je ponuda ok.

Molim pomoć za preporuku, unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Imam trentuno s3 mini i koji bi bio najbolji napredak?

0 lg l fino
3 nokia lumia 630
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2015 22:30 (mobilfan).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trazim mobitel do 1000kn, najvise 1200. Koristio bi ga za youtube, surfanje, igre... znaci dual core >1 ghz je pozeljan. Ekran ako moze veci od 4 incha, ali opet ne previse. Kvaliteta izrade je iznimno bitna, jer bi ovaj mobitel trebao trajati oko 3 godine (i vise). Uzimam na bonove, u kešu. Trgovina nije bitna.

Unaprijed hvala!

Edit: LG L90?

This pork is so raw it's still singing hakuna matata! ._.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 11:14 (AxeAwesome).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Odlučio sam da za mobitel mislim izdvojiti do 1300 kuna maksimum. Bitna mi je solidna kameru s bljeskalicom, da baterija duže drži, da je brz i bez zastajkivanja i da je Android jer želim igrati igre s fejsa i općenito. Našao sam par modela koji mi se čine ok u tom rangu pa molim savjet u glasanju ili ako postoji koji bolji model od izdvojenih molio bi da napišete komentar.

0 Samsung Galaxy S3 mini
0 HTC Desire 610
1 Sony Xperia M2
2 LG L90
10 Neki drugi
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 11:54 (papaoutai).

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Mozes i lg l fino ja sam se odlucio za taj uskoro ga uzimam najisplatviji je u svom cijenovnom rangu ali i lg l90 je isto dobar ali malo skuplji.

0 0 hvala 0
15 godina

probaj nac S4 za te pare ili xperiu z

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gdje misliš kupit taj LG l fino?  Proguglo sam, ništa mi korisno nije izbacilo.

12 godina
papaoutai kaže...

Odlučio sam da za mobitel mislim izdvojiti do 1300 kuna maksimum. Bitna mi je solidna kameru s bljeskalicom, da baterija duže drži, da je brz i bez zastajkivanja i da je Android jer želim igrati igre s fejsa i općenito. Našao sam par modela koji mi se čine ok u tom rangu pa molim savjet u glasanju ili ako postoji koji bolji model od izdvojenih molio bi da napišete komentar.

https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-8-gigabytes-red-d2139133.htm

10 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Btw. što se misli oko Lenovo mobitela, čisto informativno? p70, p90, vibe z2?  Dosta ljudi piše za p70 da je best buy.

I ja sam gledao taj lenovo p70, izgleda super, samo ne znam kako je s frekvencijama za 3g, jedan model koji sam ja htio naručiti nije imao 900 frekvenciju za 3g što znači da ne bi radio 3g internet u manjim mjestima (kako su mi objasnili). Sad ne znam je li tako za svaki model ili kaj!?

http://www.ebay.com/itm/Lenovo-P70-t-4G-LTE-Smartphone-Android4-4-MTK6732-Quad-Core-5-IPS-2GB-16GB-13MP-/351296872426?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item51caecdfea

Ako netko može pomoći bilo bi super, da li bi ovaj gore mobitel radio u Hrvatskoj i da li bi nabili neke dodatne troškove, carinu, PDV...?

Edit 2: A možda sam i ja skroz pomiješao, pa je s ovim mobitelom sve ok s 3g-om, nznm.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 15:26 (asuekoto).
11 godina
neaktivan
domac5 kaže...

probaj nac S4 za te pare ili xperiu z

Uzimao bi samo novi koji nije korišten, a ova dva modela u tom rangu se nažalost ne mogu naći...

13 godina
protjeran

Imaš S3 Neo za manje od 1400 kn na alzashopu.

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
asuekoto kaže...
molnyi kaže...

I ja sam gledao taj lenovo p70, izgleda super, samo ne znam kako je s frekvencijama za 3g, jedan model koji sam ja htio naručiti nije imao 900 frekvenciju za 3g što znači da ne bi radio 3g internet u manjim mjestima (kako su mi objasnili). Sad ne znam je li tako za svaki model ili kaj!?

http://www.ebay.com/itm/Lenovo-P70-t-4G-LTE-Smartphone-Android4-4-MTK6732-Quad-Core-5-IPS-2GB-16GB-13MP-/351296872426?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item51caecdfea

Ako netko može pomoći bilo bi super, da li bi ovaj gore mobitel radio u Hrvatskoj i da li bi nabili neke dodatne troškove, carinu, PDV...?

Edit 2: A možda sam i ja skroz pomiješao, pa je s ovim mobitelom sve ok s 3g-om, nznm.

Sve je ok, samo ima onak osrednju kameru. To im je jedini fail, dobit ce lollipop za mjesec dva. Na antuntu ima rank među prva 3 (ako ti je to bitno), dobre je izrade - imas ga u hr. za 1990 kuna ...

10 godina
protjeran

Ja sam sam iz bosne pa uzimam preko PIK-a a za hrvatsku neznam kako.

13 godina

Doban dan,moze preporuka za mobitel do 1500 kuna,hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav! Evo imao sam neki mobitel Zopo pa bi volio neki bolji mobitel sa 1gb rama do 1600kn!Koji bi mi preporučili?? Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Kako bi bilo da navedete gdje planirate kupit, oglas ili trgovina, novo ili polovno, bitne karakteristike kod telefona itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 20:00 (bill_jobs).

0 0 hvala 0
12 godina
bill_jobs kaže...

Kako bi bilo da navedete gdje planirate kupit, oglas ili trgovina, novo ili polovno, bitne karakteristike kod telefona itd.

Pa planiram kupit bilo gdje putem weba,pouzećem,novo,1gb rama 8 ili 5 MP zadnja 720p ili 1080p,prednja bilo kakva,neki četverojezgreni procesor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 20:03 (CPU).
10 godina
protjeran

Ljudi trebam stvarno pomoc Nokia lumia 630 ili LG L Fino ???? dosad sam samo android imao i zanima me Windows phone ali se bojim da cu se razocarati pa molim vas preporucite jer neznam koji bi znaci samo od ta 2 telefona da mi kazete koji bi bio bolji napredak posle s3 mini?

0 0 hvala 0
16 godina
mobilfan kaže...

Ljudi trebam stvarno pomoc Nokia lumia 630 ili LG L Fino ???? dosad sam samo android imao i zanima me Windows phone ali se bojim da cu se razocarati pa molim vas preporucite jer neznam koji bi znaci samo od ta 2 telefona da mi kazete koji bi bio bolji napredak posle s3 mini?

imam trenutni lumiu 535 i definitivno ti prepručam Lg L fino. Meni se ništa  ne sviđa win 8.1

Hi Folks!
13 godina
protjeran
CPU kaže...

Pa planiram kupit bilo gdje putem weba,pouzećem,novo,1gb rama 8 ili 5 MP zadnja 720p ili 1080p,prednja bilo kakva,neki četverojezgreni procesor.

https://www.simpa.hr/mobitel/lg-spirit-4g-lte?entityid=CDwcBTmEKO9h7eHMoM5L03gjTGxRg5Jx8CwRabCYZF41&gapt=4-32-1-1-0-0-0

Jedino ne znam jel zaključan i jel ti mreža paše.

16 godina
neaktivan
@CPU uzmi si HTC Desire 620 ili Samsung S3 Neo
When people are bored, it is primarily with their own selves that they are bored.
16 godina
neaktivan
@CPU uzmi si HTC Desire 620 ili Samsung Galaxy S3 Neo
When people are bored, it is primarily with their own selves that they are bored.
13 godina
neaktivan
AxeAwesome kaže...

Trazim mobitel do 1000kn, najvise 1200. Koristio bi ga za youtube, surfanje, igre... znaci dual core >1 ghz je pozeljan. Ekran ako moze veci od 4 incha, ali opet ne previse. Kvaliteta izrade je iznimno bitna, jer bi ovaj mobitel trebao trajati oko 3 godine (i vise). Uzimam na bonove, u kešu. Trgovina nije bitna.

Unaprijed hvala!

Edit: LG L90?

Bump

10 godina
neaktivan
molnyi kaže...
asuekoto kaže...
molnyi kaže...

Sve je ok, samo ima onak osrednju kameru. To im je jedini fail, dobit ce lollipop za mjesec dva. Na antuntu ima rank među prva 3 (ako ti je to bitno), dobre je izrade - imas ga u hr. za 1990 kuna ...

Tnx na odgovoru. Čitao sam po netu da taj lenovo da ima problema s pozivima, odnosno kvalitetom zvuka.

To je općenito dosta zanemaren aspekt, čitao sam tonu recenzija, ali nikako ne uspijevam pronaći 3 ili 5 najbolja smatrphona po kvaliteti poziva, tipkanju poruka i kvaliteti izrade. Meni su to prioriteti, bilo bi super kada bi mi netko ovdje prepručio neki takav model...

13 godina
neaktivan
asuekoto kaže...

Tnx na odgovoru. Čitao sam po netu da taj lenovo da ima problema s pozivima, odnosno kvalitetom zvuka.

To je općenito dosta zanemaren aspekt, čitao sam tonu recenzija, ali nikako ne uspijevam pronaći 3 ili 5 najbolja smatrphona po kvaliteti poziva, tipkanju poruka i kvaliteti izrade. Meni su to prioriteti, bilo bi super kada bi mi netko ovdje prepručio neki takav model...

Mnogi ljudi su se žalili na to, da im "puca" poziv te je lenovo pustio patch za to tako da mislim da je to ispravljeno ali nemoj me držat za riječ. Mislim da sam to pročitao na GSM areni.  Pa čuj, evo ja znam da npr. Xiaomi, OnePlus, Meizu itd. nemaju probleme sa time,  bilo bi najbolje neka ti to potvrde vlasnici tih mobitela. Za te 2000 - koliko vrijedi taj Lenovo, da se nać pošten mobitel ;)

Edit: da, lenovo je pustio patch za to i popravljena je kvaliteta poziva itd. no još ih malo zeza 3G signal, nekad ga slabije lovi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 19:40 (molnyi).
14 godina

Xperia E3 za 1080kn u bonbonu, jel može išta bolje za oko 1k? 1080 max

Burek s mesom

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice