Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.527.918
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
anonymous_Zg kaže...

daj pogledajte ovo, nekuzim kako z3 moze imat najlosiju kameru od ovih svih a bas sam mislio kupit z3 pa sam vidio ovaj test, sta mislite? 
http://www.phonearena.com/reviews/Camera-comparison-Samsung-Galaxy-Note-4-vs-iPhone-6-iPhone-6-Plus-Sony-Xperia-Z3-LG-G3-Galaxy-S5-Galaxy-Note-3_id3822 

Kamera na Z3 je al pari sa Note 4, pusti plaćene review-ove

14 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Taj acer hvale i cini se ko zvijer al 3G radi samo na 2100 mhz frekvenciji, neznam kakva se koristi kod nas u hrv 

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
anonymous_Zg kaže...

daj pogledajte ovo, nekuzim kako z3 moze imat najlosiju kameru od ovih svih a bas sam mislio kupit z3 pa sam vidio ovaj test, sta mislite? 
http://www.phonearena.com/reviews/Camera-comparison-Samsung-Galaxy-Note-4-vs-iPhone-6-iPhone-6-Plus-Sony-Xperia-Z3-LG-G3-Galaxy-S5-Galaxy-Note-3_id3822 

Kamera na Z3 je al pari sa Note 4, pusti plaćene review-ove

Nisam isprobo Z3 al gledajući slike sa mob.hr-a (slikane sa Z3) mogu reći kako mi se kamera na Z3 čini u samom vrhu i generalno rijetki će primjetiti neku veću razliku između ta 2 uređaja..

Al bilo bi lijepo stavit ih u neki nezavisni test jedan do drugoga od nekog kome malo više vjerujem...

13 godina

koji bi bio najbolji android do 2500kn (a da nije sony z serija)? 

bitna mi je baterija i da nema prevelik ekran (veci od nekih 5.2")

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fanu kaže...

koji bi bio najbolji android do 2500kn (a da nije sony z serija)? 

bitna mi je baterija i da nema prevelik ekran (veci od nekih 5.2")

LG G2

13 godina

kako nexus 5 stoji u usporedbi sa g2 sto se tice baterije? 

da li su pomogli ista zadnji software updejtovi kod n5?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ako ti je baterija bitna, zaobidi Nexusa, moj savjet

Imam ga ja i nema boga da jedan dan izdrzi

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Ako ti je baterija bitna, zaobidi Nexusa, moj savjet

Imam ga ja i nema boga da jedan dan izdrzi

Ae, taman to. SoT je čudo ako izvučeš 4 sata. U prosjeku između 3 i 3,5h maksimalno.

G2 je dosta bolji po tom pitanju, kao i po kameri.. 

14 godina
odjavljen

Kod mene je situacija ovakva, od 8 do 14h sam u školi, od 14 do 16 na poslu, a od 16 do 18 u teretani, ako mi izdrži do 16h bez punjača, u teretani radim harlem shake

Jedino što je dobro u vezi svega je da kad sam isprobao lizalicu 5.0, da sam dobio bar 20% baterije, pa držim fige

1 1 hvala 0
14 godina

Niti uz lizalicu neće se moći mjeriti s G2 po tom pitanju tako da ako mu je baterija bitna, G2 all the way.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

5 dana uz normalno koristenje(na 20% baterije ukljucuje stednju), samo nekih 5 minuta sam igrao igru, cca pola sata slusanje muzike i ono ostalo ulazio pomalo na wifi, i 5 dana moze, ovaj ss sam napravio pred prebacivanje neceg sa kompa na mob, cim ukljucim USB, pocne se mobitel puniti i odmah se ovo resetuje "vrijeme od zadnjeg punjenja" a pisalo bi i 5 dana

Lumia 630 Dual sim

Stvarno se nisam pokajao što sam je kupio

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

preporuka za mob, do max 2500, može novo i rabljeno (bez potpisivanja nekih ugovora)

do sad sam koristio android (sgs 2), no netreba ponovo android, nebitan OS

bitno da bude fluidan, bez štekanja i nekih nepotrebnih samo resetova.. korištenje većinom samo pozivi, mail, viber, surfanje..povremeno kamera

idealno bi bilo da je dual sim, no to nije nešto što baš očekujem

igranje igrica i slično na mobitelu se ne koristi

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sushii kaže...

Neznam kakva je cijena acera ali po meni je lumia 630 best buy telefon, za takvu smiješnu cijenu dobiješ odličan smartphone, naravno ima kompromisa u vidu prednje kamere i nema flasha.

Što se tiče prosječnog korisnika više je nego dovoljan.

Osobno sam uradio mali test browsera na Galaxy S4, HTC M7, HTC Desire 300, Lumia 920, Lumia 820 i Lumia 630 (svi stock ROM-ovi) jer te mi ukućani imaju.

Znači testirao sam otvaranje računalnih verzija stranica poput: index.hr, dnevnik.hr, net.hr, google.ba, bljesak.info, gsmarena...

Stanje je ovakvo 

Lumia 920 i 820 su skoroooo pa izjednačene sa S4 i M7 a neke stranice čak brže otvaraju.

Lumia 630 stvarno malo ali vidljivo zaostaje za ovim svim iznad, dok Desire 300 je katastrofa spor, ostarih dok učita stranicu

Mogu za sebe reći da sam zaljubljenik u WP, ali sam ovdje objektivan!

vlastoručni potpis
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 11:42 (karaandrijan).
17 godina

OFF

Ako moze mala pomoc veza za maskicu ili nesto slicno za Huawei Ascend G6.

Gdje bi se moglo kod nas kupit - trgovina/njuskalo?

Hvala

Nasao sam neke ovdje i ovdje

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 13:29 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moze par stranica ili trgovina gdje mogu kupovati mobitel na rate preko kartice,

ali da cijene budu realne, a ne 3500kuna za iphone 4 i takve stvari...

za sada sma nasao ekupi.com ali pre skupi su...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Samo da javim ako nekog zanima neki mob, uzimam pretplatu u vipu, te mob ide na prodaju pa pitam tu ako nekog zanima određen mob da kombiniramo ;)

Sve ulazi u obzir osim notea 4 jer gadovi ga neće do kraja mjeseca dobiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, zanime me da li netko zna gdje bi mogao kupiti nokiu lumiu 920 a da nije preko njuskala jer nema iz moje blizine (Pula) bas ponuda a volio bih pogledati prije nego kupim(ako nije novo iz ducana).. Hvala :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ToMisLaW kaže...

Moze par stranica ili trgovina gdje mogu kupovati mobitel na rate preko kartice,

ali da cijene budu realne, a ne 3500kuna za iphone 4 i takve stvari...

za sada sma nasao ekupi.com ali pre skupi su...

Ja ti tu uvijek gledam (http://www.nabava.net/mobiteli__100/samsung-mobitel-galaxy-s4-i9505-android-bijeli-crni-crveni-ljubicasti-plavi-rozi-sivi-smedi-zlatni__3953141). Sad sam kao primjer stavio s4. U search upišeš mobitel i izbaci ti sve trgovine i cijene uređaja od jeftinijeg prema skupljem i ispod svake trgovine desno ti piše načini plaćanja dostava itd. tak da si tu pogledaj za rate, kartice...

14 godina
neaktivan
karaandrijan kaže...
sushii kaže...

Neznam kakva je cijena acera ali po meni je lumia 630 best buy telefon, za takvu smiješnu cijenu dobiješ odličan smartphone, naravno ima kompromisa u vidu prednje kamere i nema flasha.

Osobno sam uradio mali test browsera na Galaxy S4, HTC M7, HTC Desire 300, Lumia 920, Lumia 820 i Lumia 630 (svi stock ROM-ovi) jer te mi ukućani imaju.

Znači testirao sam otvaranje računalnih verzija stranica poput: index.hr, dnevnik.hr, net.hr, google.ba, bljesak.info, gsmarena...

Stanje je ovakvo 

Lumia 920 i 820 su skoroooo pa izjednačene sa S4 i M7 a neke stranice čak brže otvaraju.

Lumia 630 stvarno malo ali vidljivo zaostaje za ovim svim iznad, dok Desire 300 je katastrofa spor, ostarih dok učita stranicu

Acer u linksu dodje 1300kn

Lumia 630 je tu negdje ako se ne varam. Na njuskalu se nadje i za oko 1000kn

http://www.links.hr/?naziv=smartphone-acer-liquid-z500-hm-hhjeu-002-dual-sim-mediatek-mt6582-1-3-ghz-quad-core-1gb-ram-4gb-flash-microsd-5-ips-multitouch-kamera-bt-android-4-4-2-titanium-crni&option=artikl&id_artikl=047.900.004

14 godina
neaktivan
sushii kaže...
karaandrijan kaže...
sushii kaže...

Stanje je ovakvo 

Acer u linksu dodje 1300kn

Lumia 630 je tu negdje ako se ne varam. Na njuskalu se nadje i za oko 1000kn

http://www.links.hr/?naziv=smartphone-acer-liquid-z500-hm-hhjeu-002-dual-sim-mediatek-mt6582-1-3-ghz-quad-core-1gb-ram-4gb-flash-microsd-5-ips-multitouch-kamera-bt-android-4-4-2-titanium-crni&option=artikl&id_artikl=047.900.004

Kod nas u BiH nove 630 na pik.ba(naša bolja verzija njuškala) se kreću od 200-250 KM(800-1000 kn), dok imas spomenuti Desire 300 polovan minimalno 220KM {#}

Ja sam prije mjesec dana prodao novu 630 sa 2 god garancje za 220 KM.

Što se tice MTK SoC i nokia 3310 bi štekala sa njim, bjež od toga. Do prije mjesec dana sam imao Huawei Ascend P6 sa MTK Quad proc, 2 GB RAM, sa službenm KitKatom to je užas bio ali stvarno, gori od Desirea 300,šteta za tako odlično dizajniran mobitel!

Ako se odlučiš za android uzmi sa Quallcom SoC !

vlastoručni potpis
13 godina
neaktivan

@karaandrijan  Frende ti si malo pobrkal lončiće, niti P6 ima mtk proc niti Acer šteka s tim procesorom, mob je za te pare više nego odličan, jedini minus po meni je 4gb rom.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Upravu si Huawei ima nekakvo svoj inhouse rijesenje meni ostalo u sjecanju da je mtk izvinjavam se mozda mtk nije los 😊
Uglavnom uzasno sporo je to izgledalo
vlastoručni potpis
14 godina
odjavljen

Svaki noviji SoC na mid i high end mobitelima je dobar. Ali znaš što nije uvijek? Softver. Tj, skin, odnosno prerađeni android od strane nekog branda. Npr. Samsung ima TouchWiz, HTC ima Sense UI, Sony ima Sony UI...

Što je skin bolje "izmodan" od strane branda, odnosno proizvođača to najčešće mob lošije radi, dobar primjer ti je Samsung sa svojim TouchWizom. S serija šteka do bola jer Samsung nameće svega i svačega, najčešće 90% nepotrebnih stvari i to uspori uređaj, smanji battery life... Zato ljudi stavljaju ROMove pa mob leti.

MTK SoC može biti dobar, ne znaći da će mob laggati jer ima MTK SoC... Ja osobno više preferiram Qualcomm, a i većina flagshipova ima Qualcomm SoC.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imal tko kakav 10" tablet za preporucit. Mora bit novi, moze i sa njuske i iz ducana jer ide za poklon.

Do 2500 kn maksimalno..

Bacio sam oko na onaj Acer Aspire Switch koji je kao hibrid pa moze i to, a moze i Android neki...

Imal kakih preporuka?

0 0 hvala 0
14 godina
EchoOne kaže...

Imal tko kakav 10" tablet za preporucit. Mora bit novi, moze i sa njuske i iz ducana jer ide za poklon.

Do 2500 kn maksimalno..

Bacio sam oko na onaj Acer Aspire Switch koji je kao hibrid pa moze i to, a moze i Android neki...

Imal kakih preporuka?

iPad Air s njuske, cijena bi trebala pasti s dolaskom dvojke.

14 godina
odjavljen
EchoOne kaže...

Do 2500 kn maksimalno..

Imal kakih preporuka?

Ako možeš nabaviti, Nexus. Futura IT ih ima, ali samo Nexus 7, pitaj za desetku.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 19:19 (Deawood).
17 godina
EchoOne kaže...

Do 2500 kn maksimalno..

Imal kakih preporuka?

Evo s Nabava.net

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 20:30 (djigibao).
14 godina

u centro-u je nexus 10 točno 2500 kn

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ovaj mjesec bi si uzeo novi mobitel, sad neznam koji bi, max 1300kn

dvoumim se izmedu Huawei G630 i G730

vrijedi li dati 100kn vise za g730? ili ako ima nesto bolje za tu cijenu

Moj PC