Ma znam, a i dođe me skoro 1400kn tako a ima dobrih alternativa za te novce kod nas, doduše ne toliko dobrih.
I da je bar izašao sa nekim spiritualnim nasljednikom snapdragona 400 :D
Znam da mi je moto g bila super ali ne bi bilo na odmet malo više rama i jači gpu :)
Ako mobitel radi glatko sa svojim OS-om , čemu insistiranje na tim jezgrama i RAM-ima? Bitnija je interna memorija za pohranu 8/16/32, jer KitKat bez rootanja ne dozvoljava instalaciju aplikacija na sd karticu.
Dok god mobitel radi glatko, po meni je bolje da drže nisku cijenu nego da dižu RAM i procesor. Kažem, dok god radi glatko kao Moto G, koji radi bolje nego neki par put skuplji. Jedini je problem garancija, al tko ne riskira ne profitira
Ima par stvari koje sam htio da promjene u moto g2. Ram je bitan stvarno htjeli vi to priznati ili ne, je, klizi UI fino, ali nakon tjedan dana na moto g mi je falilo rama. Malo aplikacija skineš, i već sve pomalo sporije radi, učitava launcher dulje kad se stisne home, multitask slab itd. Ja sam moto g platio 900kn i nisam mogao APSOLUTNO ništa bolje dobiti za to, da se razumijemo mobitel je strava. Jedina zamjerka mi je bila malo manji ekran i "chin" bezel koji je malo prevelik pa sam fulavo space tipku prvih par dana. Ali recimo kad bi castao screen na tv za full hd film,ili samo spojio preko hdmi kabela ili gledo na mobitelu, adreno 305 i 1gb rama ne mogu full hd video prikazivat,šteka i crasha se (probao prekjučer sin city). Procesor je ok, samo su mogli dic 500mb rama ko samsung na svojem miniju.
Međutim nabavih jeftinjara nexusa 5 sad od 32gb i mogu samo reći da je najbrži mob na planetu :D
Baš se igram sad s g3 pretrom je naspram ovog čuda. Koliko god je bio manjak featurea u stock 4.4.4 na nex 5 toliko brže radi od konkurencije :D