Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.527.669
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
s0va kaže...

Ja imam 1500kn i potrebu za novim mobitelom.
Važne karakteristike su mi kvalitetan ekran do 4,2" (iako bi 4 bilo idealno). Sve više mi je previše, jer bih volio koristiti mobitel jednom rukom i ne kupovat poseban rukasak za nošenje istog.
Prosječan hardver i baterija. Dakle, primarna namjena bi mu bila surfanje webom. Nemam potrebu gledat 4K videje na njemu, neću igrat Crysis 4 niti posuđivat svoj procesor CERN-u za kalkuliranje raspada čestica u polufaznoj crnoj rupi.

Jesi razmišljao u Lumiji? Možeš dobiti Lumiu 520/625 za taj novac {#} Lumije ti rade bez laaganja (za razliku od jeftinih androida i pogotovo jeftinih Samsunga) i super su baš za ovo što si naveo, s dodatkom jako dobre navigacije, pristojne baterije i poprilično stabilnog OSa...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 11:27 (lllnuclearlll).
17 godina
neaktivan

O kojim modelima govoriš?
Jer sam otvoren za sve opcije. Ak je neš dobro, dobro je, ma kaj pisalo na njemu. 

Prodajem jednotipkastu tipkovnicu. Povoljno!
17 godina
neaktivan

Jao ne. Ne bih Windows Phone iz više razloga.
1. Windowsi su gore

2. Metro sučelje je dno

3. Nema google aplikacija (hangouts i sl.) o čemu prilično ovisim
4. Užasno ne želim koristit Internet Explorer, makar sad i kolko tolko radio (web developer sam :D) 

Al hvala na preporuci! 

17 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Što se tiče kineza, to ti je mačak u vreći. Možeš dobit super uređaj, a možeš dobit i smeće, čak i ako uzmeš neki "provjereni" jer se zna desit da je jedna serija super, a druga serija uređaja totalno smeće. Zavisi koliko sreće imaš.

Jedna od mana je što 3G signal na 95% tih uređaja radi djelomično u RH jer nema antenu za 900Mhz 3G pojas, nego samo za 2100Mhz. 900Mhz se većinom nalazi izvan gradova, tak da to zavisi gdje ti treba 3G... Također kamere tih mobitela su većinom užasno loše i lažu na deklaracijama, izrada zavisi od uređaja do uređaja. Garanciju nemaš (barem ne neku normalnu) itd...

Imaš posebnu temu za kineske uređaje pa prosurfaj malo tam ak te zanima ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 11:46 (lllnuclearlll).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
s0va kaže...

Jao ne. Ne bih Windows Phone iz više razloga.
1. Windowsi su gore

2. Metro sučelje je dno

3. Nema google aplikacija (hangouts i sl.) o čemu prilično ovisim
4. Užasno ne želim koristit Internet Explorer, makar sad i kolko tolko radio (web developer sam :D) 

Al hvala na preporuci! 

Samo da napomenem da je IE uz safari najbrzi browser i ja dosadn nisam susreo niti jedan brzi na andoridu. Ostalo je istina ili osobni stav(sucelje).

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 11:50 (gamer34).
17 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Što se tiče kineza, to ti je mačak u vreći. Možeš dobit super uređaj, a možeš dobit i smeće, čak i ako uzmeš neki "provjereni" jer se zna desit da je jedna serija super, a druga serija uređaja totalno smeće. Zavisi koliko sreće imaš.

Jedna od mana je što 3G signal na 95% tih uređaja radi djelomično u RH jer nema antenu za 900Mhz 3G pojas, nego samo za 2100Mhz. 900Mhz se većinom nalazi izvan gradova, tak da to zavisi gdje ti treba 3G... Također kamere tih mobitela su većinom užasno loše i lažu na deklaracijama, izrada zavisi od uređaja do uređaja. Garanciju nemaš (barem ne neku normalnu) itd...

Imaš posebnu temu za kineske uređaje pa prosurfaj malo tam ak te zanima ;)

Uf, signal i garancija su mi zapravo jako bitni :(

17 godina
neaktivan

Kaj s ova dva modela Samsunga koje sam našao? Koji je bolji/isplativiji? Ili možda neki drugi brand name mob u tom rangu?
Jel 768MB ipak malo premalo za današnje standarde? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 11:55 (s0va).

0 0 hvala 0
17 godina

Imaš ovaj tjedan jednu punudu ak te zanima: https://www.simpa.hr/facebook-ponuda?entityid=b10ANR8NT1PrrjOmoxCs2yEc39WteeVDghcW_2cGwnk1

Sad jedino je pitanje jel ti smeta što je kodiran na T-Com. Možeš ga otključati za 40tak kuna prek ebaya. Inače mobitel je u slobodnoj prodaji oko 1200kn, al više ga nema kod nas po trgovinama... Inače super uređaj za taj novac, ima ga prijatelj i stvarno je dobar...

Što se tiče RAM memorije, za KitKat je dosta i 512. Makar eto taj Y300 kojeg ima kolega, radi čist OK također s 512 i na JellyBeanu. Da će bit update na KitKat sumnjam, ali ne znam (bit će neslužbenih)

edit. Vidim da je ponuda istekla, razgrabili su ga jučer {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 12:04 (lllnuclearlll).
17 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Imaš ovaj tjedan jednu punudu ak te zanima: https://www.simpa.hr/facebook-ponuda?entityid=b10ANR8NT1PrrjOmoxCs2yEc39WteeVDghcW_2cGwnk1

Sad jedino je pitanje jel ti smeta što je kodiran na T-Com. Možeš ga otključati za 40tak kuna prek ebaya. Inače mobitel je u slobodnoj prodaji oko 1200kn, al više ga nema kod nas po trgovinama... Inače super uređaj za taj novac, ima ga prijatelj i stvarno je dobar...

Što se tiče RAM memorije, za KitKat je dosta i 512. Makar eto taj Y300 kojeg ima kolega, radi čist OK također s 512 i na JellyBeanu. Da će bit update na KitKat sumnjam, ali ne znam...

Tu ga reklamiraju s gigabajtom rama, a na gsmarena piše da ima 512 :-/
A i nisam baš oduševljen njihovim softverom, iako pretpostavljam da se može instalirati 3rd party launcher.
Ak ima samo 512mb, brijem da je to ipak malo premalo.
Dal oni uopće updateaju Android na nekoj poluregularnoj bazi, ili kak dobiješ mobitel, tak je dok ne kupiš novi? 

14 godina
s0va kaže...

Dal oni uopće updateaju Android na nekoj poluregularnoj bazi, ili kak dobiješ mobitel, tak je dok ne kupiš novi? 

Sa starijim i slabijim mobitelima je tako, andorid 4.4 ili cak 4.3 tesko da ces vidjet na tom huawei i samsunzima koje si spomenuo.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
13 godina

Ovaj Huawei Y300 za 598kn je vec od rano jutros rasprodan. 

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
s0va kaže...

Sa starijim i slabijim mobitelima je tako, andorid 4.4 ili cak 4.3 tesko da ces vidjet na tom huawei i samsunzima koje si spomenuo.

Ok, može onda još koja preporuka mobitela do 1500kn? HTC, Sony, bilokaj, ne znam. Da je neki trenutni best buy u tom mid-range rangu.

17 godina

Hoćeš moj prijedlog? Uzmi si mobitel koji imam i ja.

Prestigio pap 5430. Ima 4.3" ekran, nije prevelik, dobiješ futrolicu malu uz njega, ok sluške.

Mobitel ima sve što prosječnom andoridu treba, osim što ima malo napredniji procesor (intelov).

Ono po čemu je mobitel poseban, je trajanje baterije, koja bez problema drži 3-4 dana.

Mobitel u dučanima košta oko 1700kn. Znam da to malo premašuej tvoj buđet, ali praktički nemoraš misliti više na bateriju.

Osim ovog telefona, neznam da postoji još koji android, sličnih performansi, da mu baterija uopće može izdržati cijeli dan, bez da konstantno paziš na nju...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
s0va kaže...
gamer34 kaže...
s0va kaže...

Ok, može onda još koja preporuka mobitela do 1500kn? HTC, Sony, bilokaj, ne znam. Da je neki trenutni best buy u tom mid-range rangu.

Ja bi isao na Xperia L ili S3 mini.

17 godina
s0va kaže...

Inače ima jedan super uređaj za tu cijenu. GSmart Maya M1V2. Ali prek 50% ljudi koji su ga kupili su ga nosili na servis u prvih mjesec dana. A oni kojima je preživio prvi mjesec radi besprijekorno.

Dobar proc, solidna kamera, dost RAMa... Ali ja ga nebi kupio {#}

Pogledaj možda Alcatel OT Idol... Ali mislim da ti malo izlazi iz cjenovnog ranga, i možda ti je prevelik. I ovo što je gamer rekao sad ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 12:57 (lllnuclearlll).
17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Hoćeš moj prijedlog? Uzmi si mobitel koji imam i ja.

Prestigio pap 5430. Ima 4.3" ekran, nije prevelik, dobiješ futrolicu malu uz njega, ok sluške.

Mobitel ima sve što prosječnom andoridu treba, osim što ima malo napredniji procesor (intelov).

Ono po čemu je mobitel poseban, je trajanje baterije, koja bez problema drži 3-4 dana.

Mobitel u dučanima košta oko 1700kn. Znam da to malo premašuej tvoj buđet, ali praktički nemoraš misliti više na bateriju.

Osim ovog telefona, neznam da postoji još koji android, sličnih performansi, da mu baterija uopće može izdržati cijeli dan, bez da konstantno paziš na nju...

Izgleda genijalno i onda vidim da ima 4GB interne memorije, što je u vremenu 13MB aplikacija poprilično usko grlo (Hangouts, Facebook...).
Bar je memorija jeftino, ne kužim čemu trpanje tako male memorije u tako dobar mobitel :( 

17 godina
s0va kaže...

Izgleda genijalno i onda vidim da ima 4GB interne memorije, što je u vremenu 13MB aplikacija poprilično usko grlo (Hangouts, Facebook...).
Bar je memorija jeftino, ne kužim čemu trpanje tako male memorije u tako dobar mobitel :( 

A gle, jbg. Ja sam edan od onih koji nema puno aplikacija instalirano, ako mi što treba, skinut ću kad mi treba, šta će mi to stalno na mobitelu.

Bolje je pitanje zašto se intel odlučio, od svih proizvođača, dati ovako dobar procesor jednom prestigiu...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan

I ja bi S3 mini, al nemam para za njega :D

Nego, jesu ovi Alcateli čemu?

Ovaj mi izgleda genijalno, al mi je malo prevelik. Ne znam, možda bi i pregrmi veličinu ak vrijedi nekaj.
Mada mi je u tom slučaju možda bolje uzeti S Core, jer ima bolji support i malo je manji.

Nedoumice, nedoumice... 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
s0va kaže...

A gle, jbg. Ja sam edan od onih koji nema puno aplikacija instalirano, ako mi što treba, skinut ću kad mi treba, šta će mi to stalno na mobitelu.

Bolje je pitanje zašto se intel odlučio, od svih proizvođača, dati ovako dobar procesor jednom prestigiu...

Zato što je Prestigio došao s novcem i rekao - Jedan Atom molim vas :D

Volio bih i kada bi ostali proizvočađi slijedili taj trend. Atom kao procesor je prva liga. Noteboocima je ipak preslb (osim ak furate ubuntu 10.04), al za smartphone je idealan. 

14 godina
s0va kaže...

Ovaj mi izgleda genijalno, al mi je malo prevelik. Ne znam, možda bi i pregrmi veličinu ak vrijedi nekaj.
Mada mi je u tom slučaju možda bolje uzeti S Core, jer ima bolji support i malo je manji.

Nedoumice, nedoumice... 

Dode 150kn vise od Galaxy Cora, mislim da bi to stvarno mogao pregrmit il ga mozes uzet s njuskala novog zapakiranog za oko 1500kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 13:26 (gamer34).
17 godina
s0va kaže...

Nedoumice, nedoumice... 

http://mob.hr/alcatel-one-touch-idol-recenzija/

Samo pazi, imaju 2 verzije. Jedna SingleSim s 4GB memorijom, i DualSim s 13GB.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 13:39 (lllnuclearlll).
17 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Dode 150kn vise od Galaxy Cora, mislim da bi to stvarno mogao pregrmit il ga mozes uzet s njuskala novog zapakiranog za oko 1500kn.

U potpunosti  si u pravu!

Ne znam di sam ja gledao, al je bio 2200kn i bio sam uvjeren da je tak svugdje, a kad ono, sad ga prodaju za 1700.

Ok, ovo je no brainer. Fala! :D

13 godina
neaktivan
s0va kaže...
gamer34 kaže...

U potpunosti  si u pravu!

Ne znam di sam ja gledao, al je bio 2200kn i bio sam uvjeren da je tak svugdje, a kad ono, sad ga prodaju za 1700.

Ok, ovo je no brainer. Fala! :D

A jel ulazi u obzir nešto polovno? Mislim barem preko njuškala? ili samo novo baš hoćeš...

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
17 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

A jel ulazi u obzir nešto polovno? Mislim barem preko njuškala? ili samo novo baš hoćeš...

Trebam novo, jer plaćam na rate.

14 godina

Trenutno imam Nexus S s kojim sam dosta zadovoljan, minusi su mu ne predobra baterija i to što je sve sporiji s novijim verzijama Androida (pogotovo otkad je uveden Hangouts). Sad tražim zamjenu, da je ekran slične veličine, sličnih kvaliteta i sl., samo sve novije i bolje. Što biste mi savjetovali? Par stvari:

- pretplata ne dolazi u obzir, samo kupnja odmah

- mogu ga naručiti i u njemačku, pa mi ga se može poslati u paketu ili ga tamo mogu preuzeti

- cijena do 2500 max

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Rainalcar kaže...

Trenutno imam Nexus S s kojim sam dosta zadovoljan, minusi su mu ne predobra baterija i to što je sve sporiji s novijim verzijama Androida (pogotovo otkad je uveden Hangouts). Sad tražim zamjenu, da je ekran slične veličine, sličnih kvaliteta i sl., samo sve novije i bolje. Što biste mi savjetovali? Par stvari:

- pretplata ne dolazi u obzir, samo kupnja odmah

- mogu ga naručiti i u njemačku, pa mi ga se može poslati u paketu ili ga tamo mogu preuzeti

- cijena do 2500 max

Hvala

Nexus 5 s njemačkog play storea {#}

14 godina
odjavljen
14 godina
Reko je da nebi ekran preko 4,2" pa mislim da bi mu ti mobiteli bili preveliki osim mozda Prestigia.
14 godina
odjavljen

Ispričavam se, valjda mi promaklo.

Neka pogleda iP4S polovno na njuškalu. Ili GS2, ona ima 4,3'' al nije glomazan i lijepo sjeda u ruku.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Samsung S 3 Mini – 250 €

Sony Xperia L – 260 €

Sony Xperia SP – 350 €

HTC 300 – 185 €

HTC 500 – 260 €

HTC 601 – 355 €

LG L7 II – 180 €

Alcatel Idol – 215 €

e sad ako moze samo savjet, pkoji uzet, ili eto vasa top 3 izbora, zanima me odnos ulozeno – dobijeno, jer HTC 601 i Sony SP su mi bas skupi, preko 100 € najmanje skuplji od ostalih, što mi je velika razlika, pa me zanima da li stvarno vrijedi ih uzet.. ili da uzmem Mini il LG ili Htc neki ili neznam taj Alcatel?

zivjeli

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice