Pomoć oko izbora smartphonea

poruka: 112
|
čitano: 25.181
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pa ni ti nisi radio na močnijem androidu, jer bi onda znao da ga aplikacije ne uspore, dapače može vrtiti bez problema i kad ih ima dosta u pozadini koje cijelo vrijeme rade(tipa mail, twitter, music i sl.). Možda su ti problemi postojali na starijim verzijama i slabijim modelima, ali ja na svom desire nisam to primjetio, jedino sam problem imao kad se jedna aplikacija pokvarila te ju gutala puno baterije, te kad sam neke beta verzije programa skidao sa kojima bi znalo biti problema pa bi sistem znao biti nestabilan. Ali sa provjerenim aplikacijama nikad problema. 

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Upravo tako..opet si pomiješao stvari..

HINT: Jailbreak...

Ova mi je najbolja! To je kod HTC-a puno jednostavnije,  Jailbreak vam netreba, vama treba za svaku generaciju os-a novi mobitel. (inače sljedeći vam je na windowsima)

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pomoć oko izbora smartphonea
asdert kaže...

Ova mi je najbolja! To je kod HTC-a puno jednostavnije,  Jailbreak vam netreba, vama treba za svaku generaciju os-a novi mobitel. (inače sljedeći vam je na windowsima)

A za novu verziju iOSa nije potreban novi iphone? 3G ima sve mogućnosti iz iOS-a4? To što su oni stavili verziju i za njega nema veze kad su glavne prednosti novije verzije ga zakinuli jer su i sami rekli da je slab, pa tako je ista stvar i sa androidom, jer ne vidim kako bi neki po 2 godine stari mobovi sa slabim procom i malo memorije mogli vrtiti isto kao noviji modeli koji imaju 1ghz proc sa 512MB rama...

Stoja
16 godina
neaktivan
asdert kaže...

Gle neki volimo tehnologiju i stvari povezane s njom te promjene, a neki vole kad jim netko kaže da je nova tehnologija super i da baš to trebaju. Mislim da je to glavna razlika između mene i "jabukoljubaca".

15 godina
protjeran
Stoja kaže...
asdert kaže...

A za novu verziju iOSa nije potreban novi iphone? 3G ima sve mogućnosti iz iOS-a4? To što su oni stavili verziju i za njega nema veze kad su glavne prednosti novije verzije ga zakinuli jer su i sami rekli da je slab, pa tako je ista stvar i sa androidom, jer ne vidim kako bi neki po 2 godine stari mobovi sa slabim procom i malo memorije mogli vrtiti isto kao noviji modeli koji imaju 1ghz proc sa 512MB rama...

Ne, svi iphoni rade s starim i novim os-om.

15 godina
protjeran
wolfen kaže...
asdert kaže...

Gle neki volimo tehnologiju i stvari povezane s njom te promjene, a neki vole kad jim netko kaže da je nova tehnologija super i da baš to trebaju. Mislim da je to glavna razlika između mene i "jabukoljubaca".

Sori, ali neki vole probleme i neizvjesnost, to nema veze s tehnologijom. I veli se im a ne jim, nadam se da je to tipfeler.

16 godina
neaktivan
asdert kaže...
wolfen kaže...
asdert kaže...

Sori, ali neki vole probleme i neizvjesnost, to nema veze s tehnologijom. I veli se im a ne jim, nadam se da je to tipfeler.

Kako držati mobitel, da imaš dovoljno signala? Over and out!

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 16:10 (wolfen).
16 godina
asdert kaže...

I 3G ima multitasking? Što nije jobs rekao da nemože mulitatsking jer je preslab? A da, ako na sve iphone misliš i na 2G model, taj nije ni dobio ios4 update ako se ne vararam, tako da neznam koga ti pokušavaš ovdje uvjeriti u štoNeodlučan

Stoja
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
asdert kaže...

I 3G ima multitasking? Što nije jobs rekao da nemože mulitatsking jer je preslab? A da, ako na sve iphone misliš i na 2G model, taj nije ni dobio ios4 update ako se ne vararam, tako da neznam koga ti pokušavaš ovdje uvjeriti u štoNeodlučan

Ne al 3Gs ima. 3G je star preko dvije godine, i iako može multitaskati i sa non apple appsima ( hint: jailbreak :D ) iOS na njemu to ne podržava. Svejedno većina drugih stvari na iOS 4 radi.

Ovo sa podrškom i nepodrškom novim OSevima od androida na non google telefonima je bezveze. Na appleu je sve to puno elegantnije.

A.
16 godina

Ali svejedno je nema taj feature koji os4 ima, što znači da to nije pravi os4 već prilagođeni sa mob koji star i ima slabiji hardver, i nevidim razliku onda da i android uređaju stari po 2 godine nedobivaju najnoviji update. Jer rečeno je bilo kako za svaki novi update androida treba novi mob što nema veze sa zdravom pameti. To što je u apple "bolje sređeno" i dalje znači da stariji modeli se jednako otpisuju samo što se ne naglašava tako jako već prvo krenu sa par feature koje neće dobiti a poslije ga otpišu cijelog. 

Uostalom, i HTC hero je star godinu dana i dobio je update na noviju verziju OS-a(iako ne najnoviju) tako da bi bilo i ludo da 3gs ne dobije update kad je samo godinu dana star.

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Ali svejedno je nema taj feature koji os4 ima, što znači da to nije pravi os4 već prilagođeni sa mob koji star i ima slabiji hardver, i nevidim razliku onda da i android uređaju stari po 2 godine nedobivaju najnoviji update. Jer rečeno je bilo kako za svaki novi update androida treba novi mob što nema veze sa zdravom pameti. To što je u apple "bolje sređeno" i dalje znači da stariji modeli se jednako otpisuju samo što se ne naglašava tako jako već prvo krenu sa par feature koje neće dobiti a poslije ga otpišu cijelog. 

Uostalom, i HTC hero je star godinu dana i dobio je update na noviju verziju OS-a(iako ne najnoviju) tako da bi bilo i ludo da 3gs ne dobije update kad je samo godinu dana star.

da, al koliko ja vidim i novi modeli se isporučuju sa starim androidom. 2.2 je dobio samo N1? I ok, sad su izašli sa 2.2 ... kad izađe 3 neki će čekati 6 mjeseci a možda i god dana da ga dobiju, ako ga ikada i dobiju.

A.
16 godina
artfull kaže...

da, al koliko ja vidim i novi modeli se isporučuju sa starim androidom. 2.2 je dobio samo N1? I ok, sad su izašli sa 2.2 ... kad izađe 3 neki će čekati 6 mjeseci a možda i god dana da ga dobiju, ako ga ikada i dobiju.

A čuj to nije krivica google-a već proizvođača koji su lijeni staviti noviju verziju na svoje mobove. A neki imaju dodatne probleme jer ih prilagođavaju svojim dodacima(htc sa sensom, SE sa mediascapeom i sl.). Pazi 2.2 tek je službeno izašao pred 2 tjedna, ne kužim kako biš ti sad htio mobitel koji je najavljen pred nekoliko mjeseci i koji se sad pojavi na tržištu da ima najnoviji os? Za sada HTC će uskoro izbaciti 2.2 verziju za desire i legend, već sad je procurila testna verzija koja je dosta sređena tako da bi službeni update trebao izaći kroz nekoliko tjedana. Ali u globalu to ipak je problem sa tim verzijama, pa bi google morao nekako "forsirati" proizvođače da update-aju i da ih prate, ali to bi se onda kršilo sa slobodom i izborom koji svaki proizvođač ima, jer na njima je da li oni oće staviti 2.2 verziju i dali će samo dodatno preurediti OS kako njima paše.

Stoja
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
artfull kaže...

A čuj to nije krivica google-a već proizvođača koji su lijeni staviti noviju verziju na svoje mobove. A neki imaju dodatne probleme jer ih prilagođavaju svojim dodacima(htc sa sensom, SE sa mediascapeom i sl.). Pazi 2.2 tek je službeno izašao pred 2 tjedna, ne kužim kako biš ti sad htio mobitel koji je najavljen pred nekoliko mjeseci i koji se sad pojavi na tržištu da ima najnoviji os? Za sada HTC će uskoro izbaciti 2.2 verziju za desire i legend, već sad je procurila testna verzija koja je dosta sređena tako da bi službeni update trebao izaći kroz nekoliko tjedana. Ali u globalu to ipak je problem sa tim verzijama, pa bi google morao nekako "forsirati" proizvođače da update-aju i da ih prate, ali to bi se onda kršilo sa slobodom i izborom koji svaki proizvođač ima, jer na njima je da li oni oće staviti 2.2 verziju i dali će samo dodatno preurediti OS kako njima paše.

A čuj, kakko win rade sa računalima svih proizvođača na referentnim platformama. Nek google prilagodi svoj OS da radi na svima. Ovako ljudi čekaju HTC ili Samsunga i ne dočekaju novi update ngo prije kupe novi mob. Meni se čini da to i jest strategija, baci / prodaj stari i uzmi novi . Fali tu suradnje.

taman sam neki dan rekao isto:

http://www.koreatimes.co.kr/www/news/biz/2010/07/123_69075.html

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 16:50 (artfull).
15 godina
protjeran
Stoja kaže...
asdert kaže...

Mislim ono koma, treba crtat, tebe će android napustit kod sjedeće verzije.

15 godina
protjeran

Jedino s iphone-om se možeš u jutro probudit i shvatiti da imaš bez uplačene lipe potpuno novi iphone. To može samo iphone, ostali su iza flanjke i uče. Slabo i teško!

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne znam bili se smijao ili plakao. Gdje su cinjenice sto ih ja trazih? Ah da. Nema cinjeniva. Dovoljno je reci iphone je najbolji. Srecom ljudi sa malo mozga znaju da to bas i nije tako. Ostali imaju esiju zvanu jobs i kad on kaze net radi tad pocinje internet era. Prije toga je samo bio privid da imamo net. Pa evolucionarna IPS matrica iako je ja imam godinam.
Eto sad dobismo i video pozive. Sta je sledece? AJd nek otkrije nesto sto ne postoji nekoliko godina.
:)
15 godina
protjeran
logic kaže...
Ne znam bili se smijao ili plakao. Gdje su cinjenice sto ih ja trazih? Ah da. Nema cinjeniva. Dovoljno je reci iphone je najbolji. Srecom ljudi sa malo mozga znaju da to bas i nije tako. Ostali imaju esiju zvanu jobs i kad on kaze net radi tad pocinje internet era. Prije toga je samo bio privid da imamo net. Pa evolucionarna IPS matrica iako je ja imam godinam.
Eto sad dobismo i video pozive. Sta je sledece? AJd nek otkrije nesto sto ne postoji nekoliko godina.

Ne trebaš ti činjenice. Ne kompliciraj život drugima jer ti si ionako več odabrao, a što se smijanja i plakanja tiče, sam s odabrao≤ - umjesto plug and play - plug and cry!
17 godina
neaktivan

I ja budala se zamaram sa tobom. Nema iphoneasa koji barata cinjenicama i svi ste na nivou moj tata je jaci od tvog. ajd zdrao

15 godina
neaktivan
asdert kaže...
Mr. Monster kaže...
1337Code_breaker kaže...
hahaha, hvala, a mr. monster, ako si kojim slucajem probao iPhone, jel mi mozes rec koji je ekran fluidniji?

Radio jesam malo. Pretpostavljam da mislis na fluidnost koristenja korisnickog sucelja? Uglavnom kada se dodje do jedne granice optimiziranosti OS-a u odnosu na hardver dodatna ubrzanja se ne primjecuju. To je postignuto u oba telefona. Ali uvijek postoji ono "ali".

Optimizacija se postize degradiranjem OS-a. Apple je to napravio na pametan nacin kako bi zadrzao fluidnost (nema multitask po defaultu, objective-c za programiranje, nema podrsku za uvijek resursa gladni flash). Desire ima to sve (multitask po defaultu, za programiranje se koristi sporija, ali jednostavnija java, podrska za flash), a i dalje je fluidan. Desire je mnogo mocniji uredjaj (hardverski) u odnosu na iPhone i to se ne primjeti toliko prilikom jednostavnog koristenja, ali kada se uredjaj dodatno optereti Desire ostaje fluidan dok bi iPhone poceo stekati. A sada dolazi i novi update OS-z, tzv. FroYo koji rjesava problem spore Jave, donosi jos bolji memory managment itd. i donosi ubrzanja izmedju 300% i 500% ovisno o optimiziranosti aplikacije.

Ispricavam se na poduzem postu, al da sumiram: dakle oba su uredjaja fluidna sto se tice koristenja, ali desire ima dodatne prednosti i sa njima ostaje fluidan. Meni osobno nijednom jos nije zastekao. Plus Android je opensource. Znas programirati? Slobodno uzmi source i iskompajliraj si android za svoj mob Nevinašce

Eh da i Android Market raste brzinom munje Namigiva

Disclaimer:

Ja nisam nikakav hater niti fanboy, ja sam samo realan i oslanjam se na cinjenice. Ja sam uzeo Desire spletom okolnosti (dobra pretplata uz jos bolju cijenu uredjaja Cool) i nisam pozalio sekunde. Tko zna mozda bi u nekoj drugoj situaciji uzeo iPhone (vjerojatno ne 3GS, ali 4 mozda).

Priznaj da si vidio iphone na daljinu i da nisi na njemu radio. Morao bi znati za osnovnu razliku a ta je da je iphone nemoguče usporiti dok su sistemi na androidu sporiji sa svakom novom aplikacijom.Dobri su dok su novi i prazni. Što se tiče hardverske superiornosti, zaboravi, počevši od procesora A4 1giga, hladnog ko špricer i no name HTC-ovog koji bude dobar po zimi zbog pregrijavanja i trošenja baterija (vidi testove)

neznam s kojeg si ti planeta doso da ti je qualcomov snapdragon no name, iPhone 4 mozda ima procesor od 1 GHz (kao i desire) ali jedan gigaherc je jedan gigaherc 

3GS je bio bz jer nije podrzavao flash ni multitasking, a u zahtijevnijim operacijema je bio spor i trom, zato nemoj druge vrijeđat da nisu probail iPhone kad ti ocito nisi probao desire!!!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
16 godina

kad smo vec kod smartphoneova, valja li ista htc dream g1?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nikad cuo ?
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
16 godina
1337Code_breaker kaže...
nikad cuo ?

probaj progooglat?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
16 godina
protjeran

Lako ti imati stabilan OS na Iphoneu kad ti restriktaju pun k stvari.Npr nedaju da flash dodje da uredjaj nebi pokazao tromost.Android svakim updejtom sve vise napreduje i bjezim daleko po kvaliteti od iPhonea.Pogledaj malo povijest.Uvijek je neki otvoreni standard prije zazivio i prihvatio se nego nesto licencirano i skupo tako da ga drugi proizvodjaci ne bi mogli primjeniti.Ovako lijepo s Androidom su se svi proizvodjaci mobitela ujedinili protiv Apple-a.I pogodi ko ce biti pobjednik.

Samo neznam zasto Android podrzava HTML 5 (valjda zbog optimiziranosti) kad podrzava Flash i to mu je ogromna prednost nad iPhoneom.Ja imam LG Viewty star preko dvije godine (tj tad je izasao a ja ga imam par mjeseci) pa cak i on podrzava flash.

Mogu se kladiti da ce sljedeci iPhone podrzavati flash i da ce to biti takodjer revolucionarno poput sadasnjeg Facetimea.

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 22:40 (Perkan777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Perkan777 kaže...

Mogu se kladiti da ce sljedeci iPhone podrzavati flash i da ce to biti takodjer revolucionarno poput sadasnjeg Facetimea.

Nevjerujem da će podržavati flash nakon svega što je jobs rekao protiv njega. U nekim stvarima se i slažem sa njim, kao što je činjenica da večina flasha na internetu nije prilagođeno touchscreen mobitelima pa mogu biti nezgrapni za korištenje, meni je on jedino koristan samo zbog videa koji je skoro svugdje u flashu, i još će tako ostati neko vrijeme. Mislim da će na iOS-u prije zaživiti frash(kućni uradak flasha koji trenutno radi na ipadu) te će on biti da nekažem sastavni dio jailbreak-a, pa će ti opet biti da nemožeš to koristiti ali se da u 3 klika omogućiti. 

Stoja
17 godina
neaktivan

Rekao je jobs da nikome ne treba multitasking pa vidi sad. Kad ga i mikser podrzava onda ga je poceo podrzavati i iphone. I to kako je rekao jedan genijalac ovdje da ce jobs napraviti bolji multitasking nego sto je do sada postojao ;)

15 godina
neaktivan
nem sanse, 1. veliki im šef mrzi flash
2. iPhone je brzi jer ne podrzava resursa uvijek gladni flash
3. Jobs ce radije umrijeti nego da prizna da je bio u krivu :)
17 godina
neaktivan

Nemoj biti tako siguran. Ako osjeti miris novca eto flasha na iphone boljeg nego adobeovog. Iako on ne radi za pare vec za dobrobit covjecanstva. Mos mislit ;)

16 godina

Ma ne želi flash zbog svih onih flash reklama na stranicama, on hoće da ljudi koriste iAds tako da lova njemu ideNamigiva Ali sva sreća da na androidu postoji opcija u browseru "flash on demand" tako da se nikakve reklame neće otvarati dok budem surfao sa flashomSmijeh

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma apple neče samo flash jer im ne donosi neku profit.. to da ga imaju.. pa onda bolje imati bez i brz mob.. i isto zaradit.. i ne zj se s podruškom za flash..

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
nem sanse, 1. veliki im šef mrzi flash

ako su dolari u pitanju,nece mu biti tesko da ga zavoli :)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice