Pomoć - GSmart garancija (otišla matična)

poruka: 11
|
čitano: 18.371
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam problema s garancijom.

Uređaj: Gigabyte GSmart Rio R1

Otišla je matična i tražio sam zamjenu kompletnog uređaja.

Također mob se pregrijavao, štekao i imao je defekte na ekranu.

Sad moram čekati da dopelaju neke rezervne dijelove i koliko sam shvatio lika u servisu rekao je da ću dobiti samo matičnu, a da mi display i kuciste ostaje...

MOBIS: Pozdrav, radi se u kvaru unutar jamstva, no nismo dobili jamstveni list ili račun. Molimo Vas skenirajte jamstveni list ili račun (bitno je da se vidi datum kupnje i IMEI) te nam pošaljite, može i ovdje na Facebook kao prilog ili link. I još jedna stvar, potrebna je zamjena glavne ploče uređaja, no nažalost nemamo ju na zalihama. Dogodio se zastoj u isporuci i proizvođač Gigabyte radi na tome da što prije dostavi potrebne dijelove. Tu sam za sva pitanja. Lijepi pozdrav.

JA: Pozdrav, Tražim potpuno ostvarenje garancije na osnovi neispravnosti uređaja. Matična ploča je srce mobitela i imao sam slučaja u prošlosti kada su mi zamijenili matičnu, pa je tek onda mobitel počeo zezati i više ništa nisam mogao na osnovi garancije jer je servis uvijek govorio da je mobitel ispravan. Donijet ću garancijsku karticu danas. Jel vam treba i kutija i papiri od mobitela? Lp.

MOBIS: Pozdrav, apsolutno sve što je predviđeno garancijom, s naše strane će biti ispunjeno. Nije potrebna kutija, nego jamstveni list na kojem je naveden IMEI, datum kupovine te pečat i potpis prodavatelja. Lijepi pozdrav.

Zanima me što trebam napraviti da bih dobio potpuno novi uređaj?

Hvala na odgovorima, poz.

WithSkill
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 19:28 (WithSkill).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A zašto bi dobio potpuno novi uređaj ako je trenutni moguće popraviti zamjenom matične u roku koji je predviđen jamstvom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć - GSmart garancija (otišla matična)
lllnuclearlll kaže...

A zašto bi dobio potpuno novi uređaj ako je trenutni moguće popraviti zamjenom matične u roku koji je predviđen jamstvom?

zato kaj se pregrijava, i ima defekte na ekranu eto zakaj...
i jer steka i stalno ima errorove na aplikacijama (tipa samo ugasi aplikaciju kad ju otvara, ili javi error gore da nije uspio ucitat; a updateao sam vec par puta i resetiravao na tvornicke postavke)

WithSkill
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 19:40 (WithSkill).
17 godina
WithSkill kaže...
lllnuclearlll kaže...

i jer steka i stalno ima errorove na aplikacijama (tipa samo ugasi aplikaciju kad ju otvara, ili javi error gore da nije uspio ucitat; a updateao sam vec par puta i resetiravao na tvornicke postavke)

Definiraj pregrijavanje i defekte na ekranu. Ako se mobitel grije to nije kvar nego se jednostavno samo grije, i ako to nema nikakve posljedice onda ne ulazi u garanciju. Grije se i dosta drugih uređaja...

Defekti na ekranu mogu biti svašta, pojasni malo...

Ove ostale probleme bi valjda trebala rješit zamjena matične?.?

Inače Rio R1 je jedan jako bugovit i loš kineski mobitel (kak softverski tak i hardverski), prouči malo temu o njemu tu na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 19:50 (lllnuclearlll).
16 godina
lllnuclearlll kaže...
WithSkill kaže...
lllnuclearlll kaže...

Definiraj pregrijavanje i defekte na ekranu. Ako se mobitel grije to nije kvar nego se jednostavno samo grije, i ako to nema nikakve posljedice onda ne ulazi u garanciju. Grije se i dosta drugih uređaja...

Defekti na ekranu mogu biti svašta, pojasni malo...

Ove ostale probleme bi valjda trebala rješit zamjena matične?.?

Inače Rio R1 je jedan jako bugovit i loš kineski mobitel (kak softverski tak i hardverski), prouči malo temu o njemu tu na forumu.

znam da je smećefon...

defekti na ekranu - na jednom dijelu je svijetlije na jednom tamnije (uvijek se vide te svijetlije mrlje - makar smajio ili pojačao intenzitet). neznam bolje objasniti nego probat u paintu nacrtat

btw. kad sam ga kupovao činio se dobrim.. barem je tada dobio gro pohvala -.-

defekt defekt
WithSkill
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 20:04 (WithSkill).
17 godina

A to što svijetli jače je stvar lošeg pozadinskog osvjetljenja LCD ekrana. Ne možeš od kineza očekivati nešto bolje, sad hoće ti to priznati ili ne, ne znam, ali sumnjam, zavisi koliko jako je to izraženo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 20:12 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lllnuclearlll kaže...

A to što svijetli jače je stvar lošeg pozadinskog osvjetljenja LCD ekrana. Ne možeš od kineza očekivati nešto bolje, sad hoće ti to priznati ili ne, ne znam, ali sumnjam, zavisi koliko jako je to izraženo.

Vjeruj mi dovoljno jako da te smeta za oči i da imaš fraze kad svaki put to vidiš hahaha

WithSkill
13 godina
odjavljen

Novi telefon zasluzujes u slucaju da nije proslo 48 sati od trenutka kupnje mobitela a da se na mobu nesto sjeb... (da nije tvoja krivica), Ovako ako je proslo vise od 48 sati odnosno 2 dana, mob ide na servis gdje se radi popravak..u slucaju da prodje 45 dana a da nisu uspjeli popraviti uredjaj, imas opet pravo na novi mob, iako su se stvari mjenjale u zakonu o zastiti potrosaca..sad mislim da su izbacili tih 45 dana i stavili su "u razumnom roku" tako da kako god oni odluce uvijek su u pravu jer ih zakon stiti,,jedino ti preostaje zivkat ih malo malo i dosadjivat im :D Ja sam imao slucaj prilikom kupnje HTC-a, uzeo novi u tele2, proslo je 3 sata mob se samo ugasio jednostavno je samo riknio, vracam se isti dan u tele2, kaze mi teta: mob mora ici prvo na servis da utvrde jel je moja krivica ili od strane uredjaja, cekao 2 tjedna da jave iz Tele2 da je agramservis rekao: na mobu osla maticna ploca i da mi je poslodavac duzan dati novi mob.. Naravno nije sve tako ispalo lijepo zato sto tele 2 vise nije imao niti jedan takav uredjaj na lageru jer su sve rasprodali,,ja ostao bez moba..na kraju mi samo pare vratili. Radi se o mobu HTC evo 3d koji se stvarno rasprodao u roku tjedan dana..bila ona revolucija izasla mob bio full jeftin. 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Mislim da je rok 7 dana od kupnje, a ne 2. I u tom roku je dovoljno prijaviti kvar ukoliko nisi u mogućnosti dostaviti uređaj (važno je da imaš pisani trag).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina

ma moj mob je star pola godine, i ima gro tehnickih gresaka -.- (od displaya, zagrijavanja - toliko je vruc da ga ne mozes u ruci drzat, onda zvucnik tu i tam proizvodi zvukove... itd)

WithSkill
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Neces dobit novi mob to samo ako se ne moze na drugi nacin ispraviti kvar.

Ostale greske su normalne za taj mob. Trebo si znat kad si ga kupovo da je šrot..

budi sretan da uopce ista mjenjaju na njemu...ekran isto reklamiraj ali to je to...

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice