Odabir tarife za internet na mobitelu i push email

poruka: 10
|
čitano: 2.838
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
odabir tarife za internet na mobitelu i push email

pozdrav, i sretna Nova svima.

Dakle, ono što meni treba je mobitel sa kojim ću se moći spajati na net sa praktično isključivim ciljem da se kladim online, ništa drugo ( za sve ostalo i dalje imam K750i, evo četvrtu godinu). Zahtjevi i nisu preveliki, stabilan i brz browser, solidan ekran i rezolucija i da mobitel uredno ispunjava opciju push email  jer ću neke parove dobivati preko maila.

Tako da je izbor pao na samsung 5620, ima ga na njuškalu za 800 kn. Jedno se još mislim da li dati duplo love za Galaxy 5800, ali dobro.

Ako imate neka iskustva sa navedenim mobom, molim javite, al to je ionako sporedno pitanje.

Ono što mene više muči je odabir te je...ene tarife. Malo sam pratio promet na kompu i dolazim do zaljučka da mi za prosječnu uplatu i provjeru emaila treba oko 10-15 MB dnevno, ako je količna pometa na mobu i kompu ista. I sad nisam pametan, što odabrati, bonove ili pretplatu. Inače se ne snalazim baš najbolje u razumijevanju svih ovih podatkovnih paketa koji se nude, nekako mi sve zbrčako izgleda i sa svim onim zvjezdicama pored iznosa pa sitnim slovima na dnu stranice, totalna zbunjoza, a nikad dosad nisam niti koristio internet na mobu.

Tako da molim one koji već koriste net na mobu da napišu neka svoja iskustva koji operater je najjeftiniji i je li bolje odabrati pretplatu ili bonove.

A što se tiče push emaila, to me isto zanima jer sam i tu novi pa ne znam troši li se promet prilikom provjere (pretpostavljam da troši), a bitno mi je da mail dobijem na vrijeme radi uplate, plaća li se šta dodatno za korištenje te opcije i općenito kako podesiti mob i mail za tu opciju.

tnx svima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: odabir tarife za internet na mobitelu i push e

hmm..ja ti nemogu ništa reći o mobitelima jer ih ne pratim previše ali ti mogu reći o tarifama

Nije isto promet na kompu i na mobitelu.Puno manje radiš prometa na mobitelu

Uzmi si t-mobile 098 na bonove naravno..nadoplatiš 50kn i aktiviraš 100mb prometa mjesečno(to te košta 15kn).Sigurno to nećeš uspiti potrošiti.Jer ja idem na yjubiu i te stranice i ne uspijem potrošiti

Eto razmisli o toj opciji ;)

MMA is not game , MMA is life!!!
17 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

hmm..ja ti nemogu ništa reći o mobitelima jer ih ne pratim previše ali ti mogu reći o tarifama

Nije isto promet na kompu i na mobitelu.Puno manje radiš prometa na mobitelu

Uzmi si t-mobile 098 na bonove naravno..nadoplatiš 50kn i aktiviraš 100mb prometa mjesečno(to te košta 15kn).Sigurno to nećeš uspiti potrošiti.Jer ja idem na yjubiu i te stranice i ne uspijem potrošiti

Eto razmisli o toj opciji ;)

e to je dobra vijest.

Nego, kako stvar funkcionira ako želim mob koristiti samo za net. Nekakav broj moram imati, mislm na onaj klasični za razgovre i sms, tj moram li i to aktivirati, jer mi je to razlog više za bonove jer ga neću za to koristiti, možda iznimno.

Kao što vidite notalni sam novajlija oko ovih mobilnih čuda tehnike.

16 godina
neaktivan

U svakom slučaju moraš imati broj ( tipa 098 xxxx xxx )

SMS i pozivi su aktivirani naravno ali ih nemoraš koristiti ako ne želiš ;)

ugl samo za net bon od 50kn bi trebao trajati dosta dugo...3-4 mjeseca sigurno

Znači klasična kartica i samo uzeti 100mb internet prometa i to je to

15 godina

Bolja mu je opcija uzeti 300 mb za 20 kn,na Simpi.To ću i ja napraviti samo mislim spajati se laptopom na net preko mobitela koristeći Joikuspot.Jel zna tko koliko takvo spajanje troši prometa?

16 godina
neaktivan

troši isto ko i kada si na mobitelu ako instaliraš operu mobile...mislim da je tako frend išao i da mu nije puno vuklo megabajta

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Odabir tarife za internet na mobitelu i push e

Nisi me skužio.Na net bih išao na laptopu a samo bih se spajao preko moba, tj. koristio bih ga kao ruter.

16 godina
neaktivan

skužio sam te ;) želiš mobilnim internetom surfati na kompu....moguće je i ne jede puno mb...imaš puno priče o tome po forumima...samo malo progugulaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo,da ne otvaram novu temu kad već postoji. Sutra kupujem HTC 8S,kojeg ću koristit i za surfanje,te me sada zanima hoće li mi biti dovoljno 500 MB na mjesec za moje potrebe. Bio bi dnevno na internetu 1h,koristio Youtube,Facebook i tako. I da,želio bi da mi dolaze obavjesti kad nisam na internetu

0 0 hvala 0
16 godina
Da bi ti dolazile obavjesti moraš biti na internetu. Ako češ regulirat update aplikacija i ako nečeš previše visjet na youtubu bilo ti bude dosta.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice