Nokia N97 ili Apple iPhone 3G? zaključana tema

poruka: 87
|
čitano: 16.869
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nokia N97 ili Apple iPhone 3G?
logic kaže...

i?

Citiram: "Zahvaljujemo se T-Mobile-u na ustupljenom uredjaju i T-mobile iPhone usluzi.Takodjer zahvaljujemo se Nokiji na ustupljenom uredjaju."

Vidi se ko je malo podmazao review a i u njemu ne pise koji je bolji nego samo koji je isplativiji u t-mobileu. Pogledaj proizvodjaceve cijene pa onda pricamo o istom. Recimo kod men u BiH je Iphone 2x skuplji od N97. I sta cemo sad? Pricacemo koji je bolji u kojoj drzavi ili koji je bolji kad izadje iz fabirke?

Da je po tvome onda bi se Nokia našla uvrijeđenom i nebi im dala N900 na test... I da, u BiH ima Apple Store?

16 godina
neaktivan
Nokia N97 ili Apple iPhone 3G?

@logic

kada si u temi n97 vs iphone,ti samo pricas protiv iphone-a kako je njegova cijena prevelika...Ali mene zanima zasto dati 4000kn vise za nokiju n97 kada ima sve isto kao 5800XM,ako tako razmisljas onda se ni n97 ne isplati ni u ludilu;)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
aquaevivae kaže...
logic kaže...
kero kaže...
logic kaže...
i 3gs je krnj.

Nije :))

Ma jok, nije samo nema masu stvari sto svi ostali imaju ;)

Al nije krnj on je super ;)

MASU stvari...reci osim BLUETOOTHA kaj to? MAkar se i na tome radi...

Znam da  se šališ pa ti nije za zamjerit!

Da si ga koristio par dana i da si znao se služit njime videl bi kolko je naprednijih od ostalih uređaja, no ko i svaki ima par mušica!

Pa osim bluetootha (btw. sta imaju na njemu raditi kad je to standardna stvar vec godinama), prednja kamera, multitasking, izmjenjiva  baterija, prosiriva memorija, rad kao mass  storage itd. Al ovo su najbitnije i nikad ne bih kupio mob bez ovih stvari. Dobro prednja kamera meni ne znaci puno al kad to svi ostali imaju sramota je da iphone nema.

17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

@logic

kada si u temi n97 vs iphone,ti samo pricas protiv iphone-a kako je njegova cijena prevelika...Ali mene zanima zasto dati 4000kn vise za nokiju n97 kada ima sve isto kao 5800XM,ako tako razmisljas onda se ni n97 ne isplati ni u ludilu;)

Sto ja uzgred budi receno uvijek i kazem ;)

17 godina
neaktivan
kero kaže...
logic kaže...

i?

Citiram: "Zahvaljujemo se T-Mobile-u na ustupljenom uredjaju i T-mobile iPhone usluzi.Takodjer zahvaljujemo se Nokiji na ustupljenom uredjaju."

Vidi se ko je malo podmazao review a i u njemu ne pise koji je bolji nego samo koji je isplativiji u t-mobileu. Pogledaj proizvodjaceve cijene pa onda pricamo o istom. Recimo kod men u BiH je Iphone 2x skuplji od N97. I sta cemo sad? Pricacemo koji je bolji u kojoj drzavi ili koji je bolji kad izadje iz fabirke?

Mislio san prvenstveno na usporedbu funkcija, multimedije (iPod je u kombinaciji sa slušalicama bolji od Nokijinog music playera, dok je kamera bolja na N97)  i surfanja netom (usprkos nedostatku flasha i jave safari je puno bolji web preglednik od Nokijinog koji je isti ko i na 5800), vidljivo je da je Iphone hardverski snažniji i bolji mob i da ima bolji OS.

Isplativije je u RH (neznam kako je u BiH) uzet iPhone od N97 i 5800 jer se da kupit za 1 kn uz produženje ugovora na tarifu 500, dok bi za Nokiu 5800 trebao dat 1300 kn a za N97 3500kn dodatno, da si na mom mjestu vjerojatno bi uradio isto. Općenito što se tiče cijena smatram da Iphone ni u ludilu ne vrijedi 7000 kn, a ni N97( koja je skoro ista ko i 5800) ne vrijedi 6000 kn. Zapravo sam planirao kupiti 5800, al nisam znao za posebnu ponudu za Iphone, pa zašto dat 1300 kn ako možeš dobit Iphone za kunu??? Iphone vrijedi 3000 kn u vrh glave i ne isplati se dat više za njega. Nokiu N97 se ne isplati uopće uzimat jer ne nudi dovoljno za te pare- možeš kupit 2 Nokije 5800 za cijenu jedne N97. Na tvom mjestu bih i ja kupio Nokiu 5800, jer nisam lud dat 7000 kn za Iphone- koji je usto i ograničen od applea, ameri ga plačaju 1500 kn a nama nabiju cijenu od 2 prosječne plaće, nebih kupio ni Nokiju N97 jer osim kamere i memorije nema gotovo nikakvo poboljšanje u odnosu na 5800,a dvaput je skuplja, tako da se slažem s tobom, samo je pitanje GDJE  je isplatljivije uzet koji.

E pa vidis u tom i jeste stvar. Kad pricamo koji uredjaj je bolji i kad j kazem da je iphone preskup mislici na cijene koje proizvodjaci traze  za njih uvijek mi kazi nije preskup jer kod tmobile mozes ga dobiti za toliko i toliko. Zato sam rekao da je to kod tmobile al nije svagdje pa zar onda nije glupo reci da je iphone bolji u hrvatskoj a nije bolji u BiH. Zato uvijek kazem kad uporedjujemo generalno dva uredjaja gledaju se proizvodjaceve cijene a kad pricamo koji je isplativiji za nekog u Hrvatskoj onda mozemo pricati o tarigfama i sl. JA uvijek mogu reci da meni nije preskup jer cu ga kupiti ukradenog za mizerne pare al zar je to argument za ili protiv nekog uredjaja? Upravo si rekao ono sto i ja kazem akd kazem da je preskup. 7000 kn ne vrijedi ni u ludilu kao ni N97 6000. to i ja uvijek govorim.  ZAto sam i kupio 5800 jer mi niti jedan od ovih uredjaja ne opravdavaju cijenu. Btw i ja sam 5800 kupio na tarifu al ne spominjem jer je to nebitno za pricu koji uredjaj je generalno bolji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 22:12 (logic).
17 godina
neaktivan

Nokia ima bolji/e:

Ekran/te ima bolji touchscreen sličnije iPhoneu dok na 5800 moraš stiskat

više memorije

fizičku qwerty tipkovnicu

odličnu kameru

jaku bljeskalicu

FM transmiter(po meni najjača stvar)

evo to sam nabrzaka , možda se još sjetim kuju u korist nokie

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...
aquaevivae kaže...
logic kaže...
kero kaže...
logic kaže...
i 3gs je krnj.

Da si ga koristio par dana i da si znao se služit njime videl bi kolko je naprednijih od ostalih uređaja, no ko i svaki ima par mušica!

Pa osim bluetootha (btw. sta imaju na njemu raditi kad je to standardna stvar vec godinama), prednja kamera, multitasking, izmjenjiva  baterija, prosiriva memorija, rad kao mass  storage itd. Al ovo su najbitnije i nikad ne bih kupio mob bez ovih stvari. Dobro prednja kamera meni ne znaci puno al kad to svi ostali imaju sramota je da iphone nema.

Daj ne prdi :), šta će ti više memorije na mobitelu od 32Gb, rad ko mass storage imaš na iphoneu, a prednja kamera (daj pa nismo djeca)...a ovo za bateriju te nerazmem, normalno da moreš zamjenit!

Da svi skaču s mosta i ti bi? Pa apple je drukčije zamislil urečaj njemu ili onome ko ga kupi netreba gluposti ko kaj je prednja kamera...imal sam 10 mobitela sa prednjom kamerom i ni jednom je nisam koristil, ama baš ni jednom.

Kaj te još zanima u vezi iPhonea? Samo reci...brzo ti rastumačim!

17 godina
neaktivan
http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
aquaevivae kaže...
logic kaže...
aquaevivae kaže...
logic kaže...
kero kaže...
logic kaže...
i 3gs je krnj.

Daj ne prdi :), šta će ti više memorije na mobitelu od 32Gb, rad ko mass storage imaš na iphoneu, a prednja kamera (daj pa nismo djeca)...a ovo za bateriju te nerazmem, normalno da moreš zamjenit!

Da svi skaču s mosta i ti bi? Pa apple je drukčije zamislil urečaj njemu ili onome ko ga kupi netreba gluposti ko kaj je prednja kamera...imal sam 10 mobitela sa prednjom kamerom i ni jednom je nisam koristil, ama baš ni jednom.

Ajd procitaj jos jednom sta sam ja napisao. Sta ce mi vise memorije? E pa hocu da imam mogucnost da stavim koliko ja hocu. Kod velike vecine drugih to mogu napraviti. Sta ce mi izmjenjiva baterija? Imao sam pozar u kuci i nokia 7650 mislim mi je bila bas u sobi u kojoj je bio pozar. Maska se sva istopila i polijevali smo je vodom kad smo gasili i ja sam samo izvadio bateriju ostavi da se sousi i stavio bateriju i zamisli mob radi. Recimo zato. Zasto ne? kupim bateriju i sam je zamijenim a ti moras slati u servis. Muzenje para. Rad kao mass storage out the box? Mozes uzeti kabel sjesti za bilo koji komp i iskopirati fileove na njega i sa njega? Bez itunesa? Mozda je tebi i meni glupost prednja kamera al to imaju vecina drugih i standardna je stvar kod svih smartphoneova i pitas se zasto je nema? Recimo prednju kameru koristim u kombinaicji sa fringom ili skypeom. Btw nekad je bill gates rekao da niakd nikome nece trebati vise od 640 kb ;)

Napredniji od ostalih uredjaja? Hehehehhehehe

U cemu? lakoci koristenja? normalno da je lako koristiti kad nema dosta stari koje drugi imaju i to sto ima radi odlicno. Evo primjer. ja na nokii kad uslikam sliku mogu sa njom masu toga: staviti kao pozadinu, staviti kao sliku kad me bilo ko  zove, staviti kao sliku tacno odredjenog kontakta, poslati kao mms, poslati kao mail, poslati preko bluetootha, prikopcati na komp i jednostavno ccopy paste i to preko kabela i preko bluetootha, mogu izvaditi karticu i koristiti je kao usb stick, mogu 5800 podesiti kao media server u mrezi pa da svi skidaju slike ili slusaju muziku, mogu je prikopcati na tv i pustiti slide show. I to sve cim ga otpakujem. E to ja zovem funkcionalnost. Sta ti od toga mozes na iphone?

17 godina
neaktivan
logic kaže...
aquaevivae kaže...
logic kaže...
aquaevivae kaže...
logic kaže...
kero kaže...
logic kaže...
i 3gs je krnj.

Ajd procitaj jos jednom sta sam ja napisao. Sta ce mi vise memorije? E pa hocu da imam mogucnost da stavim koliko ja hocu. Kod velike vecine drugih to mogu napraviti. Sta ce mi izmjenjiva baterija? Imao sam pozar u kuci i nokia 7650 mislim mi je bila bas u sobi u kojoj je bio pozar. Maska se sva istopila i polijevali smo je vodom kad smo gasili i ja sam samo izvadio bateriju ostavi da se sousi i stavio bateriju i zamisli mob radi. Recimo zato. Zasto ne? kupim bateriju i sam je zamijenim a ti moras slati u servis. Muzenje para. Rad kao mass storage out the box? Mozes uzeti kabel sjesti za bilo koji komp i iskopirati fileove na njega i sa njega? Bez itunesa? Mozda je tebi i meni glupost prednja kamera al to imaju vecina drugih i standardna je stvar kod svih smartphoneova i pitas se zasto je nema? Recimo prednju kameru koristim u kombinaicji sa fringom ili skypeom. Btw nekad je bill gates rekao da niakd nikome nece trebati vise od 640 kb ;)

U cemu? lakoci koristenja? normalno da je lako koristiti kad nema dosta stari koje drugi imaju i to sto ima radi odlicno. Evo primjer. ja na nokii kad uslikam sliku mogu sa njom masu toga: staviti kao pozadinu, staviti kao sliku kad me bilo ko  zove, staviti kao sliku tacno odredjenog kontakta, poslati kao mms, poslati kao mail, poslati preko bluetootha, prikopcati na komp i jednostavno ccopy paste i to preko kabela i preko bluetootha, mogu izvaditi karticu i koristiti je kao usb stick, mogu 5800 podesiti kao media server u mrezi pa da svi skidaju slike ili slusaju muziku, mogu je prikopcati na tv i pustiti slide show. I to sve cim ga otpakujem. E to ja zovem funkcionalnost. Sta ti od toga mozes na iphone?

Joj, za takve kak si ti niti nije mobitel... šalim se

Nadrobil si sve i svašta a od toga niš nije točno....pa si ti sad misli!

A ovo kaj sam ti podebljal govori kolko si neupućen, i stoga mi se neda više odg s tobom jer provociraš a nikad nisi držal iPhone u ruci!

A ovo o bateriji i požaru to je subjektivno, 1:1 000 000 000

16 godina
neaktivan
Ima dosta gluposti pa sve postove nisam ni pročitao. Uglavnom mislim da je n97 bolji. Toliko od mene.
17 godina
aquaevivae kaže...

Nokia ima bolji/e:

više memorije

odličnu kameru

jaku bljeskalicu

N97 i 5800 imaju isti ekran i istu verziju OSa.

*facepalm*

Inace sva tri imaju jednako osjetljiv ekran i na sva tri ga moras "stiskat". ;)

- Psiho246
17 godina
Xanzzu kaže...
Ima dosta gluposti pa sve postove nisam ni pročitao. Uglavnom mislim da je n97 bolji. Toliko od mene.

Vjerojatno najbolji i najsmisleniji post u ovoj temi. ;)

- Psiho246
17 godina
neaktivan
aquaevivae kaže...
logic kaže...
aquaevivae kaže...
logic kaže...
aquaevivae kaže...
logic kaže...
kero kaže...Ajd procitaj jos jednom sta sam ja napisao. Sta ce mi vise memorije? E pa hocu da imam mogucnost da stavim koliko ja hocu. Kod velike vecine drugih to mogu napraviti. Sta ce mi izmjenjiva baterija? Imao sam pozar u kuci i nokia 7650 mislim mi je bila bas u sobi u kojoj je bio pozar. Maska se sva istopila i polijevali smo je vodom kad smo gasili i ja sam samo izvadio bateriju ostavi da se sousi i stavio bateriju i zamisli mob radi. Recimo zato. Zasto ne? kupim bateriju i sam je zamijenim a ti moras slati u servis. Muzenje para. Rad kao mass storage out the box? Mozes uzeti kabel sjesti za bilo koji komp i iskopirati fileove na njega i sa njega? Bez itunesa? Mozda je tebi i meni glupost prednja kamera al to imaju vecina drugih i standardna je stvar kod svih smartphoneova i pitas se zasto je nema? Recimo prednju kameru koristim u kombinaicji sa fringom ili skypeom. Btw nekad je bill gates rekao da niakd nikome nece trebati vise od 640 kb ;)

Joj, za takve kak si ti niti nije mobitel... šalim se

Nadrobil si sve i svašta a od toga niš nije točno....pa si ti sad misli!

A ovo kaj sam ti podebljal govori kolko si neupućen, i stoga mi se neda više odg s tobom jer provociraš a nikad nisi držal iPhone u ruci!

A ovo o bateriji i požaru to je subjektivno, 1:1 000 000 000

Neupucen? Ja to sve mogu i ne moram nista krekirati i hakirati i instalirati. Sta ti od toga mozes. Nesto mozes al ne sve. AL tipicno za appleovca ovdje cim se pocne konkretno pricati bjez iz rasprave. AJd prznaj ako te nije sramota sta ti od ovog moze tj. sta ti je apple omogucio? Sta to od ovog taj svemocni OS iz buducnosti moze? A vidis sta krama od moba kako je vi zovete moze. Nije sve u sarenim ikonicama. A ovo svve moze dok se u pozadini vrti fring i logovan sam na nekoliko mreza tipa msn, skype, yahoo, facebook, google talks i sl. Sam si se ponudio da mi rastumacis pa de rastumaci mi.

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
aquaevivae kaže...

Nokia ima bolji/e:

više memorije

odličnu kameru

jaku bljeskalicu

N97 i 5800 imaju isti ekran i istu verziju OSa.

*facepalm*

Inace sva tri imaju jednako osjetljiv ekran i na sva tri ga moras "stiskat". ;)

Iste kvalitete al je kod N97 0,3" veci a iste su rezolucije.

16 godina
neaktivan

nokia ima veču rezoluciju što je pogotovo dobro za gledanje videa

browser podržava flash i mogu se igrat flash igre na njemu (zaista dobra stvar)

ima još i 32gb + micro sd do 16gb

digitalni kompas i bolji gps od iphona

kameru neusporedivo bolji

Neznam di se ide za to .

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zasto TD?

16 godina

koristim iphone već 1,5 godinu i to je jednostavno savršen uređaj. hardver je MOŽDA bolji na n97, ali ne može se natjecati s lakoćom korištenja i fluidnosti os. mislio sam da će mi svi njegovi nedostaci faliti, najviše bluetooth, no on mi nikada nije zatrebao.

jedan moj kolega zanovjeta što ništa ne može out of the box, no rađe imam mobiltel koji nakon mjesec dana ima 200 stvari koje trebam, nego neki koji ima 500 koje ne trebam, a ne mogu tako jednostavno staviti još aplikacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
power_user kaže...

koristim iphone već 1,5 godinu i to je jednostavno savršen uređaj. hardver je MOŽDA bolji na n97, ali ne može se natjecati s lakoćom korištenja i fluidnosti os. mislio sam da će mi svi njegovi nedostaci faliti, najviše bluetooth, no on mi nikada nije zatrebao.

jedan moj kolega zanovjeta što ništa ne može out of the box, no rađe imam mobiltel koji nakon mjesec dana ima 200 stvari koje trebam, nego neki koji ima 500 koje ne trebam, a ne mogu tako jednostavno staviti još aplikacija.

Ne mozes jednostavno staviti? Na koji to mob ne mozes jednostavno staviti aplikacije? Nadam se da ne pricas o N97. Download, dvoklik i klik na yes. Bas komlikovano. U cemu je razlika u instalaciji na iphone i N97?

16 godina
neaktivan

@logic - ajde konačno nam reci zašto ti imaš toliko potrebu pričati o iPhoneu kada je on po tebi preskup, nepotpun itd. Nisi mi uopće jasan, dolaziš gdje god se spomene iPhone i uvijek ti je cilj ljudima govoriti kako on nema ovo i ovo.. Reci fino da ga jednostavno nevoliš i da nemožeš izdržati a da nepišeš jedno te isto u svakoj temi o njemu. Zašto?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dom031 kaže...

@logic - ajde konačno nam reci zašto ti imaš toliko potrebu pričati o iPhoneu kada je on po tebi preskup, nepotpun itd. Nisi mi uopće jasan, dolaziš gdje god se spomene iPhone i uvijek ti je cilj ljudima govoriti kako on nema ovo i ovo.. Reci fino da ga jednostavno nevoliš i da nemožeš izdržati a da nepišeš jedno te isto u svakoj temi o njemu. Zašto?

Zasto ga vi imate potrebu toliko dizati u nebesa i hvaliti kao da nista nije postojalo prije iphonea i da se vrijeme pocinje mjeriti prije i poslije iphonea. KAd to odgovoris znaces i odgovor na prvo svoje pitanje.
Ja NIJEDAN thread nisma zapoceo, NIJEDAN moj post nije prvi spomenuo iphone i NIGDJE nisam rekao da ga ne volim. SVaki moj post je odgovor na neciji drugi i uvijek ce biti. Ti smijes reci da je najbolji a ja ne smijem reci da nije?

Ti smijes napisati sta hoces a ja ne smijem? U pravilima foruma nisam ngdje vidio da se iphone ne smije kritikovati. Sto tebi to toliko smeta? Ignorisi me i ok. AKo administratorima ne smeta ne vidim zasto to tebi smeta. KAd god neko kaze da je najbolji ja cu ga demantovati. Imam viska vremena i zivaca. Imas nesto protiv toga? Sto ne pitas ostale zasto imaju potrebu toliko ga hvaliti?

16 godina
neaktivan

@logic

ako svi korisnici iphonea dizu svoj mobitel u nebesa,kako ti kazes,zasto onda ti na sva zvona hvalis svoju nokiu 5800XM kada te nerviraju ljudi koji hvale svoje mobitele?

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
a gdje ja to njega toliko hvalim? Samo ga uzimam za primjer da se puno bolji mobitel moze dobiti za puno manje para. Nije 5800 nista spektakularno al dobijes skoro sve sto se moze dobiti po korektnoj cijeni.
17 godina
neaktivan
i mene ne nervira niko :)
16 godina
neaktivan

Ja sam isto za to da je nokia 5800XM najisplativija,ali ne mogu vise da slusam ove rasprave,covjek je fino pitao koji mobitel da izabere,mislim da bi ti trebao reci svoje misljenje a ne poceti pricu kako je iphone bezveze i to,pa sa takvom pricom naravno da ces iznervirati one koji ga imaju. pa i ti da sada vidis kako negdje pricaju da je nokia 5800 s*anje da se ne isplati i ti bi njima rekao ajde balavci jedna sta vi znate.pa zar nije tako?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 15:05 (stevan94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajd budi dobar decak pa se vrati i pogledaj kad sam se ja javio, na koji post sam reagovai sta sam rekao. I naravno svjesta si da si sad ti poceo offtopic pricu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 15:21 (logic).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ajd budi dobar decak pa se vrati i pogledaj kad sam se ja javio, na koji post sam reagovai sta sam rekao.

eto opet pocinjes sa nekim provociranjem"ajd budi dobar decak"....ne zelim da zbog nekih bezveznih rasprava dobijem karton,ali kada sam ti rekao da ti pises protiv iphone-a nisam mislio samo na ovu temu vec i na stotine drugih u kojima se taj uredjaj spominje.

16 godina
neaktivan

Ovdje se neisplati pitati koji mob uzet odma sve kren u svadju i neko naprdjivanje pa izgubio bi 100 x volju da kupim mob

ccccc

Bboy
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
logic kaže...

Ajd budi dobar decak pa se vrati i pogledaj kad sam se ja javio, na koji post sam reagovai sta sam rekao.

eto opet pocinjes sa nekim provociranjem"ajd budi dobar decak"....ne zelim da zbog nekih bezveznih rasprava dobijem karton,ali kada sam ti rekao da ti pises protiv iphone-a nisam mislio samo na ovu temu vec i na stotine drugih u kojima se taj uredjaj spominje.

I pisacu i dalje kad god neko kaze nesto sa cime se ne slazem ili mogu da pomognem. Naravno argumentovano i civilizovano. Zar to nije poenta foruma?

16 godina
neaktivan
logic kaže...
stevan94 kaže...
logic kaže...

I pisacu i dalje kad god neko kaze nesto sa cime se ne slazem ili mogu da pomognem. Naravno argumentovano i civilizovano. Zar to nije poenta foruma?

Poenta nije da ne spamaš jer iz teme u temu ti pišeš iste stvari tako da nema smisla.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice