Nexus 5 ili galaxy S4 zaključana tema

poruka: 6
|
čitano: 2.641
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nexus 5 ili galaxy S4

Momentalno imam Galaxy S2 i s njime sam bila prezadovoljna ali doslo je vrijeme za nesto novo jer je postao uzasno spor, radna memorija je skoro puna a ni nema vise update-a. Dvoumim se izmedju ova dva modela, S5 si na zalost ne mogu priustiti tako da o tom modelu niti ne razmisljam.

Kod Samsunga mi smeta sto ima puno beskorisnih aplikacija koje se (bez rootanja) ne mogu maknuti i samo usporavaju mob, kao sto mi je i sada slucaj kod dvojke ali nekako mi je prirastao srcu.

Kod Nexusa mi smeta sto se ne moze umetnuti mikro sd kartica a ni mijenjati baterija (mada vele da ga nije tesko rastaviti).

Obadva mogu dobiti po skoro istoj cijeni.

Thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nexus 5 ili galaxy S4

Imas temu Pomoc pri odabiru mobitel. U svakom slucaju moras se odluciti sto ti je vaznije, brzina, podrska, "cistoca" operativnog sustava ili vadljiva baterija, sd kartica i nesto bolja kamera. Ja bi naprimjer uzeo Nexus 5 bez razmisljanja jer mi je brzina najvaznija, te mi Touchwiz izgleda odurno, no medutim on ima i slabiju bateriju i nema sd kartice, a to se za razliku od ROMa (sustava) ne moze mjenjat iako iz napisanog mi se cini da nisi za custom ROMove. Takoder vrijedi napomenut da S4 ima AMOLED ekran, dok Nexus LCD IPS koji su dosta razliciti i to ovisi o tvojim preferencama. Ja naprimjer ne mogu podnijeti Amoled ekrane dok neki vole te prezasicene boje i prednost da je crna stvarno crna. Jos bi kao prednost Nexusu dao vanjski izgled i osjecaj u ruci koji je meni osobno mnogo bolji nego na S4 i nema nikakvog pucketanja, skripanja i slicno sto se moze pojaviti kod plasticnih mobitela.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 17:18 (gamer34).
14 godina
Nexus 5 ili galaxy S4

Za SGS4;

izmjenjiva baterija

proširiva memorija do 64 GB

veća moguća interna memorija 16/32/64 GB

IC port ako je nasušno bitan

prednja kamera jača, 13 MP, kvalitetnije slike (?), ne mogu kazati

jača i prednja kamera, 2MP

nešto više izvedbi u različitim bojama, gdje je mob cijeli u "toj" boji

jača baterija, izmjenjiva

bolja kvaliteta zvučnika, bar po GSM Arena-i i normalno baterija duljeg radnog vijeka

Za NEXUS 5;

čisti androi OS

veća pokrivenost vrsta signala

veća gustoća pixela, 445 PPI naspram 441 PPI

u startu dobivaš 4.4 android, odmah nadogradiv na 4.4.2

čini mi se bolji ukupno cipset, CPU, GPU, dosta bolji, jači

Nešto kao suma sumarum;

osobno sam u duši perfekcionist, i čini mi se da nezamjenjiva baterija ne bi bio toliki minus koliko dizajn samog moba, ili verzije OS-a, konkretnije TouchWizz.

Obzirom si koliko sam zaključio pripadnica "slabijeg" sploa, vjerujem da ti estetika predstavlja a barem nešto malo u životu, i ako se mene pita, ako je NEXUS, onda crveni, dočim nekako zbog svih drugih ostalih stvari SGS 4, crni, bez onog "kožnog" poklopca straga! 

Ako si "ovisnica" o update-ima software-a, prednost i opet mala za NEXUS 5.

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Nexus 5 ili galaxy S4
ATJLučko kaže...

veća moguća interna memorija 16/32/64 GB

Vrijedi napomenut da S4 ima puno manje slobodne memorije zbog bloatwarea u TW-u, a aplikacije je bez prckanja moguce instalirat samo u internu memoriju.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
15 godina
neaktivan
Nexus 5 ili galaxy S4

Da, mislim da je Nexus ipak bolji za mene ali onaj od 32 gige tako da cinjenica da nema micro karticu nije veliki nedostatak. Postoji i usb otg. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Nexus 5 ili galaxy S4
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice