Micro sd HC

poruka: 10
|
čitano: 7.448
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Micro SDHC

znam, da će nekima glupo zvučati ovo pitanje, ali koja je razlika između micro SD i micro SDHC ???? Planiram uzeti karticu od 16GB, a ne bi baš htio uzalud potrošiti pare :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Micro sd HC

HC znači High Compatible. Uglavnom su sve bolje kartice HC. Jedina važna stvar su klase (najčešće su class 2,4 i 6).

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Micro sd HC

Ali znači radit će mi HC isto kao i obična ???

16 godina
odjavljen
goranbm kaže...

Ali znači radit će mi HC isto kao i obična ???

Da. Čak i bolje.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
15 godina
neaktivan

Tnx, to me zanimalo :)

16 godina
Micro sd HC

Što nije HC kratica za high capacity? To jednostavno znači da SDHC imaju veliki prostor jer imaju i do 32GB modele kartica. E sad što se kompatibilnosti tiče neznam, jer neki uređaji imaju limit do koliko velike kartice mogu primati, obično mogu i više od toga, ali onda kada su kartice popunjene dosta će se usporiti pa se zato ne preporuča. I naravno što veća klasa to bolje jer ima brže čitanje pisanje. 

Ja primječujem kako je meni 4GB klasa 2 na desireu postaje prespora kada je u pitanju učitavanje appova sa kartice, otvaranja 300-injak slika i sl...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Stoja kaže...

Što nije HC kratica za high capacity? To jednostavno znači da SDHC imaju veliki prostor jer imaju i do 32GB modele kartica. E sad što se kompatibilnosti tiče neznam, jer neki uređaji imaju limit do koliko velike kartice mogu primati, obično mogu i više od toga, ali onda kada su kartice popunjene dosta će se usporiti pa se zato ne preporuča. I naravno što veća klasa to bolje jer ima brže čitanje pisanje. 

Ja primječujem kako je meni 4GB klasa 2 na desireu postaje prespora kada je u pitanju učitavanje appova sa kartice, otvaranja 300-injak slika i sl...

Moj bed. Zove se tako jer je kompatibilna sa uređajima koji mogu koristit velike kartice novije generacije i stare kartice (mobiteli, mp3 playeri...).

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 23:47 (vexx5555).
15 godina
neaktivan

Aha, a recimo ja imam Wildfire, i piše da ide micro sd do 32GB, znači micro SDHC od 8GB ili 16GB će raditi bez problema ????

16 godina
odjavljen
goranbm kaže...

Aha, a recimo ja imam Wildfire, i piše da ide micro sd do 32GB, znači micro SDHC od 8GB ili 16GB će raditi bez problema ????

Tako je. Radit će i bolje jer je to noviji standard (sd 2.x) dok su stare sd 1.x.

16 godina
Micro sd HC

Da da, onda obavezno odi na SDHC i moja preporuka da uzmeš minimalno klasu 4, ili još bolje klasu 6. Primjetio sam da u nekim dućanima razlika u cijenama je jako mala, u technomaxu između 8GB klase 4 i 6 je bilo svega 20 kuna, a u teoriji bi dobio i do 50% veće performanse, što nije za baciti i po meni se isplati uzeti. Jer kada budeš nakrcao tu karticu sa gomilom slika,videa, mjuze, appova postajat će troma ako je klasa 2 u pitanju...meni ova od 4GB polako pati(još 400MB-a ostalo slobodno). Morati ću i ja uzeti neku bolju karticuOsmijeh

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice