znam, da će nekima glupo zvučati ovo pitanje, ali koja je razlika između micro SD i micro SDHC ???? Planiram uzeti karticu od 16GB, a ne bi baš htio uzalud potrošiti pare :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
HC znači High Compatible. Uglavnom su sve bolje kartice HC. Jedina važna stvar su klase (najčešće su class 2,4 i 6).
Ali znači radit će mi HC isto kao i obična ???
Ali znači radit će mi HC isto kao i obična ???
Da. Čak i bolje.
Tnx, to me zanimalo :)
Što nije HC kratica za high capacity? To jednostavno znači da SDHC imaju veliki prostor jer imaju i do 32GB modele kartica. E sad što se kompatibilnosti tiče neznam, jer neki uređaji imaju limit do koliko velike kartice mogu primati, obično mogu i više od toga, ali onda kada su kartice popunjene dosta će se usporiti pa se zato ne preporuča. I naravno što veća klasa to bolje jer ima brže čitanje pisanje.
Ja primječujem kako je meni 4GB klasa 2 na desireu postaje prespora kada je u pitanju učitavanje appova sa kartice, otvaranja 300-injak slika i sl...
Što nije HC kratica za high capacity? To jednostavno znači da SDHC imaju veliki prostor jer imaju i do 32GB modele kartica. E sad što se kompatibilnosti tiče neznam, jer neki uređaji imaju limit do koliko velike kartice mogu primati, obično mogu i više od toga, ali onda kada su kartice popunjene dosta će se usporiti pa se zato ne preporuča. I naravno što veća klasa to bolje jer ima brže čitanje pisanje.
Ja primječujem kako je meni 4GB klasa 2 na desireu postaje prespora kada je u pitanju učitavanje appova sa kartice, otvaranja 300-injak slika i sl...
Moj bed. Zove se tako jer je kompatibilna sa uređajima koji mogu koristit velike kartice novije generacije i stare kartice (mobiteli, mp3 playeri...).
Aha, a recimo ja imam Wildfire, i piše da ide micro sd do 32GB, znači micro SDHC od 8GB ili 16GB će raditi bez problema ????
Aha, a recimo ja imam Wildfire, i piše da ide micro sd do 32GB, znači micro SDHC od 8GB ili 16GB će raditi bez problema ????
Tako je. Radit će i bolje jer je to noviji standard (sd 2.x) dok su stare sd 1.x.
Da da, onda obavezno odi na SDHC i moja preporuka da uzmeš minimalno klasu 4, ili još bolje klasu 6. Primjetio sam da u nekim dućanima razlika u cijenama je jako mala, u technomaxu između 8GB klase 4 i 6 je bilo svega 20 kuna, a u teoriji bi dobio i do 50% veće performanse, što nije za baciti i po meni se isplati uzeti. Jer kada budeš nakrcao tu karticu sa gomilom slika,videa, mjuze, appova postajat će troma ako je klasa 2 u pitanju...meni ova od 4GB polako pati(još 400MB-a ostalo slobodno). Morati ću i ja uzeti neku bolju karticu