MEIZU M2 Note

poruka: 1.882
|
čitano: 363.500
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: MEIZU M2 Note
U postavkama, info, vidi se verzija.
PROTIV
9 godina
neaktivan
AnđeoGabrijel21 kaže...

Evo, ja sam novoregistrirani korisnik, dulje vrijeme pratim, a registrirao sam se zbog jednog problema u vezi novoga mobitela kojega sam kupio.

Radi se o Meizu M2, mini verziji. Skoro sve radi sjajno, međutim imam problem u neku ruku u povezan s problemom o kojem se govori baš na ovoj stranici.

Prelistao sam dosta stranica, ali nisam našao rješenje baš za ovaj problem.

Notifikacije mi dolaze redovito i to za sve aplikacije, ali su vidljive samo u status baru, dok na ikonama aplikacija nema brojčana obavijest o propuštenim događajima. To mi je glavni problem i ne znam kako da ga rješim.

Još se i ne mogu registrirati na Flyme account, preko kompa mi ne šalje konfirmacijski kod na mail, dok na mobitelu isto ništa ne mogu.

Radi se o mobitelu kupljenom u elipsu, hrvatskoj trgovini (zbog hrvatske garancije), a Flyme verija je 4.5.30 verzija. Ne piše mi niti I niti A verzija, samo to.

Nadam se da netko zna kako pomoći..

ja sam problem notifikacija na svom mx5 rijesio tako da sam instalirao nova launcher prime verziju i teslaunread app u kojoj odredis za koje aplikacije zelis da ti pokazuje notifikaciju i sve radi bez ikakvih problema

13 godina
MEIZU M2 Note

Na mom je mx5 bilo dovoljno samo podesiti sve aplikaciji security i od onda sve šljaka bez problema...

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Planiram za curinog brata sa giztopa naručiti M2 mini verziju pa me zanima ako je već itko naručivao s te stranice, kakav mob dođe, u smislu softvera? Jel nakrcan s kineskim glupostima, jel ima instaliran playstore itd?

Zapravo što sve moram napraviti kad mi dođe da bude funkcionalan? Pretpostavljam da nema šanse da out of the box radi bez problema?

BF Nick: Xtreme_Switch
14 godina
neaktivan

Ne vidim zašto ne bi bio funkcionalan. Moj je prije 3 mjeseca došao (ne s Giztopa) s kineskom (generickom) A verzijom i radi sve do danas "out of the box", nikakvih kineskih gluposti nije bilo osim 2-3 igrice koje deinstaliras jednim klikom. 

14 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Nakon 2 mjeseca putovanja, napokon je nedavno stigao s Aliexpressa novi ekran za Meizu M2 Mini i zamijenio sam jučer stari razbijeni prilično jednostavno - koga zanima, evo nešto fotki zamjene na linku (opće upute za disassembly ima na netu). 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
MEIZU M2 Note

Flashao sam flyme 5 beta, sve radi kako treba, optimizirali su ga maksimalno, rekao bih da sve radi duplo brže nogo na 4.5

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Flashao sam flyme 5 beta, sve radi kako treba, optimizirali su ga maksimalno, rekao bih da sve radi duplo brže nogo na 4.5

Imaš link na neki tutorial? 

Jel postoji i za m2 (obični tj. mini)?

live long and prosper
11 godina
MEIZU M2 Note

Evo, kome se ne zeza sa interent shopovima, skroz ok cijena:

http://www.edigital.hr/pametni-telefoni/meizu-m2-note-16gb-(dual-sim)-pametni-telefon-gray-(android)-p498721.html?bid=&partner=10001

HZV
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 15:11 (spilice05).

0 0 hvala 0
11 godina
hAZE2005 kaže...
thebatman kaže...

Imaš link na neki tutorial? 

Jel postoji i za m2 (obični tj. mini)?

samo sam na note naletio

http://forum.xda-developers.com/android/general/meizu-m2-note-reviews-info-discussion-t3136409/page219

10 godina
MEIZU M2 Note

Pozdrav..kupio sam meizu preko Hrvatskog webshopa s garancijom od 24mj. Verzija je 4.5.5/A. Zanima me posto vidim da ima novija Stable verzija 4557A tj.novi firmware sa stranice meizufans da li ako to napravim tj .upradam gubim garanciju ili se samo guma na rootanje mobitela?hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Pozdrav,

digao sam international Flyme OS 4.5.4I na M2 mini. No neke stvari su ostale neprevedene, odnosno napisane su kineskim znakovima (npr. fotoaparat, potvrde -Da/NE prilikom izbora i sl...) Novije verzije nema, pa se jedino može čekati novi update ili?

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Pozdrav ekipo,

nabavio sam preko wowshopa Meizu m2 mini, došo mi je sa verzijom rom-a 4.5.3.1U, uglavnom užaš od softtware-a, puno kineskih aplikacija predinstalirano, i non stop dolaze čudne obavijesti, nemogu mu stavit lozinku i dosta toga mu ne radi.

Htio bih staviti na njega internacionalni rom bez kineskih aplikacija, sad me zanima da li je to moguće stavit na ovu moju verziju rom-a, ako je jel ima neki tutorijal kako se to radi??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Imam problem s modelom Meizu M2 (5"), ne prikazuje notifikacije za Viber, Hangouts i još neke aplikacije, dok recimo one za Facebook Messenger uredno stižu. U "Security" appu je dopušteno pokretanje, zapravo, posvuda u podešavanjima smartfona su dopuštene notifikacije, WiFi nije podešen da se gasi... a problem je tu. Uz nešto googlanja saznao sam da je ovo "thing" na Flyme OS-u; neki imaju slične probleme, nekima radi uredno.

Verzija ROM-a je u privitku. Svaka pomoć je dobrodošla.

lp,

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pinhead kaže...

Pozdrav ekipo,

nabavio sam preko wowshopa Meizu m2 mini, došo mi je sa verzijom rom-a 4.5.3.1U, uglavnom užaš od softtware-a, puno kineskih aplikacija predinstalirano, i non stop dolaze čudne obavijesti, nemogu mu stavit lozinku i dosta toga mu ne radi.

Htio bih staviti na njega internacionalni rom bez kineskih aplikacija, sad me zanima da li je to moguće stavit na ovu moju verziju rom-a, ako je jel ima neki tutorijal kako se to radi??

1. Moraš rootat mob - napraviš Flyme račun i odeš Settings-> Accounts-> My Flyme-> Personal settings  -> System privileges - postavi na Open

2. Preuzmeš Busybox s Google Playa

3. Preuzmeš Terminal Emulator s Google Playa

4. Preuzmeš zadnju verziju Flyme-a sa službenih stranica (link za m2 mini)

5. Preuzmi converter i raspakiraj fajl. Zatim u in mapu dodaj datoteke: system.new.dat i system.transfer.list. Nakon toga započni konverziju klikom na System-conVERTER.cmd.

6. img fajl koji dobiješ u out mapi kopiraj u internu memoriju mobitela.

7. Odi u postavke zaslona mobitela i odaberi da se zalon automatski ugasi nakon 30min

8. Pokreni Terminal Emulator i piši redom:

su [enter]

dd if=/sdcard/system.img of=/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system [enter]

9. Pričekaj 10 minuta (nemoj ništa pritiskati) dok se ne pokaže # u terminalu ili dok ne izađe iz terminala. Nakon toga telefon neće reagirati pa ga resetiraj. I to je to. Možeš još napraviti factory data reset....

To je jedan od načina koji sam i sam korisito na svom m2 mini.... Ostale načine imašovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 22:20 (ZdravkecB).
10 godina
neaktivan

hvala ti :D

javim dojmove nakon što stavim rom...

10 godina
drexcya kaže...

Imam problem s modelom Meizu M2 (5"), ne prikazuje notifikacije za Viber, Hangouts i još neke aplikacije, dok recimo one za Facebook Messenger uredno stižu. U "Security" appu je dopušteno pokretanje, zapravo, posvuda u podešavanjima smartfona su dopuštene notifikacije, WiFi nije podešen da se gasi... a problem je tu. Uz nešto googlanja saznao sam da je ovo "thing" na Flyme OS-u; neki imaju slične probleme, nekima radi uredno.

lp,

Par stranica prije ti je rješenje, sa google playa skini AutoSync Account Activator.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 22:53 (matteo.st).
14 godina
neaktivan
drexcya kaže...

lp,

A jesi li root omogućio? Napravi Flyme account i kao administrator omogući pokretanje automatski tih messengera jer koliko vidim, imaš zadnju A verziju pa tu ne bi trebalo biti problema. Ja imam verziju prije (4.5.4.1A) i sve notifikacije normalno dolaze, no i Root je omogućen...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 11:10 (frulex).
10 godina
neaktivan
ZdravkecB kaže...

1. Moraš rootat mob - napraviš Flyme račun i odeš Settings-> Accounts-> My Flyme-> Personal settings  -> System privileges - postavi na Open

2. Preuzmeš Busybox s Google Playa

3. Preuzmeš Terminal Emulator s Google Playa

4. Preuzmeš zadnju verziju Flyme-a sa službenih stranica (link za m2 mini)

5. Preuzmi converter i raspakiraj fajl. Zatim u in mapu dodaj datoteke: system.new.dat i system.transfer.list. Nakon toga započni konverziju klikom na System-conVERTER.cmd.

6. img fajl koji dobiješ u out mapi kopiraj u internu memoriju mobitela.

7. Odi u postavke zaslona mobitela i odaberi da se zalon automatski ugasi nakon 30min

8. Pokreni Terminal Emulator i piši redom:

su [enter]

dd if=/sdcard/system.img of=/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system [enter]

9. Pričekaj 10 minuta (nemoj ništa pritiskati) dok se ne pokaže # u terminalu ili dok ne izađe iz terminala. Nakon toga telefon neće reagirati pa ga resetiraj. I to je to. Možeš još napraviti factory data reset....

To je jedan od načina koji sam i sam korisito na svom m2 mini.... Ostale načine imašovdje.

ništa od toga, izgleda da moram prvo stavit A verziju na ovu moju U verziju software-a, pa tek onda internacionalnu verziju (nemogu omogućit root permission na FlyMe accountu, tj. piše da mi je omugućeno već)...jel imaš možda kakav tutorijal kako stavit A verziju na U ??

EDIT: skužio sam sve, sad mi je mob na 4.5.4.2A verziji i sve to vec izgleda puno bolje

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 14:16 (Pinhead).
13 godina
neaktivan
matteo.st kaže...
drexcya kaže...

lp,

Par stranica prije ti je rješenje, sa google playa skini AutoSync Account Activator.

Našao, hvala, buem isprobao... Iako, šteta što je potreban third-party workaround za nešto najosnovnije.

10 godina
neaktivan
drexcya kaže...
šteta što je potreban third-party workaround za nešto najosnovnije.

Kako kome, meni sve šljaka uredno...

live long and prosper
14 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

A i kod mene sve normalno, bez ikakvog dodatnog appa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
I kod mene sve normalno radi. Bilo je problema sa notifikacijama ali to sam riješio u aplikaciji centar za sigurnost.samo sam uključio dozvole za apk. koje želim da mi rade u pozadini...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Imam jedan problem sa display-om na Meizu m2 mini, kad pojačam svijetlost na ekranu pojavljuju mi se neke crvene crte i čim smanjim svijetlost onda nema nikakvih crta, mjenjao sam softwere i nista nije se promjenilo, trenutno je 4.5.3I. jel zna netko u čemu je problem?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

i ja sam napravio update na Flyme 5 beta i nakon par dana koristenja mogu reci da mi sve radi savrseno. U zadnje vrijeme mi se događalo da na 4.5. imam hrpu bugova: nisu mi dolazile notifikacije od Whatsappa,Vibera,mejlova, nisu mi radili widgeti, stalno mi je blinkao onaj prozorcic od FB messengera. Sad je sve funkcionalno. 

15 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

gdje skinuti tu beta verziju?

kad odem na update  pise mi da imam zadnju verziju a to je flayme OS 4.5.4.2A

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 18:04 (ASIMILATOR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ASIMILATOR kaže...

gdje skinuti tu beta verziju?

kad odem na update  pise mi da imam zadnju verziju a to je flayme OS 4.5.4.2A

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=64735826&postcount=2187

15 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

ma cuda tazi da ovo instairam-.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MEIZU M2 Note

Pozdrav svima,zanima me jel netko zna di bi se na području Zagreba ili uže okolice mobiteli mogli pogledat uživo?

Dvoumim se oko običnog i Note-a,a i htio bi vidjet kak uživo izgleda u plavoj boji.

Bio sam u Neutrinu jer mi je u kvartu ali prodavač je bio prilično nezainteresiran pa mi se ne ostavljaju novci kod njih.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

U City Center One East-u ih je bilo u Hangaru18 i SeMarku, plavih, sivih i bijelih.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice