"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.517.625
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Hvala Max,uvazavam tvoje misljenje...u potrazi sam za mobitelom,ali ne bih nikako Xiaomi jer su mi iskreno svi modeli,ajde necu reci ruzni ali nema nekog pomaka u dizajnu unazad par godina,osim Mixa kojeg ne bi uzimao zbog keramike...Asus Zenfone 5 ili Lenovo z5,isto zaobici ili mozda ne?

0 0 hvala 0
13 godina

Uzmi oneplus 6 i miran si

Hearthstone: Maks0806#2960
8 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Iskustva sa ovim punjacem/punjacima istog proizvodjaca?

0 0 hvala 0
15 godina
Ja koristim njihove punjače, u kući i u autu, svaka preporuka.
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
15 godina
Hvala, dakle Mi 8SE je najbolji izbor za tu cijenu, bolji je od Mi Note 3?
Meni se kod Mi Note 3 sviđa ovaj dizajn, ali naviknut cu se sigurno i na Mi 8SE, ako je vrijedan toga..
Može li blaga usporedba ako nije problem.
Recimo vidim da ima slabiju bateriju, ali amoled zaslon, koliko sam čitao, amoled stedi bateriju, pa se svede na isto ili?
13 godina
neaktivan

Di ima za kupiti sa EU skladista najeftiniji Mi 8SE.Hvala

0 0 hvala 0
14 godina

Gledam ovaj Redmi Note 5, na ali expressu 1200kn a kod nas po 1700kn. Znam da je onda zajebancija ako se nesto "syebe" ali, takva razlika u cijeni??? Jel ja to dobro gledam ili sam nešto propustio? Gledao sam ovu Global verziju koja odgovara za naše područje...Jel ima gdje jeftinije ovdje u europi?

EDIT: Kakvo je stanje sa carinom ako se uzima iz Kine?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2018 7:32 (Promster).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Dobro gledaš, dostava iz Kine sa DHL opcijom izbjegava naplatu ikakvih dodatnih troškova. 

14 godina
maks0806 kaže...

Dobro gledaš, dostava iz Kine sa DHL opcijom izbjegava naplatu ikakvih dodatnih troškova. 

Aha, al onda se cijena popne na nekih (1500)1300, skoro isto kao i da kupim na geekmaxi, samo sto znam da nema carine i nekako mi je to sigurnije, a i nemora proputovat pola svijeta. Jer ne nude svi prodavaci na aliexpressu dostavu DHL-om...Nije li onda bolje samo uzet iz EU? Šta se preporučuje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2018 8:27 (Promster).
13 godina
Promster kaže...
maks0806 kaže...

Aha, al onda se cijena popne na nekih (1500)1300, skoro isto kao i da kupim na geekmaxi, samo sto znam da nema carine i nekako mi je to sigurnije, a i nemora proputovat pola svijeta. Jer ne nude svi prodavaci na aliexpressu dostavu DHL-om...Nije li onda bolje samo uzet iz EU? Šta se preporučuje?

Gledao sam prije nekoliko dana, sa dhl dostavom je note 5 bio 1200kn. Svakako ga uzmi gdje je najjeftiniji sa tom dostavom i to je to. 

12 godina
protjeran
Promster kaže...
maks0806 kaže...

Kupi na honorbuy i dođe ti iz Italije u roku 2-3 dana.

1250kn ti izađe 3/32 verzija. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2018 8:47 (Silent horror1992).
14 godina

Odlučit ću kroz par dana, ako stvarno nema carine ni porezna vjerojatno iz Kine.

Samo još da pitam, jel se isplati ići na 4/64 ili viša cijena nije opravdana? Gledao sam neke testiće, osobno ne vidim neku razliku...ali opet ja nisam nikakav stručnjak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Promster kaže...

Odlučit ću kroz par dana, ako stvarno nema carine ni porezna vjerojatno iz Kine.

Samo još da pitam, jel se isplati ići na 4/64 ili viša cijena nije opravdana? Gledao sam neke testiće, osobno ne vidim neku razliku...ali opet ja nisam nikakav stručnjak.

Ma teško da ćeš vidit razliku između 3 i 4gb rama, a ako ti 300kn razlike nije bitno onda si uzmi tog sa 4gb.

Ja imam note 4 sa 3gb i još nikad nisam vidio da je usfalilo ram memorije, sa 3gb možeš nakrcat pun krc toga.

Bolje ti je sa hinorbuy nego sa aliexpres jer brže dođe.

10 godina
neaktivan
Promster kaže...

https://goldway.aliexpress.com/store/group/Redmi-Note-5/311331_512825606.html?spm=2114.12010608.nav-list.6.51a87b996Rvvgi tu +dhl i dodje za 10ak dana.

osobno sam narucivao sa honorbuya par puta i sve uredno proslo, ali svakako pogledaj i geekmaxi(te procitaj na forumu iskustva) i geekbuying de skladiste ili it.. (ova cijena na geekbuying od 230$ za 4/64 po meni je super)

4/64 je naravno bolje jer imas 1gb rama vise te 32 gb memorije vise i ne moras se dr** sa memorijskom karticom i opet mislim da je 200 kn vise za tu verziju cisto fer cijena :)

13 godina

Apsolutno 64/4 ako ne misliš koristiti mob pola godine. Tih parstokn nije puno za future proofing koji dobiješ. Iz updatea u update aplikacije su zahtjevnije i zauzimaju više rama. Nikad nije naodmet ni dodatnih 32gb koje dobiješ 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako je netko zainteresiran za kupnju zte nubia z17 lite s geekmaxia nek se javi na PM za kupon

1 0 hvala 0
13 godina

Ima li tko info o kuponu za Mix2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Deutsch kaže...
Promster kaže...

https://goldway.aliexpress.com/store/group/Redmi-Note-5/311331_512825606.html?spm=2114.12010608.nav-list.6.51a87b996Rvvgi tu +dhl i dodje za 10ak dana.

osobno sam narucivao sa honorbuya par puta i sve uredno proslo, ali svakako pogledaj i geekmaxi(te procitaj na forumu iskustva) i geekbuying de skladiste ili it.. (ova cijena na geekbuying od 230$ za 4/64 po meni je super)

4/64 je naravno bolje jer imas 1gb rama vise te 32 gb memorije vise i ne moras se dr** sa memorijskom karticom i opet mislim da je 200 kn vise za tu verziju cisto fer cijena :)

Ako gleda redmi note 5 4/64 bolje mu je onda uzeti redmi 6 pro koji je tek izasao, ista kamera sve identicno samo je jeftiniji uredjaj.

Realno, redmi 5 plus koji je isto 4/64 kosta 140eur je po meni bolja kupovina, malo bolja kamera ako ti ne znaci produzi dalje 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
chaselol kaže...
Deutsch kaže...
Promster kaže...

Ako gleda redmi note 5 4/64 bolje mu je onda uzeti redmi 6 pro koji je tek izasao, ista kamera sve identicno samo je jeftiniji uredjaj.

Realno, redmi 5 plus koji je isto 4/64 kosta 140eur je po meni bolja kupovina, malo bolja kamera ako ti ne znaci produzi dalje 

nemoj gluposti pricat, nije nijedan od ta 2 bolja kupovina od note 5 jer nemaju sd 636 nego stari 625, imaju kamere s otvorom f/2.2 i pdaf autofokusom dok note 5 ima f/1.9 sa brzim dual pixel autofokusom.. samo to nabrojano vec vrijedi puno vise od te razlike u cijeni.. po meni je glupost kupit 5 plus i 6 pro kad za mrvicu vise imas note 5

13 godina
domac5 kaže...

nemoj gluposti pricat, nije nijedan od ta 2 bolja kupovina od note 5 jer nemaju sd 636 nego stari 625, imaju kamere s otvorom f/2.2 i pdaf autofokusom dok note 5 ima f/1.9 sa brzim dual pixel autofokusom.. samo to nabrojano vec vrijedi puno vise od te razlike u cijeni.. po meni je glupost kupit 5 plus i 6 pro kad za mrvicu vise imas note 5

real life scenario 636 nista nije puno bolji od 625, razlika je jedino u kameri i kraj price izmedju note i 5 plus.

Ionako ih ne mozes opteretiti kao sto bi mogao sa 8xx serijom, 636 je bolji ali davati radi "boljih" specki na papiru sto ti u real life nista ne znaci, to je glupo.

AKo vec uzima note onda ici na varijantu sa 6GB RAM-a ne sa 4GB.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Evo upravo stigla treća Nubia 17 lite u obitelj prvo uzeo ja pa kćerka i na kraju žena , samo njena je plava da ih ne pomješamo 

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
press kaže...

Evo upravo stigla treća Nubia 17 lite u obitelj prvo uzeo ja pa kćerka i na kraju žena , samo njena je plava da ih ne pomješamo 

planiram kupit...dakle pokazao se kao dobra kupnja ? jel ti baterija izdrži jedan dan ?

16 godina
neaktivan
chaselol kaže...
domac5 kaže...

real life scenario 636 nista nije puno bolji od 625, razlika je jedino u kameri i kraj price izmedju note i 5 plus.

Ionako ih ne mozes opteretiti kao sto bi mogao sa 8xx serijom, 636 je bolji ali davati radi "boljih" specki na papiru sto ti u real life nista ne znaci, to je glupo.

Ja bih bio jako zahvalan ako bi se još netko tko ima iskustva s oba procesora javio i dao svoje viđenje stvari i usporedbu, pogotovo me zanima ima li kakvog pada u performansama kod 625 nakon recimo godine i više korištenja?

Hvala.

7 godina
neaktivan

Nažalost evo me opet. Napokon dobijem plaću na ruke, provjerim na honorbuyu konačnu cijenu za mix 2, ispadne 2560.

Odem do banke uplatit 2600 na račun, idem u cart : Item is out of stock. Pošaljem mail, kaže da imaju 3 u stocku. Nemaju.

Sad nemogu nikako do banke ovaj tjedan, ovog huaweia ću uskoro razbit ako bloka još par puta, a niko ne prodaje ispod 2600 sa EU warehousom.

Čekat iz Kine ili refreshat Honorbuy dok mi oči ne iskrvare?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
chaselol kaže...
domac5 kaže...

znaci 636 je predobar procesor po meni da ga se uopce ne moze usporedjivati sa 625 nego sa 660, tj samo je downclockani 660.. real life scenario je da se ne primjeti ni razlika izmedju 625 ni 821, ali opet ako za 200 kn vise mozes kupit mob sa jacim/boljim procesorom te boljom kamerom zasto ne, mislim da bi se u gamingu i procesuiranju slika primjetila razlika sigurno, a nekome je i to bitno..

lei kaže...

Ja bih bio jako zahvalan ako bi se još netko tko ima iskustva s oba procesora javio i dao svoje viđenje stvari i usporedbu, pogotovo me zanima ima li kakvog pada u performansama kod 625 nakon recimo godine i više korištenja?

Hvala.

koristim 625 6 mj i ne primjecujem nikakav pad performansi, sa miuijem radi presuper :D

14 godina

Koliko se obicno ceka da mob stigne iz Kine putem DHL-a (da se izbjegne carina i PDV)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Promster kaže...

Koliko se obicno ceka da mob stigne iz Kine putem DHL-a (da se izbjegne carina i PDV)?

Cca do 2 tjedna je moje iskustvo.

A za s636 vs s625 uopće nema rasprave. Sveskupa je duplo jači čip skoro, sa high performance jezgrama koje s625 nema. Kuži se razlika itekako. Super je s625, i više nego upotrebljiv, jer Xiaomi prekrasno optimizira uređaje na njemu. Ima preko 10modela na tom čipu pa ono

S636je malo slabiji s660sa slabijom grafikom. A s660je osjetno brži. 

16 godina
neaktivan

Vidim sad na Aliju da ima u ponudi Redmi 6 Pro, bi li to radilo kod nas ili treba čekati kakav global version (i zna li se kada bi isti mogao izaći)?

Trenutno mi se najviše sviđa Redmi Note 5, ali nisam siguran je li možda malo prevelik. Pa dakle, koja bi bila preporuka u tom nekom cijenovnom rangu (1000 - 1400) a da je reicmo 5.5'', ili malo više ako je dobar screen to body ratio?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina
lei kaže...

Vidim sad na Aliju da ima u ponudi Redmi 6 Pro, bi li to radilo kod nas ili treba čekati kakav global version (i zna li se kada bi isti mogao izaći)?

Trenutno mi se najviše sviđa Redmi Note 5, ali nisam siguran je li možda malo prevelik. Pa dakle, koja bi bila preporuka u tom nekom cijenovnom rangu (1000 - 1400) a da je reicmo 5.5'', ili malo više ako je dobar screen to body ratio?

Hvala unaprijed.

Pa veličinom moba su tu negdje, ali na rn5 je screen to body ratio bolji. Uz to je puno bolji mob od tog redmi 6 pro, i kao takav je trenutno apsolutni best buy 

10 godina
neaktivan
lei kaže...

Hvala unaprijed.

mobiteli od xiaomija rade kod nas bez problema prvog modela :)

jedino neces imat 4g na b20 (800mhz) u nekom selu, ali 3g radi bez problema bilo di, evo ja koristim rn4x bez b20 i u selu mi je 3g i vise nego dovoljan :)

ako mozes prozvakat notch redmi 6 pro je dobar model, mislim da se notch da i sakriti u postavkama pa bude taj rub crni kao kod svakog mobitela bez notcha.. anyway pogledaj neku recenziju i odluci se :D

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice