"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.999
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Eto drago mi je da nisam jedini koji isto misli 

Sada se razmišljam za prelazak na Mi 5X ukoliko ne portaju MIUI ROM za Mi A1 ili skupljati za Mi Note 3.

Smiješno mi je da stari Redmi 3S izgleda fluidnije nego nov novcat A1, jednostavno ne kužim što je toliko dobro u tom AOSP-u. Okorjeli sam ja MIUI-er, ali eto budem izdržao neko vrijeme

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Dosta puno ljudi bas komentira da custom romovi na xiaomiju ne rade brzo kao na nekom drugom mobitelu, ne znam zasto.

Problem je kod mi 5x - mi a1 sto a1 ima a/b particije, ali sam negdje vidio da netko pokusava portat

14 godina
Oćeš reći da Mi A1 trza pri nekim radnjama, skrolanju...?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne, ne trza nego jednostavno na MIUI je to sve mnogo bolje odrađeno i oku ugodnije.

Tipa kao da su animacije na MIUI 60 FPS a na AOSP oko 24 i jednostavno mi to ne odgovara. Možda sjedne s vremenom ali eto nakon više od 4 godine korištenja MIUI jednostavno mi to smeta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ali to je nemoguće jer na svakom novijem Androidu UI treba ići na 60fps-a (Project Butter)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Možda neki elementi imaju render u 60fps ali đaba kada su animacije nikakve. Napram MIUI, iOS ovo je meni kriminalno. Doduše ja sam velika picajzla što se takvih stvari tiče tako da nemojte mene uzimati za nekakvu referencu  

Probati ću malo sa xposed promijeniti animacije da vidim može li se što iskombinirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mi 6x će sigurno bit skup a note 5 zvuči dobro,nadam se da će imat OIS camera....

Baš sam zadovoljan sa note 4x sve radi ko avijon samo mi je ta kamera slabija pa bi samo zato mijenjao.

Za kolko bi se to opće moglo nać u nekom webshopu?

11 godina
neaktivan
hrvojeb85 kaže...
Pozdrav,
planiram ženi uzeti Xiaomi Mi A1 (općenito mob do 2000 kn) pa imam par pitanja...

1. Pošto planiram kupiti lokalno u Zagrebu zbog jamstva (Neutrinomobile, HGspot), zanima me kakav ROM dolazi s njime (i jel li uopće to važno gledati kod kupnje, jer ne mislim se baviti instalacijom drugih ROM-ova ako nije potrebno)? Želim ženi dati mobitel kakav je bez dodatnog petljanja... Je li mobitel sam po sebi dovoljno dobar? Koje su prednosti instalacije drugih ROM-ova? 

Možeš uzeti u Alzashop i koštalo bi ispod 1700kuna LINK 

Budući da je EU trgovac, ne carini se niti ne plača pdv, a stigne ti unutar 4 dana . Ako je pod garancijom, čujem da oni preuzimaju smartphone na svoj trošak i poprave. 

Garancija je na 24mjeseci 

10 godina
neaktivan
Rašo kaže...

mi 6x će sigurno bit skup a note 5 zvuči dobro,nadam se da će imat OIS camera....

Baš sam zadovoljan sa note 4x sve radi ko avijon samo mi je ta kamera slabija pa bi samo zato mijenjao.

Za kolko bi se to opće moglo nać u nekom webshopu?

za rn5 ne znam dal ce imati ois, a 6x vrlo vjerojatno i nece bit toliko skup.

zasto ne probas google cameru na rn4? mogu ti poslat fotke koje su slikane sa njome i presuper su

https://imgur.com/a/ihp78 eto

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 17:31 (Deutsch).
14 godina
neaktivan

radi se o tome da ja imam najslabiji model 3/16 gdje je ugrađivana najlošija kamera.google cameru nemogu instalirati

10 godina
neaktivan
Rašo kaže...

radi se o tome da ja imam najslabiji model 3/16 gdje je ugrađivana najlošija kamera.google cameru nemogu instalirati

Morat ces otkljucat bootloader i rootat mobitel za google cameru 

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/GoogleCamera-Pixel2Mod-Arnova8G2-V5.apk

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 17:39 (Deutsch).
13 godina
neaktivan

https://www.honorbuy.com/1188-xiaomi-mi-a1-smartphone-black.html

Bas gledam ovo, vec neko vrijeme checkiram taj a1 i ovo mi se cini kao i vise nego bolja ponuda, do sada sam mislio sa alze naruciti, jer imam samo pozitivna iskustva, dok mi je ovo iz nekog razloga malo odbojno, pa ako netko ima iskustvo sa kupnjom odatle, garancijom, dostavom? Hvala unaprijed

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Mišljenje Lenovo p2 Snapdragon 625 u kratkim crtama

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Johnny4286 kaže...

https://www.honorbuy.com/1188-xiaomi-mi-a1-smartphone-black.html

Bas gledam ovo, vec neko vrijeme checkiram taj a1 i ovo mi se cini kao i vise nego bolja ponuda, do sada sam mislio sa alze naruciti, jer imam samo pozitivna iskustva, dok mi je ovo iz nekog razloga malo odbojno, pa ako netko ima iskustvo sa kupnjom odatle, garancijom, dostavom? Hvala unaprijed

Ej, ja sam kupio 2-3 moba preko honorbuya i sve je bilo ok, sta se tice garancije neznam jer nisam imao potrebu slat na popravak il zamjenu, inace salju putem DHL-a, dostava nekih $30, mob ti je na adresi za 2-3 dana, salju iz italije...

uglavnom dobra stranica i LEGIT stranica...ali, ovaj mobitel mozes dobiti jeftinije sa goldwaya..cekat ces nekih 7-10 dana al ispast ce te jeftinije

EDIT:

provjerio sam na goldwayu, za crni mob razlika i nije baš neka, na honorbuy kostat ce te $250 s dostavom, na goldways $240 s dostavom

XBL - skols1555
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 23:43 (sk0ls).
9 godina
Sad su Valentinovo popusti na Honorbuy-u tako da.....

0 0 hvala 0
9 godina
Btw. šta ste. svi navalili na taj Mi A1 ?

2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Stigao i meni jutros redmi 4, pohvale za dhl, subota navecer fakticki nedjelja u Italiji narucen utorak ujutro na adresi u Njemackoj.

Na prvu super fon za ove pare, lijepo radi fin display, kameru probao malo samo onako na prvu djeluje mrvu losija od huawei p8 koji sam dosad koristio ali meni sasvim dovoljna. Znam gdje je slaba svjetlost da je tu tanak ali to me ne brine. Zapao me samsung senzor na kameri. Po paljenju odmah se updejtovao na miui9 tj. 7.0 android. Fingerprint radi odlicno jedino bolje bi bilo da je naprijed ko na S7. Baterija djeluje mocno treba tek da se testira kroz koji dan a jedina zamjerka od mene je dizajn jer su lajsne bocne malo predebele za ovaj display i nije bas 2017 dizajn ali sve u svemu no brainer za ove pare ja zadovoljan.

p.s. kako rekoste nisam platio nista dodatno.

Xatta6_BIH
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.2.2018 12:42 (SDL1920).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...
Sad su Valentinovo popusti na Honorbuy-u tako da.....

Ma ponajprije radi toga sam se i odlucio za kupnju, doduse sad sam se poceo premisljati izmedu note 4 i A1, nekako me vise taj cisti rom privlaci, ali vidim da ima rasprava da MIUI bolje funkcionira na Xiaomi uređajima, osobno nisam nikada koristio MIUI, pa sam sada u malo nedoumici, ali vjerojatno jedan od ta dva uređaja kupujem

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
10 godina
neaktivan
Johnny4286 kaže...

Ma ponajprije radi toga sam se i odlucio za kupnju, doduse sad sam se poceo premisljati izmedu note 4 i A1, nekako me vise taj cisti rom privlaci, ali vidim da ima rasprava da MIUI bolje funkcionira na Xiaomi uređajima, osobno nisam nikada koristio MIUI, pa sam sada u malo nedoumici, ali vjerojatno jedan od ta dva uređaja kupujem

A cuj miui je oku uglađeniji jednostavno, ali ram management je los na miui. 

-------

https://www.gsmarena.com/alleged_antutu_score_shows_xiaomi_mi_mix_2s_flex_snapdragon_845_muscle-news-29492.php

8 godina
protjeran

Koju zaštitnu masku i kaljeno staklo uzet za redmi note 4 i odakle naručit, a da se ne čeka predugo da dođe ?

Jel ovo šta valja ?

klik

klik

0 0 hvala 0
12 godina
honor8 kaže...

Koju zaštitnu masku i kaljeno staklo uzet za redmi note 4 i odakle naručit, a da se ne čeka predugo da dođe ?

Jel ovo šta valja ?

klik

klik

Uzeo od ovog dva puta sa alija, uvijek brzi shipping, tjedan, tjedan i pol i stiglo već.
Rupe su ok, sa touchom nemam nikakvih problema, sve uredno radi.
Kad ti je mob ugasen znaci crna podloga i jaca svjetlost onda se vide male tockice, mozda ce te smetat to, mene me, to su touching dots, pogledaj u opisu proizvoda.

Aliexpress kaljeno...

Slika1

Slika2

Slika3

Maskicu još cekam da stigne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.2.2018 8:13 (kiki_b).
17 godina

18:9 je prošlost, stigao je 21:9 form factor: Oukitel U18.

P.S. Ne kažem ni da je dobar mob ni da je dobra cena, samo mi je odnos stranica ekrana zapao za oko. 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
honor8 kaže...

Jel ovo šta valja ?

klik

klik

Ja imam ovu i mogu rec da predobro stiti mobitel, jos ostane 1mm izmedju ekrana i maskice tako da ako padne padne na maskicu!

10 godina
neaktivan

Zdravo! Dvoumim se za OnePlus 5T i Mi Mix 2,pa svaki komentar i misljenje je dobrodosao. Prioritetno smartphone mi je za igranje igrice kao sto je hearthstone.Znaci bitne su mi brzina i fluidnost telefona. Kamera mi nijetoliko bitna. Memojte mi zameriti za gramaticne greske iz Makedonine sam 😁

0 0 hvala 0
17 godina
Isti klinac, i jedan i drugi imaju istu cpu i gpu i ekran iste rezolucije. Meni je po izgledu ljepši mi mix 2 ali ipak bih izabrao oneplus 5t jer mnoge na klinac to izbacivanje 3.5mm jacka i koristenje adaptera, a i bolja kamera je isto prednost oneplus 5t.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan

Lenovo P2 ili Xiaomi Mi A1 ili Lenovo ZUK Z2 Pro?

Odluka pada večeras najdalje do 2:00 kada mislim naručiti jedan od navedenih...

Razbijam glavu par dana, svi imaju svoje prednosti i mane. Uzeo bih P2 bez razmišljanja da ga ima u sivoj boji na ovoj stranici odakle naručujem, ali je nestašica već 20 dana i ne vjerujem ni da će stići ponovo. Zlatna boja me najviše odbija kod ovog telefona, a s druge strane vuče njegova predobra baterija. Xiaomi Mi A1 nema AMOLED i LED notifikacijsko svijetlo nije u bojama već samo u bijeloj boji   dok su mu prednosti što je noviji telefon i čisti Andorid, te ima i u crnoj boji. Treći najjači na papiru (sd 820, 6GB RAM) nešto skuplji, ali također kao i P2 radi se o nešto starijem modelu telefona, i ne znam kako bi se ponašala baterija na njemu zbog jačeg procesora.

Igre tj. performanse u njima mi ne znače ništa, samo rad mobitela - internet, programi, multitasking, da sve prolazi bez trzanja i zastoja, te naravno i baterija...

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Deutsch kaže...
honor8 kaže...

Jel ovo šta valja ?

klik

klik

Ja imam ovu i mogu rec da predobro stiti mobitel, jos ostane 1mm izmedju ekrana i maskice tako da ako padne padne na maskicu!

Jel treba na tom aliu nešto posebno verificirat karticu ? Slat sliku osobne i ta sranja ?

Jbt treba čekat mjesec dana da dođe. 

Jel ima šta kod nas u trgovinama slično tomu i neko kaljeno ?

Kak se ova google camera može stavit i ima li smisla ?

Mob je radio tek 1 dan.

Što se baterije tiče malo mi je to čudno, kao da prebrzo troši, juče u 6 popodne sam ga skinuo sa 100% i sad ima 64%, a skoro da ga nisam ni koristio, možda pol sata youtubea, whatsapp kratko i cijelo vrijeme je spojen na wifi.

Možda ždere bateriju jer mi je signal jako loš, većinom 1-2 crtice ?

A možda sam se samo ja malo preračunao 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.2.2018 21:14 (honor8).
10 godina
neaktivan
mack83 kaže...

Razbijam glavu par dana, svi imaju svoje prednosti i mane. Uzeo bih P2 bez razmišljanja da ga ima u sivoj boji na ovoj stranici odakle naručujem, ali je nestašica već 20 dana i ne vjerujem ni da će stići ponovo. Zlatna boja me najviše odbija kod ovog telefona, a s druge strane vuče njegova predobra baterija. Xiaomi Mi A1 nema AMOLED i LED notifikacijsko svijetlo nije u bojama već samo u bijeloj boji   dok su mu prednosti što je noviji telefon i čisti Andorid, te ima i u crnoj boji. Treći najjači na papiru (sd 820, 6GB RAM) nešto skuplji, ali također kao i P2 radi se o nešto starijem modelu telefona, i ne znam kako bi se ponašala baterija na njemu zbog jačeg procesora.

Igre tj. performanse u njima mi ne znače ništa, samo rad mobitela - internet, programi, multitasking, da sve prolazi bez trzanja i zastoja, te naravno i baterija...

Dat cu ti nekoliko crtica, savjeta.

Zuk z2 je super telefon i najbolji od tih, ali procesor nije toliko stedljiv iako ima amoled. Vidim da je jedan dobio 7h sota sto je i okej po meni. 

Lenovo p2 ima super bateriju i tjt.

Mi a1 je dobar zbog softvera i baterije.

A koji ti je budzet? I koliko bi platio zuk z2? Imam jos jedan prijedlog ako te zanima

honor8 kaže...

Jel treba na tom aliu nešto posebno verificirat karticu ? Slat sliku osobne i ta sranja ?

Jbt treba čekat mjesec dana da dođe. 

Jel ima šta kod nas u trgovinama slično tomu i neko kaljeno ?

Kak se ova google camera može stavit i ima li smisla ?

Mob je radio tek 1 dan.

Što se baterije tiče malo mi je to čudno, kao da prebrzo troši, juče u 6 popodne sam ga skinuo sa 100% i sad ima 64%, a skoro da ga nisam ni koristio, možda pol sata youtubea, whatsapp kratko i cijelo vrijeme je spojen na wifi.

Možda ždere bateriju jer mi je signal jako loš, većinom 1-2 crtice ?

A možda sam se samo ja malo preračunao 

Trebas karticu, osobnu ili nesto tako jer je dosta sigurno.

Dodje za 15 dana.

Ima smisla, ali predji u rn4 temu.

Mozda i to zdere, tj stavi na 3g, mozda je i rom kriv.

12 godina
neaktivan
Deutsch kaže...
mack83 kaže...

Dat cu ti nekoliko crtica, savjeta.

Zuk z2 je super telefon i najbolji od tih, ali procesor nije toliko stedljiv iako ima amoled. Vidim da je jedan dobio 7h sota sto je i okej po meni. 

Lenovo p2 ima super bateriju i tjt.

Mi a1 je dobar zbog softvera i baterije.

A koji ti je budzet? I koliko bi platio zuk z2? Imam jos jedan prijedlog ako te zanima

Prije svega, hvala na savjetima ;)

Zuk Z2 bi platio 279$ i to je neki moj max. budžet, možda još nekih 10ak dolara na tu cijenu MAX...

10 godina
neaktivan

A gdje bi narucio zuk z2, zbog carine pitam?

Cak vidim da je zuk z2 dobio oreo i to je jedan plus. Nez evo mi a1 kosta 230$ +30 na honorbuyu sa shippingom i opet ako bi zuk platio toliko bez pdva mozda uzmi zuk

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice