"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.522.118
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
7 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Deutsch kaže...
buterino kaže...
 ili 3/32 gb t

Da li je ovo ista stvar ? Budući da će bit nešto jeftinije 11.11. pa ne kužim jel neka caka ? Hvala 

10 godina
neaktivan
The Hairy kaže...
Deutsch kaže...
buterino kaže...
 ili 3/32 gb t

Da li je ovo ista stvar ? Budući da će bit nešto jeftinije 11.11. pa ne kužim jel neka caka ? Hvala 

da, ista stvar

10 godina
Ukoliko netko negdje vidi Mi Mix 2 u bijeloj boji, molim neka mi javi ovdje. Trebala bi početi prodaja 11.11.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

prijeci sa Redmi 4x na Note 4x dal bi bila vidljiva razlika ili se još protegnuti  pa uzeti Mi A1 ? 

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja bi ti dao veliki plus za "mi a1" jer dobiva oreo, a možda i idući android. Imaš čist android bez nakrcanih nepotrebnih aplikacija i nadogradnje vrši direkntno google. Znači da budeš oreo puno brže nadogradio nego da to radi xiaomi, jer oni trebaju testirati i  brdo toga pa to usporava proces. I ja bi uzeo isto mi a1, sad si razmišljam da uzmem sa alzashopa tam dođe 1800kn, imam europsku garanciju i dobivam ga u roku od 5dana jer dolazi iz europske države. Ako je itko upoznat, di je jeftinije uzeti mi a1 ako naručujemo iz kine. 

11 godina
neaktivan

Da li xiaomi ima best buy sa Mi a1 do 2000 kuna?
https://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_a1-8776.php
Radi na sve hrvatske LTE frekvencije (3,7 i 20) i ima cisti android, specifikacije su dosta dobre, baterija dugo traje (android one bez bloatwarea uz stari, ali stedljivi sd 625) cijena je 250 eura (6 eura je postarina za HR sa alzashopa?).
https://m.alzashop.com/xiaomi-mi-a1-lte-64gb-gold-d5124722.htm?o=1

Neke mane:
-kamera, slaba pri losem osvjetljenju, nema opticke stabilizacije
-na suncu boje isprane
-nema reading mod (za nocno citanje?)
-zagrijavanje prilikom punjenja
-prosjecan zvucnik (dobar za tu cijenu)
https://www.androidauthority.com/xiaomi-mi-a1-review-798864/

The Mi A1 runs Android 7.1.1 Nougat in its unadulterated form.
There are no add-ons or customizations, and Xiaomi only bundles three of its apps – Feedback, Mi Remote, and Mi Store. The camera app too is Xiaomi’s because the stock Android app does not support dual cameras yet.

Navigacijske tipke idu krivim redom?
Nema NFC, makar ne znam sto ce i gdje bi ga koristio u HR?
http://www.androidpolice.com/2017/10/13/xiaomi-mi-a1-android-one-review-almost-perfect-budget-phone/

Edit: malo sam naglasio mane cisto da potaknem raspravu, inace smatram da je za tu cijenu mob odlican ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 0:19 (texas.bug).

2 0 hvala 0
15 godina
Markić7 kaže...

Ja bi ti dao veliki plus za "mi a1" jer dobiva oreo, a možda i idući android. Imaš čist android bez nakrcanih nepotrebnih aplikacija i nadogradnje vrši direkntno google. Znači da budeš oreo puno brže nadogradio nego da to radi xiaomi, jer oni trebaju testirati i  brdo toga pa to usporava proces. I ja bi uzeo isto mi a1, sad si razmišljam da uzmem sa alzashopa tam dođe 1800kn, imam europsku garanciju i dobivam ga u roku od 5dana jer dolazi iz europske države. Ako je itko upoznat, di je jeftinije uzeti mi a1 ako naručujemo iz kine. 

Mislim da bi sutra na aliexpressu trebao biti oko 210 dolara sa DHL-om u Mi Global Storeu. Evo link.

texas.bug kaže...

Neke mane:
-na suncu boje isprane
https://www.androidauthority.com/xiaomi-mi-a1-review-798864/

Jos jedna mana koju bi ja istaknuo je dosta spor fingerprint senzor iako ocekujem da ce se to ispravit sa sljedecim updateima. I jos jedna stvar, ne podrzava brzo punjenje sto je takoder jedan minus. Ali sve u svemu za tisucu ipo kuna mislim da je best buy...

...The South Will Rise Again... White -h- boys
10 godina
neaktivan
texas.bug kaže...

Da li xiaomi ima best buy sa Mi a1 do 2000 kuna?
https://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_a1-8776.php
Radi na sve hrvatske LTE frekvencije (3,7 i 20) i ima cisti android, specifikacije su dosta dobre, baterija dugo traje (android one bez bloatwarea uz stari, ali stedljivi sd 625) cijena je 250 eura (6 eura je postarina za HR sa alzashopa?).
https://m.alzashop.com/xiaomi-mi-a1-lte-64gb-gold-d5124722.htm?o=1

Neke mane:
-na suncu boje isprane

ja bih rekao da je i meizu m6 note tu negdje

minus mu je flyme iako to nekome ne smeta, a veliki plus je kamera i baterija 

17 godina

Kupio ženi Meizu M6 Note. Kamere su neloše, tj. bolje nego na mom RMN3.

Nema LTE800. Nisam primjetio nekih problema u 10 dana.

S dostavom 258$ s Teknistore.com (sivo bijeli 3/32). Bez carine 12 dana od narudžbe.

8 godina
protjeran

Ovo je super prilika.

Redmi Note 4x 3/16gb za 750kn.

LINK

0 1 hvala 0
17 godina

Nije, samo je zlatni 125.99$, ostale boje su 140+$.

11.11. će biti dodatnih 6% snižen.

120 U.S. dollars =
776.96053 Croatian kune

Na tu cijenu računaj i PDV tj carinu odnosno na 780kn*0.25=195kn PDV+55kn carinskih troškova=240kn (dodatno)

tj. 1030kn ukupno. Ili platiš 130kn za DHL slanje pa ne ide na carinu.

Tj onda ukupno malo manje od 900kn.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
8 godina
protjeran
Ag008 kaže...

120 U.S. dollars =
776.96053 Croatian kune

Na tu cijenu računaj i PDV tj carinu odnosno na 780kn*0.25=195kn PDV+55kn carinskih troškova=240kn (dodatno)

Kak si to izračunao ?

Zlatni isapdne 148.99 sa dhl dostavom, uz to dobiješ kupon od 4 dolara i 20% 11.11. ta akcija, to ispadne cca 750kn.

Točnije 115 dolara ispadne ako je sve tako kako piše.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 17:14 (honor8).
11 godina
neaktivan

Ja mislio da ima brzo punjenje jer su na raznim stranicama napisali da podržava. A inače ako može itko testirati, Koliko dugo treba da napuni, naprimjer koliko treba od 0 do 50% i koliko treba do 100%

Onda se ipak isplati iz kine sa dhl, običnu poštu više ne želim jer sam se do sada načekao, kad kažem načekao prvi mi nije stigao pa sam uz to i dispue ćekao ukupno 3 mjeseca da fb odluči u moju korist :D To je bilo veoma dugo ćekanje i više mi se neda :D 

Koliko treba da stigne sa DHL ? 

10 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Ja mislio da ima brzo punjenje jer su na raznim stranicama napisali da podržava. A inače ako može itko testirati, Koliko dugo treba da napuni, naprimjer koliko treba od 0 do 50% i koliko treba do 100%

Onda se ipak isplati iz kine sa dhl, običnu poštu više ne želim jer sam se do sada načekao, kad kažem načekao prvi mi nije stigao pa sam uz to i dispue ćekao ukupno 3 mjeseca da fb odluči u moju korist :D To je bilo veoma dugo ćekanje i više mi se neda :D 

Koliko treba da stigne sa DHL ? 

za mi a1 kazes?

na mome rn2 sa istom velicinom baterije treba cca 2h

do 50% cca 50 min

15ak dana

17 godina
Dosta brzo se pune i bez quick charga, znam da se stari rn3 napunio do kraja za 2:30min max, mislim da taj quick charga ima jedino smisla na mobitelima sa ogromnim baterijama i jedino tu vidim neku prednost. Bas cu testirati sa običnim chargerom(5v/2a) svoj Mi Max 2 da vidim koliko mu treba do 100%.sa qc3 je nekih 2h 10min
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
honor8 kaže...
Ag008 kaže...

120 U.S. dollars =
776.96053 Croatian kune

Kak si to izračunao ?

Zlatni isapdne 148.99 sa dhl dostavom, uz to dobiješ kupon od 4 dolara i 20% 11.11. ta akcija, to ispadne cca 750kn.

Točnije 115 dolara ispadne ako je sve tako kako piše.

Ja i dalje ne kužim kako dobivaš 750kn odnosno 119$ sa slanjem i DHL-om

11.11. je mobitel na akciji i koštati će 6% jeftinije nego sada što i piše, te će tada biti 119.99$ (bez slanja) budući da su već sada sniženi 14% (standardno) a tada će biti 20% sniženi (ne od sadašnje cijene već od one bez popusta)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 17:31 (Ag008).
15 godina
neaktivan

Što čovjeku kvariš veselje, nek se veseli .... bar dok ne stavi u košaricu i plati 

dak
15 godina

koja je sema to za 11.11? samo 1 dan je popust na stranicama ili traje duze? dakle ako sam skuzio placa se 25% pdv od cijene + 55kn carina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav!

Ima li tko kakva iskustva sa Ulefone Armor 2

0 0 hvala 0
13 godina
Mali ot, imate preporuku za QC 3.0 wall charger? Poželjno da ima i dva izlaza. Vidim da ih na Aliju ima od 3 do 15 $. Ne bih baš htio uzeti nešto da mi zapali kuću, a s druge strane 100 kn je već puno za punjač
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pogledaj si od aukeya qc3 charger, nisam jos cuo da je netko s njima imao problema. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Peruneph kaže...
Mali ot, imate preporuku za QC 3.0 wall charger? Poželjno da ima i dva izlaza. Vidim da ih na Aliju ima od 3 do 15 $. Ne bih baš htio uzeti nešto da mi zapali kuću, a s druge strane 100 kn je već puno za punjač

QC3, 2 izlaza i da ti ne zapali kuću, za siću.....neće ići. Kako god, provjereno dobri proizvodi od sva tri proizvođača pa biraj.

Osobno sam naklonjem malo više prema Aukey ( jer sam i uzimao najviše njih ) i nikad problema

https://www.aliexpress.com/store/2094013

https://blitzwolf.aliexpress.com/store/1965360

https://anker.aliexpress.com/store/1710553?spm=2114.12010612.0.0.289980cdvsLFAQ

10 godina

Znaci ovaj Alzashop je u Eu i nema carine? Otkud je bolje narucit mi a1, iz ovog ducana ili ali-goldway?

0 0 hvala 0
17 godina

Tamo gdje ti je jeftinije, ja bih osobno uzeo u alzi ako je ista cijena, ali cisto sumnjam da imaju nizu cijenu od goldwaya

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Razlika je oko 20€, ali koliko vidim, alzaShop daje 2god garanciju, sto bi moglo biti zgodno u slucaju reklamacije

0 0 hvala 0
17 godina

Ako je tako mala razlika onda definitivno alzashop

Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
jzrskc kaže...

Znaci ovaj Alzashop je u Eu i nema carine? Otkud je bolje narucit mi a1, iz ovog ducana ili ali-goldway?

Da u EU je, Alza je iz Česke, samo nisam siguran jel imaju i u drugim zemljama trgovine, tj nisam dosta upoznat. 

Nema carine jer je ona već plaćena prilikom uvoza u EU. Svoj sadasnji smartphone sam kupio preko alze prije 2 i nesto godina. 

12 godina
Ag008 kaže...

Ja i dalje ne kužim kako dobivaš 750kn odnosno 119$ sa slanjem i DHL-om

11.11. je mobitel na akciji i koštati će 6% jeftinije nego sada što i piše, te će tada biti 119.99$ (bez slanja) budući da su već sada sniženi 14% (standardno) a tada će biti 20% sniženi (ne od sadašnje cijene već od one bez popusta)

jel mi može netko objasniti ovu foru s aliexpressa, nisam dosad kupovao kod njih

jučer su oglašavali da će taj redmi note 4x koštati 119usd, no sad im stoji cijena od 119 do 153usd i kad odaberem standardni bundle, shiping iz kine s dhl-om itd., cijena na kraju ispadne 159.99

kad oduzmem 23usd za dhl mobač na kraju nije po cijeni od 119usd nego 136usd... kako od 119 ispadne 136 i što im znače te idiotske cijene "od do" kad tih 119usd nemerem postići koju god opciju odabrao? 

17 godina

Roza boja je 119.99, prodala se. Cijene su uvijek različite jer nitko ne kupuje rozu, zlatna malo skuplja a crna je najviša

13 godina
picajzla0707 kaže...

jel mi može netko objasniti ovu foru s aliexpressa, nisam dosad kupovao kod njih

jučer su oglašavali da će taj redmi note 4x koštati 119usd, no sad im stoji cijena od 119 do 153usd i kad odaberem standardni bundle, shiping iz kine s dhl-om itd., cijena na kraju ispadne 159.99

kad oduzmem 23usd za dhl mobač na kraju nije po cijeni od 119usd nego 136usd... kako od 119 ispadne 136 i što im znače te idiotske cijene "od do" kad tih 119usd nemerem postići koju god opciju odabrao? 

Trazi od drugih prodavaca, problem koliko sam vidio (gledao sam isti telefon) crni su najskuplji, bijeli i plavi se da naci za manje pare 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice