"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.510.542
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Molim te provjeri naziv teme, pa onda razmisli jesu li tvoji postovi offtopic ili ne.

Ako želiš samsung dizati u nebesa, prebaci se u neku samsung temu.

Naravno da će netko tko nema novaca na bacanje da si kupi samsunga sebi uzeti kineza jer svoju cijenu dobrano opravdava, što se za samsunga ne može reći.

Trenutno posjedujem Xiaomi Max i za cijenu koju sam za njega platio sam dobio i više nego što sam očekivao i potpuno zadovoljava moje potrebe, što se ne bi moglo reći za bilo koji samsung u tom cijenovnom rangu. Znam ljude koji kupuju iphone, i kojekakve flagship uređaje, a ne znaju se koristiti sa niti 10% njegovih mogućnosti, ali prestiđ je prestiž, pa makar ga platio ko suho zlato.

S druge strene, poznajem i ljude koji ipak i razmišljaju malo svojom glavom pa si kupe mobitel koji zadovoljava njihove potrebe, a takvih je nažalost sve manje i manje.

Samo za kraj da ne budem offtopic kao ovaj troll jbmtinick_i_captcha, ja kad svoj mobitel izvadim na stol svi me pitaju koji je to mobitel...i komentiraju kako je velik ;-) i ako vam treba mobitel koji će privlačiti poglede, a ujedno biti i funkcionalan (uz uvjet da imate velike šape kao ja), svakako preporučam.

Bit će!
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
unique83 kaže...

ja kad svoj mobitel izvadim na stolsvi me pitaju koji je to mobitel...i komentiraju kako je velik ;-) i ako vam treba mobitel koji će privlačiti poglede, a ujedno biti i funkcionalan (uz uvjet da imate velike šape kao ja)

Mi Max 2 je upravo na putu prema meni, a iako me ovaj prvi dio ne intrigira toliko, velike šape i ogromna baterija su definitivno tu tako da vjerujem da će to bit dobitna kombinacija 

15 godina
neaktivan

ako se moze znati koliko si ga platio i gdje si ga narucio jer i ja isto razmisljam uzeti taj mob najvise zbog baterije i velikog ekrana

15 godina
Općenito recimo da samsung, konkretnije A5 2017, ili J7 2017, imaju bolje ekrane i bolje kamere od xiaomi, meizu, leeco. Ali je pitanje ako se gledaju top modeli tih firmi, jer A5 recimo košta tu negdje kao Mi6.

Kinezi u prosjeku osim boljeg procesora, i više rama nude i bolju bateriju.

S druge strane A5, J5 i J7 su ove godine napravili lijepi korak naprijed, i po pitanju dizajna i po pitanje kvalitete iznutra, ali bogami i kinezi grabe naprijed žestoko. Meizu m6 note je ogroman pomak na bolje, baš na polju kamere i ekrana, najavljuje se i ogroman korak naprijed u popularnoj xiaomi note seriji sa peticom. Kao da su svi dali gas....

A5 i J7 kamere znaju dati odlične slike koliko sam vidio, ali zna biti i jako trzavih videa, i zahtjevaju uvijek mirnu ruku, tako da i kad njih kupiš opet nisi obavio posao do kraja.

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

jbmtinick_i_captcha , stari , može bit i da su ti namjere stvarno dobre, i ja dok se opečem na nečemu dobrano popizdim, sve 5, ali brate fulo si temu, pusti ljude da koriste temu za šta i je 

ako i jesu svi kinezi loši, moraš se složit i da i među njima ima razlika tj. boljih i lošijih, i ovo je baš tema di se rade selekcije, selekcije za ljude ko ja koji vole gledat out of the box, kojim nije bed niti malo flashanja i sl. kako bi izvukli i zadnji atom iz uređaja, bilo novih da budu još bolji, ili opet starih kako bi im produžili još malo vijek jer nisu još financijski se spremni odvojit od njih

nekome nije bed uzet mjesečno kod operatera 300kn pretplatu, ima ih kod mene na poslu milja, ili se čak zadužit se za telefon, ali eto nekima je

kolega je jedan reko u italiji svi imaju iphone, pa je stari, ali isto tako vani imaju plače 4-6 puta veče, a iphoni se daju nabavit puno jeftinije (vec sam reko da naši šverceri su druga ruka poslije talijanskih ako ne i treća ko zna i više)

znači kad gledaš kolko veča primanja imaju i bolju nabavnu cijenu, stari pa njih taj iphone ne izađe ni soma kuna, a ne kod nas praktički kredit moraš dić, i mi bi svi furali iphone da nas dođe soma kuna....

Meni došo frend iz dublina, pričamo o telefonima i ja reko kod nas idu iphoni za tolko i tolko, on reko zovi , i lik ni pet ni šest odma iphone 7plus 256, pljuno preko 5 soma ko iz šale, a došo riješavat zube kod nas, jer to kao dole jako skupo, ušparo više nego taj iphone došo

znači nije reko daj xiaomi, lenovo ili sl. ali stari pa šta ti misliš ko na ovu temu dolazi ronaldo!!!!

Ovo je moj fakat zadnji i stvarno dobronamjerni post, jer možda sam prije prejako reagiro i ispričavam se, i ne bi se smijeli vrijeđat. Ja bi samo htio da se tema vrati striktno na ono za šta i je, jer ju često čitam i kad vidim nove 2 stranice poveselim se a onda kad otvorim sve neki oftopic....

tema za odabir svih brandova mobitela  evo , ovdije ljudi uspoređuju sve, i mislim da su više okrenuti prema ne kineskim brandovima, tako da je ta tema primjerena za tvoja razmišljanja i dr.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 14:14 (Sir.Green).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_651698.html?wid=11

5.5 inch, 1920 x 1080, 6gb rama LPDDR4,  Helio P25 Octa Core na 2.5GHz sa mali-T880, da razmišljam o kupovini mobitela za cirka 1500kn (sa svim davanjima) o ovome bi ozbiljno razmislio iako nisam nikad vidio Vernee-a. 

Ono što bi obratio pažnju je da su malo škrtarili (ali sobzirom an cijenu osobno bih mogao živjeti je malo slabija 3500mAh za standard flagshipa, i kamere mi se nečine nešto super posebno (mid range).

Napokon nakon drugog vremena sposoban flagship killer.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 14:28 (LepiSladja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Moj zadnji post na ovu dječiju temu čiji je bolji i veći, ček ti stvarno misliš da je bolje imat 720p ekran u 2017 naspram mog Letv X800 sa 2k iz 2016 kupljenog u aprilu još, koji sam platio pišljivih (za komponente u njemu) 1400 kn nov novcatog, na čemu si ti da mi je znat. I to je samo ekran a da krenem nabrajati sav feature i high tech skojim je taj mobitel bio nakrcan (kao što rekoh ukraden mi bio ovo ljeto).

A npr meni je 2k bio bitan jer imam 2k monitor, jednostavno spojim mob na 27" 2k ekran preko usb-c>mini hdmi.

Koliko bi 2016 platio 2k uređaj van kineskog spektra kompanije, manje od 1400 sigurno ne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 14:49 (LepiSladja).
10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

čitam već par dana ovu i slične teme, i koliko sam shvatio, nema pravila hoće li se mobitel ocariniti ili ne...

Gledam ovaj link i ispada najjeftiniji (cca 2750 sa dostavnom), uz garnaciju da se neće ocariniti ukoliko se doplati za dostavu DHL-om. Kako nikad nisam naručivao mobitel preko neta i ne znam koja je procedura, što mogu očekivati?

Btw, uređaj nije za mene, ali koliko sam gledao reviewe, ispada da Mi 6 ima dobar odnos uloženog/dobivenog.. Slobodno dajte sugestiju za alternativu (gledao sam i Mi5, Mi5s i Huawei P9 Lite),

jer novac nije toliko presudan, već gledam omjer uloženog/dobivenog, i koliko će mobitel biti 'supportan' dugoročno (frend ima P9 Lite i zadovoljan je, a uz one kodove za Gearbeast, cijena je smijeh).

Također, bitno mi je da sve radi 'out-of-the-box', jer nemam ni volje ni vremena naknadno nešto podešavati/flashati jer, ponavljam, nije za mene.

Unaprijed hvala na odgovoru i lp.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Sir.Green u pravu si. A i ja sam namjerno malo pisao gluposti nakon takvih reakcija. Namjera mi jest bila dobra ali eto, cini se da sam nakon onih postova nekako zaboravio radi cega sam dosao. Napustam ovu temu, i nemas frke. Ja sam se opekao ali eto, to je moje iskustvo. Pozz
Ja
14 godina
neaktivan

Jel mi može netko ukratko samo pojasniti da li treba uzeti GLOBAL verziju mobitela il nekaj drugo. Govorim u ovom slučaju o Xiaomi Redmi 4X. I ako nije problem 3GB vs 2GB verzija? Zahvaljujem. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ljudi jel i za mi store vrijedi ono bez carine i pdv-a ako odaberem dhl dostavu? https://m.aliexpress.com/s/item/32791359114.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.7f25570fOyBvjR
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
@Kiky877

Uzmi global 3/32

12 godina

Namjeravam uzeti Xiaomi Redmi 4x sa Aliexpressa,Goldway naravno!
Uzeo bih verziju 3/32 GB pa me sad zanima nešto. 
Kolko sam shvatio iz prijašnjih postova,postoje verzije s različitim procesorima i neke verzije ne podržavaju neke ferkvencije signala(?)
Koristim tele 2 pa bi bilo super kad bi to radilo i podržavalo 4g.
AKo netko može objasniti koju verziju uzeti,bi bih mu veoma zahvalan. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Nema veze za Tele 2, jer ima 4G samo na 1800 Mhz, a to podržava.

12 godina

a ovo s procesorima? 
stvarno postoje dvije verzije? i koju i kak uzeti ako da? haha

17 godina
neaktivan

Gledaj verziju sa 625 Snapdragon procesorom bolji i štedljiviji procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neljubitelji odrona, pogotovo jeftinih odrona, zatvorite okice, da ne dođete u napast.

Homtom HT17 za 21€ + nekih 5€ dostava.

Inače, dva sam takva već kupio susjedima i još, za čudo živo rade, makar ih klinci maltretiraju nemilice.

Domcu sam u poruci krivo napisao. Nije prije 4 mjeseca, nego jedan prije 8, drugi prije 9 mjeseci.

Jbg, vrijeme mi leti prebrzo.

I da, nisam mogao odoljeti, za 310 kn sa PDV-om nema nikaj bolje. Monumentalno. 

jbmtinick_i_captcha koliko ovakvih bi mogel kupiti za taj tvoj???  hehe

dak
16 godina
dak0001 kaže...

Neljubitelji odrona, pogotovo jeftinih odrona, zatvorite okice, da ne dođete u napast.

Inače, dva sam takva već kupio susjedima i još, za čudo živo rade, makar ih klinci maltretiraju nemilice.

Domcu sam u poruci krivo napisao. Nije prije 4 mjeseca, nego jedan prije 8, drugi prije 9 mjeseci.

hvala na dojavi, taman majci treba nesto pa sam joj to narucio, vrh.

9 godina
neaktivan
uzeo sam i ja ali da znate da su refubrished pa cemo vidit sta cemo dobit ..
;)

0 0 hvala 0
13 godina
dak0001 kaže...

Desafortunadamente, ya no enviamos a su (país / ciudad). Por favor, elija otra dirección de envío.

Nažalost, više ne isporučujemo u vašu (zemlju / grad). Odaberite drugu adresu za dostavu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 22:41 (CyberDemonVZ).
15 godina
neaktivan

Ma da radi ispravno ko ova odprije 8 mjeseci ....

A njih sam plačao po 75€ iz EU 

dak
14 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

ako se moze znati koliko si ga platio i gdje si ga narucio jer i ja isto razmisljam uzeti taj mob najvise zbog baterije i velikog ekrana

Goldway (crni) cca 1.650 kn: https://www.aliexpress.com/item/Global-Versio-Original-Xiaomi-Mi-Max-2-Max2-Mobile-Phone-4GB-RAM-64GB-6-44-Snapdragon/32825731227.html

10 godina
CyberDemonVZ kaže...
dak0001 kaže...

Desafortunadamente, ya no enviamos a su (país / ciudad). Por favor, elija otra dirección de envío.

Nažalost, više ne isporučujemo u vašu (zemlju / grad). Odaberite drugu adresu za dostavu.

Zanimljivo, ja sam kupio u 22:35. 

... šteta što nije još 4EUR jeftiniji, pa da ne naplate PDV i te gluposti :)

8 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

ovisi koji od mojih, S5, A7 2017 ili S7

pretpostavljam S7 pa ću reći nekih 10-12 komada xD

Ja
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 11:06 (jbmtinick_i_captcha).
17 godina
neaktivan
Iamdanny kaže...

Namjeravam uzeti Xiaomi Redmi 4x sa Aliexpressa,Goldway naravno!
Uzeo bih verziju 3/32 GB pa me sad zanima nešto. 
Kolko sam shvatio iz prijašnjih postova,postoje verzije s različitim procesorima i neke verzije ne podržavaju neke ferkvencije signala(?)
Koristim tele 2 pa bi bilo super kad bi to radilo i podržavalo 4g.
AKo netko može objasniti koju verziju uzeti,bi bih mu veoma zahvalan. 

Imaš na Geekbuying za 130 eura iz Italije bez carinskih troškova, plus 2 eura DHL, plus 1,5 eura osiguranje, plus 2,5 eura mogućnost da na popravak šalješ u Italiju a ne kinu, minus 5% s kuponom "retailmenot" ispade na kraju opet 130 eura.

8 godina
neaktivan

pozdrav,

treba mi preporuka neki jeftinij mobitel do 150$ za ženu.

oko 5,5 incha jer jako puno surfa tako da je zamjena za tablet

solidnu kameru

i da ima ok procesor

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Note 4X za 153$...

16 godina
neaktivan

Dali se zna kada izlazi Xiaomi Redmi note 5x, nigdje ne mogu nači info.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Negdje sam pričitao da je najavljen tek u siječnju.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice