"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.509.764
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
RedHill kaže...

Skuplje Doogee svakako izbjeći, ali njhovi jeftiniji modeli su dobri. Jako dobro rade modele do nekih 1000kn (manje vise)

Hm, da, kad mi se mob pocne nakon mjesec dana raspadat (npr. X5 Max) mora da je "jako dobro" izradjen. Za skuplje modele ne znam, nisam imao, a nemam ni želju probati...

13 godina
To sam govorio iz svog iskustva i iskustva jos par ljudi.

Moj Doogee X5 i dalje radi kao prvog dana :)
13 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
floki26 kaže...

Odvrti si par stranica teme unazad pa ces vidjeti da za te novce mozes dobiti space shuttle u odnosu na ovo sta si linkao.

Moj,a vjerovatno i vecine,jedini odgovor je NITI U LUDILU.

I tko jos kupuje preko wisha 

Hvala na odgovoru!

Ja cesto kupujem preko Wisha i iznimno sam zadovoljan,sve dođe u roku od dva tjedna,povrat novca rade bez problema,nikada zaista nikakvih problema!

Nemam ja nista protiv wisha,kupuj i dalje ako si zadovoljan.Ali prvo se malo vise informiraj,jer taj na wishu kosta 944kn,kada platis pdv popest ce ti se i na 1200+ ,te naravno da si zadovoljan jer ti dode sve u roku dva tjedna i jos dobijes povrat novaca.

Zasto?Zato jer se oko tvoje kupovine IZNIMNO potrude jer su ti uzeli duplo vise novaca nego sto se taj telefon moze kupiti.

Evo ti za primjer link pa da vidis koliko kosta kod nas

https://www.chipoteka.hr/artikl/134366/smartphone-doogee-shoot2-6504000377

A onda ti evo jos jedan link sa npr aliexpressa.Cijena je oko 400 kn i kada na to jos dodas pdv i davanja,izade te oko 550 kn.NAPOMINJEM da je link od jaceg modela (2/16).

https://www.aliexpress.com/store/product/In-Stock-DOOGEE-Shoot-2-Dual-Camera-mobile-phones-5-0Inch-1GB-8GB-2GB-16GB-Android/2528010_32801255744.html?src=google&albch=search&acnt=479-062-3723&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&albcp=266121556&albag=7593673036&slnk=&trgt=aud-30186416528:dsa-42862830006&plac=&crea=64152518596&netw=g&device=c&mtctp=b&memo1=1t2&gclid=CjwKCAjw2ZXMBRB2EiwA2HVD-Ex_ddO_gDbMfEEk5pOGSYISUsizVjs2TxDpejmIM3N3Lu7mx2mhWRoCWm8QAvD_BwE

I sada kada se sve uzme u obzir,cudi me da ti za toliko novaca cak i osobno ne donesu na kucna vrata

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
14 godina

Ma preko Wisha kupujem gadgetse,poneku odjecu,igracke,maskice...nikada nisam prelazio cifru preko 500 Kn i nikada problema!

PDV nisam nikada platio,a kupovao sam auto radio,kameru(od skupljih stvari) i uvjek je bilo onoliko koliko pise+putarina i na kraju nasem poštaru 4.50KN.

Smatram da nikada mi nisu uzeli više novca,jer su stvari zaista jeftine;Autoradio sa ogromnim LCD+rikverc kamera+još milion dodataka 300 KN,Active car kamera 30 KN,maskice za mobitele 7 KN....),e jebo ga ja ako je skupo i ako su mi duplo naplatili .

Mobitel jos nisam od njih kupovao i ne znam koja je procedura,niti cu kupiti jer koliko vidim ima i jeftinije-bolje.

Sto se tice samoga Wisha,samo rijeci hvale imam!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
13 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Ma preko Wisha kupujem gadgetse,poneku odjecu,igracke,maskice...nikada nisam prelazio cifru preko 500 Kn i nikada problema!

PDV nisam nikada platio,a kupovao sam auto radio,kameru(od skupljih stvari) i uvjek je bilo onoliko koliko pise+putarina i na kraju nasem poštaru 4.50KN.

Smatram da nikada mi nisu uzeli više novca,jer su stvari zaista jeftine;Autoradio sa ogromnim LCD+rikverc kamera+još milion dodataka 300 KN,Active car kamera 30 KN,maskice za mobitele 7 KN....),e jebo ga ja ako je skupo i ako su mi duplo naplatili .

Mobitel jos nisam od njih kupovao i ne znam koja je procedura,niti cu kupiti jer koliko vidim ima i jeftinije-bolje.

Sto se tice samoga Wisha,samo rijeci hvale imam!

Wish je stranica gdje razno razni selleri oglasavaju svoje proizvode.Iste te sellere mozes naci na ebay-u,aliexpressu,dh gate i slicnima.Uz razliku sto su na wishu uglavnom dosta skuplji jer i wish uzima svoj dio provizije od prodaje pojedinog artikla.Tako da si sigurno sve sto si kupio,platio skuplje.Mozda ne toliko skuplje kao sto je ovaj mobitel ali jos uvijek skuplje.

To sto nisi platio carinu nema nikakve veze sa Wish-om nego jednostavno sreca.

Nemoj me krivo shvatiti,samo iznosim svoje misljenje.Ako si zadovoljan sa Wish-om i mislis da kupujes jeftino,samo nastavi.Ja samo tvrdim da nije tako

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
14 godina

Ja mislim da je Wish stranica di se prodaju "no-name" brandovi,jer jednostavno nema poznatih marki.

Kupovao sam preko E-bay,Amazona i ostalih,ali nikada nisam nasao ista jeftinije od Wisha.

Svida mi se sistem ocjene proizvoda i trgovine,te je opis samoga proizvoda dosta detaljniji od ostalih.

Isporuka je nevjerovatno brza,mislim da nitko od njih nije brži!

Meni osobno je zamjerka sto acc pamti brojeve kreditne kartice i trebas biti "haker" da iskljucis tu opciju.

Malo sam gledao cijene Kineskih smartphona na Wishu i dosta su skuplje od ostalih.

Zakljucak,ne kupovati mobitele preko Wisha!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
10 godina
neaktivan
mightyboss kaže...
Maze Alpha teska i velika...i meni je favorit Bluboo S1,ima vec puno prednarudzbi na Alliju,mozda bude ok...hvala Vam na odgovorima...pozz!

to i mene tako jako odbija kod maze, ali vidjet cemo sta ce donijeti bluboo, nadam se da slike uređaja nisu fotošopirane kao kod doogee mixa jer stvarno ima rubove

10 godina
neaktivan
S1 ili Crystal,i on se pojavio na Alliju

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

pozz sutra bi trebao ići uzeti mobitel, evo link radnje http://iqmobile.ba/products/1 dvoumim se izmedju outkitel u22 i xiaomi 4a. Prvi ima 4 kamere no mislim da po ostalom nije jači od xiaomia? Xiaomi je najpoznatiji kineski mobitel i čuo sam najbolji zar ne? eto vi vidite i ostale mobitele pa preporucite sta bi iblo najbolje ali da je do 220 maraka, hvala unaprijed

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Koliko sam ja gledao cini mi se da cu birati jedan od 4 mobitela to su: xiaomi 4a, oukitel u20plus, meizu m3 mini i oukitel u22. Meni se cini da je najbolji u20 plus po specifikacijama, ima fhd ekran i malo bolji proc od ostalih.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imao sva 4, kupuj redom: Xiaomi i Meizu, pa U20 Plus te U22. Prva 2 su klasa za sebe, U20 je dobro izradjen, ali prilično težak, U22 je OK za tih 500 kn koliko košta...

10 godina
neaktivan
frulex kaže...

Imao sva 4, kupuj redom: Xiaomi i Meizu, pa U20 Plus te U22. Prva 2 su klasa za sebe, U20 je dobro izradjen, ali prilično težak, U22 je OK za tih 500 kn koliko košta...

kupit cu jedan od ta 4, znaci da uzmem xiaomi 4a? ali obrazlozi. Cini mi se da je bolji u20 plus od xiaomija?

14 godina
neaktivan

Ne znači - znači da biraš između 4A i M3 jer su to kvalitetni modeli. Obrazloženje je da npr. pogledaš punjače koje dobiješ, Xiaomi i Meizu isporučuju svoje viskokvalitetne punjače dok uz bilo koju odron klasu dobiješ generičke, jeftine 1A punjače i to su neke od sitnica što čine neki proizvod kvalitetnijim od drugih. A što se tiče tvog izbora, ja bih načelno uzeo Redmi 4X (prvenstveno zbog brutalne baterije) no vidim da su ti u toj radnji cijene poprilično skupe (uzeo sam prije par tjedana Redmi 4A za cca 180 Km i prekjučer Redmi 4X za cca 210 Km). No, kao što rekoh, unutar tvog budgeta 4A je najbolji izbor. I vidim da nisi uzeo u obzir veličinu uređaja - ova 2 Oukitela su ogromni spram 4A i M3 i puuuno teži (evo fotke Meizu kraj U22). 

10 godina
neaktivan
frulex kaže...

Ne znači - znači da biraš između 4A i M3 jer su to kvalitetni modeli. Obrazloženje je da npr. pogledaš punjače koje dobiješ, Xiaomi i Meizu isporučuju svoje viskokvalitetne punjače dok uz bilo koju odron klasu dobiješ generičke, jeftine 1A punjače i to su neke od sitnica što čine neki proizvod kvalitetnijim od drugih. A što se tiče tvog izbora, ja bih načelno uzeo Redmi 4X (prvenstveno zbog brutalne baterije) no vidim da su ti u toj radnji cijene poprilično skupe (uzeo sam prije par tjedana Redmi 4A za cca 180 Km i prekjučer Redmi 4X za cca 210 Km). No, kao što rekoh, unutar tvog budgeta 4A je najbolji izbor. I vidim da nisi uzeo u obzir veličinu uređaja - ova 2 Oukitela su ogromni spram 4A i M3 i puuuno teži (evo fotke Meizu kraj U22). 

Ne gledam velicinu ni tezinu, pogotovo ne tezinu jer nije teze od vrece cimente, znaci 4a je po tvom najbolji izbor, mrvicu veci takt ima u20 plus, ali dobro xiaomi je poznatiji i niko se nije pozalio na njeg tako da cu izgleda uzeti xiaomi 4a, al kopka me rezolucija od 720 na xiaomiju, na sta ce to liciti sve kontam onaj ima fhd jel to puno bolje od ovog xiaomija iako su iste cijene

14 godina
neaktivan

Nema šanse da skužiš razliku HD i FHD, pogotovo što je ovaj 5", a Oukitel 5.5". A razliku u taktu ne bih ni komentirao...

10 godina
neaktivan
frulex kaže...

Nema šanse da skužiš razliku HD i FHD, pogotovo što je ovaj 5", a Oukitel 5.5". A razliku u taktu ne bih ni komentirao...

znaci da nema razlike u taktu ko sto sam i mislio

14 godina
neaktivan

Pa u U22 je najslabiji MTK6580A (koji BTW ne podržava ni 4G, samo 3G) nasuprot prilično štedljivog i dobrog Snapdragona...

15 godina
neaktivan

Ovdje imate kupon za Thor E koji ga spusta ispod 100 dolara:

https://goo.gl/b2PHxi

0 0 hvala 1
8 godina
protjeran

Malo sam istraživao i ovaj Xiaomi Redmi 4X mi se sviđa, pogotovo zbog baterije, jedino je kamera navodno teški krš, no nije mi to toliko bitno.  Bio sam skeptičan prema xiaomi kao brendu no što sam duže istraživao shvatio sam da to baš i nije još jedan fake kineski proizvod.

Imao sam samsung s4 koji je krepo neki dan, par dana već gledam šta uzet da zadovolji potrebe (whatsapp, viber, youtube,fb i slično) cilj je da potrošim što manje, jer ne volim za telefon davat puno novca.

Otkud ga kupiti i koju verziju ? (može link na trgovinu)

Kamera koliko god mu loša bila bolja je no na samsung s4 ?

Ima li bilo koji smartphone da mu parira cijenom i onim što 4x nudi ?

0 0 hvala 0
16 godina

Je ima netko kakve informacije o kupovanju Xiaomi MI6 direktno u fizičkoj poslovnici Xiaomi-ja u Kini.

Frendica mi ide na put u Kinu pa sam joj mislio reći da mi kupi jedan 64GB verziju, vjerojatno je tako u dućanu i najjeftiniji.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

"

Ovdje imate kupon za Thor E koji ga spusta ispod 100 dolara:

https://goo.gl/b2PHxi "

nazalost imaju skladiste samo u Kini, tako da najvjerojatnije podlijeze nametima hrvatskih uhljeba :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 16:25 (z0le).
15 godina
honor8 kaže...

Malo sam istraživao i ovaj Xiaomi Redmi 4X mi se sviđa, pogotovo zbog baterije, jedino je kamera navodno teški krš, no nije mi to toliko bitno. (...)

Zašto navodno? Kamera je točno takva kao što se i vidi po recenzijama (kojih fala bogu ima ko kineza) - niti bolja, niti lošija. S obzirom na cijenu mobitela, nije nikakav krš, solidna kamera. Meni su sve kamere na mobitelima krš, i ako želim fotke za čuvanje uzet ću punokrvni fotoaparat u ruke, a ne telefon, pa ni najskuplji.

10 godina

Pozdrav ekipa strasno sam zapeo za za Honor 8 al bi volio nwki mob veci od 5'2 pa mi je oko zapelo za par xiaomi modela.. ..svida mi se Xiaomi Mi 5s Plus,Xiaomi Mi Note 2,Xiaomi Mi Max 

Zanima me dal su ovo najbolji modeli od xiaomi za tu velicinu ili mislitw da ima neato bolje?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

To ti je to iznad 5.5", jedino još imaš novi Mi Max 2 od 6.44". Razlika ima unutar njih, npr. Max 2 ima mSD slot i najveću bateriju (5300 mAh), Plus (uz Dual-Cam) i Note imaju NFC, a nisam siguran i za B20 frekv. kako svi stoje, tak da gledaš što ti je na mobu potrebnije...

8 godina
neaktivan
Pozdrav svima. Tražim budget mob s 5'5 inch i jakom baterijom. Jedino mi je redmi note 4x zapeo za oko. Ima li koji da mu parira recimo 500kn gore i odakle da narucim, znam samo za honorbuy.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iscodisco22 kaže...
Pozdrav svima. Tražim budget mob s 5'5 inch i jakom baterijom. Jedino mi je redmi note 4x zapeo za oko. Ima li koji da mu parira recimo 500kn gore i odakle da narucim, znam samo za honorbuy.

Mislim da je redmi note 4x vrh onoga sto nudi za te novce.Ako zelis malo mocniju verziju onda uzmi 4/64 GB i biraj izmedu MTK i Snapdragon verzije.

Honorbuy je ok,malo vece cijene nego iz Kine plus shipping veci.Ali imas,ajmo reci ,EU garanciju.Iako se ekipa u zadnje vrijeme zali na ostvarivanje garancije kod njih.

Moja preporuka (a uglavnom i ostalih) ti je Goldway i Mi Global store sa aliexpressa.

Obavezno odabires DHL shipping (Goldway 23$ a Mi Global 26,32$) i dolazi ti garantirano bez dodatnih troskova

https://www.aliexpress.com/store/3010045?spm=2114.12010612.0.0.2c30c764wXaqAY

https://goldway.aliexpress.com/store/311331?spm=2114.10010108.0.0.3ff94d24ihwhmj

14 godina
neaktivan

Mozes ga na Geeku iz Italije (tu) uzeti ili na Goldwayu na Aliju (DHL iz EU). Od ostalih modela možda LeEco Le Pro 3 X720 za slične pare (nema mSD, ali ima NFC)... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2017 19:25 (frulex).
10 godina
neaktivan
Definitivno best value for money je Le eco S3,oko 700 kn bez carine,pa to je isti mobitel kao i Le2 kojeg posjedujem,preimenovan samo (neka me ispravi netko ako grijesim)...3+32,fingerprint,brzo punjenje,metalna izrada,tanak,lagan,dobrih kamera,helio x20, 95 000 antutu.

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Gdje se to može uzeti za 700 kn bez carine?

To je ništa za takav mob, kod nas hladno ide za 1500 bez problema kad bi bio sigurno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-leeco-le-s3

PS. Na Goldwayu ti je 875 kn sa svim davanjima...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 11:18 (frulex).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice