"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.510.554
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

i zakljucak ovog svega - kupi kod nas, daj 100-200 kn vise i budi bez brige, bez cekanja, sa garancijom u hr...

Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
100-200 kn vise?
9 godina
neaktivan

mislio je napisat 1000 više, pobeglo mu

bar ove koje ja gledam mi5(3200kn) i redmi pro ( 2599kn)

ali ne mora bit, tako ovaj lenovo k5 nije loš, jedino šta je uvoznik stavio samo 16gb verziju roma- dakle tu je razlika 200kn , jedino što vani prodaju samo 32gb verziju

0 0 hvala 0
10 godina

pa naravno kako koji, neki i budu 100 kn razlike

neki i preko 1000 of kors

ali ljudi uglavnom kupuju te jefitinije izvana pa se uvale u raznorazne komplikacije, cekanja, borbe sa garancijom i sl.,  za 200 kn ustede...

al eto nekog i to veseli u zivotu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ententini1 kaže...

čista matematika: giztop- 169mob +50 dolara troškova=219- 25 dolara kaj su ti vratili na paypal =194$

Troškovi su točno 361,58 kn. To ti je 52 dolara ako gledaš tečaj preko Googlea, no ako uzimaš tečaj koji je carina koristila ili koji koristi kartičarska kuća (jer ti ne plaćaš toliko koliko ti Google preračuna nego koliko ti carina zaračuna), to ti je 56+ dolara. A vratili su 25.

To ti je onda dakle $196-200 USD nakon vraćanja $25.

Ententini1 kaže...

goldway- 170mob + putarina 19= 189$ 

Ti to izmišljaš brojke? Srebrni 3/32 Note 4 je 165 + 18 kod Goldwaya, znači $183. Ne sjećam se je li bila ista cijena kad sam ovog kupio - siguran sam samo da nije bila viša nego kod Giztopa, a čak i da je bila jednaka, i kad uračunaš dostavu, opet bi ispalo nešto jeftinije preko Goldwaya i ne bih se morao zamarati s carinom.

Dakle, kao što rekoh, Giztop me financijski oštetio za 210 kuna, lagao i manipulirao, i bolje bih prošao da sam kupio kod konkurencije. Nikakva tvoja "čista matematika" ne može promijeniti činjenice.

9 godina
neaktivan

Ne, još ga nisu poslali.

Javim 

9 godina
neaktivan

sorr kaj nisam znao da si uzeo srebrni - najjeftiniji, to nisi nigdje napisao

al da ne bi bilo da izmišljam podatke evo copy paste sa goldwaya:

Original Xiaomi Redmi Note 4 3GB RAM 32GB ROM Mobile Phone MTK Helio X20 Deca Core 5.5" FHD 4100mAh Fingerprint ID 13MP Camera 875 orders Price: US $164.99 - 197.99 /piece

obično im je zlatni najjeftiniji, kao veliki mob pa ga žene manje kupuju, barem je kolko ja gledam okolo sad redmi pro zlatni najjeftiniji, pa srebrni, pa tamnosivi
isto tako razlika bijeli mi5 i nek druga je boja je sad 50$

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ententini1 kaže...

sorr kaj nisam znao da si uzeo srebrni - najjeftiniji, to nisi nigdje napisao

"Nisam znao" te ne opravdava. Ako ne znaš, onda pitaš, a ne da "pretpostavljaš" ili izmišljaš.

Osim toga, napisao sam u temi kojeg točno sam uzeo. 

Ententini1 kaže...

al da ne bi bilo da izmišljam podatke evo copy paste sa goldwaya:

Original Xiaomi Redmi Note 4 3GB RAM 32GB ROM Mobile Phone MTK Helio X20 Deca Core 5.5" FHD 4100mAh Fingerprint ID 13MP Camera 875 orders Price: US $164.99 - 197.99 /piece

I kak si sad ti iz raspona od 33 dolara proizvoljno uzeo neki iznos i onda me uvjeravaš da bi me tu koštao više?! Koji ti je vrag?

9 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, evo nisam bio aktivan na forumu ( mislim sa piskaranjem) ali sam redovno pratio sve Postove, i tako narucim preko GIZTOP-a REDMi 4, i naravno jos ih e-mailom pitam dali je u toj cijeni uračunati svi porezi, znaci samo plaćam cijenu koja je na web stranici . i oni to uredno potvrde.

Kao prvo mobitel čekao oko 25dana, kao drugo dode pismo sa carine, ja posaljem ovoj e-mail, kao ona rekla nemojte vracati nazad, oni ce platiti carinu i PDV. evo platio sam 296kn, i čekam tu njihovu uplatu.

Sta mislite da podigne dispute na PAYPAL-u, hoce li PAYPAL to uvaziti?

Znači tko god ovdje hvali taj GIZTOP , ili ocito ima koristi od njih ili neznam sta vec, jer i evo ja sam jedan od onih koji je na osnovu necijeg POSTA narucio mobitel i zezao se sa svim, a mogao sam naravno naruciti ( jos tada je bio TOP ONE ili taj GODWAY )

LP!

1 0 hvala 0
9 godina
Mislim da je trenutno sigurnije narucivat s goldwaya koji je jako poznat, ili hktr(isto aliexpress) brat narucio letv le2 i sve je u redu, proso bez pdva, sve kak je pisalo

1 0 hvala 0
15 godina
Znaci definitivno izbjegavati giztop do daljnjega, ne da muljaju nego jos koriste jeftine fore kod vracanja novca za carinu, pola vrati pola sebi pa ako je supak bas uporan vrati sve.. majku im bezobraznu
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Mene buni izraz carina - carini sam jedino redovito plaćao PDV, ali nikad nisam platio uvoz u RH.
mag.iur.
17 godina
moderator
Korny1603987 kaže...
Mene buni izraz carina - carini sam jedino redovito plaćao PDV, ali nikad nisam platio uvoz u RH.

Carini si u postupku carinjenja plaćao carinski dug, koji se sastoji od PDV-a, te eventualnih trošarina i carine.

Neki ljudi pogrešno koriste izraz "carina" umjesto carinskog duga, ali mislim da bi svakome iz konteksta trebalo biti jasno na što misle.

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

17 godina
Miran matic giztop je bio sasvim ok ducan i ja sam kupovao od njega, isto kao i xiaomiforsale dok nisu poceli slati direktno iz kine, tvoja greska sta si preuzeo mob, mogao si ostaviti paket i odmah otvoriti dispute pa claim, ako imas spremljeno da ce ti vratiti iznos otvori dispute pa claim i posalji dokaze koliko si dodatno platio i to je to, nemas sta cekati.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan
opa, sad provjerih kosaricu na aliju i...i, geeks planet nema vise pdv free slanje...eto

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
ali ima geeks, bez planet...tjoooj

0 0 hvala 0
13 godina

jel tko naručivao s minideal-a? koliko je otprilike trebalo da stigne paket?

meni već 20 dana na trackingu stoji "Exchange Bureau in Guangzhou, have been exported to open"

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Imam problem sa Umi Rome X, pojevile su se neke bijele linije preko displeja. Mislio sam ga nositi na servis, a mozda je neko od vas imao isti problem i kako ste rjesili?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jasperr kaže...

Imam problem sa Umi Rome X, pojevile su se neke bijele linije preko displeja. Mislio sam ga nositi na servis, a mozda je neko od vas imao isti problem i kako ste rjesili?

Poslikaj, da ljudi bolje znaju o čem se radi.

Ovako napamet, tako nešto gotovo nikad nije softverska greška (to bi se onda vjerojatno dalo ispraviti vraćanjem na tvorničke postavke ili nadogradnjom korigiranim firmwareom), što će reći da će najvjerojatnije morati na servis.

15 godina
peropipic kaže...
opa, sad provjerih kosaricu na aliju i...i, geeks planet nema vise pdv free slanje...eto

peropipic kaže...
ali ima geeks, bez planet...tjoooj

KRIVO... i dalje GeeksPlanetStore ima  SF Express With Free Tax For EU

9 godina
neaktivan
Zna li netko netki voucher za honorbuy?

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina

VALENTINE je mislim još aktivan (10usd)

0 0 hvala 0
9 godina
@ibirkic

This voucher has expired.
15 godina
mobhr - 5 eura popust
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Razmišljam uzeti MI5s sa To2c. Cca 350 dolara sa EU SF Express. To bi trebalo biti bez ikakvih dodatnih troškova? Kakva su iskustva sa tom stranicom?

BF Nick: Xtreme_Switch
15 godina
Na honor buy isto tako a stigne u roku par dana
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
punta arenas kaže...
Zna li netko netki voucher za honorbuy?

Hvala

KIMOVIL

15 godina
domac5 kaže...
Na honor buy isto tako a stigne u roku par dana

Nije isto. Tamo nema modela kojeg hoću. Crni 3+64gb. I na To2c dođe za par dana. 

BF Nick: Xtreme_Switch
10 godina
neaktivan
Ovako ljudi imam softverski problem na svom mobu uglavnom ne mogu koristiti Google Photos na svom LG X Screenu jer navodno Google Photos nema pristup SD kartici
Android je 6.0.1 i znam da movi davati dozvole aplikacijama i sve, no koliko god trazio nemam tu opciju da dajem odnosno oduzimam dozvole nad SD karticom
(Mozete li me barem uputiti na neku temu na forumu gdje se prica o slicnim problemima; ovaj post cu obrisati nakon 1 dana jer znam da ne prioada ovdje)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dobar dan svima.

Na žalost, imao sam "nezogdu" u smislu da mi je savršeno funkcionalan Xiaomi Redmi Note 3 (Pro) pao u WC i sada mu nema više spasa (trik s rižom nije uspio. Ako ga spojim na punjač uspijem ga i pokrenuti ali se ubrzo ponovo gasi, a i display ima znatno tamniji ton na jednoj polovici).

Kako stvari stoje, trebam naručiti novi mob. Što odabrati - Redmi Note 4 (180 USD + dostava) ili dodati još love pa uzeti Mi 5 (250 USD + dostava)?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 15:03 (Blashyrkh).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice