"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.517.262
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ulefone Paris radi dobro. Baterija će prosječnom korisniku uvijek izdržati cijeli dan koliko ja barem imam iskustva. Brzina je isto dobra kao i izrada. No ako je sitna razlika xiaomi je ipak ime koje ako nista garantira ispeglaniji Rom Itd... Mada se nemogu potužiti ni na Paris-a jer ima odmah hrvatski i Google Play odmah sve radi a nekih bloatwarea bas i nema sto nije zanemarivo...

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

U redu,ne mislim neke bijesne igrice igrati na mobu,al dosta ono za youtube koji filmić,face i tak to,ne trebaju biti jake specifikacije bitno mi je da je softwer fluidan,da ne zašteka kad nešto trebam na brzinu izguglat ili poslikat,jer sam doslovno poludio sa S3 koji ko da osjeti da nešto trebam pa se resetira,gasi itd.... pogledao sam malo taj xiaomi vidim da su dobri dojmovi,međutim naišao sam na ovaj OUKITEL K4000 piše da ima bateriju od 4600 mAh,po meni se to čini kao pun pogodak za tu cijenu, zanimaju me vaša mišljenja

If you want something done right, do it yourself
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
bNeo kaže...

Ulefone Paris radi dobro. Baterija će prosječnom korisniku uvijek izdržati cijeli dan koliko ja barem imam iskustva. Brzina je isto dobra kao i izrada. No ako je sitna razlika xiaomi je ipak ime koje ako nista garantira ispeglaniji Rom Itd... Mada se nemogu potužiti ni na Paris-a jer ima odmah hrvatski i Google Play odmah sve radi a nekih bloatwarea bas i nema sto nije zanemarivo...

Bravo da si zadovoljan. I meni frend ima Parisa pa mu je dobar.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina

koliki sot se moze dobiti na tom parisu? i taj oukitel jel vrijedi tih 700 kn? sa eu banggoda se ne placa pdv i carina? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Pozz...
Koji po vama je najbolji izbor od kineza na ovoj stranici?
http://www.mobilshop.ba
Do nekih 1600kn(400km).
bf4: [G] hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hrka11 kaže...
Pozz...
Koji po vama je najbolji izbor od kineza na ovoj stranici?
http://www.mobilshop.ba
Do nekih 1600kn(400km).

Kao sto kaze svaka druga poruka na temi, vjerojatno Redmi 3. 

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 1:09 (CyberDemonVZ).
13 godina
domac5 kaže...

koliki sot se moze dobiti na tom parisu? i taj oukitel jel vrijedi tih 700 kn? sa eu banggoda se ne placa pdv i carina? 

Iskreno više neznam. Koliko se sjećam više od 4h SOT-a je bilo ali točno koliko više neznam. Za ovo ostalo nemogu odgovoriti...

Pucaaaajjjj :)
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

Pozdrav,

zanima me vaša preporuka u vezi mobitela iz kine,nemam nikakvog iskustva pa zato ovdje pitam,vidim da imaju odlične specifikacije a jeftini su, treba mi neki mob kojem ekran nije veći od 5" HD ili fullHD svejedno,najbitnije mi je da mu baterija izdrži dugo,da ga ne moram svaku noć stavljat na punjač,jako mi je bitno da nema toliko bugova u softweru,tko je koristio samsung galaxy s3 zna o čemu pričam,skoro 4 godine na njemu i mijenjao sam toliko romova ali opet nakon nekog vremena ode k vragu.

Tako da je došla odluka za novi mob,za koji se nadam da će biti pouzdaniji, zanima me što se najbolje može dobiti do 1000 kn cca 150$, po mogućnosti iz EU skladišta ili kako već to ide da se ne plaća još dodatno carina i PDV.

Naletio sam na ovaj,čini mi se dobra cijena,zanima me kakva je stvar s tim octa-core procesorom i 2gb ram memorije,dali bi bilo kakve osjetljive razlike između toga i nekog s quad core i 3 gb, također mi i baterija ne obećava baš za takvi mob,koje je vaše mišljenje?

Pa ako ti nije problem proširiti budget za 100 kn, Redmi 3 bez razmišljanja, npr. tu za 1.120 kn iz EU za par dana: http://www.minideal.net/eu-warehouse-xiaomi-redmi-3-16gb-4100mah-battery-golden.html. Ili s Top One Aliexpress za cca 1.150 kn (cca tjedan dana dostava). 

14 godina
neaktivan

Imaš ga sad na Minidealu za 250 kn jeftinije, s EU dostavom (na ovih 230$ s GB-a idu još davanja, znači oko 295$ je)...

10 godina
neaktivan

Jel mi moze netko preporuciti program za najbrze i najefikasnije brisanje kineskih aplikacija koje izbacuju razno razne reklame za igrice, radi se o mobitelu xiaomi redmi 2

0 0 hvala 0
13 godina

Izgubio sam usb kabel od Meizu MX5 i sad mi treba novi koji ce podrzavati fast charging.

Hvala

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
frulex kaže...
Pa ako ti nije problem proširiti budget za 100 kn, Redmi 3 bez razmišljanja, npr. tu za 1.120 kn iz EU za par dana: http://www.minideal.net/eu-warehouse-xiaomi-redmi-3-16gb-4100mah-battery-golden.html. Ili s Top One Aliexpress za cca 1.150 kn (cca tjedan dana dostava). 

naručio bih s aliexpress pošto ovdje u EU nemaju dark grey,zanima me dali se tu plaća carina i pdv?

If you want something done right, do it yourself
16 godina
LGA775 kaže...
frulex kaže...

naručio bih s aliexpress pošto ovdje u EU nemaju dark grey,zanima me dali se tu plaća carina i pdv?

Ak narućiš s top one-a nećeš platit ni carinu ni pdv.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
13 godina
domac7111 kaže...

Jel mi moze netko preporuciti program za najbrze i najefikasnije brisanje kineskih aplikacija koje izbacuju razno razne reklame za igrice, radi se o mobitelu xiaomi redmi 2

xiaomi.eu ROM, samo pazi koja ti je verzija telefona, ima dvije verzije

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
9 godina
neaktivan
probaj im ukinut pravo na internet

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozz. Jel naručivao tko u zadnjih 3-4 dana mob. sa alija trgovina top-one.?? Naručio sam mob prije 4 dana još uvijek nije poslan iz kine. Kad ga pitam kad će poslati samo odgovori da će poslati broj za praćenje kad pošalje paket. Možda zbog blagdana nije poslao mob. Do sada uvijek mi je bio poslan drugi dan i za 5-7 dana kod mene

0 0 hvala 0
13 godina

Ja sam prije cca 7 dana platio, poslano je u utorak i evo vec danas je stigao u ZG. Mozda vec danas bude kod mene, ovisno hoceli doci u moj lokalni DHL.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
M3d0 kaže...
Pozz. Jel naručivao tko u zadnjih 3-4 dana mob. sa alija trgovina top-one.?? Naručio sam mob prije 4 dana još uvijek nije poslan iz kine. Kad ga pitam kad će poslati samo odgovori da će poslati broj za praćenje kad pošalje paket. Možda zbog blagdana nije poslao mob. Do sada uvijek mi je bio poslan drugi dan i za 5-7 dana kod mene

To je normalno. Vjerojatno im je ponestalo na lageru pa su malo odužili.

10 godina
neaktivan
A nezz piše da na skladištu ima još 44 komada. Ja mislim da čeka da još netko naruči pa da pošalje sve skupa. Vjerojatno mu je jeftinije poslati par mobitela zajedno. Jer svaki puta do sada kad je slao pisalo je da šalje više komada.

0 0 hvala 0
13 godina
Kelam kaže...

Izgubio sam usb kabel od Meizu MX5 i sad mi treba novi koji ce podrzavati fast charging.

Hvala

Bump

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
16 godina
Kelam kaže...
Kelam kaže...

Hvala

Bump

Ako adapter daje maksimalnu struju od 2A takve kablove uopce nije problem nac, samo napises quick charging usb cable npr na banggood-u i pogledas one s najvise review-a (a da su pozitivne ocjene naravno) i ne mozes pogrijesit..

17 godina

99% kabela će ti puniti s 2A. Meni čak i onaj od 0.99$ puni rzo s 2A.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan

..

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 13:43 (domac7111).
10 godina
neaktivan
INCOGNITO99 kaže...
domac7111 kaže...

xiaomi.eu ROM, samo pazi koja ti je verzija telefona, ima dvije verzije

ne razumijem, treba staviti novi rom, to preporucas?

15 godina
neaktivan

Neki "stručnjaci" ovdje i po drugim forumima tvrde da je to rješivo u pola sata,

a onda su neki nevješti tome zaključali boatloader.

Uglavnom, mene je to odbilo od te marke, a još je i skuplji.

Pitaj još po drugim forumima, ak ti se ovdje nitko ne smiluje.

dak
13 godina
Da, najlakše tako. Redmi2 nema zaključan bootloader tako da je mijenje roma jednostavno, samo kažem pripazi koju verziju imaš
Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
17 godina

Svakako treba paziti kod naručivanja Xiaomija jer nažalost nije za amatere i oni koji nisu previše vjeršti.

Treba mijenjati rom, flashati novi itd.

Baš sam nedavno dosta muke mučio s jednim tabletom, nije neki brand, nema čak ni objavljen rom na webu.

I svakih par sati se instalira UC mini i razni programi (adware, njih 10 skoro), ako se deinstalira opet će se za sat vremena instaliravati, samo zamrzavanje pomaže.

Rootao sam, pokušao neke sumnjive appove onemogućiti, bezuspješno, antiviriusni ništa nisu nalazili a smeće se stalno instaliravalo, kao i random rušenje aplikacije za sms.

I na kraju našao, to je bila mediatek smsreg aplikacija. Onemogućio pa deinstalirao, kao i onemogućio još par stock appova koji su sumjivi (tipa hw check, sw update) te već tjedan dana nema neželjenih appova rušenja.

Kod nekih marki ovog nema a kod nekih ima.

16 godina
Kreću opet gluposti iz tvoje režije ...
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Ag008 kaže...

Svakako treba paziti kod naručivanja Xiaomija jer nažalost nije za amatere i oni koji nisu previše vjeršti.

Treba mijenjati rom, flashati novi itd.

To je jedno te isto i gotovo je u 5 min, skines, prebacis na mob, instaliras po uputama, uzivas. Ne znam sto je toliki problem ljudima, citat tekst pa radit po uputama? To je kao kad kupis komad namjestaja pa ga po uputama sastavljas, ali ljudi su problem sto ne zele ni pogledat kako se to radi a kamoli probat, onda dolazimo do toga da je xiaomi kompliciran a nama prosjecnim korisnicima koji citamo upute i radimo po njima je to smjesno, takvi ljudi nek se drze iphonea, makar ni na njemu ne znaju pjesmu prebacit u mob

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice